Dog.bg Форуми : Помощ !!!

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Помощ !!! 8 месечна старонемска овчарка Оцени темата: ***** 1 Гласове

#1 Потребителят е офлайн   Victor_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 29 July 2011 - 01:33 PM

Здравейте приятели трябва ми помоща ви вече се чувствам безпомощен..... моята НОК я е страх от кучета и я социализирах до известна степен се получи до известна не значи като сме на разходка и като видим някое куче да върви започва да лае да скача и като идем при него тя мушка опашката отзад и се свива запознах я преди 1 седмица със един питбул той е малко агресивен но до сега нито са се хапали нито инщо а си играят много нито се крие от него нито нищо как да коригирам това нейно държание когато се крие нищо не и казвам не я хваля нито я галя или подобни неща..... когато лае и тръгне към кучето и се карам но тя продължава моля ви да ми дадете съвет защото незнам какво да правя !!! Другото което е ние имаме доста голям двор на който тя живее ии когато някой човек влезе тя нищо не прави само седи и го гледа нито лае нито нищо седи и го гледа и щом човека тръгне да се качва по стълбите тя отива във клетката...... всякаш няма куче в къщи другото което е някой като тръгне към нея бързоо или тропне силно с крак тя се страхува бяга как да я направя така че никой да не влиза без тя да лае да излезе някой от вкъщи и да я хване и тогава човек да влиза кво е това аз куче ли имам или какво и да не я е страх от рязко движение към нея или такива неща трябва ли да я озлобя малко или незнам ако трябва ще я озлобя малко !!! Аз си играя доста с нея тя хапе доста силно вече и взимам една кърпа и си увивам ръката то не боли и тя хапе силно усеща се но не силно иии от тея дни е започнала да клати главата наляво надясно ввсякаш иска да умъртви предмета..... На разходките е много игрива пускам я в парка играе изтощавам я отделям и много време обучавам я но как да я науча на това което и липсва а именно това описано горе дори вчера при разходката тя беше пред мен и настапах едно шише което се пукна тя така се изплаши че чак скочи моля дайте съвети..... А със някои кучета успях да я запозная играе си но с други.... примерно уличните водя я до тях тя дори не иска да ги подуши а се свива но от време на време се доближава доста до тях..... Благодаря предварително :)

#2 Потребителят е офлайн   Victor_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 July 2011 - 12:49 AM

Май няма кандидати да се наемат за помощ..... :( дано утре някой се отзове ! А всеки ден е ценен защото тя вече е на 8 месеца стана преди 3 дни така че.... неискам да става късно и да имам плюшена играчка на двора.... А до някъде и в мен е била грешката гледах Сийзър Милан и имаше едно малко чихуахуа и то лаеше по кучетата и се криеше и затова беше виновна собственицата която се панираше ядосваше не беше сигурна ии това поражда страх у кучето ии аз не правих всичко само се притеснявах за нея и тя явно е усещала после я изкарвам със настроение без притеснение и такива неща беше по-добре но пак я е страх..... Ако и давам сурово месо ще се озлоби нали а имаше един човек ми каза да я пусна във една тъмна стая 1-2 седмици само вода да и давам и да я храня ии после ще е много злобна но неискам звяр просто кученце което да не го е страх от кучета рески движения и такива неща..... иначе е много послушна но уви със това ще трябва да се справим и иска доста работа затова ви моля за помощ

#3 Потребителят е офлайн   GAG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 July 2011 - 07:31 AM

В тъмна стая сама освен да получи страхова невроза, друго не се сещам какво може да стане. Ама пък страхливо+нервозно куче е просто чудничко. Върви я оправяй после. Чудя се, ако теб те затворим за една седмица в тъмно мазе, дали ще се озлобиш поне малко, или ще излезеш смачкан оттам. Ей, рядко някоя простотия може да ме раздразни толкова много в събота сутрин.
Виктор, за да пази едно куче, то не се нуждае от "озлобяване", както погрешно си мислиш. За да пази добре, то трябва да се чувства спокойно, сигурно и у дома си. Помисли и ще видиш, че не е толкова сложно. Обръщай му внимание, научи го не "да хапе", а да се чувства у дома си и то само ще започне да си пази територията.
И още нещо - кучето ти се нуждае от социализация с др. кучета, за да не го е страх. Но с такъв тип характер нещата стават доста по-бавно, а не от днес за утре.
И вземи помисли малко и попрочети туй-онуй, преди да почнеш да пишеш такива небивалици и да ти се смеят всички.
User's Signature

We make a Living by what we get... We make a Life by what we give...

#4 Потребителят е офлайн   Victor_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 July 2011 - 03:34 PM

GAG приятел ти не си ме разбрал НЯМАХ в предвит че ЩЕ я затворя така ми казаха просто не съм тръгнал да я затварям това е нелепо както мислиш и ти аз незнам кой номермален ще затвори кучето си така не съм казал че ще го направя само казвам какво ми казаха :) Благодаря ти за откровението но ако можеш да ми дадеш и някои съвети ще е още по-добре ! А иначе кучто си се разкарва постоянно в къщи навсякъде е даже си има една доста голяма градина само за нея там си се изхожда там прави всичко точно до клетката и е (клетката никога не е заключвана !!! ) А за социализацията незнам но види ли куче почва да скача да лае и те другите се плашат те предполагам мислят че е лоша и не сикат да се подушат и бягат а тя продължава...... разкарвам я сред кучета разкарвам я със кучета пускам я да си играе но такиви които не познава просто..... тя лае защото иска да си играе предполагам но я е страх ако дойде някво голямо куче тя се свива преди когато дойде някое куче тя се напикаваше сега не го прави държи се по-смело явно ще иска време но ако някой може да каже как аз да подпомогна за по-бързо преминаване на този период ще е добре !!! Бих искал да чуя повече мнение за този проблем за да ми е по-лесно :)

#5 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 July 2011 - 04:25 PM

Две неща от мен:
1) пресичай лая и превъзбуждането,щом започне да го прави по непознато куче.Щом си гледал и Милан,той прилага тактиката да ги полага легнали странично,докато променят състоянието на емоцията си.
2) При признаци на страх,освен,че не трябва да проявяваш съжаление и да я успокояваш,пробвай,при съгласие на другия водач на куче,то да дойде до нея,за да се подушат.И да,добре е,ако пак проявява неврозни пристъпи,да я приведеш в легнало състояние,докато кучето я опознава и после я подмине.Така тя трябва да разбере,че едно запознанство нищо няма да и стори и постепенно ще забрави за фобията си.
User's Signature

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....

#6 Потребителят е офлайн   trenertg Икона

• ветеринарен лекар -етолог
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:обучение на кучето , клинична етология и изследване на поведението при кучето и котката, зоопсихология .
    немско овчарко куче :) , боксер , мин пин
Публикувано: 31 July 2011 - 05:45 PM

Показване на мнениетоАриел, в 31 July 2011 - 02:25 PM, написа:

Две неща от мен:

2) При признаци на страх,освен,че не трябва да проявяваш съжаление и да я успокояваш,пробвай,при съгласие на другия водач на куче,то да дойде до нея,за да се подушат.И да,добре е,ако пак проявява неврозни пристъпи,да я приведеш в легнало състояние,докато кучето я опознава и после я подмине.Така тя трябва да разбере,че едно запознанство нищо няма да и стори и постепенно ще забрави за фобията си.

наблюдавай кучето си точно как реагира - ти си негов партньор - внимателно трябва да се прави всичко добре е да го накараш да седне с поощрение браво + лакомство в точния момент при правилно поведение - отколкото в подчинена позиция и като го държиш долу нищо няма да постигнеш.
води го на дълъг повод поне 5 м. и упражнявайте послушание , научете се да привличате вниманието на кучето си и да му бъдете партньор . от вашата реакция зависи дали ще продължи да се държи невъзпитано или не .

във всички случаи трябва да дадете възможност на кучето си да комуникира със себеподобни - най добре първоначално възрастни спокойни кучета, които да го научат как да се държи в кучешкото общество .

#7 Потребителят е офлайн   Victor_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 July 2011 - 11:12 PM

Благодаря ви давам и да се подуши със кучетата които виждаме тя много лае тръгва към тях със много голяма скорост всякаш иска да се бие с тях но стигне ли при него се спира и нищо...... опитвам да я разсея да не лае да я накарам да седне тя обаче не и не :Х А за това да пази в къщи какво мислите ???

#8 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 August 2011 - 10:51 AM

Показване на мнениетоVictor_, в 30 July 2011 - 12:49 AM, написа:

... Ако и давам сурово месо ще се озлоби нали а имаше един човек ми каза ...

Ако искаш да се озлоби истински, месото трябва да е съвсем прясно и кърваво. Само така кучето се стърви. Най-добри са резултатите с телешко месо. Ако даваш свинско резултатите не са толкова видими, но пак донякъде става. Трябва да има много кръв (ВИЖДАНЕ) и да е сочно за да цвърчи докато го яде (ЧУВАНЕ). Можеш преди да му дадеш месото с една тънка пръчица да удряш по месото да си мисли, че го убиваш и после ще си мисли, чо то си го убива само. Като се озлоби насериозно, спираш да биеш по месото с пръчка. Така стават най-добрите пазачи. :eg_033:
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#9 Потребителят е офлайн   Victor_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 August 2011 - 03:19 PM

Аз не искам да го озлобя така всмисъл да хапе всичко и всички просто да пази защщото не се чува не се знае че има куче в къщи...... но снощи прочетох доста и разбрах че към 1 година кучетата започват да развиват тези си качества ии затова няма да правя такова нещо ще чакам :) Иначе благодарско :)

#10 Потребителят е офлайн   John Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 02 August 2011 - 08:48 PM

Радвам се ,че си стигнал до правилния извод -нужно е четене на теми за възпитание,книги за възпитание и т.н.При всяко куче т.н. териториалност се проявява по,различно време.Виждал съм НОК , вързана е най-милата на света,след пускане ,двора е нейна територия и се пази.Но,за тебе наистина е най-добре ако,намериш по-възрастно ,спокойно и ако е възможно обучено куче.Ефекта ще е много по-голям.и осезаем.Какво означава"
Благодаря ви давам и да се подуши със кучетата които виждаме тя много лае тръгва към тях със много голяма скорост всякаш иска да се бие с тях но стигне ли при него се спира и нищо...... ".
Нищо не се случва?Чуди се какво да направи?Реагира агресивно?Бяга панически? Би ли,описал по-подробно.
User's Signature

Няма лошо куче,има лош стопанин.

#11 Потребителят е офлайн   Victor_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 August 2011 - 01:39 AM

Показване на мнениетоJohn, в 02 August 2011 - 08:48 PM, написа:

Радвам се ,че си стигнал до правилния извод -нужно е четене на теми за възпитание,книги за възпитание и т.н.При всяко куче т.н. териториалност се проявява по,различно време.Виждал съм НОК , вързана е най-милата на света,след пускане ,двора е нейна територия и се пази.Но,за тебе наистина е най-добре ако,намериш по-възрастно ,спокойно и ако е възможно обучено куче.Ефекта ще е много по-голям.и осезаем.Какво означава"
Благодаря ви давам и да се подуши със кучетата които виждаме тя много лае тръгва към тях със много голяма скорост всякаш иска да се бие с тях но стигне ли при него се спира и нищо...... ".
Нищо не се случва?Чуди се какво да направи?Реагира агресивно?Бяга панически? Би ли,описал по-подробно.

Ами да ти кажа от няколко дни от време на време има за какво да лае чува се !!! Със друго куче аз вечер си я разкарвам пусната така като стане 22:00 23:00 излизаме тука по наще улици и има пуснати кучета улични ии тя търчи към тях ии едвам дава да я подушат но дава ии като я разкарвах преди това по центъра идваше куче тя лайна само веднъж което е добре :) А случва се нещо да чуди се дали да му се довери и веднага да му даде да я подуши и тя също защото отивайки при него тя се спира настръхва отзад малко под връта след като се подушат спира не е настръхнала търчи след кучето игриво но преди това ако тргъне да ле или ръмжи тя се отдръпва защото има едно което ръмжи тя не доближава до него :) Агресивно как да е агресивно като е на повод лае по кучетата и иска да отиде и нали ви казвам пускам я отива и нищо но когато някое куче тръгне към нея тя се свива ии нищо не прави..... и избягва не бяга точно панически ами незнам как просто се обръща ии избягва но посл се връща при него само като види че другото тръгне и тя след него..... Разкарвам я сред кучета като започне да лае ги плаши и те се махат и дори не я допускат да се подушат затова когато лайне или се вгледа в кучета я дърпам и се карам и така има резултат..... другото което е страх я е от резки движения на човек някой като тръгне към нея тя се отдърпва ???? Също не обича да си играе с предмети нито пръчки нито топки нито нищо хапе пръчките но да ги гони никога сложих една топка (тенис) във пликче от патешки фенер и надъхва на месо ии нея я гано но 3-4 пъти и и омръзва да не говорим за пръчки че даже не ги и гледа...... някакви предложения ?

#12 Потребителят е офлайн   Victor_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 August 2011 - 09:02 AM

?

#13 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 August 2011 - 01:00 PM

Показване на мнениетоVictor_, в 03 August 2011 - 01:39 AM, написа:

Ами да ти кажа от няколко дни от време на време има за какво да лае чува се !!! Със друго куче аз вечер си я разкарвам пусната така като стане 22:00 23:00 излизаме тука по наще улици и има пуснати кучета улични ии тя търчи към тях ии едвам дава да я подушат но дава ии като я разкарвах преди това по центъра идваше куче тя лайна само веднъж което е добре :) А случва се нещо да чуди се дали да му се довери и веднага да му даде да я подуши и тя също защото отивайки при него тя се спира настръхва отзад малко под връта след като се подушат спира не е настръхнала търчи след кучето игриво но преди това ако тргъне да ле или ръмжи тя се отдръпва защото има едно което ръмжи тя не доближава до него :) Агресивно как да е агресивно като е на повод лае по кучетата и иска да отиде и нали ви казвам пускам я отива и нищо но когато някое куче тръгне към нея тя се свива ии нищо не прави..... и избягва не бяга точно панически ами незнам как просто се обръща ии избягва но посл се връща при него само като види че другото тръгне и тя след него..... Разкарвам я сред кучета като започне да лае ги плаши и те се махат и дори не я допускат да се подушат затова когато лайне или се вгледа в кучета я дърпам и се карам и така има резултат..... другото което е страх я е от резки движения на човек някой като тръгне към нея тя се отдърпва ???? Също не обича да си играе с предмети нито пръчки нито топки нито нищо хапе пръчките но да ги гони никога сложих една топка (тенис) във пликче от патешки фенер и надъхва на месо ии нея я гано но 3-4 пъти и и омръзва да не говорим за пръчки че даже не ги и гледа...... някакви предложения ?

абе, батко, ти една дума разбра ли си сам на себе си, че очакваш ние да ти разберем, че и да ти отговорим?:zz_020:
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#14 Потребителят е офлайн   Victor_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 August 2011 - 04:29 PM

Показване на мнениетоKOKO_ko, в 04 August 2011 - 01:00 PM, написа:

Показване на мнениетоVictor_, в 03 August 2011 - 01:39 AM, написа:

абе, батко, ти една дума разбра ли си сам на себе си, че очакваш ние да ти разберем, че и да ти отговорим?:zz_020:

За мен ли беше отговора ??

#15 Потребителят е офлайн   ira67 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 August 2011 - 06:14 PM

Показване на мнениетоKOKO_ko, в 01 August 2011 - 10:51 AM, написа:

Показване на мнениетоVictor_, в 30 July 2011 - 12:49 AM, написа:

... Ако и давам сурово месо ще се озлоби нали а имаше един човек ми каза ...

Ако искаш да се озлоби истински, месото трябва да е съвсем прясно и кърваво. Само така кучето се стърви. Най-добри са резултатите с телешко месо. Ако даваш свинско резултатите не са толкова видими, но пак донякъде става. Трябва да има много кръв (ВИЖДАНЕ) и да е сочно за да цвърчи докато го яде (ЧУВАНЕ). Можеш преди да му дадеш месото с една тънка пръчица да удряш по месото да си мисли, че го убиваш и после ще си мисли, чо то си го убива само. Като се озлоби насериозно, спираш да биеш по месото с пръчка. Така стават най-добрите пазачи. :eg_033:

Ама че голями познавачи ,откьде ги изваждате тия глупости за крьв.Както казват на един танцьор топки му пречат.
Просто таково куче ти падна.Младо още ,ще се промени ,ще се успокои.Няма да стане злобар но поне ще лае.А и за какво ти агресивно неуправляемо куче,това е голяма беля и полошо от това какво то имаш.Отделяй ий повече време ,успокоявай когато ий страх.

#16 Потребителят е офлайн   greeneyed Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 August 2011 - 12:03 PM

@ira67
Коментарът на КOKO_ko е саркастичен
Просто смешно и абсурдно продължение на глупостите за озлобяването и месото , дето сa ги разправяли на Victor
KOKO_ko не е идиот , за да предлага сериозно такива глупости. :ab_041:

#17 Потребителят е офлайн   aldald Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 August 2011 - 03:05 PM

Оле - оле! Victor_ , ползвай малко препинателни знаци и къси изречения, защото трудно се разбира. Това със страха си е голям проблем. И аз имам такъв, но знам причините и се опитвам да го реша постепенно. Моето куче е на 9 месеца и се плашеше от деца след като едно момиченце се хвърли отгоре му с писъци. Той започна да лае малките деца, което е супер неприятно. Добре, че в парка, където го разхождам, идват и спокойни родители с готини дечица, които не пищят-така той постепенно се отпусна и видя, че не е сташно - сега дава да го закачат и да го галят. Е, налагало се е да го корегирирам с душача няколко пъти, когато залае. Сега изпитва недоверие към непознати хора и места, особено когато е тъмно. За това грешката си е моя -всеки ден по един и същ маршрут отиваме на едно и също място в парка и там вижда едни и същи хора -свикнал е с тях и знае,че са безопасни. Но, когато отидем сред други хора е свит, избягва ги, бута се в мен, а понякога хуква панически. Сигурно е комично отстрани, как едно 35 килограмово куче се свива и ме повлачва нанякъде, но на нас хич не ни е до смях. Сега след като се наиграе вечер с другите кучета, го връзвам и обикаляме из парка - минаваме покрай други хора, да смени малко обстановката и да види, че никой няма да го нарани. Така хем се уморява психически, хем усеща нови неща. Ако видя, че нещо конкретно го плаши - отиваме бавно до него - без много влачене.
Пиша всички тези неща, за да обясня, че зад страха стои някаква причина - дали неприятно преживяване, дали твоята тревога и напрегнатост - как и кога ще реагира, като стещнете друго куче, дали несигурност в теб. Може би трябва да я водиш повече на повод - казват, че кучето се чувства по-силно и сигурно. Не й позволявай да бяга, по-добре да седне и да изчака - да види, че не е страшно другите да я душат. Това, че не я галиш и успокояваш е ок - не поощряваш стаха, но като не я спираш, няма как да разбере, че бягството не е правилното. Срещай я с повече кучета. При нас глутницата е голяма и разнообразна и това ги социализира. Но имай предвид, че новото куче в оформена глутница влиза по-трудно - в началото ще се спуснат по няколко да я душат, да я подчиняват. Ако можеш запознавай ги постепенно, за да не й дойде много и да се изплаши още повече.

За нелаенето по хората - може да не и е дошъл моментът - моят лае отскоро при шумове зад врата(ние сме в апартамент). Но за да лае и да пази, трябва да чувства двора като свое място и да е достатъчно смела, за да го отстоява. Може само клетката да и се струва сигурна - щом се крие там и ака наблизо - обикновено гледат да ходят далеч от леглото си.

Не се хващай на приказките за суровото месо - това са бабини деветини (според мен) - аз давам сурови телешки кокали и месо и моят досега на никой зъб не е обелил. И не пиши, че искаш да отключиш агресията й, щом не можеш да се справиш със страха- само беля може да стане - непредказуема и неконтролируема.
Кучето се нуждае от спокойствие и сигурност - само така може да е другарче и пазач.
Ако не можеш да се справиш сам - потърси помощ от специалист -ще даде увереност и на теб и на кучето. Ако прецениш - пиши ми лично съобщение - ще ти дам координати, за да не излезе, че рекламирам тук.

И спокойно - имаш време да оправиш нещата - кучето е младо и ще решите проблема. :ba_025: :ba_025: :ba_025: :ba_025:

Да ме извинявате за дългото мнение - надявам се малко да съм била полезна. Казвам всичко както съм го преживяла - ако греша - поправяйте.

#18 Потребителят е офлайн   ira67 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 August 2011 - 05:59 PM

Аз нямам много време за писане а по тема може да се пише много.Инфо мога да дам само на руски так как на бьлгарски нямам време да тьрся.,

http://fila-alfa.narod.ru/fear.htm

http://www.google.ru...&pbx=1&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.&fp=f74215371c459e5&biw=1280&bih=843

#19 Потребителят е офлайн   Victor_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 August 2011 - 12:59 PM

Алдалт виш когато видим куче в парка там групички пуснати няма аз съм от град Пещера.Тук нещаата са различни та във парка има бездомни и когато го видим тя започваше да лае аз я дърпам заставам пред нея,защото като се вгледа в нещо така настървено то става цел за нея макар,че като я пусна тя спира лаенето и отива до него,едва от скоро започна да се престрашава да отиде директно при кучето без да се свива без нищо и да си играят и да се подушат.Не лае толкова по кучетата като се видят но когато има такова нещо го коригирам с дърпане,каране и заставане пред нея.Мисля,че и аз съм имал вина в това и поведение добре,че разбрах по-рано,защото после щеше да е късно,това мое притеснение и страх да не стане нещо е породило нейният страх в нея,такаче разбрах го и от вече 1 месец я разкарвам супер спокойно когато видим куче въобще не ебавам,а започне ли да лае я спирам.Запознавам я с доста кучета минавам през улици в които има кучета те като започнат да лаят запазвам спокойствие и тя също.Забелязал съм,че лае когато види куче извън двора види ли го започва и котка да е и като неможе да отиде при нея тя лае,но по хора не лае,свикнах я да бъде със доста хора иначе и със хора не беше свикнала,а аз не съм искал да я озлобявам защото злобно куче не искам,ще стане беля в къщи после без куче ще остана.просто питах дали е нужно малко да я озлобя за да започне да пази,но разбрах че със възраста си иии добиването на много съмочуствие ще и помогне !!! Някакви идеи как да и помогна ??? А тя не иска също да играе със предмети хапе ги прави ги докато са в ръцете ми след това обаче пълен игнор ??? Благодаря ви много за съветите.Ira67 капка руски незнам,ако можеш да ги изпратиш на български ще съм ти благодарен !!!

#20 Потребителят е офлайн   aldald Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 August 2011 - 12:00 PM

Само така - давай и нужното спокойствие и самочувствие - ще се усети, че е пораснала и е силна и ще почне да пази. А за играчките - пак си ти - трябва да я научиш, да предизвикаш интерес. Ние започнахме с топка с въже - почнах да му я "натривам" в нослето да я подуши. После му я размахвам пред муцуната -да го дразни и така леко полеко почна да играе. Сега дажи ми я носи. Но при нас беше и по-лесно, защото гледа и другите кучета и с тях играят и се гонят. При теб ще отнеме повече време и усилия, но затова пък няма да имаш проблемите с глутницата -като се съберат и играят - почват да се услушват на командите. Ти можеш да станеш шефа на глутницата и да имаш прекрасен и верен приятел, за който ще си всичко на този свят.

• (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни