Dog.bg Форуми : Самоед

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (162 Страници) +
  • « Първа
  • 102
  • 103
  • 104
  • 105
  • 106
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Самоед

#2061 Потребителят е офлайн   ro6ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 30 August 2007 - 01:37 PM

Красота w)

#2062 Потребителят е офлайн   fo0ty_faNat#33c Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 30 August 2007 - 03:50 PM

Аз искам да попитам нещо . Понеже един познат има самоед и наскоро роди , започна да отслабва много и да й опада козината . Разбираемо е , че е от раждането , но колко време горе-долу ще трае така ??

#2063 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 30 August 2007 - 10:09 PM

Цитат

Аз искам да попитам нещо . Понеже един познат има самоед и наскоро роди , започна да отслабва много и да й опада козината . Разбираемо е , че е от раждането , но колко време горе-долу ще трае така ??

За съжаление не мога да ти помогна с съвет, имам мъжко куче и нямам наблюдения колко време продължава това при женските кучета, а и надали може да се каже с сигурност - всеки организъм е различен. Но доколкото зная, е нормално да отслабне, така че - хубава храна, повече разходки и кученце след време ще си е наред, важното е да е жива и здрава, другото ще дойде с времето, любов и гледане.

#2064 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 August 2007 - 10:10 PM

ro6ko, как се радвам да те видя !!! Имаш лично съобщение. b)

#2065 Потребителят е офлайн   fo0ty_faNat#33c Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 31 August 2007 - 12:27 AM

@dog.bg на 136-та страница си дал малко инфо за Самоеда ..... Еми като прочетох имам чувството , че говориш за моето куче и като че ли само прилича на Хъски ! Много е игрива не спира да тича и това което каза , че се държи в къщо по един начин а навън по друг е абсолютно така . Докато доколкото съм запознат с нрава на майката , тя е много добричка и не прави чак такива лудории :) !

#2066 Потребителят е офлайн   shemet Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 August 2007 - 09:24 AM

Хъски и самоед са почти равни по характер всъщност =)
User's Signature

В приятелството няма породи!

#2067 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 August 2007 - 11:19 AM

Цитат

@dog.bg на 136-та страница си дал малко инфо за Самоеда ..... Еми като прочетох имам чувството , че говориш за моето куче и като че ли само прилича на Хъски ! Много е игрива не спира да тича и това което каза , че се държи в къщо по един начин а навън по друг е абсолютно така . Докато доколкото съм запознат с нрава на майката , тя е много добричка и не прави чак такива лудории :) !

Извинявайте, само не разбрах, , какво кученце имате ? Прегледах темата назад и не видях да сте писало какво е - хъски или самоед ?

#2068 Потребителят е офлайн   ySn Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 August 2007 - 01:11 PM

Нека аз отговоря-кръстоска между хъски и самоед.Писал/а е в темата за хъскито :)

#2069 Потребителят е офлайн   fo0ty_faNat#33c Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 31 August 2007 - 03:13 PM

Да , между хъски и самоед е мойто , въпреки че на външен вид е хъски , като гледам по нрав си е самоед :) .

#2070 Потребителят е офлайн   ySn Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 August 2007 - 07:22 PM

Е как така, като те са почти еднакви като характер,както каза shemet.С какво прилича повече на самоед в характер?

#2071 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 August 2007 - 08:21 PM

Цитат

Да , между хъски и самоед е мойто , въпреки че на външен вид е хъски , като гледам по нрав си е самоед :) .

Да ви е живо и здраво, на мен лично ми е интересно какво се е получило от такава връзка. Може ли по голяма снимка на кученцето ? Кой е бащата и кой майката ?

Иначе с самоед най интересната кръстоска, която съм виждал е немска овчарка и самоед. Но по нрав въобще не приличаше на самоед, нито на външен вид - много си пазеше стопанката, лаеше не като самоед, а и погледа му не бе топъл и дружелюбен, по скоро недоверчив. Казано честно, ако не ми бяха казали, надали щях да позная, но жената се приближи и и бе интересен Кевин, така стана разговора и тогава разбрах.

Поне аз трудно мога да преценя по какво се различават в нрава си хъскито и самоеда, по скоро мога да предполагам по какво си приличат. Да определиш разликите, трябва да имаш поглед и върху двете породи, да си имал, да отглеждаш, да си свикнал, да си си "говорил" с кучета и от двете породи. Виж, с немска овчарка мога да кажа - нямат нищо общо нито като характер, нито като нрав, нито като поведение. Въпреки че с хъскито сме близки като порода - в една група и в една секция сме, кучетата са с северен произход и еднакво предназначение, предполагам че има нюанси по които се различават.
Като се замисля, може би хъскито е по голям индивидуалист от самоеда - примерно в парка ни, когато пуснат хъскитата на полянката, те поемат по някакви си свои неща, докато за Кевин знам - ако види куче или човек, или каквото и да е, което му е интересно, ще отида точно там, за да се запознае или разгледа. b)

#2072 Потребителят е офлайн   fo0ty_faNat#33c Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 01 September 2007 - 07:27 PM

В темата за хъскито съм сложил майката , бащата и моето кученце ! Ами когато я пускам без повод , като че ли я е страх да се отдалечава от мен и не бяга надалеч докато не и кажа .

#2073 Потребителят е офлайн   Макси Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 September 2007 - 07:01 PM

Четох в един английски сайт за хъски, че по (тамошните) приюти могат да се намерят много чистокръвни хъскита, собствениците на които не са повярвали, че трябва да се водят само на верижка. Максо като беше по-малък, слушаше, като го викам и идваше - изобщо послушко. Сега нали е пубертет, ми демонстрира независимост и вече го водя на верижка. Само когато има куче, слушащо стопаните си, с което да си поиграе, и той получава свободно. Май доста съм разхайтила младежа.

#2074 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 September 2007 - 09:01 PM

Мисля, че не си. Поне за мен е нормално с порастването да проявява все повече характер и да е по смел и самоуверен. Когато беше малък, Кевин не се отделяше от мен, дори и на полянката, търсеше ме, като се отдалеча и тичаше да ме намери. Сега е доста по сложно - напълно самостоятелен, не се страхува въобще от нищо, стига нещо да му привлече вниманието и е на другия край на парка. Да не говорим ако се заиграе с куче - дай му да бяга и да има гоненица и все едно викам или не - не чува. Но пък сърце не ми дава да го разхождам само на повод - като го виждам колко е щастлив, когато тича и все се чудя какво да му измисля - било то да му хвърлям пръчки, било то да отидем някъде на затворено място да го пусна да тича, а сега от тази седмица се надявам жегите да са свършили и започвам пак с колелото.

Иначе на полянката имаме няколко хъскита, но се страхувам да го пускам с тях. Като се заиграят и започнат да се гонят, всичко завършва с това, че накрая ние гоним кучетата. Виж, с една немска овчарка съм спокоен - тя винаги тича около стопанина си и винаги, когато я повикат идва, много добре обучено и послушно куче, а покрай нея и той стои в периметър, в който мога да го виждам и да реагирам. Дивак е, но пък това му е и част от чара.

#2075 Потребителят е офлайн   Макси Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 September 2007 - 04:01 PM

И Максо си има няколко дружки за игра - най-вече голдъни - с които го пускам да се гони, да тича и да се бори до насита, понеже съм сигурна, че те идват при стопаните си при повикване. Иначе, аз съм зарязана в минутата, в която види куче или пък човек, който му хареса. А понеже е чаровник :) почти всеки му се радва, така че просто ако искам да се прибера в къщи с куче, трябва да го държа изкъсо. От днес почнах пак да му припомням как се идва с дългия повод и наградките. Към топки и пръчки засега проявява нулев интерес.

#2076 Потребителят е офлайн   bonboni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 September 2007 - 06:25 PM

Аксел и Горан w)

Прикачени файлове

User's Signature

"Някои хора са като 1 стотинка - двулицеви и не струват нищо!! "

Качена снимка MASTERPIECE OF BALKAN-NEWFOUNDLAND KENNELКачена снимка

#2077 Потребителят е офлайн   bonboni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 September 2007 - 06:26 PM

Аксел и Горан w)

Прикачени файлове

User's Signature

#2078 Потребителят е офлайн   bonboni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 September 2007 - 06:28 PM

Аксел w)

Прикачени файлове

User's Signature

#2079 Потребителят е офлайн   Макси Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 September 2007 - 08:17 PM

w) w)

#2080 Потребителят е офлайн   vendulin Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 05 September 2007 - 01:43 PM

Цитат

Мисля, че не си. Поне за мен е нормално с порастването да проявява все повече характер и да е по смел и самоуверен. Когато беше малък, Кевин не се отделяше от мен, дори и на полянката, търсеше ме, като се отдалеча и тичаше да ме намери. Сега е доста по сложно - напълно самостоятелен, не се страхува въобще от нищо, стига нещо да му привлече вниманието и е на другия край на парка

Чесно казано ми звучи странно това да е нормално!При нас е обратно:когато беше по-малка,Чиара изобщо не ми обръщаше внимание-аз си викам-аз си слушам-никаква реакция и това беше някъде до 9-я месец.Сега вече,когато е пусната,ако не съм в нейното полезрение започва да се оглежда и да ме търси.Станала е по- отговорна b) ,разбира се докато не види котка-тогава всичко е загубено d) ,кой казва,че самоедите са загубили инстикта си за ловуване b) !Можеби това е така,защото е женска-нали казват,че били по-послушни.Незнам,все пак всяко куче е различно-макар и от една порода,колкото и общи характеристики да имат.
Другото интересно,което искам да споделя:когато бе малка(5-6-7месеца),много обикаляхме балканите,никога не вървеше с нас-изчезваше в гората точно като отвързана-страшно доволна и когато и свирна се появяваше след 20 минути с бесен спринт,което ще рече,че е обикаляла в доста голям периметър.И това най-много ме учудваше,как може в градинката да не ми обръща никакво внимание,а в гората като и свирна дотърчава.

Готин е този Аксел w)

• (162 Страници) +
  • « Първа
  • 102
  • 103
  • 104
  • 105
  • 106
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема