Цитат
Дог, аз имам въпросче, не знам дали сте го обсъждали тук, така че предварително се извинявам, ако е писано за това. Има ли разлика в линиите/типовете кучета, които се развъждат в Европа и САЩ? Стандарта? Защото, аз мога да говоря за голдъните w) , стандартът е различен, американските голдъни са много различни(визия, структура) от европейските, та се чудех дали е така и при самоедите? r)
Ние сме сложни откъм стандарти ... имаме 5 b)
Породата има 5 официални стандарта или поне толкова зная. Всяка по голяма организация е с собствен страндарт, които казано честно, не се различават съществено. Не съм ги разглеждал подробно, но те се признават взаимно, поне досега беше така с CKC - Канадския клуб, нали от Нова Година не се признават канадските родословия, а те и АКС - американския клуб се признават все още. Навсякъде историята на породата е една и съща, размерите са за мъжките кучета от 53 - 60 сантимертра, при женските - 48 - 55. FCI стандарта ни е 212, група 5, Шпицове и примитиви, секция 1, имаме още стандарти в Канада, Америка - там сме в Working - работни породи, в Англия имаме два клуба с два стандарта - UKS - северни породи и най стария клуб UK - там сме в пастирски породи.
Иначе кучетата се отличават като тип.
Polar Mist Kennels - един от най добрите развъдници за самоед в щатите, пример при американското развъждане. Ето линка на развъдника polarmist.com
Това е CH.POLAR MIST BLUE ICE, нейното родословие е тук. Няма европейски кучета при нея, поне до 4 пояс. Спортен тип, красиви кучета с много хармония в тях. Това е женска, можеш да я сравниш с Zamoyski Lucky Pandora от преди няколко поста.
Прикачени файлове
-
IcyLA.jpg (6.26K)
Брой сваляния: 69

Вход

Горе
Цитиране +