Самоед
Публикувано: 05 January 2009 - 08:32 AM
Здравейте до колкото съм чела за въпросния Лозев 1976 кучето му 2 пъти е раждало но кученцата му нямат родословия и дори има и продадени женски във ферми за кучета кучето му е прекрасно но не е негово а на приятелката му така че не е необходимо да се правят претенции кои бил с родословие и кои не а и тои самия е запознат много добре как се вади родословие
Публикувано: 05 January 2009 - 08:34 AM
Цитат
Здравейте до колкото съм чела за въпросния Лозев 1976 кучето му 2 пъти е раждало но кученцата му нямат родословия и дори има и продадени женски във ферми за кучета кучето му е прекрасно но не е негово а на приятелката му така че не е необходимо да се правят претенции кои бил с родословие и кои не а и тои самия е запознат много добре как се вади родословие
Във форума има доста родословни кучета които са заплождали неродословни и следователно на малките няма как да бъде извадено родословие,това е ...

Публикувано: 05 January 2009 - 10:49 AM
Твоето куче, ако има наследствено заболяване ще го заплодиш ли?
[/quote]
А ти ако имаш наследствен диабет или обратна захапка,ще се откажеш ли да имаш деца???
някак не ми звучат нещата убедително,а и доста съм се начела на родословни кучета,родили малки с порок на сърцето,с хълбочна дисплазия и незнам какво си....и после продадени на нищо незнаещи стопани....
бтв.аз така нареченото "оплождане" го правя с цел любов,а не с цел - печалба,така че кучетата ми няма да се движат безпризорно по улиците :rolleyes:
[/quote]
А ти ако имаш наследствен диабет или обратна захапка,ще се откажеш ли да имаш деца???
някак не ми звучат нещата убедително,а и доста съм се начела на родословни кучета,родили малки с порок на сърцето,с хълбочна дисплазия и незнам какво си....и после продадени на нищо незнаещи стопани....
бтв.аз така нареченото "оплождане" го правя с цел любов,а не с цел - печалба,така че кучетата ми няма да се движат безпризорно по улиците :rolleyes:
Публикувано: 05 January 2009 - 09:29 PM
Цитат
О както вииждам някой досто се е интересувал от нашата самоедка!
Първо Людмила е родословна и самоедът с който заплождахме е родословен!
Второ малките нямат родословие защото (не е извинение знам)нямах сегашната информация и вярвях на каквото ми кажат , тоест че с копия на родословията ще се извадят и на малките! :huh:
Трето мисля че малко се изсилихте с определението ферми за кучета искам само да поясня че само едно женско е продадено на човек който е извадил 3 пъти кученца , но чак пък ферма!
Четвърто Людмила е на 7години , 5 от които е живялала с мен и приятелката ми и мисля че тя е колкото нейна толкова и моя!
djuliana djulina но за едно си права Тя е прекрасна и съдийте го казват и то не само Българските съдий!
Публикувано: 05 January 2009 - 09:39 PM
Людмилка наистина е бяла красавица,това,което ми направи впечетление в нея е моцунката,не толкова дълга и дебеличка,изключително кипра. На последък,за жалост виждам все по-издължени и изострени моцунки и формата на очите не е бадемова а някак си закръглена,което,лично за мен,не е особено добре. Аз не съм съдия и не разбирам много от куччетата,но точно този тип глава,като на Людмилка и Бък ми допада най-много :blink:

" НЕВЕДОМИ СА ПЪТИЩАТА ГОСПОДНИ "
Публикувано: 07 January 2009 - 04:14 PM
Anna 3 виждам че се изказваш за родословията - че можело човек да се "снабди с идеално". Не знам кой ти ги говори тези неща и дали наистина ги вярваш, защото този, който се снабди с такова подобие на родословие, може да го има само, за да си го държи в чекмеджето и да го размахва на някой, който никога не пе виждал родословие. Или си мислиш, че в клуба на породата няма да се разбере веднага, че е фалшиво? Според мен просто няма как да стане. Нали за това се води племенна книга, правят се огледи и описания на кучилата, след което те се регистрират. Фалшивото родословие "ще лъсне" и няма да мине, нито в клуба, нито във федерацията по кинология.

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians
JulyVell Siberians
For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!
Публикувано: 07 January 2009 - 06:23 PM
Наистина не ми се ще да подхващаме вечната болна тема за кучета със и без документи,но твърденията са доста наивни,разбирам,че клуба ви прави всичко необходимо за породата или породите,но какво ще стане ако един ден лъсна с родословие от Полша например и по какъв начин ще се докаже,че въпросното родословие не е фълшиво.
ПП Не приемайте това за заяждане,просто ми е интересно как стоят нещата с документите и възможностите за фалшифициране,защото без да се обижда никой,наистина в Бг,всичко е възможно а и на последък забелязвам все по-некачествени самоеди в страната ни,които се продават доста скъпо.
ПП Не приемайте това за заяждане,просто ми е интересно как стоят нещата с документите и възможностите за фалшифициране,защото без да се обижда никой,наистина в Бг,всичко е възможно а и на последък забелязвам все по-некачествени самоеди в страната ни,които се продават доста скъпо.

" НЕВЕДОМИ СА ПЪТИЩАТА ГОСПОДНИ "
Публикувано: 08 January 2009 - 11:21 AM
Точно за това написах, че всички родени кучета с родословие се регистрират официално. За това няма значение с фалшификат от коя държава ще лъснеш. Всичко може да бъде проверено, начини има.

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians
JulyVell Siberians
For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!