Dog.bg Форуми : Котешка любов!

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
Страница 1 от 1
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Котешка любов! Разказаха ми играта!

#1 Потребителят е офлайн   netware5 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 03 July 2011 - 11:15 PM

Хора, стар коткар съм, но такова чудо не бях виждал досега.

Живеем на 4-тия етаж в блок. Нашият Феликс е котарак на 2 години, не е кастриран, но не мислех че това е проблем, защото никъде не излиза и няма как да излезе. Твърд привърженик съм на кастрирането на женските (пиометра, онкологични заболявания), 18 години съм гледал женска котка и беше кастрирана. За мъжките считам, че ако не маркират и не излизат, няма смисъл да се кастрират. А и докторът смята, че при мъжките затлъстяването е проблем, докато при женските не се среща. И така си живеехме добре докато не ни се стовари това чудо на главата:

Два етажа по-долу (на втория етаж) се появи очарователна маца, която се изявява като алпинист. Като начало започна да се качва на балкона на третия етаж (под нас) и да флиртува с нашия. После почна да идва на нашия балкон и на съседния. Окончателно замъти главата на нашия глупендер. Още при първите "котешки срещи" говорих със стопаните на мацката, които имах за стари коткари - знам че гледаха преди две котки. Сега се оказа, че имат тази млада маца и една от старите котки (вече на 19 години). Учудих се, че не е кастрирана и тъй като скоро се била разгонила и били сложили инжекция !!! :eg_033::eg_033::eg_033: Опитах да им обясня, че това може да е фатално за здравето на момата и че само кастрация оправя нещата. Обещаха като мине разгонването да я кастрират.

Да, ама не! След една седмица вече стана съвсем нахална, почна да влиза в къщи. Днес най-спокойно влезе и обиколи целия апартамент, точно като котка, която си обикаля новата къща - обиколи щателно покрай стените. Нашият само се влачи след нея и подмяква с едни нежни звуци. Изпика се в тоалетната му. Въобще не и пука от нас, поглежда ни с един влажен поглед и продължава да се разполага в къщата ни. Нашият си е загубил окончателно акъла по нея. На всичкото отгоре го научи да прескача на съседния балкон, което той до сега не беше правил. Днес се покачи и един етаж по-нагоре - на 5-тия етаж, и ме хвана страх да не подлъже и нашия любовник, който досега не е имал такива мераци. Абе направо чудо невиждано, никога не съм виждал такова нещо! То не беше любов, не беше чудо! Едни нежни звуци, един флирт - не ти е работа. И снимки имам, ще гледам да ги кача тия дни.

Хора, не знам какво да правя! Таквази нахална "снаха" не съм виждал до сега! Развали ми котарака, научи го на разни мурафети и почти се нанесе в къщата ми.... :ud_009::ud_009::ud_009:
User's Signature

Качена снимка

#2 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 03 July 2011 - 11:43 PM

Цитат

А и докторът смята, че при мъжките затлъстяването е проблем, докато при женските не се среща. И така си живеехме добре докато не ни се стовари това чудо на главата:

Честно, чудя се дали наистина лекарите ги говорят тия неща или стопаните интерпретират. Много глупости "казват лекарите". Това горното е също голяма глупост, честно.

А това, което ти се е случило не е никакво чудо. Съвсем закономерно е. Решението е само едно. Всъщност две - кастрация и обезопасяване на балкона. Неща, с които е добре да се започне когато си взимаш котка, а не да се правят само при нужда. Защото понякога е фатално късно.
Напълно възможно е и да започне да маркира сега, което ще ти стъжни живота. На мацката разгонването ще премине, но маркирането е възможно да се появи и остане.
Освен това е много вероятно щом си уреждат редовно срещи - да заплоди женската.

Стопаните на женската също може да са получили някой подобен съвет от лекар и за това котката им да не е кастрирана. А защо ходи по балконите...не знам, явно не им дреме.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#3 Потребителят е офлайн   netware5 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 July 2011 - 12:19 AM

Бушка, не можеш да отречеш, че при мъжките няма, така да се каже "медицински", причини за кастриране. Единствено и само "репродуктивни" причини и евентуално маркирането. Докато при женските, освен "репродуктивните" причини има и редица предимства, свързани със здравето - елиминират се на 100% пиометрата и онкологичните заболявания на матката и яйчниците и на 90% онкологичните заболявания на млечните жлези. От друга страна съм гледал кастрирана женска и знам, че нищо не се промени след кастрацията, освен че стана по-кротка и любвеобилна. Никакви проблеми с теглото. Докато при мъжките това е основен проблем. В този смисъл, не мисля че лекарят ми греши. Що се отнася до лекарят на комшиите - той е същият и съм сигурен, че ги е посъветвал да я кастрират. Но хората очевидно са упорити и не желаят. Сигурен съм, че ги е предупредил и за "инжекцията" и до какво води, но някой като си науми нещо, не можеш да го откажеш.

Що се отнася до "обезопасяването" на балконите, мисля че понякога се прекалява с това. Изгледал съм достатъчно на брой котки и твърдя, че има смисъл за две неща - първо, ако редовно прибираш улични котки като временен дом, тогава е задължително, защото тези животни не са свикнали в апартамент и търсят свободата, - и второ, ако си наистина на висок етаж, в този смисъл 4-ти етаж балкон с градинка с трева отдолу не мисля че е проблем. От другата страна съм само с прозорци и тротоар отдолу и там сме обезопасени. Всъщност за повече от 30 години гледане на котки, досега не съм имал нещастни случаи.
User's Signature

Качена снимка

#4 Потребителят е офлайн   Мъни Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 July 2011 - 12:43 AM

Щеше да е забавно, ако не беше толкова страховито. Кастрирай си котарака, обезопаси балкона, говори със стопаните на женската - най-вече за обезопасяване на техния балкон, но и за кастрация също така.
Съмнявам се да има ветеринарен лекар, който да изръси подобна простотия по отношение на килограмите след кастрация. Затлъстяването при котките, както и при хората е в пряка връзка с хранителния и двигателния режим. След кастрация и при двата пола може да се появи завишен апетит, но няма как да се стигне до затлъстяване ако стопанинът си храни животното, а не просто му изспива нещо си там...
Свидетел съм на доволно много тлъсти кастрата и от двата пола, а също така и на кастрирани с нормално тегло.

Цитат

не можеш да отречеш, че при мъжките няма, така да се каже "медицински", причини за кастриране.

Подобно мислене преди 10 години за малко да ме лиши от любимия ми котарак.
Проблемът при некакстрирания мъжки е производството на т. нар. маркировъчна урина. Няма значение дали животното маркира или е научено, че не трябва. Тази урина се произвежда. Тя е силно концентрирана и фатално уврежда пикочния мехур и бъбреците особено при котараци, които не маркират. Дали при свободно живеещите, маркиращи и кексоправещи котараци има същия ефект няма кой да каже, по простата причина, че котаците с този начин на живот рядко докарват до 8-10 годишна възраст.
С кастрация удължаваш живота на котарака си с поне няколко години. Малко ли е?
User's Signature

- Докторе, кучето ми постоянно гони колите...
- Нормално е, всяко куче го прави.
- Да, но моето ги хваща и ги заравя в градината...

Пише се ПОМИЯР - идва от помия. Не пумияр, нито пумяр...

#5 Потребителят е офлайн   netware5 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 July 2011 - 10:14 AM

Показване на мнениетоМъни, в 04 July 2011 - 12:43 AM, написа:

............... говори със стопаните на женската - най-вече за обезопасяване на техния балкон, но и за кастрация също така...................

За кастрация ги убедих, но за обезопасяването е смешно просто - те са на втория етаж, с градинка с трева отдолу и дебела асма, която стига почти до нас. Не си представям как убеждавам някого да си "обезопаси" балкона при тези условия.

Показване на мнениетоМъни, в 04 July 2011 - 12:43 AM, написа:

..........................
Съмнявам се да има ветеринарен лекар, който да изръси подобна простотия по отношение на килограмите след кастрация............

Хайде малко по-спокойно с квалификациите! Хич не е простотия, а си е живата истина по отношение на мъжките. Лекарят ми беше категоричен - котарак, който не маркира и няма възможност да излиза навън, няма нужда да се кастрира, докато за женските си е направо задължителна кастрацията.

Цитат

..........................
Проблемът при некакстрирания мъжки е производството на т. нар. маркировъчна урина. Няма значение дали животното маркира или е научено, че не трябва. Тази урина се произвежда. Тя е силно концентрирана и фатално уврежда пикочния мехур и бъбреците особено при котараци, които не маркират. ....................

Това направо ме разби! Съсипах гугъла да търся това понятие и единственото, намерено на български бяха два поста от потребител "Мъни" в бг-мама и още един форум, т.е. пак от теб. Трябва да си тотално ненаясно с анатомията за да твърдиш такова нещо! Нека се произнесат и ветеринарните лекари по въпроса, но това за мен звучи абсурдно! Всякакви хормони в урината при мъжките бозайници идват или от простатата или от тестисите, т.е. органи, разположени надолу по тракта СЛЕД бъбреците и пикочния мехур. И няма как кастрацията да влияе на болестите на бъбреците и пикочния мехур!
User's Signature

Качена снимка

#6 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 July 2011 - 12:51 PM

Привет...
Виж ситуацията ми е позната и бих искала да ти споделя някои мои наблюдения.
Принципно предвид опита, които имаш би трябвало да знаеш, че при маците, много е в сила теорията за 'първият път' или както аз го наричам "отварянето на очите и последващите проблеми" :smile: .Не искам да те обезсърчавам, но наистина се надявам да си поставиш на везни ситуацията и да си прецениш рисковете и ползите.Досега не си имал проблеми, Но мога да те уверя, че за в бъдеще ще ти е по трудно и неспокойно..Защо?!
Защото, ако досега си успял да го опазиш котака...от момента, в които е завъртял любовната игра със съседската мацка и даже си е позволил да прекрачва установени правила тип...Ходене по съседските балкони и т.н..бих искала да те уверя, че това е само началото и ако Тя(мацката) те е впечатлила с поведение и наглост просто ти е бедна фантазията пък от него, какво можеш да очакваш за в бъдеще.Сега всичко е въпрос ти какви мерки ще предприемеш и въобще в какви условия живееш...Дали ще си обезопасиш балкона, дали ще го кастрираш, дали ще затвориш необратимо всички прозорци и пролуки не знам, но знам със сигурност, че ако не предприемеш нещо рано или късно ще се ядосваш и ще страдаш.Вярвай ми толкова са упорити и най лошото е , че всеки път ще е някое ново 200...Да не говорим, че всеки път ще става все по смел и ще ти скапва здравето и психиката да го сваляш от покриви, балкони,да го търсиш по улиците, градинките...Да не говорим, че много вероятно ще започне да увеличава дистанциите,от което ти ще продължиш да се скапваш, защото вероятността да не се върне или да ти се върне полу жив и болен :dh_188: ще нараства с всеки изминал ден, а и съседите ти едва ли биха били много щастливи,ако започнат да си го намират по всяко време на балконите, в комплект естествено с прекрасната им любовна песничка, която може да изкара извън нерви и най голямия темерут :mg_062: .Въобще няма да ти разказвам за 'красивата' миризма с която ще ти се оцвети живота :db_046: (знаеш за маркирането говоря)...
Как да ти обясня...Твоят прекрастник е станал мъж и дори и да не е имал полов контакт все още няма значение...
Това е психологическата и гледна точка от страна на човека...Сега да погледнем медицинската...
Ще ти пусна един link, които като си копираш текста и го сложиш на google-преводач ще ти станат ясни доста неща.Добра статия е мнение на ветеринарен лекар, така, че съвсем спокойно можеш да се довериш(а и можеш да си сигурен в информацията, защото за да бъде публикувано наистина е така, иначе жална му майка на тоз лекар :ae_085: )...Преводача отвратно се справя(хвърлих поглед , как би изглеждал превода), но основните акценти се разбират... :md_064:
Специално за мъжките, освен всички останали мотиви се споменава Голямият риск от коварните Hелечими болести(това при евентуални хапания, драскания, полов контакт), а основното, което би трябвало да те накара да се замислиш е, че се препоръчва изрично дори и на репродуктивни котки да бъдат кастрирани след , като приключат с тази си дейност и тя да не е особено продължителна.Освен това докторката най отговорно заявява, че от мнoгoгодишният и личен опит и наблюдения...кастрацията удължава живота на нашите любими :mg_062: .И не е само тя де, тук поне засега няма лекар , които да ми е твърдял обратното, а Вярвай ми винаги търся няколко и доста компетентни мнения.Води се абсолютно рутинна операция.Ако имаш търпение прочети я цялата, ако не за друго просто ей така за информация.
Има и по пълни статии,просто в момента нямам време да търся, ако те интересува ще ти намеря и за чисто мединските обяснения, какво се предотвратява по отношение евентуални проблеми с половите пътища специално при мъжките. :ae_085:

