Самоед
Публикувано: 30 August 2007 - 10:09 PM
Цитат
За съжаление не мога да ти помогна с съвет, имам мъжко куче и нямам наблюдения колко време продължава това при женските кучета, а и надали може да се каже с сигурност - всеки организъм е различен. Но доколкото зная, е нормално да отслабне, така че - хубава храна, повече разходки и кученце след време ще си е наред, важното е да е жива и здрава, другото ще дойде с времето, любов и гледане.
Публикувано: 31 August 2007 - 12:27 AM
Публикувано: 31 August 2007 - 11:19 AM
Цитат
Извинявайте, само не разбрах, , какво кученце имате ? Прегледах темата назад и не видях да сте писало какво е - хъски или самоед ?
Публикувано: 31 August 2007 - 08:21 PM
Цитат
Да ви е живо и здраво, на мен лично ми е интересно какво се е получило от такава връзка. Може ли по голяма снимка на кученцето ? Кой е бащата и кой майката ?
Иначе с самоед най интересната кръстоска, която съм виждал е немска овчарка и самоед. Но по нрав въобще не приличаше на самоед, нито на външен вид - много си пазеше стопанката, лаеше не като самоед, а и погледа му не бе топъл и дружелюбен, по скоро недоверчив. Казано честно, ако не ми бяха казали, надали щях да позная, но жената се приближи и и бе интересен Кевин, така стана разговора и тогава разбрах.
Поне аз трудно мога да преценя по какво се различават в нрава си хъскито и самоеда, по скоро мога да предполагам по какво си приличат. Да определиш разликите, трябва да имаш поглед и върху двете породи, да си имал, да отглеждаш, да си свикнал, да си си "говорил" с кучета и от двете породи. Виж, с немска овчарка мога да кажа - нямат нищо общо нито като характер, нито като нрав, нито като поведение. Въпреки че с хъскито сме близки като порода - в една група и в една секция сме, кучетата са с северен произход и еднакво предназначение, предполагам че има нюанси по които се различават.
Като се замисля, може би хъскито е по голям индивидуалист от самоеда - примерно в парка ни, когато пуснат хъскитата на полянката, те поемат по някакви си свои неща, докато за Кевин знам - ако види куче или човек, или каквото и да е, което му е интересно, ще отида точно там, за да се запознае или разгледа. b)
Публикувано: 02 September 2007 - 07:01 PM
Публикувано: 02 September 2007 - 09:01 PM
Иначе на полянката имаме няколко хъскита, но се страхувам да го пускам с тях. Като се заиграят и започнат да се гонят, всичко завършва с това, че накрая ние гоним кучетата. Виж, с една немска овчарка съм спокоен - тя винаги тича около стопанина си и винаги, когато я повикат идва, много добре обучено и послушно куче, а покрай нея и той стои в периметър, в който мога да го виждам и да реагирам. Дивак е, но пък това му е и част от чара.
Публикувано: 03 September 2007 - 04:01 PM
Публикувано: 03 September 2007 - 06:25 PM
Прикачени файлове
-
Picture_752435.jpg (43.96K)
Брой сваляния: 223

"Някои хора са като 1 стотинка - двулицеви и не струват нищо!! "

Публикувано: 03 September 2007 - 06:26 PM
Прикачени файлове
-
Picture_752440.jpg (35.95K)
Брой сваляния: 197

Публикувано: 03 September 2007 - 06:28 PM
Прикачени файлове
-
Picture_752414.jpg (44.7K)
Брой сваляния: 324

Публикувано: 05 September 2007 - 01:43 PM
Цитат
Чесно казано ми звучи странно това да е нормално!При нас е обратно:когато беше по-малка,Чиара изобщо не ми обръщаше внимание-аз си викам-аз си слушам-никаква реакция и това беше някъде до 9-я месец.Сега вече,когато е пусната,ако не съм в нейното полезрение започва да се оглежда и да ме търси.Станала е по- отговорна b) ,разбира се докато не види котка-тогава всичко е загубено d) ,кой казва,че самоедите са загубили инстикта си за ловуване b) !Можеби това е така,защото е женска-нали казват,че били по-послушни.Незнам,все пак всяко куче е различно-макар и от една порода,колкото и общи характеристики да имат.
Другото интересно,което искам да споделя:когато бе малка(5-6-7месеца),много обикаляхме балканите,никога не вървеше с нас-изчезваше в гората точно като отвързана-страшно доволна и когато и свирна се появяваше след 20 минути с бесен спринт,което ще рече,че е обикаляла в доста голям периметър.И това най-много ме учудваше,как може в градинката да не ми обръща никакво внимание,а в гората като и свирна дотърчава.
Готин е този Аксел w)