Dog.bg Форуми : Самоед

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (162 Страници) +
  • « Първа
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Самоед

#1121 Потребителят е офлайн   Poli Икона

• Dreamer
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 25 December 2006 - 07:38 PM

Цитат

Цитат

Дог това е Кевин нали?

Да, това е нашата коледна картичка, която направих снощи. На мен ми хареса как стана и .. така. Радвам се, че ти харесва.

Да много е хубава добре си я направил!Всъщност весела коледа на всички фенове на самоедите!Пожелавам ви много хубави весели и дълги мигове с тях w)
User's Signature

Качена снимка
Бъдещето принадлежи на тези , които вярват в красотата на мечтите си ...!

#1122 Потребителят е офлайн   Mister Snowy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 December 2006 - 09:11 PM

Цитат

Преценете внимателно храната. Препоръчвам ви хубава храна - Нутра, Даймънд, Пурина про план са идеалните храни за него. Аз лично не съм хранил само с суха храна - рибка, месо, ориз, кашкавал, кисело мляко са храни, които трябва да ги хапва. Внимавайте с теглото - нашите кучета не са злояди, ядат ... в момента за тях е по добре да са по слаби. Витамини, които е хубаво да давате са IRISH CAL за бели кучета - хубава добавка, с много витамини и вещества, които малкия трябва да поема. Аз давах и глюкозамин. Калций на таблетки не съм давал. Просто - наблюдавайте го. Той сам си показва какво и как и кога се чубства добре, ще го забележите.

b) Наистина с апетита нямаме никакъв проблем! Изяжда си всичко /много точно меря с везна и сме дори под дозата, со цел да не се получи прехранване/. Тук прочетох, че е възможно хранене с кисело мляко и се оказа, че обича много! bravoS /Не съм учудена, след като и Кевин обича!/ b) Днес едно от храненията го заместихме с 3 супени лъжици кис. мляко.
Прочетох, че може и рибка - как трябва да е приготвена - варена?
Забравих да поздравя всички самоедчета и стопаните им! ЧЕСТИТА КОЛЕДА! Много здраве, радост, любов и самоедски усмивки!!!

Прикачени файлове

#1123 Потребителят е офлайн   Poli Икона

• Dreamer
  • PipPipPip

Публикувано: 26 December 2006 - 10:54 AM

Цитат

Цитат

Преценете внимателно храната. Препоръчвам ви хубава храна - Нутра, Даймънд, Пурина про план са идеалните храни за него. Аз лично не съм хранил само с суха храна - рибка, месо, ориз, кашкавал, кисело мляко са храни, които трябва да ги хапва. Внимавайте с теглото - нашите кучета не са злояди, ядат ... в момента за тях е по добре да са по слаби. Витамини, които е хубаво да давате са IRISH CAL за бели кучета - хубава добавка, с много витамини и вещества, които малкия трябва да поема. Аз давах и глюкозамин. Калций на таблетки не съм давал. Просто - наблюдавайте го. Той сам си показва какво и как и кога се чубства добре, ще го забележите.

b) Наистина с апетита нямаме никакъв проблем! Изяжда си всичко /много точно меря с везна и сме дори под дозата, со цел да не се получи прехранване/. Тук прочетох, че е възможно хранене с кисело мляко и се оказа, че обича много! bravoS /Не съм учудена, след като и Кевин обича!/ b) Днес едно от храненията го заместихме с 3 супени лъжици кис. мляко.
Прочетох, че може и рибка - как трябва да е приготвена - варена?
Забравих да поздравя всички самоедчета и стопаните им! ЧЕСТИТА КОЛЕДА! Много здраве, радост, любов и самоедски усмивки!!!

Mister Snowy кучето на снимката твоето сладурче ли е?Много е сладко.
User's Signature

Качена снимка

#1124 Потребителят е офлайн   Mister Snowy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 December 2006 - 11:03 AM

b) Да! Това е Мистър Сноуи b)
Благодаря ти! Нямам търпение да мине още 1 месец... докато стане време за излизане и за тичане навън! d)
Но пък този месец дотогава ще е най-сладкият, с най-много гушкане! w)
Невероятно любвеобилно и кротко същество е! w)

#1125 Потребителят е офлайн   Poli Икона

• Dreamer
  • PipPipPip

Публикувано: 26 December 2006 - 11:28 AM

Цитат

b) Да! Това е Мистър Сноуи b)
Благодаря ти! Нямам търпение да мине още 1 месец... докато стане време за излизане и за тичане навън! d)
Но пък този месец дотогава ще е най-сладкият, с най-много гушкане! w)
Невероятно любвеобилно и кротко същество е! w)

Да ви е жив и здрав.Много да ви радва.Сигурна съм че ще имате много,много радостни дни с него. cheers
User's Signature

Качена снимка

#1126 Потребителят е офлайн   Mister Snowy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 December 2006 - 11:38 AM

b) Благодаря! cheers
Вече ги имам! Невероятни дни! Чудя се как съм живяла без него!!! r)

#1127 Потребителят е офлайн   Poli Икона

• Dreamer
  • PipPipPip

Публикувано: 26 December 2006 - 11:52 AM

Цитат

b) Благодаря! cheers
Вече ги имам! Невероятни дни! Чудя се как съм живяла без него!!! r)

Малката пухкава топка тепърва ще почне да ви изумява.А за този 1месец с самоедчето ще измине като една седмица.Ако имаш още негови снимки,пусни да му се порадваме w)
User's Signature

Качена снимка

#1128 Потребителят е офлайн   Mister Snowy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 December 2006 - 12:00 PM

http://pets.webshots...556534959oQCksN
Това е линк към албума му. А също и като се натисне бутончето "www" - в долния край на мнението ми b)
Още имаме малко снимки, защото през повечето време спи. А когато е буден - или яде, или играем... не ми остава време да се сетя за фотоапарат l)

#1129 Потребителят е офлайн   Poli Икона

• Dreamer
  • PipPipPip

Публикувано: 26 December 2006 - 01:17 PM

Много,много е сладък.Да го нагушкаш от мен. w)
User's Signature

Качена снимка

#1130 Потребителят е офлайн   jurcheto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 December 2006 - 01:51 PM

Честита Коледа!

Преди седмица имах удоволствието да общувам с представител на вашата порода - Самоед.. Прекрасно куче! Страхотни са!!!

Качена снимка

#1131 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 26 December 2006 - 02:07 PM

Mister Snowy, w) w) w) Красавец е той !

Рибката в момента варена или филе от риба, ако ви се купува. Аз давам често филе от сьомга и разни други, които намеря в магазина. Хапвал е и сурова риба, включително и морска, но не и възрасста на която е Snowy. В момента внимавайте, защото стомахчето му още е слабо и всяка смяна на храната може да не му се отрази много добре.

Често му и готвя на Кевин. Проблема, ако мога да го нарека така е, че с готвена храна по трудно контролирам теглото му. Уж му давам едно и също почти като грамаж, а той наддава и само след седмица хранене си проличава. Но пък съм установил и друго - с минимално количество храна кучето запазва своята жизненост, тича повече, липсата на храна не му е проблем. Предполагам, че това е така, защото в далечните дни самоед е трябвало да теглят шейните с минимум храна на дълги разстояния - примерно една сушена риба на две кучета. Но виж, без вода не можем.

Да, той в момента ще прави точно това - ще спи и ще яде, ще играе малко и после пак сън. Свикнете да му давате храна не когато се събуди, а след малко игра или преди лягане. Не е много хубаво да играе на пълен стомах - това важи и като порасне. Често много хора правят грешка, като хранят кучетата си преди излизане на разходка. По добре е куче да се разходи, да се натича, а след това да яде, като след ядене е хубаво да му осигурите спокойствие да обработи храната.
Скоро ще забележите, че е повече време буден, няма да спи като преди, ще започне да обикаля повече у дома. Вземете му топка или някаква друга играчка, играйте с него - търкаляте топката, дай, дай - да я ви я донесе - хоп, наградка, галене по главичката, добро, куче, браво ... Не остана време почти и ще започне да излиза навън. От този момент нататък до една година - движение, движение, движение - без да го натоварвате, без да карате да тича прекалено много, той сам ще си показва, но трябва да е навън и да се движи и да общува с други кучета, да си играе с тях Кучешките игри са страхотни, и това време ще дойде.

#1132 Потребителят е офлайн   Mister Snowy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 December 2006 - 03:41 PM

Много благодаря за ценните съвети!!! Имаме нужда от тях!
Макар, че съм гледала преди години кучета - съм като в небрано лозе понякога. Всичко много се е променило, появили са се какви ли не храни на пазара. Преди години - нямаше нищо и всеки ден съм готвила за нашия дог! b) Понякога ме е страх да не сбъркам с нещо...
Имам питане относно бисквитките, които виждам в магазините. Те могат да се дават като награда, нали? От каква възраст бихме могли да му даваме и по колко на ден? Има ли много различни видове и от кои би било добре?

#1133 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 December 2006 - 07:05 PM

Mister Snowy, пет индустрията се развива. Няма как ... но както и да се развива, кучетата остават същите. Вярно е, че мислим винаги кое е най доброто за тях, но освен това поне аз се опитвам и да мисля за кучето като порода - от къде е, какво е правило като аборигенна порода, дори и какво е яло тогава, какъв режим е имало на хранене, с какво, какви усилия и полагало и каква енергия е изразходвало, за какво и каква психика му е била нужна, за да оцелява там. Ако се опитваме да гледаме на него само като на домашен любимец, забравяйки породните характеристики и изисквания, то ... няма да стигнем до никъде, ще го променим, а не трябва. Представете си - там, някъде далеч на север къде спят малките - на снега, ако е в това време. Нормално и логично е бебетата сега да искат да изберат да спят не на легло, а на най студените места - и на трите бебета бяха купени легла, и трите си харесват да спят на плочките или на паркета, като не обичат под тях да има завивки. Дълга тема, може и да не съм прав, аз казвам само моето лично мнение.
За наградки в момента можете да ползвате и от гранулките, които му давате. Бисквитките после, нека да порасне малко. Като Кевин беше малък, за наградки му давах фролики - това са едни кръгли, вкусни кръгчета, чупят се лесно на 4 и наградката му беше едната четвъртинка. Сега в всичките ми джобове на якета, дънки и какво ли не се намират гранулки - за наградка.

#1134 Потребителят е офлайн   Poli Икона

• Dreamer
  • PipPipPip

Публикувано: 26 December 2006 - 07:10 PM

Дог Кевин сега ще го впрягаш ли като завали сняг ? Ако имаш нови негови снимки моля те пусни ! Много ме впечетлява Кевин !!!
User's Signature

Качена снимка

#1135 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 December 2006 - 10:33 PM

Цитат

Понякога ме е страх да не сбъркам с нещо...

Нормално е ... аз също се притеснявах и все още се притеснявам и затова казвам, че не давам съвети, а споделям това, през което съм минал. За самоед няма много специализирана литуратура, аз поддържам тази тема от 2004 година и си пиша в нея, чета и се интересувам ... има различни сайтове като източници, но ... от опит ви казвам, че нещата, които се казват там не винаги са такива, каквито се пишат. Помнете - каквото и който и да ви съветва, вие най добре знаете какво и как, защото наблюдавате пряко кученцето. То трябва да бъде вашия най добър съветник. b)

#1136 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 December 2006 - 10:37 PM

Цитат

Дог Кевин сега ще го впрягаш ли като завали сняг ?

Да, Кевин ще има бойната задача да тегли тази зима, а колко ще покаже самия той. Ще започнем с малка дистанция, имаме и маршрут, ски, шейна .... и най важното - желание. Нека да стане и да видим аз как ще се справя, защото за него нямам съмнения. 1super

#1137 Потребителят е офлайн   Mister Snowy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 December 2006 - 08:59 AM

Цитат

Цитат

Понякога ме е страх да не сбъркам с нещо...

Нормално е ... аз също се притеснявах и все още се притеснявам и затова казвам, че не давам съвети, а споделям това, през което съм минал. За самоед няма много специализирана литуратура, аз поддържам тази тема от 2004 година и си пиша в нея, чета и се интересувам ... има различни сайтове като източници, но ... от опит ви казвам, че нещата, които се казват там не винаги са такива, каквито се пишат. Помнете - каквото и който и да ви съветва, вие най добре знаете какво и как, защото наблюдавате пряко кученцето. То трябва да бъде вашия най добър съветник. b)

b) Да... прочетох тези дни всичко, което намерих, знания - много! След малко ми предстои да го оставя за първи път сам! Може би за около 2 часа... Дано като се върна не е вдигнал блока на главичката си! r) Много ми се иска да ни чака спокойно.
А иначе - освен киселото мляко онзи ден - вчера пробвахме и обезсолена извара на едно от яденетата. И с нея нямаме проблеми. bravoS Рибката ще е сигурно утре b)
Искам да попитам за рибено масло. Добре ли е да се дава? Чувала съм го като мнение.

#1138 Потребителят е офлайн   Poli Икона

• Dreamer
  • PipPipPip

Публикувано: 27 December 2006 - 09:00 AM

Цитат

Цитат

Дог Кевин сега ще го впрягаш ли като завали сняг ?

Да, Кевин ще има бойната задача да тегли тази зима, а колко ще покаже самия той. Ще започнем с малка дистанция, имаме и маршрут, ски, шейна .... и най важното - желание. Нека да стане и да видим аз как ще се справя, защото за него нямам съмнения. 1super

Пожелавам ви късмет.Мисля че с шейната ще ви е за първи път. w) 1super
User's Signature

Качена снимка

#1139 Потребителят е офлайн   KrazyIvan Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 27 December 2006 - 10:49 AM

Това с леглата е много вярно r) , по принцип гледа да спи на паркета, а през деня на терасата (сама иска да ходи там).

Mister Snowy, следи теглото, а нея ограничавай в грамажа на харана.
на 8 седмици трябва да тежи 4.500кг
на 10 седмици 6.800кг

Ние сме в 10-та седмица и сме 6.700кг. Не я ограничава, тя сама си го прави.
Иначе яде всичко, Банани, Ябълки(обелени без семки), Кисело мляко, Кашкавал, Риба, Пилешко(филе, дропчета, сърца), Телешко, Пуешко, Яйце (добре сварено), ориз кафяв (за препоръчване) и бял.
Понеже не изяжда повече от 50г гранули на ден (набляга на месото) и даваме добавка SA-37 (по 2-3гр. на ден). Като направи 65 дни и даваме 'Калции Плус' 10 таблетки са. Още 2 и останаха и ги приключва.

За сега не си среща с други кучета, защото още не сме и били 3-тата ваксина. Затова през 2 дни я водим на дълги разходни в планината. Иначе всеки ден тича в двора (умора няма, дай да тича и е най-щастливата).

Качена снимка
Качена снимка

Качена снимка

#1140 Потребителят е офлайн   Poli Икона

• Dreamer
  • PipPipPip

Публикувано: 27 December 2006 - 10:54 AM

Много хубаво куче имаш KrazyIvan w)
User's Signature

Качена снимка

• (162 Страници) +
  • « Първа
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни