Dog.bg Форуми : Помощ !!!

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Помощ !!! 8 месечна старонемска овчарка Оцени темата: ***** 1 Гласове

#21 Потребителят е офлайн   Victor_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 25 August 2011 - 12:42 AM

Значи сега като е разиграна гони топка захапе я побута я малко и я остави но това си е напредак ! От кучета вече почти не се плаши защото имаше един сетер безразборно пуснат,залиси се към нея а тя не помръдна и тръгна да играе с него,ако това беше станало преди 2 месеца щеше да ми се качи на главата.А иначе е много умна днес я научих да дава лапа,много бързо схваща направо ми пълни душата.... Благодаря на всички но имам и еидн друг въпрос ! Значи тя категорично отказва да яде хляб,супа или надробени хлябът в супата,ОТКАЗВА давам и гранула,месце и сега отказва да се храни със хляб и супа.Спрях гранулата и месото от 2-3 дни супата и седи във купата и не я и поглежда....жално ми е,но няма начин иначе докато не я изяде не мисля да и давам нищо друго !!! А преди ядеше хляб нямаше къде да иде ядеше всичко,сега изведнъж спря всичко освен гранула и месо и тоа ме притеснява.На 3 дни и давам по една филийка хляб за да не стане така,че като стане на 9-10 месеца като я храня всеки ден с хляб,да не се продриска и затова на 3 дни една филийка а след 9-10 месец постоянно.ПРАВИЛНО ЛИ Е ТОВА КОЕТО ПРАВЯ ИЛИ ?

#22 Потребителят е офлайн   aldald Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 August 2011 - 08:41 AM

Хляб и супа - само ако е махмурлийка :md_064: ;) .
Сериозно - на много места пише, че хляба не се усвоява от кучетата, макар че зверовете по села и паланки основно с това се изхранват. Моето обича много. Четох и една статия, според която нашия хляб съдържа консерванти, които са вредни за кучето. Като цяло хлябът ми се струва неестествена храна за животното. Аз дава изсушена филийка понякога, но по-скоро като лакомство. А за супата - за бульон ли говориш или за супа, дето я хапвате и вие - кучетата не харесват подправки, солта е вредна (то и за нас), лютото - примерно черен пипер също ги дразни. Отделно може да не му мирише "както трябва" и затова да не яде.
Колкото до гранулите - те обикновено са овкусени и "парфюмирани" и затова кучетата ги харесват повече - ако храниш с висок клас гранула - то получава всичко необходимо - витамини, минерали, калций, балансирани протеини/мазнини. Кучето расте здраво и силно, развива се хармонично - козина, мускулатура, СТАВИ - това при НОК е много важно. Има марки висок клас храни, които не са чак толкова скъпи, а и количеството което даваш не е голямо - моето 40 килограмово добиче трябва да яде по около 400 грама силна гранула на ден. Ако искаш виж тази тема - http://forum.dog.bg/..._0&#entry973723 или мога да ти кажа аз с какво храня и колко ми струва.
А месото-това си е най-естествената им храна.

Ако все пак не искаш да храниш кучето със суха храна - прочети за натуралното хранене. Опитай различни неща и виж, какво ще й се услади.

При нас минава номера с пакет ориз сварен с пакет пилешки шийки - стига му за седмица, но давам и гранули на другото хранене. Давам пилешки фенери, телешки кокали - сурови, понякога сухар с кисело мляко, извара, понякога царевично нишесте - но аз наистина ги давам като допълнителна храна.

Ако обаче храниш по този начин - трябва да си сигурен, че получава допълнително и всички витамини и минерали, които са нужни! Кучето ти е още младо и правилното хранене е много важно.

Това е моето мнение де.

#23 Потребителят е офлайн   Victor_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 August 2011 - 02:13 PM

До 1 седмица ядеше всичко било то хляб,супа (която и ние ядем фасул,леща,пилешка супа) ядеше всичко бях за 1 седмица на море и за да не натоварвам баба ми и казах само да дава гранула и патешки фенери иии когато си дойдох нямаше проблеми ядеше и супи,но от 3 дни вече както казах не подушва супа каквато и да е! Купувам различни храни Дарлинг,Чапи сега минахме на Клевър взимам от тези храни но първите 2 са по-скъпички и затова по-рядко взимам такива,Иначе ориз,кисело мляко,извара хапва но какво стана сега ядеше дори сух хляб (давал съм само по 1 късче за да видя дали ще го яде) ядеше всичко сега какво стана незнам.... Днес стана 3-ти ден както не идавам нищо просто не подушва супата дожаля ми и оставих супата но сложих и гранула.Много е и слаба като не идавам хляб но след 2 дни прави 9 месеца и ще яде хляб за да може да качи малко,сега ми дожаля,но след 2 дни слагам и хляб ако иска да го яде няма да и се дава нищо друго ще стои 3-4 дни и на 5-тия ще го изяде..... Немога да си позволя само със гранула и месо.

#24 Потребителят е офлайн   aldald Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 August 2011 - 04:30 PM

Ох, много ми се иска и някой друг да вземе отношение по въпроса с храните тук.
Моето мнение съвсем не е меродавно и се базира най-вече на опита с моето куче (който не е голям) и на многократно обсъждане на въпроса с далеч по-опитни кучкари, някои от който гледат изложбени кучета и се интересуват много от качествата на храните.
Но все пак - храните, които се рекламират и продават масово, особено в супер и хипермаркети ( а не в специализираните зоомагазини), обикновено са нискокачествени.
Например Дарлинг е храна произвеждана от Пурина - по магазините струва около 39 лв з 15 кг.
Про план е храна също произвеждана от Пурина, но цената и е 120 лв за 14 кг мисля.
Дори да погледнем само цената, без състава, става ясно, че Дарлнг е ниско качество храна.
И може би наистина е по-добре тази храна да не е основното меню на кучето. Но тези храни са добре ароматизирани - а кучето "яде" повече с обоняние отколкото с вкус. Вероятно това е една от причините да отказва другата храна и да се "глези" за гранули.
Има и друго - в жегата много кучета спират да ядът изобщо.

#25 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 25 August 2011 - 04:40 PM

пилешките и патешките фенери са доста опасни,защото доколкото знам са тръбни и остри,особено пък за стомаха на НОК :ea_103: Вместо хляб по-добре варете ориз-1пакет е 1кг и за една куче стига за 3-4 хранения и струва само 0,90лв.Ако не можете да си позволите гранула висок клас можете да добавите гръкляни ,но много добре преварени,както и пил.изрезки или кучешки консерви.
Моите обожават пил.дробчета 1,80 е пакета за двете ми овчарки стига за 2 хранения.Добавяйте някое морковче,картофче(сварени) към ориза,някое сварено яйце(без черупката),извара,кофичка кис.мляко.Не хранете с човешки манджи,защото в тях има много подправки ,които са вредни за кучето-особено солта.
Покажете кучето да го видим :re_037:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#26 Потребителят е офлайн   aldald Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 August 2011 - 04:58 PM

А ако пак не иска да яде, слагайте по няколко гранули размесени с манджата -да я ароматизират, докато свикне с нея.

#27 Потребителят е офлайн   Victor_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 August 2011 - 01:42 AM

За мен и за повечето хора,приятели от които съм искал мнение са ми казвали че е добре да яде манджи макар че има подправки...... С хора занимаващи се доста време със кучета било то НОК или Ротвайлер са ми казвали,че няма нищо вярно в това че патешките и пилешките кокали не се смиляли добре и остават във стомаха.... Може и заради топлото да е както казваш Алдалд,защото и гранула много много не яде но пие много вода,но да кажеш,че е болна защото и това чух от един приятел-аз му се изсмях защото кучето ми просто има толкова много енергия за едно болно куче това е ненормално !!! Тъй като е дългокосместа незнам дали сега е пикът на сменянето на козина но е ужасно,махнах гребена и сега си я дърпам съвсем леко но пада огромно количество козина.... сега ще ви изпратя малко снимки.Днес ставаме на 9 месеца !!!

#28 Потребителят е офлайн   aldald Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 August 2011 - 10:05 AM

Показване на мнениетоVictor_, в 27 August 2011 - 01:42 AM, написа:

За мен и за повечето хора,приятели от които съм искал мнение са ми казвали че е добре да яде манджи макар че има подправки...... С хора занимаващи се доста време със кучета било то НОК или Ротвайлер са ми казвали,че няма нищо вярно в това че патешките и пилешките кокали не се смиляли добре и остават във стомаха.... Може и заради топлото да е както казваш Алдалд,защото и гранула много много не яде но пие много вода,но да кажеш,че е болна защото и това чух от един приятел-аз му се изсмях защото кучето ми просто има толкова много енергия за едно болно куче това е ненормално !!! Тъй като е дългокосместа незнам дали сега е пикът на сменянето на козина но е ужасно,махнах гребена и сега си я дърпам съвсем леко но пада огромно количество козина.... сега ще ви изпратя малко снимки.Днес ставаме на 9 месеца !!!

Ами честито - да е жива и здрава кучката! Все по-игрива и смела да става! Пожелавам ви само прекрасни моменти заедно.

Мисля, че голяма драма правим от темата с храненето. То, ако се замислиш - остана ли нещо полезно - и гранулата е химия, и месото е с хормони, и зънените храни са торени. Моето куче яде по-добра и по-скъпа храна от мен. вече няма фонд "и аз съм човек" - има фонд" имам си куче". Ама -Ха. Глезльовци!
Да хапва манджи там, само вземи някакви добавки - витамини, калций...
За пилешките кокали съм чувала единствено, че тръбните( от бутчетата) кости се чупят на остри парчета и има опасност да прободат стомаха или червата. Не знам, дали е вярно и не ми стиска да пробвам. Но фенери и шийки давам доволно. Давам и телешки кокали - лопатки и пищяли (или както там се казват), ребра. Първо се занимава дълго с тях-което ми дава време да свърша нещо, второ му са много вкусни, трето - изходният продукт е ОК. В тези жеги, като се разтрои - един телешки кокал затяга положението.
Жегата определено кара кучетата да намаляват или спират храната - дори моята ламя днес се цупи на закуската. Няколко хъскита от нашата глутница не са яли 2-3 дни. Може и диария да получи - не се плаши, стига да не продължи дълго и да се обезводни. Щом не иска да яде не я насилвай - тя си знае. От глад няма да умре. А можеш да й даваш малко храна когато се разхлади -през нощта.
За козината не знам - би трябвало да почне да се подготвя за зимната, а не да пада. Но и това може да е от жегата. Четох някъде, че руснаците правели експерименти - за да докарат по-гъста козина на кучетата, ги държат на студено. Така че явно не зависи толкова от годишните времена, колкото от температурите в момента -животното се приспособява.

А какво стана - още ли е плашлива или се поотпусна?

И да - вземи качи снимки да я видим тая мома!

#29 Потребителят е офлайн   Victor_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 August 2011 - 01:40 PM

Бе нещо не ми дава да добавя снимка..... само се върти горе всеедно зарежда чакам 30 минути и пак не дава.... А колкото до витамините казаха ми да не давам вече защото вече е голяма но аз давам Калций мултивитамин !

#30 Потребителят е офлайн   aldald Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 August 2011 - 03:35 PM

Витамини са нужни през целият живот мисля - както и на хората, но нека спецовете да си кажат мнението.
Калцият може би е излишен - след като вече израстне до нормален ръст. Тя така или иначе е сменила зъбетата и е изправила ушите на тази възраст. Ама това най-добре да каже някой вет - който види кучето и знае с какво го храниш. Ти мушкай по някой морков и други зеленчуци -сурови в менюто. Ако и да не стигат - поне са полезни.

Искаме снимкииии! Ако трябва качи ги в Picasa или другаде и пусни линк.

#31 Потребителят е офлайн   ira67 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 August 2011 - 05:33 PM

ПРеди години храних своят дог с пилешко месо,стигнах ме до това че куче спря да яде ,беше омурлушено,не играеше.Утидохме на доктор и ий открьха пробремысьс черен дроб,замалко не убих куче сьс пилешко.Вьв коколах на пилета има нещо което направо расказва игра на черен дроб.Успях да спасим куче ,но тея системы които ий слагаха, пробиваха направо серцето ми ,20 години мина а аз все още чувствам вина за това.Так че направете изводи от моя грешка.Хубово куче да яде всичко,нека да яде манжи,коколы подбирайте такива да може да ги сдьвчи,кокали се задолжителни за аналната жлеза на кучето ,Хубаво месо да мине термична обработка или да бьде замерзено на кость и да се дава след като се розмерзи.Но даже това не предпазва от паразити ,трябва редовно да се дава през 3 месяца обезпаразитяващи хапчета или нищо друго.
Но всякакви подправки и сол вредни за кучето,так че избягвайте ги,не чи ще умре ,просто те се почувствителни кьм тях и тяхното обоняние.
И не хубово да давате оцветена кучешка храна.

#32 Потребителят е офлайн   Victor_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 August 2011 - 12:13 AM

Благодаря ви много.Ще ви изпратя линк към фейсбукът ми имам отделен албум на кучето ми ето го - http://www.facebook....100000100020115 - Ето я и нея !!! Също имам един въпрос.Гръдният кош и е много тесен мога да го хвана със ръка казаха ми че на година и 2 месеца поне мога да я карам да тича адски много за да започне да разширява гръдният кош искам да ви питам вярно ли е на тази ли въраст мога да започна да я карам да тича много и от това ли ще разшири гръдният кош може ли някой да обясни ???

#33 Потребителят е офлайн   aldald Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 August 2011 - 09:06 AM

Мнението на IRA67 много ми хареса - най-накрая някой да обясни, не само какво трябва или не трябва, но и защо :ba_025:

Victor, не знам кое е нормално за НОК, но предполагам в определени граници това важи за всички едри породи. За ризена ми казаха следното - сега той расте най-вече на височина усилено и към 10 месец е почти достигнал ръста на възрастен индивид. Оттук нататък ще трупа маса (мускули) и ще разширява гърба. Тичането във всички случаи е полезно. Колкото повече - толкова по-добре. От рано. Постепенно натоварването ще се увеличава, защото и кучето ще се развива и ще става по-издръжливо. При нас до голяма степен глутницата върши това и виждаме как кучетата започват да търчат и да се заиграват повече и по-дълго. При теб ти ще трябва да инициираш тези игри. Приучи я с топката - да гони и да ти я носи. Друга играчка, която считам за много полезна е дебело въже - като това ( http://www.zoozona.n...15/id/3015.html ) - кучето ми го "разкъсва" и "убива" постоянно. Много се забавлява. Полезно е и защото се учи да захапва на задните зъби, а ако знаеш как си го пази - дърпа и не пуска. Ако имаш възможност и плуването е хубаво - но в началото бавно и полека, за да не се изплаши и да не иска да влиза.

#34 Потребителят е офлайн   alexy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 August 2011 - 10:50 AM

Показване на мнениетоira67, в 27 August 2011 - 03:33 PM, написа:

кокали се задолжителни за аналната жлеза на кучето

Абсолютна глупост.Задължителни за какво на аналната жлеза?Бихте ли обяснили.Относно солта,неправилно е да се казва ,че солта е вредна.В прекомерни количества да,но то кое не е вредно в прекомерни количества.Солта е жизнено важна за потдържане на водно-солевия баланс при бозайниците,особенно при тези които използват потенето за охлаждане.При кучетата не така но те пък я отделят чрез урината.Хубаво е ако може кучетата да употребяват калиев хлорид а не натриев ако храните с домашно приготвена храна.Ако храните с висок клас кучешка храна не ви трябва да добавяте нищо освен шепа движение,щипка възпитание и любов на вкус. :ae_085:
User's Signature

"Гробарю,когато копаеш гроба ми,нека бъде плитък,за да усещам дъжда."

#35 Потребителят е офлайн   aldald Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 August 2011 - 11:00 AM

Кокалите са най-лесният и достъпен ( според мен) начин да се "втвърди" изходния продукт, което допринася за изпразването на жлезата.

#36 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 29 August 2011 - 03:32 PM

Показване на мнениетоaldald, в 29 August 2011 - 11:00 AM, написа:

Кокалите са най-лесният и достъпен ( според мен) начин да се "втвърди" изходния продукт

и най-опасният.
Здраво куче няма нужда от втвърдители за нормалното изпразване на аналните сакове.

#37 Потребителят е офлайн   aldald Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 August 2011 - 04:18 PM

Опасно ли е? Защо? Никакви кокали ли не бива? Четох за тръбните птичи кости, но за останалите не съм намерила инфо, че са опасни. Може ли малко подробности!

#38 Потребителят е офлайн   mikivt Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 August 2011 - 04:31 PM

Показване на мнениетоmil_, в 29 August 2011 - 03:32 PM, написа:

Показване на мнениетоaldald, в 29 August 2011 - 11:00 AM, написа:

Кокалите са най-лесният и достъпен ( според мен) начин да се "втвърди" изходния продукт

и най-опасният.
Здраво куче няма нужда от втвърдители за нормалното изпразване на аналните сакове.

А-а-а,пак ли?
Трябва да си организираме една кампания за подхранване на уличните с кокали...Така де,да ги разредим малко.При това хуманно.Дали ще има ефект?

#39 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 29 August 2011 - 04:41 PM

Пак.
aldald, търсачка или справочник в раздел хранене. Кокалите са една от дежурните теми. Също като пикането, хапането на ръцете и искам кучето ми да е по-злобно.
Да речем.

#40 Потребителят е офлайн   aldald Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 August 2011 - 04:56 PM

Благодаря и извинявай, че се наложи да ме насочваш!

• (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

2 потребители четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни