Dog.bg Форуми : Проблем с хъски

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
Страница 1 от 1
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Проблем с хъски Проблем с хъски Оцени темата: -----

#1 Потребителят е офлайн   Twilightmist Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 26 July 2011 - 12:05 AM

Така имам мъжко хъски родено на 5.7.2011 след 10-15 дни прави 3 месеца, та проблемите са доста с него.
Първо не слуша като го изведем на разходка тои ходи навсякаде да души и да дъвчи разни боклуци. Бяга при малките деца и кучета, не се обръща на име когато сме на вън или само когато сме само двамата.
Изхожда се в къщи за това разбрах как да го коригирам и има ефект за сега.
Като устане сам скимти адски много.
Казаха ми, че до 1 година не трябва да допускам да го гали кои да е, защото щял да стане цитирам "мастия" и след време щял да ходи при всеки. Също така е много агресивен незнам от игра ли е,но искаше да се цопне в една локва аз го дърпам, дърпам и тои пак. Накрая го взех в мен и като се обърна и ме захапа за носа и като шурна една кръв аз я от нерви, я от шок му пернах един шамар ( за което съжелявам адски много ) и така пак си цопна в локвата. Искам да попитам също трябва ли да го допускам до други хора да го галят и кучета с които да си играе (не говорим за улични ) .

#2 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 July 2011 - 07:35 AM

Е,това,че щяло да стане мастия,е поредният бисер от раздел "безумно тъпи митове и легенди за кучета".Имате си куче-бебе,порода хъски.Прочетете и за поведението на малките палета,и за особеностите на конкретната порода.Не слуша,защото е още много рано,и защото се иска време,за да му ПОКАЖЕТЕ,че Вие сте шефа.Ама с перкане и навикване ще има обратен ефект-особено при едно хъски.Въведете правила и ги следвайте-то ще ги разбере,а от Вас зависи и да се съобразява с тях.Лесно схващат,но проблемът идва от това,че са своенравни и си правят каквото им е скимнало,особено ако няма авторитет за тях,който да ги контролира и подчинява.Понеже са безумно чаровни плюшковци,човек се изкушава да ги лигави и мачка предимно,и така дисциплината отива в киреча.Игрите и ласките да ги получава като награда,а не по презумция.Как да работите с подрастващо куче?-четете тук,има достатъчно материал.Бъдете последователен и за секунда не сваляйте гарда на обучението-ще се възползва от всяка възможност,за да пробва да Ви се качи на главата.Помнете-не боят,а рестрикциите ще имат ефект върху подобно независимо и своенравно животно.Ако искате да му покажете любовта си към него,неко то първо засвидетелства подчинение и възпитание.Успех!
User's Signature

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....

#3 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 July 2011 - 08:09 AM

Показване на мнениетоTwilightmist, в 26 July 2011 - 12:05 AM, написа:

. Искам да попитам също трябва ли да го допускам до други хора да го галят и кучета с които да си играе (не говорим за улични ) .

Ахъм-защо разграничавате уличните от домашните кучета :ea_103: ?Дискриминацията тук е ненужна.Колкото повече го събирате с всякакви индивиди,без оглед на род и порода (включая пернати,котки и прочие) ,толкова по-социализирано ще стане кучето.Усещам,че някой фен на куче-пазач Ви е повлиял по отношение на галене и събиране с други животни и хора,но хъски не е пазач.Това е жизнерадостна и контактна натура,обичаща игрите,особено с деца.Което и ме подсеща-научете го да не се качва по хора с лапички,защото едно дете лесно така може да падне по гръб и после да стане една олелия от майки,баби и от сорта...А и в кално време никак не е приятно да си ходиш с лапички,отпечатани по дрехите.
User's Signature

#4 Потребителят е офлайн   Victor_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 July 2011 - 12:18 PM

Правилно ли разбрах без повод го пускаш след като не те слуша ако да това е лудост много неща може да направи то добре че ходи при децата и при други кучета а не на пътя и такива неща..... ами кво да ти кажа за да разбере кой командва в къщи на мен лично ми кзаха със моето куче да се държа така строгичко не да го лигавя и да го правя на плюшка !!! Когато излизате на разходка първо ТИ трябва да излезеш през врътата след това то ако тръгне първо то връщаш го правиш струваш ти излизаш първи за скимтенето когато излизаш измисли няква думичка де примерно "чао" когато излизаш и ще се върнеш страх го е да не го зарежеш и да не иде в нов дом както прединия преход от стария дом към сегашния (твоя) казваш му чао после когато се върнеш няма да му налиташ да си играете да се галите то ще е много емоционално остави го да се успокои и тогава отиди при него пък ако те няма за 1-2 дни или пък за повече от 5-6 часа дай му няква стара твоя дреха да усеща твоята миризма и няма да скимти или да лае когато взех моята не спах 3-4 дни защото скимтеше и лаеше и виеше ужас беше...... Минаха 2 седмици докато свикне със мен и започна леко да се разкарва по двора !!! А на разходките дръж повода на късо да е близо до тебе ии хубаво е да го изкарваш със кучета да е сред хора все пак няма да правиш звяр от хъскито нали така :)

#5 Потребителят е офлайн   Twilightmist Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 26 July 2011 - 02:40 PM

Благодаря ви много, а да попитам тои не иска да върви до мен винаги спира да души нещо трябва ли да го изчаквам или да го подръпвам с повода ?

#6 Потребителят е офлайн   Arolski9111 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:+359878787912
    arolski911@gmail.com

Публикувано: 26 July 2011 - 04:14 PM

Ти куче ли си си взел или играчка ? Нормално е да спира да души все пак е куче. В крайна сметка това не е робот. Давай му свобода все пак е живо същество.
Ок знам ,че искаш да имаш обучено куче , но прави си тренировките и през другото време му давай свобода , то има нужда от нея :ba_025:
User's Signature

Асен Аролски треньор на кучета
и
техните собственици

Качена снимка

#7 Потребителят е офлайн   Twilightmist Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 26 July 2011 - 06:42 PM

Знам, че не е нито робот нито ирачка, но не искам всеки които се доближи до него да ляга в краката му все пак е куче. И трябва ли да го чакам да яде всеки боклук които види.

#8 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 July 2011 - 07:33 PM

Защо му ляга в краката?Ако е от желание за игра-това е нормално поведение.С времето това ще стихне,като завърши развитието си.Едно хъски е по-скоро дистанцирано,но дружелюбно в повечето случаи.Това са енергични и жизнерадостни кучета.Остави го по време на разходка да опознае това,което среща,дай му възможност така да опознае всъщност света около него.Но трябва да знае,че не може безметежно да се захласва на всяка крачка-изчакваш го минута-две и го подканяш да си продължите по маршрута,който винаги ти определяш,а не то.През пост се получи едно изречение,дето и гмуркач не може да го каже на един дъх,но изключае липсата на препинателни знаци,всичко написано е точно и си личи кой е чел.Можеш и ти,преди да задаваш,извинявай,но елементарни въпроси.Проектирал си си в главата някой добре възпитан и пораснал НОК-е,не става по твоя начин.Иска се време и работа,а преди това и доста четене.
User's Signature

#9 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 04 August 2011 - 03:02 AM

Показване на мнениетоTwilightmist, в 25 July 2011 - 10:05 PM, написа:

Така имам мъжко хъски родено на 5.7.2011 след 10-15 дни прави 3 месеца, та проблемите са доста с него.

кога е родено? Ако искате да имате добре социализирано куче,което да не е страхливо или агресивно е абсолютно задължително да контактува със себеподобни и хора.Колкото до викането и идването има раздел Обучение на малкото куче,мисля,че ще ви бъде доста полезен :ba_025:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#10 Потребителят е офлайн   sisa_explosion~* Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 26 August 2011 - 12:51 AM

Малките кученца не слушат..такива са си.

#11 Потребителят е офлайн   Rubka Икона

Публикувано: 27 September 2011 - 10:08 AM

Може ли да питам нещо свързано с обучението на хъски ?

#12 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 September 2011 - 03:12 PM

Относно хората и галенето, не давам на всеки да го гали, обикновено на деца и симпатични , за мен хора, давам . Така свиква хем да не е войнствен, хем да не се захласва по други. Друго нещо, което считам за голямо мое постижение е да го науча да не обръща внимание на подсвирквания и извикване от други хора- това става като всеки път, когато някой се опита да го повика и е чужд човек , и кучето се обърне след подсвирването да го коригираш с повод и да му казваш не! Така ще знае , че като някой му вика не трябва да ходи при него и след време ще различава твоето подсвиркване от това на другите и ще се обръща само като ти го викнеш. Под подсвиркване имам предвид онзи трудно обясним звук , който издават всички като искат да повикат някое куче.
Съгласна съм с Ариел да не делиш кучетата на бездомни и домашни, щом си обезпаразитяваш и ваксинираш твоето куче, контакта с което и да било друго куче не би следвало да му навреди! Забелязала съм, че хъскитата обичат бездомни кучета.
Това че ляга пред хора и пред кучета не е проблем и не е нещо, което да те притеснява. Пред кучета ляга, защото вероятно са по-възрастни или на по-висока позиция в йерархията и така показва, че няма намерение да се съревновава, поне не на този етап.
Нормално е да спира да души, да гледа, да иска да отиде навсякъде и да се запознае с всяко куче, остави го да се радва на детските си години и да се социализира. Естествено няма нужда да го чакаш по пет минути на всяко дърво. Но и не трябва да го дърпаш непрекъснато. Излезли сте , за да подишате въздух, да се разходите, да си поиграете - това трябва да е приятно нещо!
User's Signature

Качена снимка

Страница 1 от 1
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни