Преди 3 седмици, прибирайки се от поляната с моето куче, видяхме момиче и момче, които бъркаха в контейнера....за да измъкнат две кутрета. След много молби да ги вземат приемно, се видя, че моята няма да стане. Аз не можех да ги взема, предвид, че в този момент бях с три кучета. Но не можах и да ги оставя до контейнера...Занесох ги в изоставена къща, близо до нас. С още две жени, започнахме да се грижим за тях. След седмица, едната жена, намери още едно(вероятно от същото кучило)....и така вече са 6, до тази сутрин. На сравнително безопасно място са. Не е оживена улица, имат сухо и топло място, нахранени, обезпаразитени....но когато ходим да ги храним, тръгват след нас. Заградихме по пътеката,но още малко като поотраснат съвсем няма да има какво да ги спре.
И тези кутрета, както и всички други тук, търсят дом. Нямам много надежда, че ще го намеря тук, но надеждата умира последна. Ето ги и малките, ако трогнат нечие сърчице, пишете ми:)

П.С. Забравих да спомена, че лошото е, че има съсед-гадняр, заради който си шепнем като ходим там,да не би да разбере, че иам там кутрета. Вчера едното се измъкнало и отишло пред неговата къща. Жена му най-спокойно го взела и го пуснала в кофата. Добре, че е имало глас да пищи та са го измъкнали и са го върнали. Преди време въпросният е застрелял квартално куче, та сега берем страх да не им направи нещо , ако разбере за тях.