Самоед
Публикувано: 31 October 2005 - 11:40 AM
малко е злояда и все още страхлива но с времето мисля че ще се оправи
имам я от 10 дни но вече е част от семейството ми
кажете ми дали имате и вие проблем с яденето на вашите любимци?
какво обичат да хапават? тази порода е непозната за мен и ще съм благодарна на малко помощ
преди имах немска овчарка гледах я 16 години но почина преди 6 месеца знаех всичко за породата, но сега откривам огромни разлики между двете породи
ще се радвам ако ми помогнете да науча нещо повече за самоеда
Публикувано: 31 October 2005 - 11:53 AM
Ако искате, прегледайте цялата тема отначало, мисля че сме говорили за храната ! Не са злояди, напротив, поне моя яде като змей, даже се налага да го ограничавам в яденето. oo
Публикувано: 03 November 2005 - 11:05 AM
Прикачени файлове
-
05_2137.JPG (7.26K)
Брой сваляния: 273
Публикувано: 30 November 2005 - 04:21 PM
Няма проблем за отглеждането в апартамент. Кучето се чубства добре. Проблема идва от това, че за козината му не е добре да бъде в апартамент, особено на парно или на топло. Как да ти обесня ... примерно Кевин си има къща на балкона в къщи. Свикна, и когато няма никой в къщи или вечер, си отива там. Но има ли някой в къщи, е при нас ... това е много социализирана порода, просто търси контакт с хората, не може да стои изолиран. Обича да го галят, да му се обръща внимание, да си играе с някой, а когато се умори или му омръзне, си отива сам в къщата. Много умен ... всичко знае. Даже и да си отваря пералнята и да измъква дрехите оттам b)
Не са претенциозни за храна. Само иска много грижи по ресане ... решиш, решиш, решиш, особено след разходка, защото ако се заплете нещо по козината му - а тя е гъста и дълга и почти винаги това се случва, после се скубе сам ...
Обучение - то не че съм учител ... учи бързо, схваща всичко, но всичко прави, докато му е интересно. Много любознателен, иска всичко да види и да се запознае с всички в парка - хора и кучета.
Лоши страни, ако мога така да кажа са козината - не лесна поддръжка, лае доста ... а Кевин и вие, не зная дали е присъщо за всички самоеди, нямам наблюдения. Но вие ... и си говори сам - хам, хим, едно такова. И това, че прави каквото реши - случвало ми се е месец да не направи беля, накрая един ден да се върна и да намеря целия гардероб на земята b)
Публикувано: 30 November 2005 - 05:14 PM
Публикувано: 30 November 2005 - 07:00 PM
Публикувано: 30 November 2005 - 07:24 PM
Публикувано: 30 November 2005 - 07:36 PM
Цитат
значи малките бебета Няма да бъдат с родословие!!!! Аз бих те посъветвала да вземеш от клуба от личен опит знам че разлика в цената няма а в качеството огромна. В момента в клуба има разкошно кучило самоедчета майката е ANGEL AYONA VARVARA KRASA и баща Ch.ALTAJ
Развъдника се казва Алтавира super
ето и една тяхна снимка Алтавира бебета
Публикувано: 30 November 2005 - 08:08 PM
Цитат
Предпочитам да пишем на тези неща в форума ... Въпроса е, че вие не сте единствен и много хора мислят като вас. Затова се опитваме да пречупим този стереотип на мислене.
Кучето не е стока. Напротив, хората, които си купуват кучета от зоомагазините, хората, които мислят единствено за собственото си его - да имам куче и то да ме обича .. да, ще ви обича, но вие обичате ли го ? Бебетата на вашето куче, ако са без родословия са в зоомагазините, или раздадени като подаръци на приятели. Техните бебета пак така и рано или късно, потомците на вашето куче се озовават на улицата. Така ли се обича кучето ? Извивявам се, не искам да засегна никой. Любовто е нещо споделено, а не егоизъм. Споделете и вие тази любов - направете нещо хубаво за него - продължете рода му. Това е най доброто нещо, което можете да направите, най хубавото, за да може утре някое друго дете или човек да се радва на породата, да я пази и да я развива. Това е ... дано ме разбирате правилно.
Публикувано: 30 November 2005 - 08:14 PM
Родословието на ANGEL AYONA VARVARA KRASA
Публикувано: 30 November 2005 - 08:32 PM
Изложбата не е шоу, не зная как си представяте изложбите. Това не е сбор на манекени, а важно киноложко мероприятие. На него вашето куче получава своята експертна оценка, пълно описание - какво е, какви са недостатъците му, предимставата му. Получава тази оценка от експерти - съдии. В зависимост от оценките кучето има право да влезе в разплод или да не влезе - ако има хубави оценки, това означава е той е достоен представител на породата и трябва да има поколение. Родословието не е гаранция за красота, то е документ за произход. За да можете да имате бебета, трябва да имате оценки, които доказват, че вашето куче е добър представител на породата, че не е болен, че има всички породни белези - от екстериор до характер. Нали именно в това е отговорността - да имате поколение, което да остане. Генетика .. да разчетете родословното дърво, да намерите недостатъците и да се опитате да ги избегнете в поколението, като заплодите с подходящата женска.

Вход

Горе
Цитиране +