Dog.bg Форуми : Молба за съдействие и помощ

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (9 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Молба за съдействие и помощ

#1 Потребителят е офлайн   bumbababum Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 02 August 2011 - 01:09 PM

Здравейте,

Обръщам се с молба за съдействие до всички хора, които по един или друг начин продължават да помагат на бездомните или пострадали животни.Нашата история е следната, живеем в къща близо до София, винаги сме обичали животните и сме се грижели в трудни за тях моменти.За съжаление броя на изхвърлените,пострадалите от стрелба или блъснатите от кола, както и на беззащитните новородени кученца и котенца в нашата страна е твърде голям.За хора обичащи животните разбирате колко е трудно да ги подминеш в толкова тежък за тях момент.Винаги сме им помагали и на много от тях за голяма радост е намерен дом. За съжаление вече доста дълг период от време нямаме късмет с осиновителите и така се оказахме със седемнадесет кучета и около двадесет котки.Уверявам Ви, че въпреки големия брой се грижим много добре за нашите приятели, всички с изключение на по- мъничките, които не са достигнали определената възраст са кастрирани и се обезпаразитяват редовно.ГОЛЕМИЯТ ПРОБЛЕМ СЕ СЪСТОИ В ТОВА, че напоследък ни става все по- трудно да ги изхранваме. Надяваме се, че ще има решение на тази ситуация и то да не е, да се налага да ги пуснем отново на улицата.Ще сме много благодарни ние, а най-вече нашите приятели, ако някой може да помогне с каквото и да е.Ще поставя няколко снимки на по-мъничките за които се надявам, че има по-голям шанс да бъдат осиновени, а съвсем скоро и на другите, защото не се знае на кой ще му излезе късметът.
Също така ми се иска да Ви споделя, че гледаме вече повече от година една маца Котана, която е със счупен гръбнак, знам че едва ли някой ще иска да я осинови, но ако можете да помогнете с памперси ще сме много благодарни.
Ако някой има въпроси или иска още информация за нашите приятели може да се обади на моят телефон 0887 899 802 Елена Лазарова или да ми пише elena_trifonova@abv.bg

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#2 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 02 August 2011 - 01:20 PM

Здравей, Елена,

Радвам се, че пусна темата :ba_025:
Аз и Мил бяхме на гости на тези две мили дами и аз лично бях много впечатлена от чистотата и състоянието на толкова много животни. Моите адмирации, наистина :ba_025:
Довечера ще кача тук снимки и от мен. Първото кученце, дребното, кафяво, много ми прилича на едно друго и много бих искала да му помогна някак да намери дом. Би ли дала повече инфо за него - на каква възраст е, пол и кастрация.

ето темичка с малко снимки на Котана, парализираната котка в моя блог - http://catsneedingho...isabled-beauty/

Жените са си "спретнали" нещо като мини приют, но с европейски вид, честно. Надявам се да продължите все в този дух :ae_085: И дано се намерят добри хора да ви помогнат с храничка, знам, че с нея ви е най-трудно.

От котките има един прекрасен сиамец и един прекрасен сив дългокосмест котарак. Довечера ще кача снимките.
User's Signature

Качена снимка

#3 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 02 August 2011 - 01:25 PM

Нов пост

ето снимчица на сивия котак с уринарен проблем. Той се храни със специална храна. Разкошотия :wub:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#4 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 August 2011 - 01:38 PM

Привет, Елена,
аз също бях много приятно изненадана от посещението си при вас. Съвсем коректно може да се нарече спретнат и китен частен приют.
Съфорумци, нека помогнем на Елена й майка и да продължат да се грижат по този начин за животни в беда. Можете да помагате и по форумната сметка.
Приоритетите са:
1. Намиране на домове.
2. Храна за животните. С Дени занесохме 40 кг, но сами разбирате, че това е храна за няколко дни.
3. Ваксини като начало за тези, които имат най-големи шансове за задомяване.
4. Един красив син котьо (Елена сигурно ще го представи по-късно) би се чувствал по-добре, ако му се направи операция, която би струвала около 200 лв., а и от специализирана храна.
ПП говоря за котьото от горния пост на Дени.

На място също така обсъдихме следното. Ако при тях се освободи малко място, Елена и Звезда биха могли да предоставят приемна грижа за животни от форума срещу скромно заплащане. Това ще помогне едновременно и на попечителите, които се чудят къде да настанят някои хайвани, и на самото приютче да посреща разходите за храна по-леко. Това - в по-дългосрочен план, разбира се.
Не всички животни ще могат да намерят домове, има няколко възрастни, за които грижата ще си остане на двете ни героини.

При тях кучетата са настанени в оградени с мрежа боксове с навес и къщички по 2-3 в бокс. Две болонкоподобни са в къщата. Къщата се намира на края на селото. Кучетата не седят само в огражденията, а получават разходки и тичане из полята наоколо. Дворчето е зелено и китно, боксовете - чисти. Цяло щастие е, че няма недоволстващи съседи. То всичко си е спокойно, само като идва някой шумотевицата и вълнението са големи, нали се сещате.
С нетърпение ще чакаме представянията на животните на Елена.

#5 Потребителят е офлайн   bumbababum Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 August 2011 - 05:31 PM

Здравейте,

много Ви благодаря за помощта, която ни оказвате.Кафявото кученце е момче казваме му Дако, защото много прилича на дългокостмест дакел. Той е на около четири месеца и затова все още не е кастриран, много е добричък, игрив, гальовен, разбира се с деца и с котки също, а козинката му е толкова мекичка.

#6 Потребителят е офлайн   bumbababum Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 August 2011 - 05:53 PM

Да ви разкажа и за сивия рунтав котарак Пешо.
Той на седем години, намерен е в едни дъждовни дни в едни гъсти храсталаци, беше една малка мокра топчица.Сега Пешко е огромен рунтав котарак кастриран е, винаги е бил добър и грижовен към останалите котаци.Посрещал е всички новодошли сякаш им е майка, мие ги, грижи се за тях.Пешко има един проблем преди година и половина получи бъбречна криза и така разбрахме, че има камък в пикочния мехур.Той се нуждае от операция, която струва около 200 лв., но по-важното е, че трябва да се храни постоянно със специална храна, която на този етап ние не можем да си позволим. Пешко наистина е герой, преди няколко месеца претърпя втора бъбречна криза и пак се размина на косъм.Сега се чувства добре.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#7 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 02 August 2011 - 07:51 PM

За всеки вкус и маниер

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#8 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 02 August 2011 - 07:53 PM

Красиви котки

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#9 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 02 August 2011 - 07:54 PM

А тия двамата май бързо биха се уредили в чужбинско

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#10 Потребителят е офлайн   СНЕЖАНКА Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 August 2011 - 10:26 PM

:ab_041: Ох, тия двамата на последните снимки направо ми заприличаха на малки агънца - едни такива къдравички и предполагам мекичкииииииии.....

Да питам за памперсите - какви се ползват? Специални за животни, или такива за човешки бебета на които им режете дупка?

#11 Потребителят е офлайн   butci Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 August 2011 - 11:24 PM

Показване на мнениетоbumbababum, в 02 August 2011 - 04:53 PM, написа:

...сивия рунтав котарак Пешо...трябва да се храни постоянно със специална храна, която на този етап ние не можем да си позволим.

Адмирации за всичко,което правите за животинките! :rc_036:
Можете ли да ми кажете с каква точно храна трябва да се храни Пешо?Скоро ми бяха попаднали една кутия мостри на Royal Canin urinary.Те вече са оползотворени,но да знам за в бъдеще.
User's Signature

" Величието на една нация, нейния нравствен прогрес, може да се определи според начина, по който тя се отнася към животните." Махатма Ганди

#12 Потребителят е офлайн   iglub Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 August 2011 - 03:23 PM

Операцията на Пешо може ли на изплащане и евентуално за колко време макс?

#13 Потребителят е офлайн   bumbababum Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 August 2011 - 08:56 PM

Здравей, Снежанка

памперсите които използваме са от 3 до 6 кг. за човешки бебета и изрязваме дупка.

п.п. извинявай, че се забавих с отговора, но сега се прибирам от работа

#14 Потребителят е офлайн   bumbababum Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 August 2011 - 09:00 PM

Здравей, Butci

точно това е храната с която Пешко трябва да се храни постоянно.

#15 Потребителят е офлайн   bumbababum Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 August 2011 - 09:05 PM

Здравей, Iglub

до момента не сме питали дали е възможен вариант на изплащане, но разбира се още утре ще се обадя, за да разбера.

#16 Потребителят е офлайн   bumbababum Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 August 2011 - 09:11 PM

МНОГО БЛАГОДАРЯ

на всички, които откликнаха толкова бързо и са готови да помогнат в този труден за нас период.

#17 Потребителят е офлайн   СНЕЖАНКА Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 August 2011 - 09:14 PM

Цитат

памперсите които използваме са от 3 до 6 кг. за човешки бебета и изрязваме дупка.

Ще го имам предвид. То.... съм "цъфнала и вързала" с финансите, но дано успея да отделя мъничко.
Обичам всички животни, но за тази маца особено ми стана жал. Надявам се, че не страда много така с разчепени крачета. Похвала и от мен за това което правите за животните!

#18 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 August 2011 - 09:20 PM

С Дени видяхме мацата, блажено полегнала на фотьойл, изобщо не страда. Личи си по погледа - жив и любопитен.

#19 Потребителят е офлайн   butci Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 August 2011 - 12:59 AM

Да помоля някой ако знае или ако може да провери колко струва Royal Canin urinary или Hill's urinary примерно 2 кг./5 кг.Може да се окаже,че е по-добре да се купи на място (ще преведа необходимата сума),отколкото да търся начин да я пращам.
User's Signature

" Величието на една нация, нейния нравствен прогрес, може да се определи според начина, по който тя се отнася към животните." Махатма Ганди

#20 Потребителят е офлайн   grima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 August 2011 - 10:35 AM

Показване на мнениетоbutci, в 04 August 2011 - 12:59 AM, написа:

Да помоля някой ако знае или ако може да провери колко струва Royal Canin urinary или Hill's urinary примерно 2 кг./5 кг.Може да се окаже,че е по-добре да се купи на място (ще преведа необходимата сума),отколкото да търся начин да я пращам.

butci, 6кг - Royal Canin urinary, препоръчителна цена 97 лева
Hill's до колкото знам вече не се внася в БГ, т.е. ако има някъде, то ще е само остатъчно количество.
User's Signature

Качена снимка

• (9 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни