Проблем с хъски Проблем с хъски
Публикувано: 26 July 2011 - 12:05 AM
Първо не слуша като го изведем на разходка тои ходи навсякаде да души и да дъвчи разни боклуци. Бяга при малките деца и кучета, не се обръща на име когато сме на вън или само когато сме само двамата.
Изхожда се в къщи за това разбрах как да го коригирам и има ефект за сега.
Като устане сам скимти адски много.
Казаха ми, че до 1 година не трябва да допускам да го гали кои да е, защото щял да стане цитирам "мастия" и след време щял да ходи при всеки. Също така е много агресивен незнам от игра ли е,но искаше да се цопне в една локва аз го дърпам, дърпам и тои пак. Накрая го взех в мен и като се обърна и ме захапа за носа и като шурна една кръв аз я от нерви, я от шок му пернах един шамар ( за което съжелявам адски много ) и така пак си цопна в локвата. Искам да попитам също трябва ли да го допускам до други хора да го галят и кучета с които да си играе (не говорим за улични ) .
Публикувано: 26 July 2011 - 07:35 AM

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....
Публикувано: 26 July 2011 - 08:09 AM
Twilightmist, в 26 July 2011 - 12:05 AM, написа:
Ахъм-защо разграничавате уличните от домашните кучета

Публикувано: 26 July 2011 - 12:18 PM
Публикувано: 26 July 2011 - 04:14 PM
Ок знам ,че искаш да имаш обучено куче , но прави си тренировките и през другото време му давай свобода , то има нужда от нея

и
техните собственици

Публикувано: 26 July 2011 - 07:33 PM

Публикувано: 04 August 2011 - 03:02 AM
Twilightmist, в 25 July 2011 - 10:05 PM, написа:
кога е родено? Ако искате да имате добре социализирано куче,което да не е страхливо или агресивно е абсолютно задължително да контактува със себеподобни и хора.Колкото до викането и идването има раздел Обучение на малкото куче,мисля,че ще ви бъде доста полезен

Публикувано: 26 August 2011 - 12:51 AM
Публикувано: 27 September 2011 - 03:12 PM
Съгласна съм с Ариел да не делиш кучетата на бездомни и домашни, щом си обезпаразитяваш и ваксинираш твоето куче, контакта с което и да било друго куче не би следвало да му навреди! Забелязала съм, че хъскитата обичат бездомни кучета.
Това че ляга пред хора и пред кучета не е проблем и не е нещо, което да те притеснява. Пред кучета ляга, защото вероятно са по-възрастни или на по-висока позиция в йерархията и така показва, че няма намерение да се съревновава, поне не на този етап.
Нормално е да спира да души, да гледа, да иска да отиде навсякъде и да се запознае с всяко куче, остави го да се радва на детските си години и да се социализира. Естествено няма нужда да го чакаш по пет минути на всяко дърво. Но и не трябва да го дърпаш непрекъснато. Излезли сте , за да подишате въздух, да се разходите, да си поиграете - това трябва да е приятно нещо!