Самоед
Публикувано: 11 October 2005 - 04:49 PM
Не нагръдник ... хамут. Кевин тегли с хамут, нагръдника мисля че не е най подходящия за целта. Ако е къс и края на повода е на гърба, като е при повечето нагръдници, ще натоварва гръбначния стълб. Поне така пише в книжките ... затова хамут super
Публикувано: 12 October 2005 - 04:40 PM
За разликата между аляски маламут и сибирско хъски можеш да прочетеш Тук.
Най общо взето се различават по големината, главата и предназначението. Главата на хъскито е елегантна, по малка, на маламута е мощна и голяма. Ушите също - на маламута са настрани, на хъскито са нагоре. Както казах - маламута е по мощен, по голям, той е "товарния кон" при северните породи, склонен да тегли доста по тежки товари. Хъскито е като "арабски кон" - бързо и издръжливо. Май това е според мен ... не зная, не съм експерт l) Ама питай, каквото мога ще отговарям !
Най общо взето се различават по големината, главата и предназначението. Главата на хъскито е елегантна, по малка, на маламута е мощна и голяма. Ушите също - на маламута са настрани, на хъскито са нагоре. Както казах - маламута е по мощен, по голям, той е "товарния кон" при северните породи, склонен да тегли доста по тежки товари. Хъскито е като "арабски кон" - бързо и издръжливо. Май това е според мен ... не зная, не съм експерт l) Ама питай, каквото мога ще отговарям !
Публикувано: 20 October 2005 - 10:43 PM
c) d) Здравейте, кучеведи. Днес бях в кварталчето зад кино Арена, около техникума Хенри Форд и там видях едро бяло куче, което много ми приличаше на самоед. Стопанинът каза, че е. Аз питам познавате ли го това куче и знаете ли за него? Много ми се иска да науча името му, защото явно се засичам с тях - те на разходка аз на работа.

Обичам всички котки, вашите също.
Публикувано: 31 October 2005 - 11:40 AM
на 6 години е невероятно добра и нежна ,имам дете на 3 години и с него се държи изключително нежно въпреки неговите груби ласки
малко е злояда и все още страхлива но с времето мисля че ще се оправи
имам я от 10 дни но вече е част от семейството ми
кажете ми дали имате и вие проблем с яденето на вашите любимци?
какво обичат да хапават? тази порода е непозната за мен и ще съм благодарна на малко помощ
преди имах немска овчарка гледах я 16 години но почина преди 6 месеца знаех всичко за породата, но сега откривам огромни разлики между двете породи
ще се радвам ако ми помогнете да науча нещо повече за самоеда
малко е злояда и все още страхлива но с времето мисля че ще се оправи
имам я от 10 дни но вече е част от семейството ми
кажете ми дали имате и вие проблем с яденето на вашите любимци?
какво обичат да хапават? тази порода е непозната за мен и ще съм благодарна на малко помощ
преди имах немска овчарка гледах я 16 години но почина преди 6 месеца знаех всичко за породата, но сега откривам огромни разлики между двете породи
ще се радвам ако ми помогнете да науча нещо повече за самоеда
Публикувано: 31 October 2005 - 11:53 AM
Каквото искате ... имам щастието да имам такова куче и ще ви помогна с каквото мога !
Ако искате, прегледайте цялата тема отначало, мисля че сме говорили за храната ! Не са злояди, напротив, поне моя яде като змей, даже се налага да го ограничавам в яденето. oo
Ако искате, прегледайте цялата тема отначало, мисля че сме говорили за храната ! Не са злояди, напротив, поне моя яде като змей, даже се налага да го ограничавам в яденето. oo
Публикувано: 03 November 2005 - 11:05 AM
Изпратено от етелина super
Прикачени файлове
-
05_2137.JPG (7.26K)
Брой сваляния: 268
Публикувано: 30 November 2005 - 04:21 PM
Ами ... ще се опитам да ти отговоря по моя опит, който е твърде малък.
Няма проблем за отглеждането в апартамент. Кучето се чубства добре. Проблема идва от това, че за козината му не е добре да бъде в апартамент, особено на парно или на топло. Как да ти обесня ... примерно Кевин си има къща на балкона в къщи. Свикна, и когато няма никой в къщи или вечер, си отива там. Но има ли някой в къщи, е при нас ... това е много социализирана порода, просто търси контакт с хората, не може да стои изолиран. Обича да го галят, да му се обръща внимание, да си играе с някой, а когато се умори или му омръзне, си отива сам в къщата. Много умен ... всичко знае. Даже и да си отваря пералнята и да измъква дрехите оттам b)
Не са претенциозни за храна. Само иска много грижи по ресане ... решиш, решиш, решиш, особено след разходка, защото ако се заплете нещо по козината му - а тя е гъста и дълга и почти винаги това се случва, после се скубе сам ...
Обучение - то не че съм учител ... учи бързо, схваща всичко, но всичко прави, докато му е интересно. Много любознателен, иска всичко да види и да се запознае с всички в парка - хора и кучета.
Лоши страни, ако мога така да кажа са козината - не лесна поддръжка, лае доста ... а Кевин и вие, не зная дали е присъщо за всички самоеди, нямам наблюдения. Но вие ... и си говори сам - хам, хим, едно такова. И това, че прави каквото реши - случвало ми се е месец да не направи беля, накрая един ден да се върна и да намеря целия гардероб на земята b)
Няма проблем за отглеждането в апартамент. Кучето се чубства добре. Проблема идва от това, че за козината му не е добре да бъде в апартамент, особено на парно или на топло. Как да ти обесня ... примерно Кевин си има къща на балкона в къщи. Свикна, и когато няма никой в къщи или вечер, си отива там. Но има ли някой в къщи, е при нас ... това е много социализирана порода, просто търси контакт с хората, не може да стои изолиран. Обича да го галят, да му се обръща внимание, да си играе с някой, а когато се умори или му омръзне, си отива сам в къщата. Много умен ... всичко знае. Даже и да си отваря пералнята и да измъква дрехите оттам b)
Не са претенциозни за храна. Само иска много грижи по ресане ... решиш, решиш, решиш, особено след разходка, защото ако се заплете нещо по козината му - а тя е гъста и дълга и почти винаги това се случва, после се скубе сам ...
Обучение - то не че съм учител ... учи бързо, схваща всичко, но всичко прави, докато му е интересно. Много любознателен, иска всичко да види и да се запознае с всички в парка - хора и кучета.
Лоши страни, ако мога така да кажа са козината - не лесна поддръжка, лае доста ... а Кевин и вие, не зная дали е присъщо за всички самоеди, нямам наблюдения. Но вие ... и си говори сам - хам, хим, едно такова. И това, че прави каквото реши - случвало ми се е месец да не направи беля, накрая един ден да се върна и да намеря целия гардероб на земята b)
Публикувано: 30 November 2005 - 05:14 PM
b) Ами хубаво е,че лае доста-ще плаши крадците ;) А за козината-ще ми е ужасно приятно да го реша постоянно b) Ще го глезя и мачкам l) Намерих едни страхотни кученца на 2 месеца от породата,с родословие са,но не са клубни! Точно такова търсех,защото няма да го водя по изложби cl) Само остава да навия баща ми и да се преместя b) Благодаря на дог за отговорите super
Публикувано: 30 November 2005 - 07:00 PM
Как с родословия, но не клубни ? В България има клуб "Северни кучета" и само той може да издава родосровията. А воденето по изложби ... как д аго кажа, не че е задължително, но е хубаво да го водиш. Не зная .. кои са родителите на бебетата, които си харесала ? Дали знаеш ?