Dog.bg Форуми : Хранилка за кучета - къде ?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
Страница 1 от 1
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Хранилка за кучета - къде ?

#1 Потребителят е офлайн   Chupacabra Икона

• animal lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 19 July 2011 - 07:27 PM

Става дума за нещо подобно на това:

Качена снимка

Много ми се иска да вземем такава машинка, но не намирам точно това, което търся. Навсякъде, където видях, продават този мързелив вариант:

Машинката, която търся, позволява кучето само да си сипва храната. Имате ли представа дали в България продават такова нещо и как се казва ? Склонна съм и да поръчам от чужбина, стига да успея да намеря.

#2 Потребителят е офлайн   fornarina_87 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 July 2011 - 08:53 PM

Устройството, което е на първата снимка (което Вие търсите) също е автоматизирано, а не кучето да си натиска бутон...Ето малко повече подробности за тази машинка, която искате: Ако често ви се налага да оставяте четириноги си домашни любимци сами в къщи, може би ще харесате устройство с много дългото име Large Automatic Electronic Programmable Portion Control Dog Cat Pet Feeder, чрез което винаги можете да бъдете сигурни, че вашето куче или котка ще се хранят, дори и ако трябва да ги оставите за постоянно. Устройството може да съдържа до 10 кг суха храна и да я разпределя на порции от един до четири пъти на ден по предварително направена програма. Стопанинът може да запише гласово съобщение, с което неговият любимец да бъде повикан до тази хранилка. Качена снимка

#3 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 19 July 2011 - 10:21 PM

http://www.bg-pet.co...gBowl/razpr.htm
ето тази хранилка ползвам аз.
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#4 Потребителят е офлайн   Chupacabra Икона

• animal lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 July 2011 - 12:09 AM

Благодаря ви, но и двете хранилки са автоматизирани. А аз търся такава, с която кучето може само да определи кога и колко храна да си сипе. Смятам, че това спомага за развиването на интелекта на животното.

#5 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 20 July 2011 - 12:13 AM

Показване на мнениетоChupacabra, в 20 July 2011 - 12:09 AM, написа:

Смятам, че това спомага за развиването на интелекта на животното.

Дам, особено на лабрадор и неговото отношение към храната. :ab_041:
Колко е голямо кучето, чиито интелект искаш да развиваш?
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#6 Потребителят е офлайн   Chupacabra Икона

• animal lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 July 2011 - 12:42 AM

Да кажем, че интелектът му си е достатъчно развит, просто е отвратително капризен към храната. Вместо тя да стои цял ден в купичката и да се разваля би било чудесно, ако чрез такава джаджа се научи да си я "сипва" сам, когато реши че му се яде.

#7 Потребителят е офлайн   arina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 July 2011 - 06:01 AM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 19 July 2011 - 10:21 PM, написа:

Имам въпрос - тази хранилка на ток ли работи, на батерии или на някакъв друг принцип? Тоест мога ли да я оставя на двора си например? И доколкото съм запозната ти имаш кучета от голяма порода - достатъчно гарантирано ли е, че няма как да я обърнат, счупят и т.н. други поразии. Много ще ми е ценно мнението ти на потребител, защото рекламите са ми ясни.

#8 Потребителят е офлайн   danny Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 July 2011 - 07:51 AM

На мен пък ми стана любопитно. Ако има хранилка, от която куч САМ си сипва по някакъв начин и тази хранилка пуска ВСЕКИ път, щом куч извърши определено действие, каква е разликата с оставен чувал (кофа, леген или каквото и да е друго) с храна, която да яде, щом огладнее. Освен факта, че така храната е открита, но това едва ли е проблем - не вярвам някой да планира месечно отсъствие и самоизхранване на животината. Щото тогава стои въпросът с водата... Ако ще се научи и водата да си пуска, дайте координати на дресьора, моля! От моите ще искам само чиниите да мият :r_181:
User's Signature

Моето куче (лабрадор) има дисплазия - наследство от баща си Баркли Блондфел, който е куче на iglika (от този форум) и Мартин.

#9 Потребителят е офлайн   buddy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 July 2011 - 12:01 PM

Има и неавтоматични. Аз ползвам такава за котката.
Ако гранулите на кучето са по-дребни, става и за куче.
Когато изяде храната, която е в купичката, тогава нова храна изпада от контейнера на чисто гравитационен принцип. Не е идеалното решение, пак има едно малко количество, което престоява в купичката, но не е цялата храна.

Ferplast - модел Zenith

#10 Потребителят е офлайн   k1champion Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 July 2011 - 12:04 PM

В новата брошура на супермаркет Пени видях, че има, но не е автоматична.

User's Signature

Качена снимка

#11 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 July 2011 - 09:08 PM

Показване на мнениетоarina, в 20 July 2011 - 04:01 AM, написа:

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 19 July 2011 - 10:21 PM, написа:

Имам въпрос - тази хранилка на ток ли работи, на батерии или на някакъв друг принцип? Тоест мога ли да я оставя на двора си например? И доколкото съм запозната ти имаш кучета от голяма порода - достатъчно гарантирано ли е, че няма как да я обърнат, счупят и т.н. други поразии. Много ще ми е ценно мнението ти на потребител, защото рекламите са ми ясни.

Да на батерии работи,можеш да я оставиш на всякъде лесно се пренася дори и от жена(стига да не я напълниш догоре разбира се :ab_041: )Могат да я обърнат,да я повредят ако са по буйни или лакоми кучовците ти.Досега не ми се е случвало хапват кротко.Даже обмислям дали да не купя една такава същата и за вода.Доволна съм много. :smile:
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#12 Потребителят е офлайн   nadety90 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 July 2011 - 08:56 AM

Тази хранилка я има в зоомагазин.еу ..
User's Signature

www.luckydogs.alle.bg

#13 Потребителят е офлайн   arina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 July 2011 - 11:00 AM

ShiBumi_GirL , още един въпрос имам - колко издържа тази батерия и каква точно е? Има ли откъде да се купи, като се изтощи. И колко дни досега си посмяла да си оставяш кучетата на самоизхранване - вярно е, че побира 10 кг, ама аз без надзор толкова дълго не бих го оставила. Този за водата на същата цена ли е? Май станаха много въпросите, извини ме за което.

#14 Потребителят е офлайн   Chupacabra Икона

• animal lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 July 2011 - 01:25 PM

Благодаря ви за желанието да помогнете, но изрично написах, че НЕ ТЪРСЯ автоматична хранилка, а такава която позволява кучето само да определя кога и колко да храна да изпусне. Качена снимка

#15 Потребителят е офлайн   buddy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 July 2011 - 03:12 PM

Показване на мнениетоChupacabra, в 21 July 2011 - 01:25 PM, написа:

Благодаря ви за желанието да помогнете, но изрично написах, че НЕ ТЪРСЯ автоматична хранилка, а такава която позволява кучето само да определя кога и колко да храна да изпусне. Качена снимка

Именно, за НЕ автоматична говоря. Но понеже в сайта най-отгоре излиза автоматичната, може затова да не си забелязала моето предложение - ferplast zenith. Недостатък е, че е малка, а доколкото разбирам, твоето куче е голямо. Но предполагам, че на същия принцип може да има и по-големи на някоя друга фирма.

Прикачена снимка

Има едни диспенсери за храна, човешки, ползват се например в хотелите за корн флейкс. Принципът им е същият, но имат една врътка, с която се дозира храната. Дали не би могло да се научи да го ползва? Евентуално с малка модификация на врътката от някой сръчен майстор, та да му е по-лесно да бута с нос?
Прикачена снимка

Надявам се да съм била полезна.

#16 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 July 2011 - 07:13 PM

Показване на мнениетоarina, в 21 July 2011 - 09:00 AM, написа:

ShiBumi_GirL , още един въпрос имам - колко издържа тази батерия и каква точно е? Има ли откъде да се купи, като се изтощи. И колко дни досега си посмяла да си оставяш кучетата на самоизхранване - вярно е, че побира 10 кг, ама аз без надзор толкова дълго не бих го оставила. Този за водата на същата цена ли е? Май станаха много въпросите, извини ме за което.

Честно казано не зная колко издържа,купих я преди 2 месеца.Вътре са 4 батерийките ама трябва да питам мъжо какви са точно(хич не ме бива в тия ел работи).Моята побира 15кг.Не съм ги оставяла за дълго,просто когато ще закъснея и няма да мога да съм вкъщи за часа за хранене тогава я оставям.Тази за вода е по-малък литраж и цената е по малка.
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

Страница 1 от 1
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни