Dog.bg Форуми : Котета търсят дом !

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
Страница 1 от 1
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Котета търсят дом !

#1 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 25 July 2011 - 12:29 AM

Майката е полу-домашна.Някой "харизал" котенце на родителите на мъжа ми, те живеят на село ,но не са любители на животните.
Мислех че е малка още мацата,уговорих ги за кастрация,но докато се организирам и Марта родила :dh_188:
Марта е дворна котка,в къщата не се допуска и не получава особени грижи.Аз пращам гранули и обезпаразитяващи,така че не мизерства съвсем,но не ходя и често там та да я наглеждам.
Марта е полу-дългокосместа,по-малка от година,нежна и грациозна е,но не е свикнала много с хора,в смисъл там хората общуват с нея колкото да и дадат храна :dh_188: Прикачена снимка
Не държат особено на нея,така че ако и намеря дом няма проблем да я дадат,но не тя е проблема и не за нея пиша тази тема,а за бебочетата.
Видях ги за първи път наскоро,преди 4-5 дена,вече ходеха,макар и не съвсем стабилно.На каква възраст са никой не можа да ми каже.Изглеждат съвсем мънички и лекички и опитват вече да ядат,макар и не много успешно.Оцеляват си на двора сам-самички и не са изхвърлени досега само защото обещах да им намеря дом.
Толкова бяха бълхлясали,че е трудно да си представите.Днес ги пръсках с Фронтлайн- спрей,защото друго не знам дали биха понесли на тази възраст( не са на повече от месец).
Та да ви представя триото красавци(влюбих се от пръв поглед в дребосъците и вече завиждам люто на бъдещите късметлии)
Вижте колко са мънички Прикачена снимка
Не разбирам много от котета,но знам че трицветните винаги са женски.Така че си имам две трицветни момиченца-
Мацудейра Прикачена снимка Прикачена снимка

и Мандаринка Прикачена снимка Прикачена снимка

и едно черно-бяло момченце- Роки Прикачена снимка

Социални са и добрички ,разбират се с хора и кучета.
Прикачена снимка Прикачена снимка Прикачена снимкаПрикачена снимка

Не храня големи надежди ,но не ми дава сърце да не опитам.Ще ги видя пак след седмица най-рано,а вече ужасно ми липсват.
Иска ли някой котенце?

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#2 Потребителят е офлайн   GAG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 25 July 2011 - 07:44 AM

Чери, успех на бебоците, дано намерят свестни домове.
Аз съм на светлинни години от разпознаването на полове, ама... я и другите да кажат - това третото не е ли и то трицветно?
User's Signature

We make a Living by what we get... We make a Life by what we give...

#3 Потребителят е офлайн   parrot_66 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 July 2011 - 05:44 PM

Не третото се води тигрово и бяло не черно и бяло.Много са сладки,мнго мънички и нежни главички имат.Хубави котки ще станат.

#4 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 July 2011 - 08:32 PM

Метнали са се на майка си.Тя беше с големи космати уши и бузи,сега от нея е останала само арматурата. :dh_188: Дребните на живо са много по-хубави,не бях виждала скоро толкова сладки котета.Нямам търпение да дойде неделя,да им отнеса храница и да им спретна някакви удобства.Разбрах че на двора имало белки,те дали са опасни за бебета-котета :dh_188:
А Марта се оказа опасна за семейството гущери,обитаващи двора от 2-3 години.Излови ги и ги изяде :dh_188:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#5 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 August 2011 - 09:29 PM

Дребчовците не са вече толкова дребни,хрупат гранулки и тичат из бабините разсади....а това на село се приема за голям грях :dh_188:
Никакъв интерес към тях няма,за съжаление :dh_188:
Мама Марта изглежда още по-смалена и опърпана,а козината и се е сплела на някакви възли,които не можах да оправя.За нея пък въобще не храня надежда...
Все пак са по-добре отколкото на улицата,макар че от едната страна има оживено шосе,а от другата е двора на съсед-идиот с въздушна пушка.
Ето малко днешни снимчици,може някой да си хареса някоя трицветна маца или черно-бяло котаче.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#6 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 22 August 2011 - 09:01 PM

Прекрасни са малките :smile:! А последната снимка е :wub:. чери, напускай обяви на повече места и дано да имат късмет да станат домашни и глезени писенца. А за мама трябва по най-бързия начина кастрация, защото може вече да е бременна със следващите.

#7 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 November 2011 - 11:12 PM

Мама вече е при дъгата.Застрелял я е съседа....
Малките растат.Нося им редовно храна.Очертава се да останат дворни котки.Надявам се да не прескачат в съседните дворове,за да не пострадат и те....

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#8 Потребителят е офлайн   Ема Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 November 2011 - 10:02 AM

Мама найстина изглежда малка.И сега като ти прочетох темата се сетих,че и на моята подопечна маца и е издут корема като бременна,ама си го обеснявах ,защото много папка напоследък.Явно може и аз да чакам малки котенца.Ама твойте са найстина прекрасни.Толкова са чаровни и милички. :wub:

#9 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 April 2012 - 09:44 AM

Не успях да задомя нито едно от котетата,но те се чувстват добре във двора.Хората се примириха с тях,търпят ги заради мен,а аз осигурявам храната.Давах хапчета на женските,но не помогнаха- бременни са и двете.Налага се спешна кастрация,а нямам транспортна клетка.Ако някой може да ми услужи с такава за 2-3 дена ще съм много благодарна.Няма как да се справя без нея,защото ще се наложи да пътуваме с маците с автобус. :dh_188:
User's Signature

Качена снимка

#10 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 April 2012 - 10:47 AM

Чери, писала си за една клетка, но обикновено стават сакатлъци за 2 котета в 1 клетка. Докато се опитваш да напъхаш втората, първата се опитва да избяга и става едно мазало... Не знам кога ще си получа клетките, бих могла да ти ги пратя някак щом ми ги върнат, ако никой друг не се е отзовал. Но намери 2 клетки или 1, но ги карай поотделно.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

Качена снимка

#11 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 April 2012 - 11:05 AM

Поотделно няма да смогна :dh_188: Извън града са котетата,превоз нямам,два курса с автобус няма да успея да направя...Добре ще е да намеря 2 клетки,макар че ще се озоря с носенето,но ако не намеря ще трябва така да се справя.Всъщност най-голямата опасност ще е при ваденето им в кабинета :dh_188: А ако им сложа нагръдници и каишки....Уф,нямам хич опит с котки,дано не оплескам нещата :dh_188:
User's Signature

Качена снимка

#12 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 19 April 2012 - 11:08 AM

И за носенето и за котетата ще е по-добре да са в две отделни по-малки клетки. Едничка мога веднага да ти осигуря, но съм в София. Не мога и да излизам от работа, че да успея да ти я пратя. Ако някой се включи логистично, може и да успеем някак.

#13 Потребителят е офлайн   dikari Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 19 April 2012 - 12:46 PM

Чери, и аз не се оправям с котки, но лекарите си знаят и си ги вадят като ги занеса. Не го мисли и това.
User's Signature

Качена снимка

#14 Потребителят е офлайн   butci Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 April 2012 - 02:12 PM

чери1, сега нямаше как да ти изпратя клетка, но имам възможност да ти предоставя една за постоянно ползване, за да не се налага да търсиш по спешност при нужда. Ако те интересува предложението ми, пиши ми каква предпочиташ - нормален размер или малко по-голяма.
User's Signature

" Величието на една нация, нейния нравствен прогрес, може да се определи според начина, по който тя се отнася към животните." Махатма Ганди

#15 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 April 2012 - 10:23 PM

Кастрацията се отложи ,по независещи от мен причини. :dh_188: (не е заради клетката)
butci ,много благодаря за предложението :rc_036: Ако имам избор,бих предпочела малко по-големичка май,да върши работа и за дребничко куче(че имам планове за една Трикси :md_064: )
Ако си намеря превоз,ще се пробвам през седмицата след работа,ще се справя с подръчни материали,пригодила съм си даже едно кашонче,но ако ще разчитам на автобуса няма как да стане преди събота :dh_188: .

Ето малко по-актуални снимки на бандата.Останаха си дребнички,около 2 килограмови котачета,социални и добрички,но за жалост съвсем,съвсем обикновенни.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#16 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 May 2012 - 02:02 PM

Двете дами са вече кастрирани.Транспорта им бе комфортен и сигурен,благодарение на една добра фея,която ни изпрати 2 котешки клетки,без много приказки ,делово и експедитивно.Благодарим от сърце :ha_081: ,сега ,когато всичко вече е минало си давам сметка че без клетки нямаше да се справим.Котките са много по-непредсказуеми от кучетата,когато са в стрес,а тези бяха много по-различни от кроткия Благойчо Особено опасен е момента с поставянето на упойката...възхищавам се на "коткарките" че се справят с това,аз има много да уча още ...Но всичко завърши добре,Манди и Кали са вече модерни.Роки все още е старомоден,..засега....но на някоя друга заплата ще го модернизирам и него,за да не прескача в съседните дворове и да пострада.
И трите са гальовни и социални,дават да бъдат вдигани,галени ,обръщани по гръб и мачкани,но при стрес не се гипсират,а дерат.В клетка не им харесва и шумно протестират.Ако някой си хареса котаче-давам го,ако не -ще си живеят на село и ще им осигурявам храна доживотно,и без това хората се примириха че няма да успея да ги задомя.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#17 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 May 2012 - 11:49 PM

Манди разви мастит след кастрацията.Заведох я на лекар с нагръдник и каишка,доста добра работа вършат,да знаете :md_064: Пътувахме без проблем в кашонче.Манди е добричка котачка.Сега се лекуваме с антибиотик.
Роки обаче много ги тормози,май се е разгонил :dh_188: Ще се наложи да го модернизирам и него.
User's Signature

Качена снимка

#18 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 July 2012 - 08:14 AM

Роки изчезна преди да успея да се организирам за кастрация.
Двете дами отдавна се примириха че двора ще е техния дом.
Прикачена снимка Прикачена снимка
Прикачена снимка Прикачена снимка
Обаче някой да иска котаче с черно носле :dh_188: Съвсем социално е и на улицата няма да го бъде :dh_188:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

Страница 1 от 1
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни