Самоед
Публикувано: 24 December 2008 - 09:45 PM
Благодаря ви,Бък е на 2 години и половина,подарък ми е от мъжа ми,беше на 40 дни,когато ми го донесе,аз съм малко пристрастна,но наистина Бък е изключително красив,главата му е много кипра и моцунката не е така издължена,а дебеличка и чипа. В отлична форма е защото от малък постоянно тича из велинградските гори и се е превърнал в истински властелин на балканите ни. Няма родословие,родителите му живеят във Владая ако не се лъжа,Иска ми се да му оставя поколение,чакаме на пролет да му доведат жена а ако някой от вас има женска,може да заповяда за сватба,ще е хубаво да продължим тази линия,защото той наистина е един великолепен индивид,гледан с много любов и грижи. :blink:

" НЕВЕДОМИ СА ПЪТИЩАТА ГОСПОДНИ "
Публикувано: 04 January 2009 - 02:43 PM
Радост за самоедите е този сняг,игаят и беснеят на воля. Нашият Бък не можем да го преберем в това време,тук при нас е около 20 см. Людмилка е много хубава,не си ли търсите мъж? :blink:
МОД: Форумът не е за търсене на партньори за нерегламентирани връзки, особено нежелателно е потикването на други потребители към такива. Считайте го за предупреждение.
МОД: Форумът не е за търсене на партньори за нерегламентирани връзки, особено нежелателно е потикването на други потребители към такива. Считайте го за предупреждение.

Публикувано: 04 January 2009 - 11:15 PM
Цитат
Извинявам се,но какво значи нерегламентирани връзки?

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 05 January 2009 - 12:03 AM
Цитат
Цитат
Извинявам се,но какво значи нерегламентирани връзки?
аз съм от "друга порода",но във форума с предимство са кучетата с родословия.... ние не вървим B) - такива,"с разни наследствени заболявания,мижава козина,без хартия за произход" и практически нямаме право да се "оплождаме" B)защо ли и при хората не се оплождат само красиви,природно здрави и тн.....
бтв. страхотна порода са самоедите! ;)надникнах само да ви разгледам красивите зимни фотосесии! :wub:
МОД: Никой не ви пречи да се "оплождате". Само не с помощта на този форум.
Публикувано: 05 January 2009 - 01:17 AM
Няма да тръгваме пак с болната тема със и без родословие. Кучето ми нама родословие,защото не съм сметнала за нужно да го изкарвам и майката и бащата имат такова,а и като гледам на последък много от самоедите с родословие не са толкова да кажа качествени и това е така,защото на ред с фалшивите документи,не е никакъв проблем срещу някой лев да си намериш "идеално" родословие,все пак българите сме много по тази част. Кучето ми е отлично,гордея се,че съм отгледала такъв страхотен индивид и ще се постарая да му оставя поколение,защото истински красивите самоеди май са на път да изчезнат,благодарение на развъдната дийност на много съмнителни развъдчици. Обичайте си кучетата,тази порода дарява много любов и трябва да я получава. Те са страхотни.

Публикувано: 05 January 2009 - 01:47 AM
Цитат
аз съм от "друга порода",но във форума с предимство са кучетата с родословия.... ние не вървим B) - такива,с разни наследствени заболявания",мижава козина,без хартия за произход" и практически нямаме право да се "оплождаме" B)защо ли и при хората не се оплождат само красиви,природно здрави и тн.....
бтв. страхотна порода са самоедите! ;)надникнах само да ви разгледам красивите зимни фотосесии! :wub:
Твоето куче, ако има наследствено заболяване ще го заплодиш ли?
Едно от нещата, които показва легитимното родословие е точно това - че кучето НЯМА такива заболявания, защото такова куче просто не се допуска до разплод :rolleyes:
А и точно от такива "междусъседски" връзки, раждания "за здраве" и т.н. са всички бездомни кучета - заради кучета, които не са си намерили дом. Все пак никой развъдчик няма да остави кучето си на произвола, ако то не бъде купено например... а така правят повярвай доста хора...
И последно: моето куче е без родословие - казвам, за да не мислиш, че съм дошла да се фукам с него.
Публикувано: 05 January 2009 - 02:17 AM
Аз също съм против междусъседското развъждане и то главно заради наследствените болести и вече след това на второ място заради това как биха изглеждали малките и до каква степен те биха отговаряли на стандарта на породата си.Това с бездомните кучета беше леко пресилено ..... то си е до човека,това,че кучето е родословно не значи,че не би се озовало на улицата.
Няма да си кривя душата,самоеда на Анна за мен отговаря напълно на стандарта или поне на представите ми за самоед,за разлика от доста родословни кучета във форума които макар и изследвани и със изрядни документи не са ми направили такова впечатление.
Не случайно го похвалих и бързах да отбележа,че има нещо особено в излъчването му което ме привлича.
Няма да си кривя душата,самоеда на Анна за мен отговаря напълно на стандарта или поне на представите ми за самоед,за разлика от доста родословни кучета във форума които макар и изследвани и със изрядни документи не са ми направили такова впечатление.
Не случайно го похвалих и бързах да отбележа,че има нещо особено в излъчването му което ме привлича.