Самоед
Публикувано: 02 January 2007 - 01:11 AM
Благодаря за линка, ще прегладам всичко основно ... изскачат много интересни кучета от тези линкове, определено си заслужава, а Англия е една от водещите страни в развъждането при нас.
10 х ! 1super
Публикувано: 02 January 2007 - 01:11 AM
Тази сладурана има мноооого приятно излъчване w)
Прикачени файлове
-
Zamoyski_Lucky_Pandora.jpg (41.16K)
Брой сваляния: 58
Публикувано: 02 January 2007 - 01:50 AM
Цитат
Тази сладурана има мноооого приятно излъчване w)
Говори ми ... както съм се замислил за хубава женска, че Кевин и бебетата да има какво да правят w)
Да, другото е лесно, стига да имаш желание да търсиш и да се ровиш и най - важното - да знаеш какво търсиш. Интересно е, поне на мен, а и полезно най вече.
Zamoyski е един от най известните развъдници за самоед, съществува отдавна и са произвели прекрасни кучета, които са в родословията на много от кучетата легенди в света на самоед. Въобще цялото английско развъждане се отличава, при нас където и да погледнеш, всичко хубаво води или към Англия, скандинавците или Америка. Много хубави кучета, потомци на английски кучета откривам и в Австралия, но ... Англия си е Англия, родина на породата все пак.
Публикувано: 02 January 2007 - 11:14 AM
Цитат
Другите са добре, говорих с всички. Получи се проблем, най малкия трябваше да го вземат на 29, а не са дошли и май са се отказали, така че пак ще търся дом за него. В момента щастлив, играе с мама у Ася и расте и той. Другите - Макс е станал много смел, така казват, а Марк е омагьосал всички с доброта си и бил много послушен. Растат, скоро ще започнат да излизат и навън .. да се ви живи и здрави и много радост да ви носят през Новата 2007 година !
И на всички останали приятели на най хубавите кучета - Честита Нова Година и сибирско здраве и самоедско щастие за всички ! cheers
ЧЕСТИТА НОВА 2007! МНОГО ЗДРАВЕ, РАДОСТ И ПРЕКРАСНИ ЕМОЦИИ НА ВСИЧКИ КУЧОВЦИ И СТОПАНИТЕ ИМ!!! b)
Dog, разбира се, че можеш да го видиш на снимка - във всеки един момент, в който пожелаеш!
ето снимка, но която прилича повече на бяла мечка:
http://pets.webshots...085687985VzSdwS
А това е линк към албума му, където ще качвам снимки:
http://pets.webshots...556534959oQCksN
Освен това го има под всяко мое мнение - където е личната интернет страница - бутонът с къщичката и с "www" l)
А добрата новина от сутринта е, че тежим 4.200 кг. bravoS victoryVVV
Стискам палци и последното кученце да си намери много скоро своя дом!!! b)
Публикувано: 02 January 2007 - 12:46 PM
Дог, аз имам въпросче, не знам дали сте го обсъждали тук, така че предварително се извинявам, ако е писано за това. Има ли разлика в линиите/типовете кучета, които се развъждат в Европа и САЩ? Стандарта? Защото, аз мога да говоря за голдъните w) , стандартът е различен, американските голдъни са много различни(визия, структура) от европейските, та се чудех дали е така и при самоедите? r)
Публикувано: 02 January 2007 - 03:20 PM
Много ми харесва на тази снимка, голям шемет е ... беше мишка, малка и бяла, сега видимо е пораснал.
Не се притеснявай за килограмите. Ще дърпат малките, те се родиха много малки, бяха общо 7 бебета. И майката и бащата не са големи кучета, в рамките на стандарта са. Назад в родословието не зная, имам на снимки почти всички кучета от тяхните педигрита, но не съм ги виждал на живо. Ще ви подготвя, ако ви е интересно нещо повече за родители и прародители, нямах снимки на Марко Корал, който ви е дядо по майчина линия, но намерих информация и за него.
Интересно развъждане се получава, ще видим какво ще излезе.
Прикачени файлове
-
2799609530085687985ZtLlrJ_ph.jpg (36.77K)
Брой сваляния: 65
Публикувано: 02 January 2007 - 03:25 PM
Цитат
Честита Нова Година и на теб ! Аз съм с Кевин и едно хъски от два дена на едни приятели и не смея да ги пусна, защото хъскито изчезва и не идва. Голям образ съм, с две кучета d) Но затова няма да мога довечера, след утре вечер, когато си вземат хъскито! Направили са пътека и до малкото игрище, което е затворено и можема да ги пуснем и там, така че с удоволствие ! 1super
Публикувано: 02 January 2007 - 09:58 PM
Цитат
Дог, аз имам въпросче, не знам дали сте го обсъждали тук, така че предварително се извинявам, ако е писано за това. Има ли разлика в линиите/типовете кучета, които се развъждат в Европа и САЩ? Стандарта? Защото, аз мога да говоря за голдъните w) , стандартът е различен, американските голдъни са много различни(визия, структура) от европейските, та се чудех дали е така и при самоедите? r)
Ние сме сложни откъм стандарти ... имаме 5 b)
Породата има 5 официални стандарта или поне толкова зная. Всяка по голяма организация е с собствен страндарт, които казано честно, не се различават съществено. Не съм ги разглеждал подробно, но те се признават взаимно, поне досега беше така с CKC - Канадския клуб, нали от Нова Година не се признават канадските родословия, а те и АКС - американския клуб се признават все още. Навсякъде историята на породата е една и съща, размерите са за мъжките кучета от 53 - 60 сантимертра, при женските - 48 - 55. FCI стандарта ни е 212, група 5, Шпицове и примитиви, секция 1, имаме още стандарти в Канада, Америка - там сме в Working - работни породи, в Англия имаме два клуба с два стандарта - UKS - северни породи и най стария клуб UK - там сме в пастирски породи.
Иначе кучетата се отличават като тип.
Polar Mist Kennels - един от най добрите развъдници за самоед в щатите, пример при американското развъждане. Ето линка на развъдника polarmist.com
Това е CH.POLAR MIST BLUE ICE, нейното родословие е тук. Няма европейски кучета при нея, поне до 4 пояс. Спортен тип, красиви кучета с много хармония в тях. Това е женска, можеш да я сравниш с Zamoyski Lucky Pandora от преди няколко поста.
Прикачени файлове
-
IcyLA.jpg (6.26K)
Брой сваляния: 65
Публикувано: 02 January 2007 - 10:26 PM
Прикачени файлове
-
Lucky_Dexter_of_Zamoyski_st_f.jpg (23.57K)
Брой сваляния: 57
Публикувано: 02 January 2007 - 10:35 PM
Прикачени файлове
-
thumbbig.jpg (31.84K)
Брой сваляния: 62
Публикувано: 02 January 2007 - 11:08 PM
VANDERBILT's PLAYIN' IT COOL е в Европа, за да запложда в няколко разъдника. Американския шампион POLAR MIST ROYAL CROWN COLA вече има бебета в Финландия. Поне аз си .
мисля, че породата е правилна посока към все по функционално куче.
Roybridge SILVA APOLLO, англичанин. Снимката е пак от тази година, от Познан.
Ако разгледаш галерията от световното, ще ги забележиш като разлики. Samoyed ring 2006 .
Прикачени файлове
-
Roybridge_SILVA_APOLLO.jpg (23.69K)
Публикувано: 03 January 2007 - 03:10 PM
Публикувано: 03 January 2007 - 10:03 PM
Ето и резултатите от Christmas Show 2006 на The British Samoyed Club
BEST IN SHOW - Vandreem Imperial Hermione by Berezniki
Прикачени файлове
-
bis.jpg (44.91K)
Брой сваляния: 67
Публикувано: 04 January 2007 - 01:44 PM
Цитат
Много ми харесва на тази снимка, голям шемет е ... беше мишка, малка и бяла, сега видимо е пораснал.
Не се притеснявай за килограмите. Ще дърпат малките, те се родиха много малки, бяха общо 7 бебета. И майката и бащата не са големи кучета, в рамките на стандарта са. Назад в родословието не зная, имам на снимки почти всички кучета от тяхните педигрита, но не съм ги виждал на живо. Ще ви подготвя, ако ви е интересно нещо повече за родители и прародители, нямах снимки на Марко Корал, който ви е дядо по майчина линия, но намерих информация и за него.
Интересно развъждане се получава, ще видим какво ще излезе.
Наистина е пораснал и е шемет! d)
b) Много бихме се радвали да научим нещо повече за нашите прадеди!
Публикувано: 04 January 2007 - 06:44 PM
Цитат
Майката на Флик е АLVIS VENI SNOW SISI , а за бащата имам пресниман един диплом от БРФК , но името не ли4и добре - DUNAVOLGYI MACKOS F..... wink
DUNAVOLGYI MACKOS FLISBI - PK00461/01
аз го имаm ако те интересува дай маил да ти го пратя
той ние дядо ;)
Публикувано: 04 January 2007 - 11:28 PM
Цитат
Не зная откъде да започна всъщност. Може би по следите на корените на породата с малко история. Асоциацията на Самоеда е най-старата организация представляваща породата във Великобритания и е започнала да съществува през 1920 г. в резултат от смесването на Самоед Клуба (формиран през 1909 от Kilbum - Scott) и Дамската Самоед асоциация формирана през 1912 с президент г-жа Kilbum - Scott, тъй като клуба бил ограничен за мъже членове - по това време е било така, колкото и да ни е странно днес. През 1930 година той прераства в асоциация и е направил много да подпомага интересите на породата в страната и чужбина. Организирани са ежегодни изложби от 1901 г. (с изключение на годините през войната), като асоциацията води в регистрите си имената и родословията на първите кучета, Шампиони на Англия от 1901 година.
Защо ви пиша това - малкия мистър Сноу, когото толкова обичате, е наследник на тези кучета. Няма снимки на тях, но имената им говорят сами по себе си .. те не са просто кучета, а нещо повече - хората, които обичат самоед, ги наричат Великите английски шампиони. Имената им се предават от поколение на поколение и тяхната кръв няма да изчезне никога, защото ... това е породата, това е самоед.
WHITESTAR OF KOBE - Шампион на Англия през 1940 година е един от вашите пра,пра,пра .... отец. IVANOFF OF KOBE, Шампион през 1949, син на PRINCE IVANOFF OF KOBE - също английски шампион. В родословието на Мистър Сноу е и едно от първите кучета, Шампион на Америка и Англия - AMERIC OF KOBE. В далечните си колена на родословието имате кучета, Шампиони на Англия, Америка, Канада, Мексико - известни и хубави кучета, оставили след себе си отлични поколения.
Световния шампион от 1982 година EXPLORER`S WONDERFUL STAR също е ваш далечен роднина, него вече ще го видите на снимка по долу.INT CH, S CH, N CH, FIN CH, NW-89 Karazoe Snow Trapper - страхотен ! GB CH Petsamo Snowy Mist at Karazoe, GB CH Hurkus Jingles, AM CH Ice Way's Ice Breaker, GB CH Lucky Dexter of Zamoyski ... това са само малка част кучетата, чиято кръв носите. Пуснете тези имена в Google и вижте какво ще излезе, предполагам, че ще ви бъде интересно.
Това е Мистър Сноу, а и неговите братя Макс, Марк и Майкъл в съвсем общи линии. Хубава кръв, бяло злато, както обичам да казвам. Съжалявам, че е накратко, но има време, ще подготвям такива неща от време на време, на мен ми е полезно. Ето малко снимки на кучетата от по горе - за мен красота, хармония в бяло1super
Прикачени файлове
-
Untitled_1.jpg (193.58K)