Цитат
Още нещо което искам да споделя е :Самоедите са като децата,когато им говори6 с дружелюбен тон-изпълняват и слушат,а когато им повишиш тон или се караш-те се сърдят!!!!
Обичайте ги и ако може да им дадем повече свобода и игри-ще са най-щастливи!
Същия ...
Ситуация - излизаме в парка. Игра, щастие, радост ... тича като луд, дивее super Прекрасно изпълнява команда "Ела" - връща се от далече, давам му храна, джоба ми е винаги пълен, потупвам го " добро куче, добро куче", така 20 пъти ... и в следващия момент вдига глава нагоре и изчезва ... l) Проблема е, че пресече улицата, а можеше да има коли и сега сме на дълъг повод, едно въже за простиране. Пускам го да тича свободно само когато има други кучета, тогава не се отдалечава.
Много хубав, прекрасен характер бих казал ... толкова слънчев и усмихнат, винаги готов за игра, за тичане ! Добър ... всички хора са му приятели, че чак се ядосвам понякога, защото иска да се запознае с всичко и всички в парка.
Иначе с други кучета нямаме проблем, само да искат да играят и да тичат с него - ако започнат да се правят на "мъже", не отстъпва ... смел е, не се предава.
Надали мога да дам нещо като възпитание ... самия аз се притеснявам, че имаме проблем с връщането. Повече игра - когато е ангажиран да играе, няма време да мисли за глупости. Иначе разбира всичко, ама така хубаво го разбира, че ... и пак си го прави на неговото. Прилича малко на мен в това отношение b)
За козината - давам Айриш кал и храня с храна на Нутра нугетс за хубава козина, с засилено съдържание на ориз и яйца. Сега ще пробвам и с бирена мая, но бих казал, че нямаме проблем с козината. Не знаех за зехтина, ще пробвам и аз. Иначе обича кисело мляко super
Обичам го w)

Вход

Горе
Цитиране +