Цитат
Максо се сдоби с екзема - сутринта го водих на доктор. Дали не е тръгнало от жегите? Я кажете случвало ли ви се е? От няколко дни се пощеше по единия хълбок - където козината е най-дебела, но си мислех, че може да е осил, въпреки, че не можах да напипам нищо. Нямаше ме два дни и тая сутрин какво да видя - той успял да си оскубе едно парче кожа към 3 см в диаметър. Доктора каза - екзема и ни даде мазило, но не каза от какво може да се е получило. То и аз забравих да питам, понеже Максо още като видя вратата на клиниката и се запъна, та се наложи да го нося на ръце вътре, пък вече не е толкова лек.
Случвала се е, лекува се и преминава бързо. Най хубаво е да направиш изследвания, от тях ще кажат най добре причината, а и кой антибиотик ще е най добре, ако се налага. При мен се бе получило точно под сгъвката на опашката, но се бяхме къпали в язовир Искър предишната седмица и реших, че може да е от това.
Възможно ли е да са гъбички ? Котето бе одраскало Кевин по муцуната и стана като точица без козина. Мина с някакво мазило, но след като мина, му сложиха и ваксина против гъбички. Да чукна на дърво, оттогава нямаме проблеми с такива неща.