Dog.bg Форуми : Един прекрасен наш Бруно.

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
Страница 1 от 1
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Един прекрасен наш Бруно. уж трябваше да е щастлив

#1 Потребителят е офлайн   sheba Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
Публикувано: 17 August 2011 - 09:25 PM

Почивай в мир Бруно. Ние всички много те обичаме.

Прикачена снимка

Цитат

След близо 2 години при новите си стопани в Холандия на 9 август тази година той е бил приспан. Поради агресия. Това за нас е доста странно и изненадващо, защото Бруно беше един добродушен катерач по дървета.За нас той ще остане нашето добро и усмихнато момче. Винаги ще те помним скъпи Бруно. Обичаме те.

User's Signature

Истинската красота е невидима за очите - тя се вижда със сърцето.
http://www.facebook....100000299149953

#2 Потребителят е офлайн   lillis Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 17 August 2011 - 11:40 PM

Как така приспан поради агресия,нали тук не е бил агресивен?Милото кученце,какво ли се е случило,няма ли кой да обясни какво е било поведението му и затова са преценили,че е агресивен?

#3 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 17 August 2011 - 11:48 PM

"Ето го и нашият „Летящ Холандец“ Бруно. Той отпътува днес по небе за цивилизования свят. Неговите осиновители останали възхитени от спокойния му и добродушен нрав. В България кучета като Бруно минават в графа „агресивни“ и биват подлагани на евтаназия." - без да знаете Вие сте му написали историята. Колкото и горчив край да има тя.
User's Signature

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.

#4 Потребителят е офлайн   sheba Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 18 August 2011 - 02:56 PM

Написали сме го , защото в Перник и болонките са агресивни според общината. Но за Бруно гарантираме, че не е бил. Той бе един добродушен грамадан. Имахме един Чико- изхвърлен домашин от големите териреро- болонкоподобни. Той бе прибран за агресия и се биеше с кучетата. А сега живее щастлив живот в Германия. Какво трябва да е станало с Бруно, за да го приспят?! Всичко при тях беше наред. Не са получавани сигнали за проблеми. Просто за пореден път получавам доказателство, че в Холандия кучетата не на много добре. Приютите не са за предпочитане. Осиновената ни Абра по едно време имаше опастност да я върнат, защото се биеше с едното куче на стопаните си и те отказваха да я оставят в приют в Холандия точно поради тези съображения. Извинете ме , но съм 100% , че там евтанизират за нищо.....Има разлика между приюти, които са частни и имат но-кил политика и държавните ветеринарни служби. Както е и в България почти...С тази разлика, че там контролират спазването на законите.
User's Signature

#5 Потребителят е офлайн   Elizd Икона

• Прекалено лековерна...
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 August 2011 - 03:44 PM

Оххх, Sheba, това е ужасно тъжно. Аз съшо пратих куче в Холандия, има си темичка тук, но нямам никаква информация за него. Много често го мисля и му пращам добра енергия, но не ми става по-леко.

Не искам да бъркам в раната, но все пак, има ли начин да разберете повече? Защо се е случило? Тук има много хора, пратили кучета там и това, което изразяваш като мнение ни изправя на нокти... Особено тези, които нямаме обратна връзка...

Милият Бруно...
User's Signature

*
Толкова по-зле:
"Пуснете вкъщи кучето, покрито с кал.
И толкова по-зле за хората, които не обичат
нито кучетата, нито пък калта.
....
Не могат никога да се измият тези,
които казват, че обичат кучета,
но при условие, че... "
Жак Превер, Превод: Иван Бориславов

#6 Потребителят е офлайн   sheba Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 18 August 2011 - 03:52 PM

Знам, че това, което казвам няма да се хареса на много хора, но все пак това е моето мнение. За повечето от нашите кучета също нямам информация , но поне съм видяла снимките им на сайтовете на приюти, което ми дава надежда и ме успокоява. Това са частни приюти. Тук въпроса е малко или много вече въпрос на култура на самите хора. Дори и осиновени кучета в България може да се окаже в един момент, че всеки осиновител си решава на своя глава за кучето. Нали вече си е негово.....Така и в чужбина. Мисля си , че чужденците никога не биха направили и издържали това на което ние се подлагаме ежедневно. Много от нас са затрили личния си живот и то, не защото така искат , а просто нямат избор. Ще се опитам да разбера повече, но се съмнявам, че ще получим от осиновителите нещо повече.
User's Signature

#7 Потребителят е офлайн   blobby Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 August 2011 - 04:36 PM

А може би в "цивилизования свят" далеч не всички са толкова "цивилизовани"? Или пък прекалено "цивилизовани"?

#8 Потребителят е офлайн   sheba Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 18 August 2011 - 05:14 PM

Мисла, че просто обичат живота да им е лек. Не са свикнали да се борят ежедневно. При най- малкия проблем или трудност гледат да си спестят нервите. А аз отдавна съм сигурна, че там далеч не всичко е така розово както ни се иска на нас.
User's Signature

#9 Потребителят е офлайн   Arha Икона

• Pessi-Mystic
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни,природа,
    музика,книги,мотори,
    ветеринарна медицина.

Публикувано: 22 August 2011 - 07:56 PM

Показване на мнениетоsheba, в 18 August 2011 - 03:14 PM, написа:

Мисля, че просто обичат живота да им е лек. Не са свикнали да се борят ежедневно. При най- малкия проблем или трудност гледат да си спестят нервите. А аз отдавна съм сигурна, че там далеч не всичко е така розово както ни се иска на нас.

Напълно съм съгласна. :dry:

В "цивилизованите" държави явно така са си направили стандарта на живот,че да си дават колкото се може по-малко зор.... При най-малкия проблем и хайде кучето обратно в приюта или направо на евтаназия. Животните не са машини,които да се програмират.Всяко заслужава шанс за по-добър живот.И всяко заслужава някой да си даде зора да му го осигури.
User's Signature

Life Sucks,And Then You DIE!
We're spinning round on this ball of hate,there's no parole, there's no great escape.
It's such a brutal planet,it's such a living HELL!

Страница 1 от 1
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни