Самоед
Публикувано: 31 December 2006 - 12:32 AM
п.п.трябва ли да се мажат лапите с нещо като се излиза на сняг?
поздрави:мони r)

Публикувано: 31 December 2006 - 08:35 AM
Ние да се похвалим и оплачем! Не ядем това, което трябва, но затова пък вчера наблегнахме на броколи, карфиол, царевица и грах! /само задушени в йена без сол/ И това се получи понеже се мръщим на Nutra Nuggets! bash
Купих 3 кг от нея, защото ми се стори, че я хареса. И с всяко следващо хапване - все по-малко, докато вчера като я видя - направо отказа да яде. s)
Чакам да стане малко по-човешко време и да отворят магазините и ще видим какво ще изберем... В най-лошия случай ще се върнем на предишната храна-Royal Canin
Освен това - имаме рожден ден - 2 месеца! Наздраве! cheers
Публикувано: 31 December 2006 - 10:39 AM
кучето ми сега ще става на 10 месеца.иначе е много игрив,но се плаши от дъжд и въобще от вода.когато го къпем умира от страх и дри когато му мия лапите след разходка се дърпа като луд...
пожелавам ви весело посрещане на новата 2007 година!
поздрави

Публикувано: 31 December 2006 - 11:39 AM
Публикувано: 31 December 2006 - 12:05 PM
Публикувано: 31 December 2006 - 12:24 PM

Публикувано: 31 December 2006 - 12:26 PM
Опитайте се да разберете - не е важно какво поглъща кученцето, а с какво се храни. В сухата храна има всички необходими му вещества, от хранителни до минерали. Затова те са и по подходящи, поне по мое мнение. Допълнително кучето преработва храната посредством ензими, с които я разгражда в стомахчето си. За различните видове храни е необходима различна киселинност на стомашния сок. Така то една храна ще разгражда за едно време, друга за друго ... не е необходимо да го храните с разнообразни храни, хранете го с една храна и той ще е добре и ще се чубства страхотно. Ако днес сутринта му давате суха храна, вечерта готвено, на другия ден зеленчуци, не е добре за него.
Ако е отказало сухата храна и и се мръщи, оставете го един ден гладен. Повярвайте, няма да му е проблем. Изградете му правило - да, той яде това, това е неговата храна, кучешка храна.
Публикувано: 31 December 2006 - 12:30 PM
Публикувано: 31 December 2006 - 01:20 PM
Цитат
Опитайте се да разберете - не е важно какво поглъща кученцето, а с какво се храни. В сухата храна има всички необходими му вещества, от хранителни до минерали. Затова те са и по подходящи, поне по мое мнение. Допълнително кучето преработва храната посредством ензими, с които я разгражда в стомахчето си. За различните видове храни е необходима различна киселинност на стомашния сок. Така то една храна ще разгражда за едно време, друга за друго ... не е необходимо да го храните с разнообразни храни, хранете го с една храна и той ще е добре и ще се чубства страхотно. Ако днес сутринта му давате суха храна, вечерта готвено, на другия ден зеленчуци, не е добре за него.
Ако е отказало сухата храна и и се мръщи, оставете го един ден гладен. Повярвайте, няма да му е проблем. Изградете му правило - да, той яде това, това е неговата храна, кучешка храна.
Ама не... не сте ме разбрали! Аз знам, че трябва да е с гранулирана храна, то както я хареса в началото и много се радвах, но вчера тотално отказа Nutra nuggets.
Първоначално много харесваше Royal Canin /но навсякъде четох, че Nutra nuggets е по-подходяща и затова преминахме на нея... ама вчера я отказа/ и нямах нищо друго за хапване, освен тези зеленчуци, които ги бях приготвила за мен, ама той прояви желание b)
Днес отидох и му взех отново Royal сanin - и като че ли всичко е отново ок.
Освен това сме почти 4 кг /без малко/! b) victoryVVV
Казах в най-слошия случай, защото навсякъде чета, че най-подходящата била Нутра Нъгетс, Даймънд, Бош ... И аз си мислех, че е Royal Canin...но от всичко прочетено - останах с впечатление, че другите са по-подходящи oleeee Както и да е! Той сам избра кое да бъде!
Публикувано: 01 January 2007 - 12:30 PM
За момента - Нутра пъпи или Нутра голд пъпи, Проплан пупи сьомга и ориз, Адванс. Това мога да ви препоръчам от мои лични наблюдения и опит.
Съжалявам, че не се внасят още толкова хубави храни, които имат място на пазара. И Хилс, и Бенто Кронен, Игъл Пак са отлична храна за нашите кучета. Кой знае, дано и това време да дойде 1super
Публикувано: 01 January 2007 - 12:37 PM
Другите са добре, говорих с всички. Получи се проблем, най малкия трябваше да го вземат на 29, а не са дошли и май са се отказали, така че пак ще търся дом за него. В момента щастлив, играе с мама у Ася и расте и той. Другите - Макс е станал много смел, така казват, а Марк е омагьосал всички с доброта си и бил много послушен. Растат, скоро ще започнат да излизат и навън .. да се ви живи и здрави и много радост да ви носят през Новата 2007 година !
И на всички останали приятели на най хубавите кучета - Честита Нова Година и сибирско здраве и самоедско щастие за всички ! cheers
Публикувано: 02 January 2007 - 12:04 AM
Прикачени файлове
-
post_29_1167689079.jpg (27.47K)
Брой сваляния: 67
Публикувано: 02 January 2007 - 01:04 AM
Не съм добре запозната с особеностите на породата и конкретно с отношението към представителите и във Великобритания. Но, преглеждайки резултати от Championship Shows на острова, попаднах и няколко самоеда (нали според British Kennel Club те са в групата на овчарските и пастирски - Pastoral Group), печелили места в групата си.
Иска ми се да споделя с вас няколко снимчици на такива кучета, а за тези, които се интересуват от по-подробни резултати от английски изложби: Championship Show Results
Ch Duckslake Spirit of Siberia - четвърто място в групата на Cruft's 2006
Прикачени файлове
-
Ch_Duckslake_Spirit_of_Siberia___4_in_group_Crufts_2006.jpg (14.24K)
Брой сваляния: 66
Публикувано: 02 January 2007 - 01:10 AM
Прикачени файлове
-
Ch_Zamoyski_Lucky_Casanova_at_Roybridge_Ch_Zamoyski_Lucky_Celebrity_at_Solnanda_JW_.jpg (22.57K)
Брой сваляния: 70
Публикувано: 02 January 2007 - 01:11 AM
Благодаря за линка, ще прегладам всичко основно ... изскачат много интересни кучета от тези линкове, определено си заслужава, а Англия е една от водещите страни в развъждането при нас.
10 х ! 1super
Публикувано: 02 January 2007 - 01:11 AM
Тази сладурана има мноооого приятно излъчване w)
Прикачени файлове
-
Zamoyski_Lucky_Pandora.jpg (41.16K)
Брой сваляния: 59
Публикувано: 02 January 2007 - 01:50 AM
Цитат
Тази сладурана има мноооого приятно излъчване w)
Говори ми ... както съм се замислил за хубава женска, че Кевин и бебетата да има какво да правят w)
Да, другото е лесно, стига да имаш желание да търсиш и да се ровиш и най - важното - да знаеш какво търсиш. Интересно е, поне на мен, а и полезно най вече.
Zamoyski е един от най известните развъдници за самоед, съществува отдавна и са произвели прекрасни кучета, които са в родословията на много от кучетата легенди в света на самоед. Въобще цялото английско развъждане се отличава, при нас където и да погледнеш, всичко хубаво води или към Англия, скандинавците или Америка. Много хубави кучета, потомци на английски кучета откривам и в Австралия, но ... Англия си е Англия, родина на породата все пак.
Публикувано: 02 January 2007 - 11:14 AM
Цитат
Другите са добре, говорих с всички. Получи се проблем, най малкия трябваше да го вземат на 29, а не са дошли и май са се отказали, така че пак ще търся дом за него. В момента щастлив, играе с мама у Ася и расте и той. Другите - Макс е станал много смел, така казват, а Марк е омагьосал всички с доброта си и бил много послушен. Растат, скоро ще започнат да излизат и навън .. да се ви живи и здрави и много радост да ви носят през Новата 2007 година !
И на всички останали приятели на най хубавите кучета - Честита Нова Година и сибирско здраве и самоедско щастие за всички ! cheers
ЧЕСТИТА НОВА 2007! МНОГО ЗДРАВЕ, РАДОСТ И ПРЕКРАСНИ ЕМОЦИИ НА ВСИЧКИ КУЧОВЦИ И СТОПАНИТЕ ИМ!!! b)
Dog, разбира се, че можеш да го видиш на снимка - във всеки един момент, в който пожелаеш!
ето снимка, но която прилича повече на бяла мечка:
http://pets.webshots...085687985VzSdwS
А това е линк към албума му, където ще качвам снимки:
http://pets.webshots...556534959oQCksN
Освен това го има под всяко мое мнение - където е личната интернет страница - бутонът с къщичката и с "www" l)
А добрата новина от сутринта е, че тежим 4.200 кг. bravoS victoryVVV
Стискам палци и последното кученце да си намери много скоро своя дом!!! b)