Кучка роди кученца на Орлов мост
Публикувано: 11 September 2011 - 08:26 AM

ВИПАССАНА
"Нашето дело може и да е капка в морето, но без нея морето ще намалее, пък било то и с една капка!" Майка Тереза
Публикувано: 12 September 2011 - 08:53 AM
Вече ще им давам ненакисната храна, защото така Мама има време да си хапне и тя.

ВИПАССАНА
"Нашето дело може и да е капка в морето, но без нея морето ще намалее, пък било то и с една капка!" Майка Тереза
Публикувано: 13 September 2011 - 07:56 PM

Знаете, че ако ги оставим на хотел, за малки кученца рискът да се разболеят е голям, докато нямат изграден имунитет и всички нужни ваксини, но дори и това да е опцията, ще имаме нужда от финансова помощ. Надяваме се да заминат края на октомври, не е много време.
Публикувано: 13 September 2011 - 08:07 PM
Орлетата бяха харесани от немска организация, която работи с приемни домове. Млади хора, нямат база приют. Което е добре. Има възможност да замине цялата група, но все още не е сигурно, уточняват се нещата. За двете чернушки обаче е сигурно, намерили са им постоянни домове и ги чакали с нетърпение. Другите ако заминат ще бъдат в приемни семейства.
Много ни е притеснено. Да не се случи нещо преди финалната права. Затова горещата молба е да се опитаме да намерим временни домове поне за черните, да ги опазим. Не искаме да рискуваме с хотели. Вероятността и другите да заминат е голяма и ще се нуждаем от доста средства за пътя. Направо свят ми се завива. Но на този етап това е единствената възможност. И то прекраса възможност по моето скромно мнение.
Дали ще се намерят временни домове докато мине ваксината някъде сред нас...

Публикувано: 14 September 2011 - 08:02 AM
Всички бебета са добре и в чудесно настроение. Майка им се грижи много добре за тях, само някое да му се чуе гласчето и тя веднага дотърчава и налита на бой. Не им позволява повече да сучат, защото явно вече я дерат. Има една по-голяма драскотина до гърдите.
Днес казах на Оби Уан Кеноби и Оливия, че си имат дом, но те не отчетоха новината с нужното уважение и предпочетоха да не изостават с храненето, че другите "лами" действат.

ВИПАССАНА
Публикувано: 15 September 2011 - 09:08 AM

ВИПАССАНА
Публикувано: 18 September 2011 - 10:40 AM
Днес имах възможността да прекарам повече от час с тях и майка им. Беше прекрасно изживяване. Бебетата се нахраниха и изпозаспаха около мен, като преди това си поиграхме малко. Мама също легна на метър от мен и заспа. Сред ливадите, на фона на планината имах чувството, че съм сред диви животни, които ме приеха сред тях!
Ори и Оги са малко по-несоциални с хора. А останалите са супер доверчиви. Само като ги повикам и препускат към мен и дори "прескрибуцват" от радост. Днес нагалих Отава, Офелия, Одри и Оби по коремчетата и те заспаха от удоволствие :)

ВИПАССАНА
Публикувано: 18 September 2011 - 06:15 PM
Подкарах "стадото" и им дадох да хапнат при храста-къща. Там Оливия получи "подаръка" си.

ВИПАССАНА
Публикувано: 19 September 2011 - 11:40 AM
Както по-горе deni_avr и Ina_Gencheva казват бебетата са харесани в Германия и две даже си имат вече постоянен дом. А останалите приемен. От щастливия живот ги дели 1 месец! Моля помогнете им, ако имате възможност като станете приемно семейство за само 1 месец! Храната им и всички разходи ще бъдат покрити.

ВИПАССАНА
Публикувано: 19 September 2011 - 12:53 PM
Освен това трябва и за път да събираме.
Молим за помощ - кой с каквото може. Наистина имат шанс малчуганите и ако се обединим много хора...Все още не успявам да пусна апел и във ФБ, но и това ще направя тия дни.

Публикувано: 19 September 2011 - 08:56 PM
За 1 бебе намерихме приемен дом, за още 1 - почти сигурно, ние у дома ще вземем 2, значи остават още три, за които засега няма никаква светлинка в тунела.
Срокът наистина е съвсем конкретен - месец, дори по-малко, много се надявам, някой да се отзове! Макар и за 3 или 4, ще ни е непосилно да ги оставим на хотел предвид стряскащата сума, която ще ни трябва за път за 7те.
Моля, хора, помислете, питайте приятели. Заради малчовците!
Публикувано: 20 September 2011 - 09:48 AM
Накрая единия от строителите, които също ги храни и много им се радва ми помогна и преградихме пътеката, от която се излиза на прясно асфалтирания път. Та така се измъкнах, а строителя помага за асфалтирането и е наоколо до 16 часа, така че ще ги наглежда.

ВИПАССАНА