Самоед
Публикувано: 20 December 2006 - 04:43 PM
Публикувано: 20 December 2006 - 06:34 PM
krasko_kj, няма да можеш да го прибереш ! b) Здрави обувки, шапка и ръкавици - миналата година ставах на шушулка зимата, той беше на една годинка и месец. Но пък изглеждаше толкова щастлив, че ... не ми се прибираше тогава. Снимки ще има, само да има сняг 1super
Публикувано: 20 December 2006 - 06:57 PM
Публикувано: 20 December 2006 - 10:50 PM
Лапките може да са проблем в сух студ. Тогава снега замръзва и реже като стъкло. Ако кучето тегли, хубаво е да има ботушки. Те предпазват от нарязване на лапичките. Ако все пак нямаш и ти се случи да видиш кръв - веднага в къщи и лечение. От студа може да стане инфекция, затова е хубаво в къщи да имаш кислородна вода за промиване и солфатиецол, за да сложиш на раничката.
Колкото и да ти е странно, след игра навън ще следва подсушаване - задължително. От студа навън като влезе в къщи на топло, веднага става влажен. Не е хубаво кучето да стои влажно, не трябва. Затова след игра навън подсушавай.
Аз лично ползвам и балсам за козина зимата. Но не е задължително.
И повярвай, ще видиш какво значи щастлив самоед - дай му само сняг ! 1super
Публикувано: 21 December 2006 - 04:49 PM
Цитат
можели за направата на ботушки да се използва примерно велур,или някаква кожа защото само това намерих,не се сещам друга непромокаема материя която да използвам,мисля закопчалките да ги направя със едни кото на раниците сещате се.....от единия край са нещо като малки кукички а от другия едно такова пухкаво,за което се захващат кукичките,или с връзки ако с това не стане.Иначе тук в кърджали го дават сняг чак другата седмица,и още тренираме на сухо.
Публикувано: 21 December 2006 - 07:39 PM
Публикувано: 22 December 2006 - 03:33 PM
Публикувано: 22 December 2006 - 04:20 PM
from Russia
Kennel Dorian Grey
Прикачени файлове
-
dorian.jpg (47.95K)
Брой сваляния: 56
Публикувано: 23 December 2006 - 02:29 AM
Очень рад вас видеть, спасибо за пожелания !
Как Вы, ваши собаки ? Буду рад разговаривать о любимой породы !
Marry Christmas and Happy New Year for all Samoyed's friends in Russia
greetings from Bulgaria !
bgflag
Прикачени файлове
-
2007.jpg (22.85K)
Брой сваляния: 59
Публикувано: 23 December 2006 - 08:49 AM
Наши собаки хорошо, готовимся к Евразии. Вы не хотите к нам приехать на эту выставку, тем более что победитель (лучший кобель и лучшая сука, а также лучший юниор) получит приглашение на Крафт?
Публикувано: 23 December 2006 - 04:20 PM
много ми хареса темата за развъждането на кучетата 1super ,и наистина осъзнах каква грешка можеби щях да направя,ако бях допуснала Аксел до разплод, bl) и така след като отминат празниците,ще го водя да го кастрират,та въпроса ми е следния,,ако имате наблюдения за колко време се възтановяват кучетата след процедурата и какво да очаквам,пишете.Преди 6 месеца кастрирахме котката,и тя се възтанови за 2-3 дни bravoS ,но незнам как ще е при кучето,как ще го изкарвам да ходи по нужда и такива неща,моля за информация и всякакви съвети,кучето е 2 годишно,мъжко и до сега нее бил пускан да запложда.
Публикувано: 23 December 2006 - 06:37 PM
За нас са такива - от 3 дни си имаме самоедчето Монтгомъри /чието име нещо се обърка и сега е Mister Snowy - Господин Снежко super best
Името си дойде с падането на снега преди няколко дни - денят, когато го взехме в къщи! Сигурно няма нужда да описвам каква е радостта ни!!!
Много здраве, радост и любов ви желая!!!
w)
Публикувано: 23 December 2006 - 06:46 PM
Цитат
Очень рад вас видеть, спасибо за пожелания !
Как Вы, ваши собаки ? Буду рад разговаривать о любимой породы !
Marry Christmas and Happy New Year for all Samoyed's friends in Russia
greetings from Bulgaria !
bgflag
Дог това е Кевин нали?
Публикувано: 23 December 2006 - 09:54 PM
Цитат
За нас са такива - от 3 дни си имаме самоедчето Монтгомъри /чието име нещо се обърка и сега е Mister Snowy - Господин Снежко super best
Името си дойде с падането на снега преди няколко дни - денят, когато го взехме в къщи! Сигурно няма нужда да описвам каква е радостта ни!!!
Много здраве, радост и любов ви желая!!!
w)
Колко съм щастлив, че ви виждам ! Здравейте, ще се радвам да говорим за Мистър Снежко w) и за неговия самоедски род. В темата малко по назад ще видите негови снимки като бебе, там са четиримата юнаци заедно. Снежко е най едрия и най големия, лесно ще го познаете. Той се е родил първи, надявам се да стане страхотно куче и се радвам, че е случил на добри стопани като вас. Надявам се като поотраснат малките, да си направим една самоедска среща и да ги запознаем всички. Ще бъде страхонто за мен и за Кевин да ги видим, те са ни като деца и за малкото време, когато бях при тях и ги виждах, се влюбих в тях и сега някакси ми липсват ..
Бебетатат самоед са като малки ангелчета. Едни бели, тичат насам натам и винаги търсят да бъдат близо до харата. Ще видите и ще разберете, че това е наистина уникална порода, с толкова достойнство и доброта в нея, че ... няма като тях такива бели чудеса. Самоед са кучета, които носят щастие на дома, в който живеят.
Да нагушкате Мистър Снежко от мен ! И ако имате каквито и да е въпроси - питайте, ще се радвам да бъда полезен и да ви отговарям за всичко, което зная за породата.
Публикувано: 23 December 2006 - 10:31 PM
Развъждането е отговорност. Тук често се опитваме да говорим, че дори и не всяко куче с родословие трябва да има поколение. Трябва да се прави разликата между размножаване и развъждане. За съжаление много хора не я правят. Да се избират внимателно връзките, да има смисъл в това, което се прави, да се опитваш да прецениш това, което ще се получи. Дълго е ... ако имаш въпроси относто това, задавай, няма проблем. Аз нямам развъдник и не развъждам кучета, но внимателно преценям къде и защо да използвам Кевин, за да има смисъл в това, което се получава.
Преди да вземеш крайно решение, нека да проверя - може би, ако Аксел има експертна оценка, той може да има връзка с женска с експертна оценка и бебетата да са с родословни справки от клуба. Не съм сигурен, предстои промяна на правилника за ръзвадна дейнаст, нека да проверя.

Вход

Горе
Цитиране +