Публикувано: 25 December 2006 - 06:49 PM
Mister Snowy, това наистина са много интелигентни кучета. Могат да мислят и да вземат самостоятелни решения. Повярвай, донякъде това е хубаво, донякъде е нож с две остриета. От една страна той се учи бързо. Ще се учудиш колко бързо научават името си, различни команди, дори и реда в къщи. Няколко показвания и е готов - вече знае. Но в същото време след като научи една команда, то той започва да оценява дали и кога да я изпълни ... умен е за трима, всичко знае, но за да направи това, което искаш от него трябва и той да иска и да го желае. За тях не случайно се казва, че са кучета, които не работят за стопанина, а в тандем с него, трябва и двамата да са ангажирани в това, което се прави. Сега, докато бебета са малки, трябва да направите нещо важно - да изградите връзката си с него. Не става дума само за храна и команди, а той да ви има доверие. Той трябва да знае, че всичко хубаво за него идва от вас, вие сте хората, които го обичат, галят, носят му щастие. Да не се бои от вас, да ви следва, да бъде до вас. За него в момента най голямата награда е да бъде до вас, там се чубства сигурен, обичан и защитен. Това е неговия свят в момента.
Зная, че в момента той е като малко ангелче - бяло, красиво, някакси безпомощно и в същото време любвеовилно. Започнете да го учите още от сега - не отстъпвайте в това, което според вас е правилно и трябва да бъде така. Характера им е много особен - хем любвеовилен, хем твърд, северен. Той ще бъде винаги с собствено мнение, но трябва да знае, че човека е водача на глутницата и неговата дума е закон за него.
Преценете внимателно храната. Препоръчвам ви хубава храна - Нутра, Даймънд, Пурина про план са идеалните храни за него. Аз лично не съм хранил само с суха храна - рибка, месо, ориз, кашкавал, кисело мляко са храни, които трябва да ги хапва. Внимавайте с теглото - нашите кучета не са злояди, ядат ... в момента за тях е по добре да са по слаби. Витамини, които е хубаво да давате са IRISH CAL за бели кучета - хубава добавка, с много витамини и вещества, които малкия трябва да поема. Аз давах и глюкозамин. Калций на таблетки не съм давал. Просто - наблюдавайте го. Той сам си показва какво и как и кога се чубства добре, ще го забележите.