Изхвърлено дого
Публикувано: 16 August 2011 - 06:07 PM

Публикувано: 16 August 2011 - 06:47 PM
Помолих Катлина да заплати цялата сметка на кучето в клиниката - сумата, платена до тук от дарителите от Без дом - 287 лв., както и сумата оставаща за доплащане – 228 лв. Помолих я да направи това, защото считам, че мой морален ангажимент, при този развой на събитията, e да възстановя парите на дарителите.
Катлина днес ми даде 350 лв., като се разбрахме остатъка от 165 лв. да донесе и остави в клиниката след един месец. Оставих в клиниката 228 лв, за да изчистим сметката до тук.
Остатъкът от 122 лв е в мен. Ще се свържа с дарителите, за да се уточним как да процедираме.
Благодаря на всички, които бяха с нас през тези 45 дни, стискаха ни палци и ни подкрепяха.

Джеси, желая ти цялото щастие на света. Ти си едно прекрасно същество и го заслужаваш.

Публикувано: 16 August 2011 - 07:06 PM
Публикувано: 16 August 2011 - 07:15 PM
НЕКА ХОРАТА КАТО ТЕБ,ВЕРОНИКА,ВЕСИ И ОСТАНАЛИТЕ ПРИЯТЕЛИ НА ЖИВОТНИТЕ НИКОГА НЕ СЕ ОТКАЗВАТ ОТ ИДЕЯТА ДА ПОМАГАТ НА ХОРА КАТО НАС ИЗПАДНАЛИ В БЕДА И ИЗГУБИЛИ НАДЕЖДА ДА НАМИРАТ ПРИЯТЕЛИТЕ СИ!
БЛАГОДАРЯ ВИ ОТ ВСЕ СЪРЦЕ!ВИНАГИ МОЖЕ ДА РАЗЧИТАТЕ И НА МОЯТА ПОМОЩ ЗА НЯКОЯ ДУШИЦА КАТО ДЖЕСИ / КУБА!ВИНАГИ ЩЕ СЕ ОТЗОВА КЪДЕТО ТРЯБВА И С КАКВОТО МОГА ЗАЩОТО ДНЕС РАЗБРАХ ЧЕ ИМА И ДОБРИ ХОРА ГОТОВИ ДА ПОМОГНАТ НА ЖИВОТНО В БЕДА!
Публикувано: 16 August 2011 - 08:07 PM
Благодарим Ви Много!!!

Публикувано: 16 August 2011 - 10:25 PM
ИСКАМ ОЩЕ ВЕДНЪЖ ДА БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ ПРИЯТЕЛИ НА КУБА / ДЖЕСИКА ЗА ПОМОЩТА И ГРИЖИТЕ ЗА МОЯТА БЯЛА ПЕРЛА!
Публикувано: 16 August 2011 - 11:17 PM

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Публикувано: 16 August 2011 - 11:53 PM
А за храната нямаше как да и откажа днес. Що се отнася до храната на Джес у дома имаше и Храна за кучета/консерва/ и гранули но отново я поглезих с Патешки фенери /варен/ и варено телешко бульона утре ще бъде с гранулите..Зная че не е много редно да и дам кебапче но трябваше да спрем за да детето ми да обядва и нямаше просто как да откажа на Джеса иначе щеше да обърне масата..

Публикувано: 17 August 2011 - 08:29 AM
Обаче, Katlina,
Действително звучите като много несериозен и безотговорен човек!
Как може да не помните кога е "изгубен" член от семейството ви?! Как дума не обелихте как уж е изгубена - разхождали ли сте се, какво? Не излизайте и с оправданията, че нямало как да я зарежете на Витоша, понеже сте от Враца - сама написахте, че сте идвали тук при познати. Оплитате се в собствените си измислици.
И никой не може да ме убеди, че сте я търсили - как точно става тоя номер от друг град, без обяви и без нищо?
Освен това здравословното състояние, в което е намерена никак не се достига само за месец и половина. Струва ми се и че ако си беше при вас, нямаше да бъде и оперирана и най-вероятно щеше да има усложнения и... ясно е какво щеше да последва от това.
"Не можех да не й дам" кебапчета, сладолед, прясно мляко?!? Очевидно нямате ни най-малка представа какво в никакъв случай не бива да яде едно куче, още повече такова с чувствителна кожа! Думи нямам, наистина.
Аз лично смятам, че сте оставили Джеси някъде тук да се оправя сама - на пътя, или във вилна зона с оправдаващата идея "някой" да се погрижи за нея.
Само че детето ви не е спряло да тъгува и да си я иска и сте се поддали... така както не можете да устоите да дадете на куче кебапчета и сладолед, още повече на тъгата на детето си не сте устояли.
Радвам се, че кучето се върна при стопаните си, но никак не се радвам, че те са такива.
Дано да е не само обичана от дъщеря ви, но и от всички и най-вече да бъде гледана правилно и доста по-отговорно. Да ви е за урок цялата тази история.
PS
Искрено са надявам и да се чувствате длъжна поне да покриете сметката на ВАШЕТО куче, за което месец и половина полагат грижи непознати, но загрижени хора. Тези средства вие иначе едва ли щяхте да ги дадете, а хората, които са ги дарили, са ги отделили от собствените си средства въпреки че си имат ТЕХНИ любимци с идеята да помогнат на животно в беда, без дом и стопани. За такъв период и предвид състоянието й, сумата всъщност изобщо не е голяма - да видим дали ще удържите на думата си и ще погасите остатъка.
Публикувано: 17 August 2011 - 08:57 AM
Katlina, в 16 August 2011 - 07:06 PM, написа:

Katlina, радвам се, че кучето си е отново у дома, при хората, на които има доверие. Радвам се, заради самото куче. Обаче, съвсем сериозно, опитайте се да вникнете в това, което пишат хората тук. Същите онези хора, на които дължите здравето и вероятно и живота на Джесика/Куба. Те не се интересуват от Вас и Вашите мотиви, но със сигурност искат най-доброто за Вашия домашен любимец.
10-13 кебапченца не е просто почерпка за Добре дошла. 10-13 кебапченца показва липса на каквато и да е информираност за хранителните нужди на едно куче. Вероятно по същия начин е била хранена и преди да бъде изгубена и на това се дължи и влошеното и здравословно състояние.
Чуйте какво ви казват хората тук, говорете и с ветеринари и не се сърдете за назидателния тон.

I can't stop the war, shelter homeless, feed the poor
Can't walk on water, I can't save your sons and daughters
I can't change the world and make things fair
The least that I can do is Care.
Публикувано: 17 August 2011 - 10:43 AM
Първо искам най искрено да ти пожелая много щастливи мигове оттук -натам, бързо да наваксате изгубеното време и най вече очичките на дъщеричката ти да заблестят щастливо пак...в което не се и съмнявам, щом сте вече заедно.

Иначе да те посъветвам нещо от сърце...
Не позволявай на никoй да ти отнеме щастливите моменти или да помрачи невероятното чувство, което изпитваш в момента.Тук всеки може да си напише каквото му душа иска, ти отсяваи само това, което би могло да ти бъде полезно за в бъдеще и подминавай с безразличие обидите, квалификациите и назидателния тон.Да се направиш на 'луда' и да не отговаряш на чисти провокации, не е признак на слабост, напротив.

А иначе да ти обясня, ако се чудиш какъв е мотива на за всички цветни последни мнения...
В момента ти правят 'кръщене' и ти казват 'Добре дошла'

По отношение храната аз те разбирам, защо така си направила, предполагам аз в твоята ситуация и още повече щях да прекаля...Но принципно е хубаво наистина това да са единични случаи, за да не му докараш някои проблем на сладура...
Искренно се надявам някои мнения да не те откажат да ни радваш със снимки и информация за кучо, а напротив да ти бъдат стимул...Ще чакам с нетърпение да ни покажеш усмихнати кучешки и детски очички и ви пожелавам още мноого мнооого години да бъдете неотлъчно заедно.

P.с..Имам предложение за нов раздел...Вместо 'разкази с щастлив край', примерно...'Разкази с дрислив край'..Или най добре...'Разкази с щастливо- дрислив край'

Опитвам се да проумея някои мнения от какъв мотив са продиктувани, но тъй като в главата все ми се върти, ако случайно на мен ми се случи нещо подобно и поради стечение на обстоятелствата не успея да разреша ситуацията и същевременно освен моята болка , всеки Божи ден гледам детето ми да плаче и да страда...И на финала Господ да ми даде едно рамо и тамън да се зарадвам истински, някой да се пробва да ме квалифицира и т.н!!..........................................................................................................................

Друго, което се замислих...Ма нали всички помагаме и правим каквото можем с единствената цел някое животно в нужда да се почувства по добре?!Или може би го правим после, да ни казват Евала и Браво и да се изтъкваме и да натякваме каkво, кога и как сме направили??Ми в случая жената си личи от 100 километра колко е развълнувана и щастлива(и главните букви и непрекъснатото подаване на информация и искрената заявка, че на драго сърце би помогнала на други душички в нужда

Така мога до утре да си продължа, защото лично, когато нещо ме заинтригува ПЪРВО се поставям на мястото на потърпевшия, Bторо чета, осмислям и претеглям всички индикации и детайли ии... после плямпам за идеята...
Все още не мога да повярвам, че една тема със чуден край успя да ме изкара извън релси

Успелият е винаги част от разрешението.
Губещият е винаги част от проблема.
Успелият сравнява постиженията с целите си.
Губещият сравнява постиженията си, с тези на другите.
Публикувано: 17 August 2011 - 11:12 AM
Моля да не се създава излишно напрежение. Темата е със щастлив край, защото в крайна сметка детето и кучето са щастливи. А дали у някого оставя и други усещания, това няма значение.
Аз, лично като човек участвал пряко в историята, напълно подкрепям изказаните по-горе мнения. Преди всичко трябва да сме отговорни, във всяко едно отношение.
Публикувано: 17 August 2011 - 11:20 AM
grigo009, в 17 August 2011 - 10:43 AM, написа:
Точно част от милионите съмнителни детайли пък съм коментирала аз, и не само.
Не мога да съм по-съгласна и от казаното току-що от Veronika13.
Katlina,
След като игнорирахте всичко останало, моля обяснете поне по-подробно как точно изгубихте Джесика?
Ето, не квалифицирам, не се заяждам - мисля, че всички искаме да разберем.
Публикувано: 17 August 2011 - 11:56 AM
Всичко е добре когато свършва добре,достатъчно упреци и дърпане на уши за мен!От тук насетне ще виждате Джесика често тук на снимки за да следите какво е състоянието и, и как се чувства!
Ако имам проблеми с нея зная телефона на Вероника за помощ и съвет!Мисля че тя няма да ми откаже подкрепата си!
Сега искам животното ми да се възстанови не само физически но и психически от травмата която със своето невнимание и незнание и причиних...
П.П. Дано някога да ми повярвате, че не сме се отказвали от нея и не е изхвърлена!