Dog.bg Форуми : Самоед

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (162 Страници) +
  • « Първа
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Самоед

#1501 Потребителят е офлайн   polenium Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 03 March 2007 - 03:47 PM

Ако е много кално и мокро просто подсушавам малко с хавлия, но по посока на косъма. Така мръсотията остава отгоре и не се цапа подкосъма.
User's Signature

Качена снимка

#1502 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 03 March 2007 - 05:05 PM

Рамона, дете ... вземи мама и татко под ръка и отидете до някой по голям зоомагазин. Направете му един подарък за него, купете това, което е необходимо да му се върне хубавата козина.
Купете - метален гребен, дълъг и по големи разстояния между зъбите и още един с по тесни. Има и комбинирани. Трябва ви и четка за обиране на мъртвия косъм, така че ако можете, вземете и четка.

Шампоан и балсам на Bearhar с масло от норка. Задължително е и да вземете IRISH CAL за бяло куче, това е минерална добавка за храната. Трябва ви и CANINA биотин форте на хапчета - можете да купите от ветеринарния си лекар, доколкото зная.

Връщате се у дома и къпете куче три седмици подред. Всеки петък, или всяка събота. Трябва да изчистите всичко от корена на косъма, да му върнете блясъка, козината трябва да диша. Къпане в ваната или под душа поне един час, да падне всичко. Разреждате от шампоана в някое шише и мокрите обилно, после шампоан, кучето да не се вижда от пяна. Оставяте 15 минути преди да изплакнете и пак същата процедура. След това сушите с сешоар с студената струя, докато сушите, разресвате с металния гребен с широките зъби - ресане от кожа, разресвате всяко възелче, което срещнете. Балсам от норка, докато е влажен, оставяте да изсъхне и отново разресвате, този път с металния гребен с по тесните зъбци. Трябва да се реше спокойно, да няма възли никъде.

След третото къпане правите почивка, като къпете пак след един месец. След това къпете кучето основно минимум на два месеца. а при нужда - всеки път. След може би шестия месец козината може да започне да се възстановява, за да стане това, което може да бъде, хигиена и време.

В храната всеки ден добавка за козината, от IRISH CAL, по голямата лъжичка - вътре в опаковката има лъжичка. Храна - ако купувате гранули, Пурина с сьомга. Ако му готвите, започнете да му давате риба, минимум два пъти седмично. И месо, не кокъли. Давате и от хапчетата, докато свършат.

Така постепенно ще успеете да възстановите козината. Заведете го и на лекар - личния ви ветеринар би ви бил от голяма полза, за да следи как е кучето. Водете го веднъж месечно, даже и да му няма нищо.

Спазвайте това и нека да видим как ще изглежда кучето тогава.

Хубаво са ви написали - отделяйте време, време само за него, да му помогнете да се чубства добре. Сресвайте го - винаги има нужда. Грижете се за него, по възможност му отделета негово място в двора, направете му волиера, нека да живее там.

#1503 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 March 2007 - 05:06 PM

Успех на всички утре на изложбата ! victoryVVV 1super

#1504 Потребителят е офлайн   Рамона Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Животните; кучета - немски овчарки... : )

Публикувано: 03 March 2007 - 08:26 PM

Благодаря ти dog.bg ще купя всичките неща имам гребен с дебели зъбци.Днес му реших опашката бях разтворила малко балсам с вода в едно пръскало за цветя и му пръсках малко по-малко опашката и горе доло се нареши но не позволява да го реша под опашката и много го боли заради възлите.А аз гледам лекичко да го реша и да не го дърпам иначе ще хване от болка да ме захапе.Сигурно понеделник ще го заведеме в нашия блок че тук имахме вана но я сложихме на 2рия етаж и сложихме душкабина.Заради това ще го заведеме в люлин да го изкъпеме и може би в петък същои като го къпеме ще остава една нощ сигурно да спи вътре.

Аз също имам и едно зайче и една немска овчарка nok ,но тя е в фирмата на баща ми.И скоро намерихме една немска овачарка за нашия Бък и надявам се да ния дадът и да роди па да си земеме малко а сигурно казаха че може и да ни я подарят но да не бързаме жената още мисли дали да ни я даде.

Благодаря отново!!! 1super
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!

#1505 Потребителят е офлайн   krasko_kj Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 March 2007 - 10:09 PM

Рамона,ти нали каза,че само ти се грижиш за животните....ами как ще се справяш,ако вземете още една немска овчарка,пък и може и бебе немска...а също така търсиш женска и за самоеда си,та значи и малко самоедче,...как ще се справиш със всичко това...аз не бих могла.

#1506 Потребителят е офлайн   sibirski samoed Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 March 2007 - 10:10 PM

Много се радвам за Спайки!!!А Рамона аз съм на 13 и мога да ти кажа едно - слушай dog.bg!!!Много негови съвети лично на мен МНОГО ми помагат,действително информиран и разбран човек!!! 1super

#1507 Потребителят е офлайн   Рамона Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 March 2007 - 10:21 PM

Бък- nok е във фирмата на баща ми.Заека ми е вкъщи,самоеда ми-Съби е вкъщи и надали ще намериме на Съби женска имаше преди една и жената каза че щяла да ни я подари и ние тамън се привързахме с нея и тя жената се обади и каза че неможе без нея и си я зе и ние после толкова страдахме, а пък и тя не се беше разгонила такаче сигурно никога повече няма да можеме да си имаме самоед и то само защото той ще остарее ще умре и няма да има кой бебок да му подчертае неговите черти или нз как да ви го обясна но със сигурност вие ще ме разберете.

Бих искала да питам защо никъде няма някоя тема поне за гризачи примерно за хамстери,зайчета,или пък който си гледа таралежче и така нататък!!!

Ще е хубаво да направят защото някои хора си отглеждат и такива животинки като мен!

А и слушам съветите на dog.bg така се уча от него или нея както и да е.виждам че той знае повече и си заслужаваше да се регна преди год. 2 де.

Мама само храни животните и им почиства а пък аз се грижа за козината им даже днес като беше слънчево разхождах зайчето навън!!!

Когато водихме Съби на вет. преди 3 мес. му сложихме капки в кожата против бълхи.Също така имаме и двата вида гребени с които го реша почти всеки ден.Мама му редува гранулирана храна и консерви защото той много не харесва гранулите мама го къпа преди 2 мес. но той много обича да се търкаля навън и да рови и така се цапа.Ветеринара каза че не се къпят често тези породи кучета.
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!

#1508 Потребителят е офлайн   krasko_kj Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 March 2007 - 10:33 PM

Цитат

Съби е вкъщи и надали ще намериме на Съби женска имаше преди една и жената каза че щяла да ни я подари и ние тамън се привързахме с нея и тя жената се обади и каза че неможе без нея и си я зе и ние после толкова страдахме, а пък и тя не се беше разгонила такаче сигурно никога повече няма да можеме да си имаме самоед и то само защото той ще остарее ще умре и няма да има кой бебок да му подчертае неговите черти

Рамона,знаеш ли,Съби на калко години е,така и не разбрах точно,каза че е на 6 нали?Ами,че той ще живее поне още 4 год,искам да ти кажа нещо,направи всичко възможно да направиш тези 4 год. от живота му незабравими,не си взимай повече животни..трудно се гледат,гледай си Съби,ама го гледай както трябва,отделяй си по някой лев,купувай му качествени храни,шампуани,витамини,той има нужда от тях,занимавай се с него,чети тук във форума...има много инфо,как се отглежда самоед,прочети цялата тема,и то не само веднъж...гледай снимки,виж как се реше козината правилно,как се къпе самоед,абе..гледай го така все едно е на 2 месеца,и го направи да изглежда като на 2 години,нека изглежда и се чувства като самоед,като един найстина усмихнат,обичан и поддържан самоед.
Успех

#1509 Потребителят е офлайн   Рамона Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 March 2007 - 10:38 PM

Сигурно ще го заведеме в петък в люлин да го изкъпеме с мама и надявам се да го направя красив иначе дори и аз се засрамвам и дори немога да го изкарам извън двора и то само защото някои ще ми каже колко е грозно и мръсно кучето ми, а неговото самоедче да бъде блестящо.
User's Signature

#1510 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 March 2007 - 12:24 PM

Рамона,
Възелчетата се разресват едно по едно. Вземаш всяко възелче и започваш да издърпваш косъмче по косъмче, докато се разреше. След това следващото. Не пробвай да го решеш с един замах, дърпайки ги - така няма да се разрешат, напротив - стягат се, а и кученцето го боли. За него ресането трябва да е удоволствие, да дава само, да усеща, че това е за негово добро. Повярвай, те разбират b)

Ще ти го кажа и по друг начин - без помощ ще ти е трудно да се справиш сама. Трудно е за едно дете на твоята възраст. Но ви пожелавам успех, ако мога да помогна с каквото и да е - разчитай, тук сме !

Ето малко снимки от днешната ни разходка в това чудно време !

Прикачени файлове

#1511 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 March 2007 - 12:25 PM

1super

Прикачени файлове

#1512 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 March 2007 - 12:35 PM

1super

Прикачени файлове

#1513 Потребителят е офлайн   Рамона Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 March 2007 - 12:47 PM

Вашия е много хубав но не и моя сега ще ходя в люлин да го къпеме също ще купиме сичките неща само без гребените имаме и от 2та вида.ще го потсошиме и ще го разхождам. Как се казва вашето куче,и мъжко или женско е но май е мъжко така ми се струва.

Много е сладък bravoS
User's Signature

#1514 Потребителят е офлайн   krasko_kj Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 March 2007 - 03:26 PM

Рамона,защо не прочетеш темата,нека й вашите да я прочетат...няма как да се научиш как се гледа куче без да четеш,надявам се да се справите с къпането на кучето,ще ви е доста трудно,не забравяйте след като го изкъпите задължително да го подсушите както трябва,най-добре го дръжте през ноща у вас,вътре в къщи ,а не в двора,въпреки че е с голяма козина,все пак може да настине.
Успех с къпането и пусни след това някоя снимка,да го видим спретнат

#1515 Потребителят е офлайн   Рамона Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 March 2007 - 05:03 PM

Не го изкъпахме защото беше твърде късно и беше валяло малко дъжд мислехме че ще вали още и заради това не го изкъпахме но в петък след у-ще мама ще го заведе в люлин и ще го изкъпеме заедно и ще следваме процедурата която ми написа dog.bg. Сигурна съм че ще се справиме иначе той си е много добър научила съм го на мн команди-седни,легни,редом,стой на място.Има и много др команди но дори това е достатъчно.За командите поне колкото да не се дърпа докато го разхождам опашката всеки ден се опитвам да я реша малко по малко и става горе доло. Той навсякъде е нарешан само не отдоло и под опашката,но надявам се да стане мн по хубав и да му намериме някоя мадама ;) .Ей как мина изложбата кой спечели нали днес беше тази изложба?
User's Signature

#1516 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 March 2007 - 09:12 PM

Ето снимки на бебетата .. страхотни, малки самоеди ! Как им се радвах само, а като бяха тримата братя в ринга бях нескрито горд ! 1super

Страхотни са ! Вече са пораснали, всички до един с страхотни стопани, бели, чистички, хубави ... какво повече да иска човек от един фотоапарат, с който да ги снима и покаже на всички !

Прикачени файлове

#1517 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 March 2007 - 09:13 PM

1super

Прикачени файлове

#1518 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip