Стресирахме животното само. Сега стои отстрани и не ходи при кученцата въобще.
Кучка роди кученца на Орлов мост

Публикувано: 22 July 2011 - 01:23 PM
Стресирахме животното само. Сега стои отстрани и не ходи при кученцата въобще.

Публикувано: 23 July 2011 - 09:54 AM
verter, в 22 July 2011 - 12:00 PM, написа:
Мрежата трябва да е поне 4-5 метра квадрат.
Доколкото знам, "4 лапи" имат голяма мрежа и добър ловец. Опитайте да поискате помощ от тях.

Публикувано: 25 July 2011 - 09:40 AM
Малко да поотраснели, за да сме сигурни че се хранят вече сами и тогава да я местим.
Писах и на четири лапи, но още не са ми отговорили.
Вие какво мислите?

Публикувано: 26 July 2011 - 08:20 PM
Мислех си дори да се пренесат в Борисовата дали няма да хукне да ги носи обратно. Едва ли, ще усети, че там е по-спокойно. Но пък след като опитни хора като тези от АРС не успяха да я хванат - просто не знам.
Да направим втори опит ли, какво? С повече хора, които да преградят пътя към шосето, поне да не бяга натам. Наистина не знам.
п.п. В Борисовата тя няма какво да яде. Ще започне да пресича, за да си търси храна по познатите улици.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

Публикувано: 26 July 2011 - 08:57 PM
Иначе, Бушка, тя и сега си пресича Цариградско отгоре. И на мен ми се свива сърцето като си помисля, а и минавам оттам. Може да се пробва със седиращо, питах вет., няма проблем за бебетата и кърмата, и спокойно да се изчака да се унесе. Аз обаче съм се проваляла в това и не смея сама, особено с фучащите коли. Така и така не спирам да ги мисля, от което няма много файда де, тъй че приемам всякакви идеи и помощ. Иначе просто чакам да видя първото размазано кюфте...

Публикувано: 27 July 2011 - 09:18 AM
(в момента съм без кола!)

Публикувано: 27 July 2011 - 10:21 AM
verter, в 27 July 2011 - 11:11 AM, написа:
До тогава кучката ще е ухапала още 3ма човека и ще е или отровена или прегазена, а бебетата й - изхвърлени или премазани, аз се чудя как още не са се разпълзели.
Ако ще се прави нещо, то трябва да е веднага, доста време мина.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.

Публикувано: 27 July 2011 - 10:40 AM
Според мен, ако и се даде нещо упойващо, скрито в храна или в попарка, може и да станат нещата. Но трябва да е бързодействащо, за да не се покрие някъде, и също така да е безопасно за бебетата. Тук вече ветеринарите да кажат. И трябва да се покаже само един човек, на когото тя що-годе има доверие, а останалите да дебнат "в засада", докато заспи.

Публикувано: 27 July 2011 - 12:59 PM

Публикувано: 31 July 2011 - 02:59 PM
- не сме убедени в алтернативата, която имаме къде да я преместим: мястото е ничие, разградено и с неизвестни нови рискове за семейството, единствено изключваме непосредствената опасност от фучащи коли на кръстовище. И ще стоварим некастрирана кучка, която след стреса и в новата среда може просто да щипне накъдето и видят очите.
- ако на някой му дойде идея за друго място/двор, където да се настанят временно, може да се стерля и упои кучката и да мине достатъчно време организмът да преработи упойката преди да кърми кученцата, а те евентуално да се дохранват тези 24 (?) часа.
- ако на някой му дойде идея за друго място/двор, където да се настанят временно, ще се пробваме пак.
Всъщност имаме още ден-2-3 за действие преди да се разшават бебетата, вече са направили 2 седмици. Иначе оставяме нещата на "естествения" подбор - едно - две кученца да ги смачкат колите, още неосъзнали се, едно - две да ги хареса някой минаващ, щото са много сладки, едно-две да се помотаят в района няколко седмици преди да ги намери тяхната съдба. Примерно.
?

Публикувано: 01 August 2011 - 09:54 AM
Това обаче
Цитат
Кучето е много плашливо. Ако не е в затворено пространство, новото място, стреса - може наистина просто да изчезне.
А и след 20тина дена, когато ще е време за кастрация ще е направо неуловима, ако е в полето и вече стреляна веднъж.

Публикувано: 01 August 2011 - 08:25 PM

Публикувано: 03 August 2011 - 10:33 AM

Може да си разочарован ако не успееш,но си обречен ако не опиташ

Публикувано: 03 August 2011 - 10:27 PM

Публикувано: 05 August 2011 - 09:12 PM

Вход

Горе
 Цитиране +