Dog.bg Форуми : Кучка роди кученца на Орлов мост

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (15 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Кучка роди кученца на Орлов мост

#21 Потребителят е офлайн   verter Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 22 July 2011 - 01:23 PM

Разговарях с един човек и той каза, че може да се стрелне майката, но само при условие, че после малките някой ще ги храни 24 часа изкуствено, а млякото в цицките на майката бъде изтискано. Това последното не си го представям как може въоще да стане.

Стресирахме животното само. Сега стои отстрани и не ходи при кученцата въобще. :dry:

#22 Потребителят е офлайн   Fullmoon Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 23 July 2011 - 09:54 AM

Показване на мнениетоverter, в 22 July 2011 - 12:00 PM, написа:

Единствено се сещам, ако се намери голяма мрежа и да се хвърли върху храста докато ги кърми, иначе няма хващане.
Мрежата трябва да е поне 4-5 метра квадрат.

Доколкото знам, "4 лапи" имат голяма мрежа и добър ловец. Опитайте да поискате помощ от тях.
User's Signature

Качена снимка

#23 Потребителят е офлайн   Lin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 July 2011 - 10:03 AM

Добре а жената, която я храни не може ли да и нахлузи каишка душач? Или наморник?

Сигурно е тъп съвет, но при мен веднъж проработи за майка, която се страхуваше от всички и пазеше бебетата си...

#24 Потребителят е офлайн   verter Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 July 2011 - 09:40 AM

Майка ми ме съветва да не я пипаме, защото ако я заловим, стресираме и оставим на новото място не се зне как ще реагира и има опасност да си зареже малките.
Малко да поотраснели, за да сме сигурни че се хранят вече сами и тогава да я местим.
Писах и на четири лапи, но още не са ми отговорили.

Вие какво мислите?

#25 Потребителят е офлайн   Ina Gencheva Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 26 July 2011 - 08:04 PM

засега все още са 6 броя, пороите не са ги уморили
Прикачена снимка
кучето на заден план не е майката, а друго Прикачена снимка
на мама хубавите очи Прикачена снимка
скрити ето в този храст, обаче прощъкат ли нямат да имат избор дали да паднат 4 метра през подлеза или под гумите Прикачена снимка
Прикачена снимка

#26 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 26 July 2011 - 08:20 PM

Шах и мат. Постоянно ми се свива сърцето и трудно отварям темата, чета, обаче...
Мислех си дори да се пренесат в Борисовата дали няма да хукне да ги носи обратно. Едва ли, ще усети, че там е по-спокойно. Но пък след като опитни хора като тези от АРС не успяха да я хванат - просто не знам.
Да направим втори опит ли, какво? С повече хора, които да преградят пътя към шосето, поне да не бяга натам. Наистина не знам.

п.п. В Борисовата тя няма какво да яде. Ще започне да пресича, за да си търси храна по познатите улици. :dh_188:
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#27 Потребителят е офлайн   Ina Gencheva Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 26 July 2011 - 08:57 PM

Има едно място, Дени е писала по-горе, що-годе подходящо, където да се пренесат, там пак не им е гарантирано бъдещето, Мати ще ги наглежда, ще му дадем храна, това сме го говорили. Въпросът е как да се хване мама. От АРС не е идвал човек, Вертер беше извикал друг ловец, който се опитал да я хване с примка, тя се панирала съвсем и се изнесла на платното. Но моето мнение е, че така не става, да дойде за 15 мин. и да я хване, има моменти, в които спи/лежи/кърми, т.е. е спокойна и ако се изчака подходящ момент и да е на подходящо място, може да се хване с примка. Това, разбира се, е голям стрес за животното, но...
Иначе, Бушка, тя и сега си пресича Цариградско отгоре. И на мен ми се свива сърцето като си помисля, а и минавам оттам. Може да се пробва със седиращо, питах вет., няма проблем за бебетата и кърмата, и спокойно да се изчака да се унесе. Аз обаче съм се проваляла в това и не смея сама, особено с фучащите коли. Така и така не спирам да ги мисля, от което няма много файда де, тъй че приемам всякакви идеи и помощ. Иначе просто чакам да видя първото размазано кюфте...

#28 Потребителят е офлайн   Anelia Икона

• опитваща се да помага
  • PipPipPip
  • Interests:непородисти кучета

Публикувано: 27 July 2011 - 09:18 AM

Аз съм в района - ако има нужда от помощ при пренасянето на кученцата, обадете ми се!
(в момента съм без кола!)
User's Signature

0897/878 298 Анелия
......
http://spasijivot.dog.bg/

#29 Потребителят е офлайн   verter Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 July 2011 - 10:11 AM

Аз съм за варианта с преспиването. Нека първо прогледнат малките и да се уговорим някоя неделя да я упоим и да ги пренесем. Аз ще осигуря транспорта.

#30 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 27 July 2011 - 10:21 AM

Показване на мнениетоverter, в 27 July 2011 - 11:11 AM, написа:

Нека първо прогледнат малките

До тогава кучката ще е ухапала още 3ма човека и ще е или отровена или прегазена, а бебетата й - изхвърлени или премазани, аз се чудя как още не са се разпълзели.
Ако ще се прави нещо, то трябва да е веднага, доста време мина.
User's Signature

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.

#31 Потребителят е офлайн   buddy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 July 2011 - 10:40 AM

Днес имах работа в района и я видях. Черпих я кренвирш. Не взима от ръка, но на всяка следваща хапка скъсяваше дистанцията.
Според мен, ако и се даде нещо упойващо, скрито в храна или в попарка, може и да станат нещата. Но трябва да е бързодействащо, за да не се покрие някъде, и също така да е безопасно за бебетата. Тук вече ветеринарите да кажат. И трябва да се покаже само един човек, на когото тя що-годе има доверие, а останалите да дебнат "в засада", докато заспи.

#32 Потребителят е офлайн   СНЕЖАНКА Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 July 2011 - 12:59 PM

Не е ли по-добре приспиването/улавянето да се направи нощем, когато има по-малко коли? Ако тръгне нанякъде от уплаха - да има човек който да я следва от разстояние за да не се изгуби когато й се доспи?

#33 Потребителят е офлайн   Ina Gencheva Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 31 July 2011 - 02:59 PM

Тази седмица направихме 2 неуспешни опита да я хванем и преместим, включващи различни методи + седиращ препарат, който да не навреди на бебетата. Не се получава, животинчето е много страхливо и предпазливо, макар да се унася леко, постарахме се и двата пъти, повисяхме в ранни доби, часове наред и вече сме изчерпани откъм идеи, защото:

- не сме убедени в алтернативата, която имаме къде да я преместим: мястото е ничие, разградено и с неизвестни нови рискове за семейството, единствено изключваме непосредствената опасност от фучащи коли на кръстовище. И ще стоварим некастрирана кучка, която след стреса и в новата среда може просто да щипне накъдето и видят очите.

- ако на някой му дойде идея за друго място/двор, където да се настанят временно, може да се стерля и упои кучката и да мине достатъчно време организмът да преработи упойката преди да кърми кученцата, а те евентуално да се дохранват тези 24 (?) часа.

- ако на някой му дойде идея за друго място/двор, където да се настанят временно, ще се пробваме пак.

Всъщност имаме още ден-2-3 за действие преди да се разшават бебетата, вече са направили 2 седмици. Иначе оставяме нещата на "естествения" подбор - едно - две кученца да ги смачкат колите, още неосъзнали се, едно - две да ги хареса някой минаващ, щото са много сладки, едно-две да се помотаят в района няколко седмици преди да ги намери тяхната съдба. Примерно.

?

#34 Потребителят е офлайн   verter Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 August 2011 - 08:00 AM

Аз мога да ангажирам майка ми да храни малките 24 или колкото трябва там часа. Остава да решим въпроса с кучката и това как да приеме новото място и да остане да си гледа малките.

#35 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 01 August 2011 - 09:54 AM

Това, че има кой да ги храни е супер.
Това обаче

Цитат

Остава да решим въпроса с кучката и това как да приеме новото място и да остане да си гледа малките.
за мен е много притеснително.
Кучето е много плашливо. Ако не е в затворено пространство, новото място, стреса - може наистина просто да изчезне.
А и след 20тина дена, когато ще е време за кастрация ще е направо неуловима, ако е в полето и вече стреляна веднъж.
User's Signature

#36 Потребителят е офлайн   Гатофила Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 01 August 2011 - 08:25 PM

Днес минах оттам, към 5 ч., сигурно не съм разбрала добре, търсих хвойнов храст, но сега гледам снимките, не ми е ясно - от лявата страна (където са изходите на метрото) или от дясната, където започва Сан Стефано, като си с лице към Университета? Много се вглеждах и на двете места, нито видях нещо, нито чух. Това какво означава - не знам, там ли са или са много добре скрити. Но щом моето търсещо око не ги откри, сигурно и злосторници няма да ги открият. Надежди.

#37 Потребителят е офлайн   Rinusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 August 2011 - 10:33 AM

Вчера минах оттам,мама ги е скрила добре,изобщо не се виждат,само се чуват.За съжаление ги е преместила на още по-неподходящо място,ако това изобщо е възможно - на няколко метра от първоначалното убежище,на едно парче земя широко не повече от 50см,като от едната му страна е булеварда,а от другата - високите стълби на подлеза :dh_188:
User's Signature

Може да си разочарован ако не успееш,но си обречен ако не опиташ

#38 Потребителят е офлайн   keti5 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 August 2011 - 05:14 PM

А дали случайно кучица не прилича на гонче,сиво-бежова, с дълги крака,не е средна, апо-скоро голяма.Това е описанието на женското ни куче, което изгубихме преди година и половина и ако е живо, е родило.

#39 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 03 August 2011 - 10:27 PM

Ще е по-лесно ако приложите снимка или се разходите до Орлов мост.
User's Signature

#40 Потребителят е офлайн   keti5 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 August 2011 - 09:12 PM

Днес минах през Орлов мост, но не видях майката ,нито кученцата,дали има някакво развитие.майките по някога местят малките си ,но не знам тази как ще се държи.утре ще публикувам снимка на изгубената ми кучка , но мисля , че това не е тя.Запознах се с развитиетао на темата , но не в детайли.Все пак ще си позволя да взема отношение.Ако се мести на ново място може би трябва да постои вързана , но ако не е свикнала,страшно ще се дърпа и не е добра идея.Решение е да я приберете в къщи заедно с малките, ноако не успеете да ги раздадете, е проблем Аз имах преди година бебета в къщи и раздадох 4 от тях докато бяха ощена два месеца,заставайки пред супер или пред мол за мен беше много времеемка задача .Две ми останаха, но ако бях по- решителна, щях и на тях да намеря.при нас в квартала същоима свободни места, но не знам кучката как ще се държи.Зависи от навиците й.-Може да остане при тях, но може и да забегне.сетих се , че се строи един хотелще питам ,но не вярвам собств. да се съгласи.За какъв период от време става въпрос?Имам предвид хотел за животни.

• (15 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни