Dog.bg Форуми : Самоед

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (162 Страници) +
  • « Първа
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Самоед

#1670 Потребителят е офлайн   Wyvern Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 18 March 2007 - 12:47 AM

Това че при далматините има мелези значи ли че непременно така трябва да е и при всички останали породи. И дори и да е така както виждаш тези кучета не се допускат до разплод вече. Точно затова си има правилник за допускане на кучета до разплод и ако той се спазва стриктно няма да има такива издънки.
User's Signature

In Life only Death is certain.

#1671 Потребителят е офлайн   impresario Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 18 March 2007 - 08:50 AM

;) Дог-Уайверн a) наличието на родословие означава че на даденото куче е водена стриктна документация а дали в миналото някъде е "изпускано " не е сигурно. Информацията назад в времето при някои шампиони се губи при 7-8-9 коляно някъде 70- 80-те години има полета с черта "няма данни"
В днешно време връзките рядко се документират-обикновено при свършен факт.
Познавам кучета които са "изпускани" и след това връзката е била узаконявана така че какво остава за миналото?

#1672 Потребителят е офлайн   KrazyIvan Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 18 March 2007 - 10:56 AM

Цитат

Това че при далматините има мелези значи ли че непременно така трябва да е и при всички останали породи. И дори и да е така както виждаш тези кучета не се допускат до разплод вече. Точно затова си има правилник за допускане на кучета до разплод и ако той се спазва стриктно няма да има такива издънки.

някой друг клуб да си е побликувал даните? всеки си ги крие.
При Самоедите в БГ също има РОДОСЛОВНИ "мелези".

#1673 Потребителят е офлайн   Wyvern Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 March 2007 - 11:21 AM

Цитат

някой друг клуб да си е побликувал даните? всеки си ги крие.

KrazyIvan Това ще трябва да го подкрепиш с факти иначе са празни приказки.

impresario "няма данни" не значи непременно мелез.

Цитат

Информацията назад в времето при някои шампиони се губи при 7-8-9 коляно някъде 70- 80-те години има полета с черта "няма данни"

Дай ми пример за такъв шампион и веднага се съгласявам с теб.
User's Signature

#1674 Потребителят е офлайн   impresario Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 18 March 2007 - 11:37 AM

Приказката за самоедите наистина ме разчувства но не съм съгласен с някои констатации"не повече от 53 съответно 57см в стандарта на FCI пише дословно
SIZE :
Height at withers : Ideal height : male 57 cm with a tolerance of ± 3 cm and females 53 cm with a tolerance of ± 3 cm. КОЕТО ОЗНАЧАВА ЧЕ 60см си е екстра както и 50см.
От снимката в която едва ли ще оспорите за автентичност се вижда ясно че кучето не е дребно и няма да умре от глад. Двете-трите рибки с които се опитваш да нахраниш кучетата са твои интерпретации,не забравяйте че там е имало доста елени, тюлени които са изобилен източник на месо. Разрешавам на Уайвърн да спре това истинско куче от разплод и да му се посмее на външния вид.
ТАКИВА СА ПРАДЕДИТЕ НА САМОЕДИТЕ ФАКТ!

Прикачени файлове

• Прикачен файл  123457.jpg (21.07K)
    Брой сваляния: 57

#1675 Потребителят е офлайн   impresario Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 18 March 2007 - 11:59 AM

Уайвърн получаваш данни за КАРАЗОЕ който фигурира в доста родословия.

Умишлено не цитирам кучетата чиито прапрародител е.

Прикачени файлове

• Прикачен файл  rod1.jpg (89.53K)
    Брой сваляния: 66

#1676 Потребителят е офлайн   impresario Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 18 March 2007 - 12:00 PM

И втората част в която липсват данни

Прикачени файлове

• Прикачен файл  rod2.jpg (228.17K)
    Брой сваляния: 53

#1677 Потребителят е офлайн   Wyvern Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 March 2007 - 12:04 PM

impresario добре че има такъв специалист като теб да ни разясни стандарта на породата worthy. Еййй бях сигурен че всички самоеди по-високи от 57 см са мелези. Добре че си ти да ми отвориш очите. Пък и колко силни били да мъкнат елени и тюлени в тая шейна само за да могат после да ядат. Кво ще се занимават с рибата тя е само две хапки друго си е като има еленово месо. Това е голямо куче ей то трябва да яде поне по един еленов бут на ден иначе как ще оцелее.

Човече благодаря ти получих просветление най-накрая 1super
User's Signature

#1678 Потребителят е офлайн   impresario Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 18 March 2007 - 12:07 PM

bla-bla- bla

#1679 Потребителят е офлайн   impresario Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 18 March 2007 - 12:15 PM

Уайвърн ще се радвам ако имаш и други въпроси, насреща съм стига да имам време

Разгледай внимателно този мелез (самоед хъски) познай кой е бащата?????????????

Прикачени файлове

• Прикачен файл  123456.jpg (8.74K)
    Брой сваляния: 60

#1680 Потребителят е офлайн   Kaloyan Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 March 2007 - 12:17 PM

Какво е порода?

- Минимум 2000 екземпляра със стабилно унаследяеми характеристики, принадлежаши към 10-12 линии!
...
;)

#1681 Потребителят е офлайн   impresario Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 18 March 2007 - 12:21 PM

Неоспорим факт!

#1682 Потребителят е офлайн   Wyvern Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 March 2007 - 12:23 PM

Значи според теб KARAZOE SNOW CHEETAH както и всички негови потомци и предци са мелези така ли ? Хм интересно при толкова много шампиони в родословието (аз преброих 23 до 5 пояс включително някои от които на 2 и повече страни) никой да не забележи че има друга порода. А да ти идва на ум случайно че дори и да е имало друга порода в началото се наблюдава тенденция към изчистване на линията. Остават само представители които напълно отговарят на стандарта.
User's Signature

#1683 Потребителят е офлайн   Wyvern Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 March 2007 - 12:26 PM

Цитат

Уайвърн ще се радвам ако имаш и други въпроси, насреща съм стига да имам време

Разгледай внимателно този мелез (самоед хъски) познай кой е бащата?????????????

Сега остава да кажеш че това куче има и родословие!
User's Signature

#1684 Потребителят е офлайн   impresario Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 18 March 2007 - 12:29 PM

"Значи според теб KARAZOE SNOW CHEETAH както и всички негови потомци и предци са мелези така ли" Никъде не съм казал мелези чети внимателно и ако съм казал ще почерпя каквото пиеш ако пиеш ---------казах че липсват данни?
Пак се обърка нещо.

Не задавай глупави въпроси?

#1685 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 18 March 2007 - 12:31 PM

Цитат

Приказката за самоедите наистина ме разчувства но не съм съгласен с някои констатации"не повече от 53 съответно 57см в стандарта на FCI пише дословно
SIZE  :
Height at  withers : Ideal height : male 57 cm with a tolerance of ± 3 cm and females 53 cm with a tolerance of ± 3 cm. КОЕТО ОЗНАЧАВА ЧЕ 60см си е екстра както и 50 см.

impresario, SAMIDOG, отново четете както искате, само и само да се заяждате и да се чудите какво да кажете.

Познавам отлично стандарта на породата. Записъл съм буквално, точно и ясно - цитирам моя пост - "Среден елегантен арктически шпиц, идеална височина за мъжките кучета не повече от 57 сантиметра, за женските - 53.". Това е по стандарт на FCI. Не мисля че височина 60 сантиметра е о.к, нито 50 сантиметра. Нито един от всички изброени в стандарта на породата параметри не може и не трябва да се разглежда отделно. Единствено съвкупността от всички тях дава правилната картинка, дава хармонията на идеала на породата.

Ясно съм ви го написал, четете - породоформиране, селекция, стандартизация, идеал. Да, това са прадедите са самоедите, снимката от устието на река Ярмал и е от 1929 година, ако не се лъжа. Всъщност прадедите ни са както бели, така и черни кучета - те също са били аборигенни кучета, но са отпаднали от по нататъшната селекция. Факт. Отпаднал е и силно изразения ловен инстинкт, който е записан в първия стандарт.

#1686 Потребителят е офлайн   Wyvern Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 March 2007 - 12:31 PM

Нали и аз това казах това че липсват данни на значи че е мелез. Не мога да разбера какво се опитваш да докажеш ?
User's Signature

#1687 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 March 2007 - 12:45 PM

Цитат

Също бих искал да ги науча, ако ги има. Но е хубаво като казвате нещо, да го подкрепите с факти, иначе много хора биха се засегнали. Аз лично не вярвам в клуба да се водят такива кучета, имаме племенна книга от 1996 година. Технически племенната книга се води от датата на раждането на първото кучило от клубна връзка в клуба, иначе назад във времето датира по-отдавна.

Самоедо-лайките са "българското" творчество на някакъв доктор от Малашевци, който плодил лайката си с мъжки вносен самоед, децата - обратно с бащата, внучките обратно с дядото. Това, което зная, е че са били на клубен преглед през 1999 година, но никое от тях не се е водило клубен член и на нито едон такова куче никога не е издавано родословие. Предполагам, че все още има живи потомци някъде, но къде - не зная.

#1688 Потребителят е офлайн   Vabank Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 March 2007 - 12:53 PM

Ще си позволя само една дребна констатация, че започнах да се изнервям да чета...
impresario, това че НЯКЪДЕ няма данни за дадено куче означава просто, че на даденото място няма такива данни. Т.е. някой не ги е вкарал или не ги е търсил; обикновено наличните сведения стигат до някакъв момент назад във времето, докъдето стигат и наличните родословия или подадени данни в данения каталог. С други думи - кой каквото знаел, попълвал... тук-там нещата не се знаят.
За разнообразие, това се отнася за посочените от теб липси в руския каталог, откъдето си свалил родословието на Сноу Чита.
Едно малко гугълстване показва, че например Fairvilla White Flower, за която няма данни в руския каталог, е от баща Fairvilla Donovan и майка Fairvilla White Ofelia. За справка - ето тук: Karazoe Snow Fox. На страничката с това родословие пък ще се открие, че собствениците на развъдника не разполагат с данни за кучката Samovar Melody. В друг сайт може да се намери, че тя произхожда от Ch. Whitewisp Lunar Module и Ch. Snowcryst Fair Madonna (ето тук, ако му се рови на човек - pedigrees of Llovall - по-точно в родословието на Samoya's Gloria). И тъй нататък.
Тоест, липсата на данни НЯКЪДЕ не означава автоматично, че тези данни отсъстват изобщо.
Пак на последната цитирана страница могат да се намерят и данни за други липсващи в руския "цитат" кучета, например Bettina of Fairvilla, Fairvilla Taras Bulba и т.н.
Разбира се, все някъде наличните данни свършват... когато се стигне до "импортните" кучета-основатели от аборигенен Сибир например.
Таквиз ми ти работи.
User's Signature

Качена снимка Почивайте в мир, мили ангели!

#1689 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 March 2007 - 09:31 PM

Vabank, 10 х !
Всички кучета от английски развъдници, основатели на породата се водят в племенната книга на Английския кенел клуб. Ето и линка, въпреки че съм го публикувал нееднократно - British Champions .

И въпреки че породата е формирана на основата на аборигенни кучета, във времето тя се развива. Кучетата се отличават, разбира се - липсват такива породоформиращи условия като начин на живот, естествени условия на развитие, липсват ползвателните качества на кучето и правилната оценка за тях. Откъснат от естествената си среда и ареал на обитаване, самоеда днес е прекрасен домашен любимец, куче компаньон, което пази в себе си спомена за своето велико минало. От нас зависи да го запазим такъв, какъвто е. Има много и различни линии, има шоу клас кучета, има любителско развъждане, има работни линии ... Непреходна остава само любовта на човека към породата. А тази любов се изразява не в самоцелно размножаване, а в професионално развъждане с ясна и точна цел - запазване и съхраняване на най доброто от породата, защото хората са преходни, кучето остава.

На снимката е GRETA OF THE ARCTIC от легендарните Arctic Samoyeds, от 30 - те години в началото на века.

Прикачени файлове

• (162 Страници) +
  • « Първа
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема