Новородено котенце Изоставено от майката
Публикувано: 07 July 2011 - 06:38 PM
Днес докато с майка ми разхождахме кучето ми чухме едно малко котараче да плаче под един балкон. Помислихме, че някоя котка е родила в нечия маза и не обърнахме голямо внимание. Като се приближихме обаче видяхме едно бяло малко слепичко котенце да плаче.Огледахме се за майката, но от нея нямаше и помен. Гледахме и за други котенца, но беше самичко. Попитахме децата, които се бяха скупчили около него и се оказа, че са го милвали, а както е известно пипани от хората новородени котенца майката не иска да вземе повече. До него имаше купичка с мляко, но то е още прекалено малко за него- доколкото са ми казвали новородени бебета котенца се хранят с капкомер на 3 часа. Казаха ми също, че е добре да го разтриваме по дупето, защото те още не можели да пишат и майка им така ги ближела.Някакви други съвети можете ли да ми дадете за отглеждането му? Естествено- взехме го и сега сме го прибрала в нас. Майка ми вече веднъж го нахрани с капкомер и то цока. Надявам се това да е добър знак и да оцелее!
Ето и снимки на бебето:
Публикувано: 07 July 2011 - 07:43 PM

Браво, че сте го спасили. Най-важните неща при отглеждането са да го държите на топло. Бутилка с топла вода или ел. възглавница ще свършат работа. Сменяйте често бутилката. Хранете го или със специално мляко за бебета котета (купува се от ветеринари обикновено) или с човешка хумана за бебета от 0-6 месеца. Не му давайте прясно мляко, защото почти сигурно ще получи разстройство, а това е опасно. Храни се 7 пъти в денонощието на тази възраст. След като прогледне, 6 и т н. Разтривайте му коремчето и дупето с влажно памуче след всяко хранене. Аз в момента гледам 4 бебочета, така че ако имаш повече въпроси, пиши

Много късмет!
Публикувано: 08 July 2011 - 01:58 AM
Моята персийка Парис стана майка на 5ти юли.Родиха ни се три прекрасни малки котенца.
Аз и помогнах при раждането ,защото тя беше много объркана и изплашена.
Всичко мина нормално аз прекъснах пъпната връв на малките .
Едното бебе се беше заклещило(второто), но го изтеглих ,тя изяде плацентите облиза ги и ги закърми.Беше много емоционален момент за мен ......
При раждането претеглих малките.Едното беше 102 г.(първородното) второто 98г. и третото 92г.
Три дена след раждането две от малките наддават на тегло вече са 118-120г.
Котенцето което се роди последно обаче не надава на
тегло и в момента е 88г.
Говорих с ветиринаря днес и той ми каза ,че може да е генетично увредено и няма да преживее или другите котета да го избутват и да не може да се насучи.
Ако е вярно първото му твърдение ,то аз не мога да помогна с нищо , но ако е недохранване се чудя дали не мога да му помогна ,като го дохранвам с адаптирано мляко за малки котета.
Моля Ви за съвет!!!
Моля ви за мнение каквото и да е то .
Според вас мога ли да му навредя ако се опитам да го храня допълнително.Дали да не изчакам
още за да видя дали няма да почне да наддава само.
Страхувам се ,че ако не реагирам навреме то може да умре от глад.Или ако реагирам ще му навредя.
Много ми е притеснено за това бебенце и не искам да умира.Така или иначе трябва да постъпя някак в тази ситуация ,било то да проявя търпение или да го нахраня с адаптирано мляко,но нямам никакъв опит и незнам ,кое е правилното решение.
Затова ви моля за съвет
Това е бебето.

А това е майката.

Ако живота ти поднесе лимон , направи си лимонада !
Публикувано: 08 July 2011 - 02:02 AM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 08 July 2011 - 02:03 AM
http://www.znam.bg/c...%be%d1%82%d0%b5
Виж на 3та страница .

Ако живота ти поднесе лимон , направи си лимонада !
Публикувано: 09 July 2011 - 11:22 PM
Публикувано: 09 July 2011 - 11:33 PM
Поздрави и дано котенцето да оцелее!Съдейки от майката ще стане много красиво

Публикувано: 10 July 2011 - 06:19 AM
Котенцето е много сладичко. На мен лично ми е трудно да определя възрастта, защото някои котенца започват да проглеждат на 8я ден, други, на 2 седмици. По мое мнение, котето е на около седмица.
За рисковата възраст, от личен опит стигнах до извода, че при котенцата най-рисковите са първите 3 седмици и особено веднага след проглеждане, но най-добре ветеринарите да кажат.
Според мен трябва да вземеш мерки за разстройството. Като лекарство давам или Ентерол или Смекта в млякото.
Едно от котенцата ми получи разстройство от прехранване. Ако искаш засечи горе долу колко изяжда за колко време. Мога да ти изпратя таблицата, по която аз се ориентирам.
Може да има и редица други причини, като твърде топла или хладка храна и т н. Дано да успееш да намериш специализирано мляко, защото то е балансирано и обикновено няма проблеми.
Дано това помогне

Поздрави и ще чакаме новини.
Публикувано: 10 July 2011 - 08:26 PM
Публикувано: 26 July 2011 - 12:54 PM
Търся спешно котка - майка кърмачка. Само докато си отворят очичките котенцата и малко заякнат. Бяха 4 котенца и вече две починаха, тъй като си нямат майка. Намерих ги изхвърлени в кашон и въпреки че имам куче в къщи ги прибрах. Храня ги с капкомер, но ми казаха, че шансовете им са минимални, ако не намеря майка кърмачка. Моля ви, ако можете да ми помогнете. Само за кърмене-после ще си ги заведа на вилата. Пишете ми. Благодаря ви.
П.С. Звънях и на различни фондации,приюти, на за съжаление няма за котки...........
Публикувано: 03 August 2011 - 10:50 PM

Имам една страхотна новина - котенцето оживя

Поздрави и целувки,
Адриана
Публикувано: 03 August 2011 - 11:52 PM

В тази тема можете да намерите малко информация за захранването,а може да има и други,просто за тази се сетих.
Аз ги хранех по 3-4 пъти на ден,но те си имаха и мама.Слагах им и колкото изядът - толкова.Ако и давате специална суха храна за бебета можете да пробвате да не я киснете,"моите" дребоси направо така я проядоха.
Успех на малката пухкавелка!

" Величието на една нация, нейния нравствен прогрес, може да се определи според начина, по който тя се отнася към животните." Махатма Ганди
Публикувано: 04 August 2011 - 07:06 AM

Публикувано: 07 August 2011 - 07:08 PM
Публикувано: 07 August 2011 - 07:24 PM
от моя опит дотук не е нормално да няма зъби на тази възраст, както и да не е игриво поне малко. Опитайте се да го заведете на ветеринар скоро за да се разбере какво му е. Ако няма някакво вродено заболяване сигурно няма да е трудно да му се помогне да се развива по-бързо. Ветовете знаят най-добре.

Публикувано: 07 August 2011 - 09:27 PM
Публикувано: 08 August 2011 - 11:20 AM
Има мляко Беафар - 14 лв., една кутия ще стигне докато се захрани с твърда храна. И мисля, че ще му даде сила и всичко, което му е нужно.
Внимавайте с прехода към нова храна, може да получи разстройство, което е опасно за толкова малко коте. Правете го плавно.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
Публикувано: 08 August 2011 - 10:10 PM
Следващият път ще се справите, само че не ползвайте прясно или кисело, а специално мляко за котета.