Надявам се разбираш, че аз предоставям информация, която би могла да бъде полезна, ако не на теб, поне на някой друг :ae_085: .Ти лично няма да си нито първият, нито последният с некастриран мъжки котарак, Но все пак е важно всички да са информирани и да им бъде предоставен избор.А пък по натам кой, какво ще избере и предприеме си е индивидуално и лично решение.
Аз лично съм си кастрирала И мъжките , защото съм преценила, че така е по добре и здравословно за тях, това не означава, че непременно трябва да налагам моите преценки на околните, Но поне ми дава право да предоставям информация и оттам нататък всеки да си решава сам.
Лек ден от мен и успех в решенията. :ae_085:

http://www.centrovet...com/blog/?p=368

P.P..Забравих да ти кажа, че успя да ме усмихнеш с хубавия и закачлив начин по които си разказал котешките си неволи. :ab_041: :beer:
User's Signature

Успелият е винаги част от разрешението.
Губещият е винаги част от проблема.

Успелият сравнява постиженията с целите си.
Губещият сравнява постиженията си, с тези на другите.

#7 Потребителят е офлайн   netware5 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 July 2011 - 01:23 PM

Показване на мнениетоgrigo009, в 04 July 2011 - 12:51 PM, написа:

..................
Специално за мъжките, освен всички останали мотиви се споменава Голямият риск от коварните Hелечими болести(това при евентуални хапания, драскания, полов контакт), а основното, което би трябвало да те накара да се замислиш е, че се препоръчва изрично дори и на репродуктивни котки да бъдат кастрирани след , като приключат с тази си дейност и тя да не е особено продължителна.Освен това докторката най отговорно заявява, че от мнoгoгодишният и личен опит и наблюдения...кастрацията удължава живота на нашите любими ........................

Благодаря за разбирането и желанието да ми помогнеш. Всъщност, цитираният източник не ми казва нищо ново. Всичко това си го знаех и досега. Пак повтарям единственото, което твърдя е: кастрацията на мъжки котки, които НЕ ИЗЛИЗАТ няма никаква връзка със здравето им и продължителността на живота им. Ако прочетеш внимателно цитираният от теб източник, ще видиш, че всъщност лекарката твърди, че на мъжките се удължава животът им заради намаленият риск от инфекциозни болести и смъртоносни инциденти, свързани със скитането и секса. За моят звяр сме си решили, че при първото маркиране или първият опит за бягство, топките си заминават. Вече цяла година е полово зрял и не сме имали никакви проблеми. След едно прекарване затворен на стълбищната площадка за 2-3 часа му се изпариха всички мераци за изследване на околния свят. Даже на балкона излизаше само заедно с човек. Излезе някой да простира или да полее цветята и нашият "му прави компания" и се прибира заедно с него. Дори "котешките концерти" на уличните котки под балкона не му влияеха. Та искам да кажа, че всичко си беше наред, преди да се появи "нахалната снаха" :ab_041: Почвам да си мисля дали наистина жените не са "творение на Сатаната" :ab_041: :ab_041: :ab_041:

P.S. Между другото, една колежка гледа некастриран котарак вече десет години, като е сменила 4 квартири все на етажи повече от четвърти. Твърди, че никога не е имала проблеми с маркиране и опити за бягство. Явно си зависи от тестостерона, то и при нас мъжете е така - едни са женкари, а други домошари и им става по веднъж в месеца .... :ab_041:
User's Signature

Качена снимка

#8 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 July 2011 - 02:10 PM

:ab_041: Хиихиии е тук вече се смея с глас...Имам в предвид заключението ти , че "жените са творение на Сатаната" :ab_041: ...Да уточня за всеки случай, защото не цитирах и да не стане някое объркване.

Радвам се , че си прочел статията, но освен всичко има и един акцент, които набляга и върху евентуални проблеми с простатата(да ти призная трябва ми малко време, което нямам в момента).Обещавам, когато намеря свободна минутка да ти пратя някоя статия по въпроса, иначе комплименти за твоя Дзвер, явно си успял в почти невъзможното...а именно да възпиташ и превъзпиташ разгонен мъжкар :ba_025:.Дано успееш и да го контролираш наистина напълно, защото имат едни такива номера тип...Аз се правя , че те слушам, докато съм наказан и чакам с нетърпение да охлабиш контрола :mg_062: !!!(Бе т'ва май като и при хората, знам ли и аз :smile: )
Хайде лек ден и разказвай как се развиват събитията с наглата съседска мацка, а пък аз както съм обещала, ще намеря нещо по въпроса ей така за информация. :ae_085:
Иначе кастрацията не е панацея и нещо задължително, Но все пак тъй като в България все още се свързва най вече с безразборното размножаване, а не се информира цялостно,че наистина носи доста позитиви, в здравословен аспект във времето, та затова мисля да задълбая лекичко.
Както ти казах уважавам решението ти и ако си преценил, че ще се справиш и най вече , че това е най доброто решение успех. :ae_085:

Няма ли да ни зарадваш с някоя снимчица на любовника и мазната съблазнителка?!

Това мнение е редактирано от grigo009: 04 July 2011 - 02:44 PM

User's Signature

Успелият е винаги част от разрешението.
Губещият е винаги част от проблема.

Успелият сравнява постиженията с целите си.
Губещият сравнява постиженията си, с тези на другите.

#9 Потребителят е офлайн   Мъни Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 July 2011 - 03:53 AM

Показване на мнениетоnetware5, в 04 July 2011 - 08:14 AM, написа:

... Съсипах гугъла да търся това понятие и единственото, намерено на български...

Ползваш гугъл? Браво! Пробвай да търсиш на някакъв друг език. На английски например.
Опитай с urine marking.
Апропо, при ситуацията, която описваш наистина няма как да убедиш комшиите да обезопасят жилището си, но ако наистина си кастрират мацата ще е чудесно. Колкото до твоя бандит - веднъж попаднал в плен на любовта, дори и без консумация...Е, най-малкото винаги го дръж под око.
Влюбен е младежът, а явно е взискателен, щом до сега не е реагирал на любовните вопли на уличните маци. Но пък и момата има подход :md_064:
User's Signature

- Докторе, кучето ми постоянно гони колите...
- Нормално е, всяко куче го прави.
- Да, но моето ги хваща и ги заравя в градината...

Пише се ПОМИЯР - идва от помия. Не пумияр, нито пумяр...

#10 Потребителят е офлайн   netware5 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 July 2011 - 09:43 AM

Показване на мнениетоМъни, в 05 July 2011 - 03:53 AM, написа:

Показване на мнениетоnetware5, в 04 July 2011 - 08:14 AM, написа:

... Съсипах гугъла да търся това понятие и единственото, намерено на български...

Ползваш гугъл? Браво! Пробвай да търсиш на някакъв друг език. На английски например.
Опитай с urine marking.
Апропо, при ситуацията, която описваш наистина няма как да убедиш комшиите да обезопасят жилището си, но ако наистина си кастрират мацата ще е чудесно. Колкото до твоя бандит - веднъж попаднал в плен на любовта, дори и без консумация...Е, най-малкото винаги го дръж под око.
Влюбен е младежът, а явно е взискателен, щом до сега не е реагирал на любовните вопли на уличните маци. Но пък и момата има подход :md_064:

urine marking значи маркиране с урина, а говорехме за маркировъчна урина, която уж била с нещо по различна от обикновената и уж била увреждала бъбреците и пикочния мехур. Ей това ми е интересно къде го пише :smile: ....

Що се отнася до кастрацията на мацата, водя борба, но срещам мека стена. казват "да добре ще я кастрираме", но нещо не усещам вътрешна убеденост в това. Днес говорих с лекаря ни (той е един и същ и за двамата) и той потвърди, че ги е убеждавал за кастрация, но те настояли за инжекция. Резултатът е налице - след изтичане на действието на инжекцията се е стигнало до повторно разгонване. А моят идиот се промени много и наистина се тревожа, че дори след изчезване на дразнителя, вече няма да е същия. Престана да яде горкия, заслабна, и само чака да отворим балкона. Инициативата вече като че ли е негова - почва да я вика с едни жални пронизителни звуци и тя идва до 5 минути. Абе направо в чудо се видях ....
User's Signature

Качена снимка

#11 Потребителят е офлайн   netware5 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 July 2011 - 10:24 PM

Ето малко снимки от разтърсващата история на Ромео и Жулиета, разделени от 2 етажа, разбира се повечето снимки са на прелъстителката :ab_041:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#12 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 06 July 2011 - 12:46 AM

Красиви са! И двамата.
Но за мен само това е хубавото в тази история.
Изправя ми се косата, като я гледам как виси от балкона. Горкото животно не е виновно в нищо - тя е водена само от нагона си и е поставена в неподходящи условия. С ужас очаквам дали няма да има жертва, от която и да е страна.
А иначе - след два месеца мацата е много вероятно и да роди.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#13 Потребителят е офлайн   netware5 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 July 2011 - 08:12 AM

Показване на мнениетоbushkata, в 06 July 2011 - 12:46 AM, написа:

Красиви са! И двамата.
Но за мен само това е хубавото в тази история.
Изправя ми се косата, като я гледам как виси от балкона. Горкото животно не е виновно в нищо - тя е водена само от нагона си и е поставена в неподходящи условия. С ужас очаквам дали няма да има жертва, от която и да е страна.
А иначе - след два месеца мацата е много вероятно и да роди.

За висенето от балкона - тая мацка е алпинист, а и мисля че терминът виси е прекален, тя просто си лежи на съседния балкон, където сама е отишла, и си е подала навън главата. Катери се от втория до петия етаж. Иначе си живее на втория етаж, ние сме на четвъртия. Както вече казах, никой нормален човек няма да тръгне да си обезопасява балкона при тези условия. Стопаните на мацата сигурно не са предполагали, че тя ще търси пътя към свободата нагоре, а не надолу към градинката. Виж, това че се мотат с кастрирането, и мен ме нервира, но ще продължавам да упражнявам натиск. Друго не мога да направя.
User's Signature

Качена снимка

#14 Потребителят е офлайн   Фея Фърфалана Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 July 2011 - 01:32 AM

Доколкото разбирам, вие настоявате съседите да си кастрират котката, за да не се налага вие да си кастрирате котарака. Простете, но по мое мнение тяхното бездействие е също толкова безотговорно, колкото и вашето.
Кастрирайте котарака. Не знам дали е или не е препоръчително при мъжките, но поне не е противопоказно.
А пък котката... тя е такава хубавица, че и аз да бях котарак, и аз бих се влюбила в нея... :wub:
Всичко хубаво.

#15 Потребителят е офлайн   netware5 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 July 2011 - 08:32 AM

Показване на мнениетоФея Фърфалана, в 19 July 2011 - 01:32 AM, написа:

Доколкото разбирам, вие настоявате съседите да си кастрират котката, за да не се налага вие да си кастрирате котарака. Простете, но по мое мнение тяхното бездействие е също толкова безотговорно, колкото и вашето.
Кастрирайте котарака. Не знам дали е или не е препоръчително при мъжките, но поне не е противопоказно.
А пък котката... тя е такава хубавица, че и аз да бях котарак, и аз бих се влюбила в нея... :wub:
Всичко хубаво.

Моят котарак НЕ излиза и НЕ ходи по чуждите къщи.
User's Signature

Качена снимка

#16 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 19 July 2011 - 02:11 PM

Нет, малко съм учудена и някак не разбирам...
Надявам се това с несъгласието да кастрираш не е някакъв там мъжки комплекс, щото колкото и да им се струва странно на някои, този комплекс наистина го има...и е ужасно смешно...

Мога да ти кажа, че за домашен котарак, който НЕ излиза е много по-гадно да е некастриран. Здравословно ли? Ами има значение, да. Има значение, защото в момента котаракът ти е ужасно напрегнат, развълнуван, както там искаш го наречи.

За терасите - отново съм изумена. Ти като стар коткар по-добре би трябвало да знаеш, че колкото по от ниско паднат, толкова повече са пораженията. Изключвам етажи от 8-мия нагоре. Имало е котета паднали от третия със счупена челюст и паднали от 9-тия с натъртвания. Личен опит!

За затлъстяването - имам два кастрирани котарака при майка ми, единия доминантен много над другия, които нямат и кило излишно по тях. Движение и храна са определящи, а не кастрация. Това никой ли не го разбра най-сетне, да му се не види! Котки, които са дебели кастрирани, щяха да са дебели и некастрирани. За справка - котка СОСКА на работата ми, която беше некастрирана и беше дебела.

Нет, кастрирай котето и внимавай с терасите. На мен лично са ми падали два домашни котарака, които не търсеха свободата, повярвай.
User's Signature

Качена снимка

#17 Потребителят е офлайн   celtic soul Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Basement Cat

Публикувано: 19 July 2011 - 11:44 PM

При всички положения/със или без кастрация на котарака/ си обезопасете балкона.Задължително.

Ако не е тази,ще е друга мацка,ако не е мацка ще е птичка,ако не е птичка може да падне и просто така.
Котката е отличен катерач,но рано или късно нещо се случва.

Тази ситуация именно ви показва,че само късмета е позволил котаракът ви да не падне от балкона.
Не си мислете,че той е застрахован от подобна участ,само защото до сега не се е случило.

Обезопасяването ,не е кой знае колко скъпо в крайна сметка,завинаги е,и може да сте абсолютно спокоен за котарака където и да сте.

Цитат

За висенето от балкона - тая мацка е алпинист, а и мисля че терминът виси е прекален, тя просто си лежи на съседния балкон, където сама е отишла, и си е подала навън главата. Катери се от втория до петия етаж. Иначе си живее на втория етаж, ние сме на четвъртия. Както вече казах, никой нормален човек няма да тръгне да си обезопасява балкона при тези условия. Стопаните на мацата сигурно не са предполагали, че тя ще търси пътя към свободата нагоре, а не надолу към градинката. Виж, това че се мотат с кастрирането, и мен ме нервира, но ще продължавам да упражнявам натиск. Друго не мога да направя.

Кой нормален човек точно чий балкон не би обезопасил??
Всеки който държи на котката си би направил всичко възможно тя да не падне,да не пречи на останалите в блока за да не и се "случи случка" ,и изобщо всичко възможно за да сведе рисковете за живота и здравето и до минимум.
"Старите коткари" би трябвало да са наясно с всичко това....аз не виждам кое е толкова ненормалното в случая...?По- скоро обединете усилия за обезопасяването щом като не искате и двете страни кастрация.Как я виждате иначе да стане тази работа?
"Safety first",дето има една приказка....
User's Signature

Качена снимка

#18 Потребителят е офлайн   Bastet Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 August 2012 - 12:43 PM

В крайна сметка как свършва цялата тази история... стана ми любопитно и може би ще има поука... netware5 ако е възможно сподели :smile:
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

Страница 1 от 1
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни