Dog.bg Форуми : Самоед

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (162 Страници) +
  • « Първа
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Самоед

#1101 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 23 December 2006 - 02:29 AM

Dorian_Grey, привет ! 1super

Очень рад вас видеть, спасибо за пожелания !

Как Вы, ваши собаки ? Буду рад разговаривать о любимой породы !

Marry Christmas and Happy New Year for all Samoyed's friends in Russia

greetings from Bulgaria !

bgflag

Прикачени файлове

• Прикачен файл  2007.jpg (22.85K)
    Брой сваляния: 55

#1102 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 December 2006 - 02:30 AM

На всички фенове на самоед - весели празници !

Много радост и щастие за вас и любимите ви кучета през Новата 2007 !

1super

#1103 Потребителят е офлайн   Dorian_Grey Икона

• Група: Потребители

Публикувано: 23 December 2006 - 08:49 AM

Поздравляем вас еще с победой на Чемпионате Мира!!! Мы очень за вас болели!!!
Наши собаки хорошо, готовимся к Евразии. Вы не хотите к нам приехать на эту выставку, тем более что победитель (лучший кобель и лучшая сука, а также лучший юниор) получит приглашение на Крафт?

#1104 Потребителят е офлайн   krasko_kj Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 December 2006 - 04:20 PM

ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ НА ВСИЧКИ

много ми хареса темата за развъждането на кучетата 1super ,и наистина осъзнах каква грешка можеби щях да направя,ако бях допуснала Аксел до разплод, bl) и така след като отминат празниците,ще го водя да го кастрират,та въпроса ми е следния,,ако имате наблюдения за колко време се възтановяват кучетата след процедурата и какво да очаквам,пишете.Преди 6 месеца кастрирахме котката,и тя се възтанови за 2-3 дни bravoS ,но незнам как ще е при кучето,как ще го изкарвам да ходи по нужда и такива неща,моля за информация и всякакви съвети,кучето е 2 годишно,мъжко и до сега нее бил пускан да запложда.

#1105 Потребителят е офлайн   Mister Snowy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 December 2006 - 06:37 PM

Здравейте! Радвам се да се запозная с вас и да ви пожелая хубави и щастливи празници! b)
За нас са такива - от 3 дни си имаме самоедчето Монтгомъри /чието име нещо се обърка и сега е Mister Snowy - Господин Снежко super best
Името си дойде с падането на снега преди няколко дни - денят, когато го взехме в къщи! Сигурно няма нужда да описвам каква е радостта ни!!!
Много здраве, радост и любов ви желая!!!
w)

#1106 Потребителят е офлайн   Poli Икона

• Dreamer
  • PipPipPip

Публикувано: 23 December 2006 - 06:46 PM

Цитат

Dorian_Grey, привет ! 1super

Очень рад вас видеть, спасибо за пожелания !

Как Вы, ваши собаки ? Буду рад разговаривать о любимой породы !

Marry Christmas and Happy New Year for all Samoyed's friends in Russia

greetings from Bulgaria !

bgflag

Дог това е Кевин нали?
User's Signature

Качена снимка
Бъдещето принадлежи на тези , които вярват в красотата на мечтите си ...!

#1107 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 December 2006 - 09:43 PM

Цитат

Дог това е Кевин нали?

Да, това е нашата коледна картичка, която направих снощи. На мен ми хареса как стана и .. така. Радвам се, че ти харесва.

#1108 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 December 2006 - 09:54 PM

Цитат

Здравейте! Радвам се да се запозная с вас и да ви пожелая хубави и щастливи празници! b)
За нас са такива - от 3 дни си имаме самоедчето Монтгомъри /чието име нещо се обърка и сега е Mister Snowy - Господин Снежко super best
Името си дойде с падането на снега преди няколко дни - денят, когато го взехме в къщи! Сигурно няма нужда да описвам каква е радостта ни!!!
Много здраве, радост и любов ви желая!!!
w)

Колко съм щастлив, че ви виждам ! Здравейте, ще се радвам да говорим за Мистър Снежко w) и за неговия самоедски род. В темата малко по назад ще видите негови снимки като бебе, там са четиримата юнаци заедно. Снежко е най едрия и най големия, лесно ще го познаете. Той се е родил първи, надявам се да стане страхотно куче и се радвам, че е случил на добри стопани като вас. Надявам се като поотраснат малките, да си направим една самоедска среща и да ги запознаем всички. Ще бъде страхонто за мен и за Кевин да ги видим, те са ни като деца и за малкото време, когато бях при тях и ги виждах, се влюбих в тях и сега някакси ми липсват ..

Бебетатат самоед са като малки ангелчета. Едни бели, тичат насам натам и винаги търсят да бъдат близо до харата. Ще видите и ще разберете, че това е наистина уникална порода, с толкова достойнство и доброта в нея, че ... няма като тях такива бели чудеса. Самоед са кучета, които носят щастие на дома, в който живеят.

Да нагушкате Мистър Снежко от мен ! И ако имате каквито и да е въпроси - питайте, ще се радвам да бъда полезен и да ви отговарям за всичко, което зная за породата.

#1109 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 December 2006 - 10:31 PM

krasko_kj, налага ли се да го кастрираш ? Ако целта ти е да не запложда, не го пускай да запложда. Кастрацията е изход, но аз лично не бих ти го препоръчал за младо куче. По въпроса имам свое мнение - кучето се движи от инстинкти. За него те са много важни. Решението е ваше все пак, помислите и вземете правилното решение, водейки се от това кое е най доброто за него.

Развъждането е отговорност. Тук често се опитваме да говорим, че дори и не всяко куче с родословие трябва да има поколение. Трябва да се прави разликата между размножаване и развъждане. За съжаление много хора не я правят. Да се избират внимателно връзките, да има смисъл в това, което се прави, да се опитваш да прецениш това, което ще се получи. Дълго е ... ако имаш въпроси относто това, задавай, няма проблем. Аз нямам развъдник и не развъждам кучета, но внимателно преценям къде и защо да използвам Кевин, за да има смисъл в това, което се получава.

Преди да вземеш крайно решение, нека да проверя - може би, ако Аксел има експертна оценка, той може да има връзка с женска с експертна оценка и бебетата да са с родословни справки от клуба. Не съм сигурен, предстои промяна на правилника за ръзвадна дейнаст, нека да проверя.

#1110 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 December 2006 - 11:12 PM

Цитат

Поздравляем вас еще с победой на Чемпионате Мира!!! Мы очень за вас болели!!!
Наши собаки хорошо, готовимся к Евразии. Вы не хотите к нам приехать на эту выставку, тем более что победитель (лучший кобель и лучшая сука, а также лучший юниор) получит приглашение на Крафт?

Dorian_Grey, спосибо за Познан !

Не знаю за Евразия. После Познан решил, что до Нових год не буду думат для виставки. Тоже пригласили на Евразия мои друзя из Росии, но я още не решил - буду или нет. Наверно нет. Феврале у нас снег, я хочу бит с Кевин на ездовой спорт. Но експерти хорошие, смотрел, будет класная виставка. Если не приду, пиши как било все, ето очен интересно и полезно. За самоед експерти будут Robin Searle из Англии и Tino Pehar из Харватия, так ? Последний срок Евразии 15. 01.2007 ?

Разкажи для себе .. поздравляю за Дориан, увидел что на мопопородная виставка с експерт Claudio De Giuliani он занял первое место в клас Шампиони. Ето супер ! 1super

На 16.12 у вас бил Пол Стентон из Швеции ? Етот експерт супер, мне очен нравится как он судит. Отличная оценка при Пол Стентон - клас ! Он судил нас етот год в Белграде на CACIB Белград, очен строгий експерт, очен !
Можно сказат полние резултати самоед при експерт Пол Стентон ?

#1111 Потребителят е офлайн   Dorian_Grey Икона

Публикувано: 23 December 2006 - 11:19 PM

Пол Стентон. Результаты такие:
Лучший юниор- Снежное Танго Платиновый Пес Плутон
Лучший кобель - Серенада Северной Долины Орфей
Лучшая сука и ЛПП - Белый Волк Зизи Злата Мрия

Спасибо за поздравления, но своей самой большой победой считаем победу на Евразии 2006 - ЛК. На Евразию 2007 тоже собираемся и уже со щенками от нашего кобеля Дориана (они (кобель и сука) в один день на двух разных выставках: в Москве и Твери смогли выиграть два беста щенков) Вот такие у нас новости. так что фото и результаты по Евразии 2007 точно будут. Експертов вы назвали правильно. Очень интересно как они отсудят. Вы с ними не встречались еще? У нас по этим экспертам нет никаких данных. Хорошо ли судят? Правильно ли?

#1112 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 December 2006 - 11:33 PM

Тебе понравился Пол Стантон как експерт ? Я мне отличние впечатления от его работа, не зная как работал у вас.

Злата Мрия хорошо знаю, но Серенада Северной Долины Орфей очен мало. Можно сказат гле могу увидет его родословная ? Сколко сабак били на етот виставка от самоед ? В принципе, у вас сколко самоед на виставки ?

#1113 Потребителят е офлайн   Dorian_Grey Икона

Публикувано: 23 December 2006 - 11:38 PM

На CACIB в Питере было мало самоедов - всего 8, а на монопородках обычно больше 40, но зависит от того, кто будет судить, например под судейство Claudio De Giuliani пришло 57 самоедов!!!

Пол Стентон у нас выбирал очень тяжелых собак, на мой взгляд это не совсем верно, а в общем впечатления хорошие

Мы потрудились и сделали вот такой каталог самоедов - добро пожаловать (Кевин там тоже есть, только нет фото - если дадите будем очень благодарны)
http://dorian.ru/catalog/

ссылка на страничку Орфея http://dorian.ru/cat...screen=1&id=378

#1114 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 December 2006 - 12:06 AM

Dorian_Grey, когда у нас на виставки 5 самоед, говорим - много. b)

У нас очен мало самоед, каторие идут на виставки. Очен мало. Болше ест в Македонии, Сербии, Румъния. В Греции нет. У нас ето не очен популярная порода, от северних пород у нас ест много хъски, самоед не много, чау чау, маламут, померан, шпиц, акита .. на виставки клуба 80 сабак, на последная у нас били 30 сабак думаю.

Ето, что сделали - супер, the best 1super

#1115 Потребителят е офлайн   Mister Snowy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 December 2006 - 10:45 AM

Цитат

Колко съм щастлив, че ви виждам ! Здравейте, ще се радвам да говорим за Мистър Снежко  w) и за неговия самоедски род. В темата малко по назад ще видите негови снимки като бебе, там са четиримата юнаци заедно. Снежко е най едрия и най големия, лесно ще го познаете. Той се е родил първи, надявам се да стане страхотно куче и се радвам, че е случил на добри стопани като вас. Надявам се като поотраснат малките, да си направим една самоедска среща и да ги запознаем всички. Ще бъде страхонто за мен и за Кевин да ги видим, те са ни като деца и за малкото време, когато бях при тях и ги виждах, се влюбих в тях и сега някакси ми липсват ..
Бебетатат самоед са като малки ангелчета. Едни бели, тичат насам натам и винаги търсят да бъдат близо до харата. Ще видите и ще разберете, че това е наистина уникална порода, с толкова достойнство и доброта в нея, че ... няма като тях такива бели чудеса. Самоед са кучета, които носят щастие на дома, в който живеят.
Да нагушкате Мистър Снежко от мен ! И ако имате каквито и да е въпроси - питайте, ще се радвам да бъда полезен и да ви отговарям за всичко, което зная за породата.

Благодаря за милото посрещане!!! b)
Ще се радвам, ако след някой друг месец - направим среща на родата! l)
Разгледах всичко назад, и снимки, и писания... Сигурно ще изникват въпроси, за които ще питам.
Мога само да кажа, че съм поразена от интелигентността на кученце!!! От първия ден той надмина моите очаквания!
Ще се опитаме да му дадем най-доброто, на което сме способни и със сигурност - мнооого много любов!!!
Отивам да го нагушкам!
w)

#1116 Потребителят е офлайн   bonboni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 December 2006 - 01:55 PM

На Акс на гости w)

Прикачени файлове

User's Signature

"Някои хора са като 1 стотинка - двулицеви и не струват нищо!! "

Качена снимка MASTERPIECE OF BALKAN-NEWFOUNDLAND KENNELКачена снимка

#1117 Потребителят е офлайн   bonboni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 December 2006 - 01:59 PM

Писна ми от снимки вече l) l) l)

Прикачени файлове

User's Signature

#1118 Потребителят е офлайн   bonboni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 December 2006 - 02:01 PM

Айде от мен да мине може още една l) l) l) drink

Прикачени файлове

User's Signature

#1119 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 25 December 2006 - 06:33 PM

Цитат

Писна ми от снимки вече l) l) l)

l) l) l)
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#1120 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 December 2006 - 06:49 PM

Mister Snowy, това наистина са много интелигентни кучета. Могат да мислят и да вземат самостоятелни решения. Повярвай, донякъде това е хубаво, донякъде е нож с две остриета. От една страна той се учи бързо. Ще се учудиш колко бързо научават името си, различни команди, дори и реда в къщи. Няколко показвания и е готов - вече знае. Но в същото време след като научи една команда, то той започва да оценява дали и кога да я изпълни ... умен е за трима, всичко знае, но за да направи това, което искаш от него трябва и той да иска и да го желае. За тях не случайно се казва, че са кучета, които не работят за стопанина, а в тандем с него, трябва и двамата да са ангажирани в това, което се прави. Сега, докато бебета са малки, трябва да направите нещо важно - да изградите връзката си с него. Не става дума само за храна и команди, а той да ви има доверие. Той трябва да знае, че всичко хубаво за него идва от вас, вие сте хората, които го обичат, галят, носят му щастие. Да не се бои от вас, да ви следва, да бъде до вас. За него в момента най голямата награда е да бъде до вас, там се чубства сигурен, обичан и защитен. Това е неговия свят в момента.
Зная, че в момента той е като малко ангелче - бяло, красиво, някакси безпомощно и в същото време любвеовилно. Започнете да го учите още от сега - не отстъпвайте в това, което според вас е правилно и трябва да бъде така. Характера им е много особен - хем любвеовилен, хем твърд, северен. Той ще бъде винаги с собствено мнение, но трябва да знае, че човека е водача на глутницата и неговата дума е закон за него.
Преценете внимателно храната. Препоръчвам ви хубава храна - Нутра, Даймънд, Пурина про план са идеалните храни за него. Аз лично не съм хранил само с суха храна - рибка, месо, ориз, кашкавал, кисело мляко са храни, които трябва да ги хапва. Внимавайте с теглото - нашите кучета не са злояди, ядат ... в момента за тях е по добре да са по слаби. Витамини, които е хубаво да давате са IRISH CAL за бели кучета - хубава добавка, с много витамини и вещества, които малкия трябва да поема. Аз давах и глюкозамин. Калций на таблетки не съм давал. Просто - наблюдавайте го. Той сам си показва какво и как и кога се чубства добре, ще го забележите.

• (162 Страници) +
  • « Първа
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

3 потребители четат тази тема
0 потребители, 3 гости, 0 анонимни