Самоед
Публикувано: 07 January 2007 - 01:19 PM
Публикувано: 07 January 2007 - 01:31 PM
Цитат
Цитат
b) Ами занимаваме се с него доста, и аз и приятелката ми. Тя го реше по често от мен, пък и той си е бял. Но от вчера е черен, че игра надвечер с Айс, самоедчето на KIG и днес ще посети банята. И без това е неделя и ще имаме време за всичко, ако мога, ще подготвя една тема за груминг b)
Ако искаш преди да го изкъпеш да потичат пак, а и ще е интересно да го снимаш след тичане b)
В 4:30 ще сме на игрището d)
Публикувано: 07 January 2007 - 01:47 PM
Цитат
Усмихвам се ... познато b)
Значи колкото и да е малък и добър и любвеовилен, не забравяйте едно основно нещо - той е куче и вие сте неговата глутница, ако мога така да се изразя. Ако малкия направи нещо в кучешката глутница, което не трябва да прави като порасне, ще бъде коригиран от кучетата с по голям статус. Ако сега го оставите да драска по вратата без последствие и да плаче, след една година ще имате една издраскана врата и много сърдити съседи, защото той ще почне да лае и вие. Просто коригирайте го - ако започне да прави това, вземете го, разтърсете го, оставете го на неговото му място с команда примерно на място и не му давайте да мръдне, докато не се успокои, дайте му кокълче за гризкане или някаква негова любима играчка. Не му позволявайте да прави нещо, което не трябва да прави и като голям, отнасяйте се с него с нужното уважение - той е куче и трябва да знае какъв е статуса му. Иначе той ще командва всички, ще реве, плаче и вие, когато остава сам или излизате.
Няколко пъти съм го писал - самоед са сериозни кучета. Въпреки прекрасния им вид, въпрки самоедската си усмивка, вътре в тях се крие куче, което обича да е лидер, водач, той е северния принц, смел, уверен в себе си, непоколебим. Трябва сериозно възпитание, за да можете да се наслаждавате на хубав и спокоен живот с него.
Ние сме трудни за гледане и това е една от причините, да не сме толкова разпространени. От една страна, прекалено много изисквания и грижа за козината, от друго - външния вид на кучето лъже, той не е бяла играчка, изисква възпитание, което не е лесно, поради факта, че това не е куче, което изпълнява всяка команда, а иска и взема самостоятелни решения и си ги отстоява.
Тук, в форума за възпитание беше написано - трябва да се водите от основното правило, че той първо е животно, после е куче, породата е самоед и чак тогава той е той с неговото име. Относянето с него трябва да бъде в този ред, вие трябва да мислите в този ред на мисли, а не обратно и не трябва да ги очовечаваме, колкото и да ни се иска. Те са с нас, наши приятели, част от нашите семейства и от нас самите, но винаги ще си останат кучета с тяхното специфично възприятие на околония свят и неговата подредба. b)
Публикувано: 07 January 2007 - 06:12 PM
Ама ние сме строги когато трябва! bash
И поощряваме пак когато трябва! bravoS
Той е перфектен и аз не се оплаквам, а споделям. Ама лошо се изразих oleeee не вратата да изкърти, а плочките под вратата. Опитваше се да излезе под нея, но си беше много спокоен b) бавно, методично и тихо си риеше "дупката" b) И затова казах, че може би разбира, че навън е интересното! А не че му е било мъчно за сина ми b) Мисля, че преодоляхме плаченето и безпричинното лаене - лае само когато се закача да играем - то е подканящо и закачливо лаене l)
А иначе - наистина е прекрасен и с всеки изминат ден все повече му се радвам!!! w)
Публикувано: 07 January 2007 - 10:43 PM
Наталья Михайловна Карпышева
ГЛАВА първа : избор на изложбено куче.
"Защо водим кучето на изложба ?"
Хората, които обичат да показват кучета са спорстмени.Този своеобразен вид"спорт"е достатъчно разпространен и популярен по цял свят. Всеки спортсмен иска да победи.Но побеждава,както е известно,винаги само един.А останалите са доволни от участието си и разчитат да повишат за в бъдеще своте успехи. И така,задачата на тази книга е да научи стопаните как да направят максимума зависещ от тях за победата на тяхното куче.
Първо - това е самото куче и неговите данни за изложбена кариера.Необходимите качества за това са сбор от отлични екстериорни данни и добри психически качества на кучето.
Едното е неделимо от другото.Прекрасно екстериорно куче, но с вял темперамент или прекалено плахо или нервно,или прекалено емоционално,"прегарящо"още в началото на изложбата всред всички кучета и хора наоколо-никога няма да бъде рингов боец.
И така,за изложбеното куче са еднакво важни:ЕКСТЕРИОР+ПСИХИКА.
Вашата задача е да ИЗБЕРЕТЕ куче с отлични,генетични данни и след това да се заемете с развитието им до достигане на "съвършенството".
Затова не жалете време в търсене и избор на бъдещия ви питомец.
Кученце, разбира се, най-добре би било да вземете от популярен развъдник на породата,държащ на репутацията си. Собственика на развъдника е желателно да бъде почтен човек с добра репутация и разбиращ от кинология. Ако производителя ви говори,че купувате от него за 2 000$ двумесечен шампион,а за 1 500$ бъдещ "отличник"в ринга - бъдете уверен ,че срещу вас си имате шарлатанин.
Нито един уважаващ себе си производител в света не може да си позволи да ви каже или обещае подобно нещо. Защото да се определи бъдещето на едно кученце на такава възраст не е възможно. Разбира се, има и изключения.
Качеството на бъдещото,изложбено кученце с най-голяма достоверност би могло да се прогнозира между четири и шест месеца.Това е извод на производители по целия свят.
Какво да направим, ако кученцата се продават на възраст 1,5-2 месеца? Единствения изход е да проучите колкото се може по-добре родителите на вашето бъдещо кученце. Разбира се,нека бъдем наясно ,че шампионите не винаги раждат шампиони.Проучете самия развъдчик. Проверете, колко от родените в неговия развъдник кученца са имали успешна,изложбена кариера.
Изберете производител с най-много и най-високо оценени кучета в ринга.
Материала е взет от развъдник за самоед"Дориан Грей"с чието любезно позволение го публикувам
Прикачени файлове
-
00.jpg (16.68K)
Брой сваляния: 52
Публикувано: 08 January 2007 - 04:14 PM
Прикачени файлове
-
P1070124.JPG (30.83K)
Брой сваляния: 59
Публикувано: 08 January 2007 - 04:50 PM
Прикачени файлове
-
ewvbe.jpg (19.5K)
Брой сваляния: 56
Публикувано: 08 January 2007 - 08:07 PM
Затова пък обича хавлиите на хората. Само да стане някой от хавлията си и той веднага там. Затова и е под особен надзор на плажа лятото и почти не го водя , когато има хора, само надвечер късно, хем е по хладно и не е толкова топло.
Рови здраво .. копае дупка в пясъка и си ляга в нея b)
Публикувано: 08 January 2007 - 10:19 PM
Mister Snowy, това е вашето братче !
Прикачени файлове
-
DSC01511.jpg (30.34K)
Брой сваляния: 60
Публикувано: 09 January 2007 - 01:44 PM
Иначе растат и са щастливо обичани - от това по важно няма. 1super
Публикувано: 09 January 2007 - 02:37 PM
Естествено, че всеки си има нещо характерно и отличително, което си го знаят стопаните, но на прима виста си личи, че са роднини! 1super
Дори когато бяха трите заедно понякога беше трудна да ги различаваме.
Наистина сега най-важното е всички да си имат своя хубав, сокоен дом, в който да са обгърнати с много грижи и любов! w)
Публикувано: 10 January 2007 - 08:57 PM
Прикачени файлове
-
history.jpg (67.39K)
Брой сваляния: 62
Публикувано: 11 January 2007 - 09:36 PM
Прикачени файлове
-
tuusvsp.jpg (20.78K)
Брой сваляния: 60
Публикувано: 11 January 2007 - 10:29 PM
Европейска шампионка от Тулн, Австия 2005 година !
Прикачени файлове
-
first_lady_del_baffin.jpg (34.24K)
Брой сваляния: 62
Публикувано: 12 January 2007 - 05:22 PM
Цитат
и на мен ще ми е интересно да я видя b)
имам и един въпрос - мога ли да извадя родословно свидетелство на кучето си, при положение че имат такива родители те му? s)
Публикувано: 12 January 2007 - 05:32 PM
Цитат
Цитат
имам и един въпрос - мога ли да извадя родословно свидетелство на кучето си, при положение че имат такива родители те му? s)
Еми нямам напредстава, ако имаш идване до София е добре да дойдеш до клуба и да провериш. На ул. "Дунав" 7, всеки четвъртък от 19.00ч. А иначе какво прави малкия, как е, расте ли? d)
Публикувано: 12 January 2007 - 07:42 PM
Цитат
Цитат
Нямам снимка в момента. Това, което зная, е че кучето е внос от Унгария и е шампион на България. Ще потърся, обещавам.

Вход

Горе
Цитиране +