Кучка роди кученца на Орлов мост
Публикувано: 16 August 2011 - 08:01 PM
Бебетата са глистливи, както можеше да се очаква.
Напудрих ги въпреки, че не съм виждал бълхи по тях или да се чешат.

ВИПАССАНА
"Нашето дело може и да е капка в морето, но без нея морето ще намалее, пък било то и с една капка!" Майка Тереза
Публикувано: 16 August 2011 - 08:32 PM
Относно кокалите- специално купих пиле на грил и половината раздробих за тях ,а с другата ще се храня 2 дена аз.не сам целял да ги храня с кокали защото е по евтино! За кучката се грижа(храна и вода)откакто се появи на Орлов мост(още преди да роди).След като роди всеки ден се грижих за тях.Ако по прякора ми смятате че съм недоброжелателен хлапак-грешите. Пенсионер съм на 74 години,Ще продължа да се грижа за бебчетата докато ги устроим и за майката кастрация и връщане в района на Орлов мост.
Публикувано: 17 August 2011 - 08:27 AM

Към културиста: моля Ви, не ни се сърдете. Ние тук обичаме животните до степен, която понякога е непонятна за другите, но мисля, че именно Вие ни разбирате, защото споделяте същото :) Коментарът за кокалите е отново продиктуван от тази грижа - наистина костите, особено пилешките са опасни за кучетата (не съм специалист, но от собствен опит, на близките ми, а и от прочетеното тук знам, че могат да се сцепят и да причинят вътрешен кръвоизлив от разкъсвания, да доведат до запушвания и т.н.). За съжаление сме се нагледали/начели/взели участие в много страшни случаи и това ни е направило по-директни, по-несъобразителни към чувствата на другите, по-груби, може би. За нас даването на кокали е нещо, което може да доведе дори до смърт. Затова бързаме да споделим опита. И Ви молим за разбиране - мисля, че дори самият факт, че сте се регистрирал тук, показва желанието Ви да участвате в нови неща - така че, моля Ви, вслушайте се в 'патилите' и не се сърдете, но не давайте кокали.
А пред Вас - само адмирации за младежкия Ви дух и примера, който ни давате: колко хора по-млади от Вас биха се наели да помогнат в подобен случай, да пътуват часове, за да стигнат до кучовците, да се регистрират във интернет форум, за да споделят с нас новини, да дават от залъка си (буквално) за животните, въобще да правят всичко това? Аз не познавам друг...

Публикувано: 17 August 2011 - 09:41 AM
Страхотни са: боричкат се, закачат се. Като пухкави мечета са, само Оби Уан Кеноби е с къса козинка. Всички други ще станат пухчовци. На Офелия очите й останаха сини.

ВИПАССАНА
"Нашето дело може и да е капка в морето, но без нея морето ще намалее, пък било то и с една капка!" Майка Тереза
Публикувано: 17 August 2011 - 09:49 AM
Културиста, Елизд е права! Баща ми е само на 65, но нищо не е в състояние да го спре да дава пилешки кокалки

Иначе бебовците са страхотни пухчовци, мнооого са сладки, браво на мамата, браво и на вас, че са се опазили досега в пълен брой!
Дано всички болести ги подминат докато стане време за ваксинки!
Публикувано: 17 August 2011 - 10:14 AM
Elizd, в 17 August 2011 - 08:27 AM, написа:
А пред Вас - само адмирации за младежкия Ви дух и примера, който ни давате: колко хора по-млади от Вас биха се наели да помогнат в подобен случай, да пътуват часове, за да стигнат до кучовците, да се регистрират във интернет форум, за да споделят с нас новини, да дават от залъка си (буквално) за животните, въобще да правят всичко това? Аз не познавам друг...
Адмирации и от мен за това.

Наистина за съжаление съветите тук не винаги са формулирани по най-тактичен начин, а когато човек отделя от собствения си залък, за да помогне на четириног приятел, не е приятно да прочете колко е лош и безотговорен. Не го приемайте лично, понякога не всеки успява да помисли за всичко и как да не засегне другия.
Публикувано: 17 August 2011 - 08:38 PM
Страх ме е да чета тази тема, толкова е хубаво всичко.
Нека късмета не ги напуска.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 17 August 2011 - 09:35 PM
Публикувано: 18 August 2011 - 12:04 PM
културиста, в 17 August 2011 - 09:35 PM, написа:
Може да ми се обаждате, когато идвате - да сипете вода от нас и да ви дам от храната, която verter им е купил. Няма нужда да носите храна и вода от толкова далеч. На 74 или на 27 важно е какво носиш в сърцето си. И ние Ви благодарим, че обичате животните и специално тези бебета и Мама. Надявам се всичко да приключи успешно и скоро да Ви върнем Мама да се грижите за нея.
Бебчовците вече щъкат из храста и наоколо след Мама, играят, препичат се на слънце и слушат чуруликането на птичетата.

ВИПАССАНА
Публикувано: 18 August 2011 - 04:28 PM
За Мама има добри новини. Не ме лая и се приближи на около 4 метра, облизвайки се. Надявам се не заради мен, а заради храната.
Иначе вече редовно ще й слагам нейната храна върху къщата, където бебоците не стигат. Така ще се подготвяме за момента, когато ще поставим упойката в храната й.

ВИПАССАНА
Публикувано: 19 August 2011 - 09:22 AM
Хапнаха си, след което някои си полегнаха, други заборичкаха.

ВИПАССАНА
Публикувано: 20 August 2011 - 05:09 PM
Културиста - моите адмирации за теб

Огромни благодарности и на verter за хуманитарната помощ, с която ще изхранваме малките лами и Мама.
Благодарим и на жената от Орлов мост, която също не ги забравя и им изпраща вкусотии.

ВИПАССАНА
Публикувано: 21 August 2011 - 08:43 AM
Бебетата си хапват много добре и лудуват.
Оливия има страхотна козинка, дълга и пухкава, същинско мече. Днес цялото и дупе беше полепнало с тревички, но ги отстранихме доколкото може.

ВИПАССАНА
Публикувано: 21 August 2011 - 08:26 PM

Публикувано: 22 August 2011 - 08:46 AM

ВИПАССАНА
Публикувано: 23 August 2011 - 08:20 AM
Храстът, под който е домът на кученцата се оказа много привлекателно място. Днес видях, че има още едно гнездо на него. Постоянно чуруликат птиченца. Но имаме и проблеми с обитателите от по-горните етажи. Хигиената им е на много ниско ниво

ВИПАССАНА