Публикувано: 30 September 2011 - 08:31 AM
Вчера беше ужасен ден за Мама. Въпреки упойката дадена й с хранат, въпреки упойката от стреличката, тя не заспа или ако е заспала не я намерихме докато спи. Не стига това ами опитвайки се да избяга се удари в една тръба и сега има хематом на едното око.
Вчера вечерта сметнах, че не е подходящо да й се мяркам, затова не съм ходил изобщо. Днес сутринта ходих на поляните, не я намерих. Не че имаше много смисъл, но реших да обиколя, където вчера за последно я видяхме. И там не я видях. Дано е добре, дано се върне като се успокой!
Направо не знам, толкова страдание му причинихме да това създание, дано не е било напразно!
И да я бяхме кастрирали първия път, нали пак трябваше да я ловим, за да я върнем. Може би щеше да е по-спокойно сега, но пък щеше да е много неспокойно какво ще стане с раната й и бебетата.
Вече се чудя дали въобще помагаме :(
Не стига, че ние сме причината за тяхното нещастие - блъснати, осакатени, отровени, гладни - все човека е причината за нещастието им. И как решаваме проблема - искаме да ги заличим, да останат само такива, които можем да контролираме, да ходят само вързани и под контрол. Вместо да премахнем истинската причина, нашето болно съзнание ламтящо да притежава цялата Земя, да контролира всичко, да е господар на всичко. Същото е станало с индианците, с другите "различни", с дивите животни - всички са заличени или затворени в области, където да са под контрол, не им е оставено и малкото им необходимо да си живеят както си знаят, да имат територията, която им е нужна, за да се изхранват.
Знам, че с кучетата е малко по-различно! Тези, които са социални и търсят контакта с нас добре, но тези "дивите", "несоциалните" те дори не биха се нуждаели от нас, ако имаше останало местенце където да живеят и където да имат какво да ловуват.
Какво в крайна сметка искаме - град от бетон, нито едно живо същество ходещо из него различно от човека, миризма на дим, непрестанен шум от коли и постоянната ненормална човешка активност, храна без никакъв вкус, и постоянните, неспирни "болни" мисли!!!
Хората от нашата "цивилизация" са ЛУДИ, много ЛУДИ! И разбира се всички други страдат заради нас!
ВИПАССАНА
"Нашето дело може и да е капка в морето, но без нея морето ще намалее, пък било то и с една капка!" Майка Тереза