Самоед
Публикувано: 24 January 2006 - 11:01 PM
В момента сме на Нутра Нугетс за добра козина - с ориз и риба. До преди време хапваше Нутра за подрастващи. В момента съм решил да пробвам Бош за бели кучета, чакам да доставят първята пратка от храната и ще си взема. Не я сменям, по някой път се случва да му свърши и да не мога да отида до центъра да взема и съм купувал от магазина Фрискас или Педигрии ... не зная дали от смяната на храната, но получава разстройство. Давам и кисело мляко, от малък не съм му давал прясно - като бебе му давах, но размесено с вода.
Не зная колко тежи. Не съм го теглил скоро. Гледам да го държа по слаб, въпреки че нещо май бях объркал храната ... давах му по две чашки, сутрин половин и вечер чашка и половита. Той не че изяжда всичко, не зная .. не ми се вижда дебел. Сега коригирах храната, давам по една чашка.
Чак съвети .. харесвам ми да споделяме за самоедите, казано честно си мечтая за една самоедска среща ... b)
Как се държи Амур с други кучета ? Играе ли ?
Реша с гребен на Ферпласт също, но не с въртящи се зъбци. Двоен, обикновен, от едната страна с по широки зъби, от другата по тесени. Допълнително имам и четка, имам и едно малко гребенче за ушичките - него най си го харесвам super
Публикувано: 24 January 2006 - 11:11 PM
Амур не е агресивен,злобее само когато защитава някоя своя "любима".Има си много приятели,всичко зависи от кучето насреща.Вярно предпочита дами,но ако някой му е съпричастен на акъла................
Публикувано: 24 January 2006 - 11:43 PM
Публикувано: 26 January 2006 - 11:30 PM
Кевин и двамата ми племенници на морето. Кевин е на седем месеца и 17 дена, ако не се лъжа, току що се върнахме от изложбите в Камчия. w)
Прикачени файлове
-
DSC06720.jpg (26K)
Брой сваляния: 289
Публикувано: 27 January 2006 - 11:30 AM

Публикувано: 27 January 2006 - 06:18 PM
Публикувано: 27 January 2006 - 07:01 PM
Бих ти препоръчал да им направиш ваксина за гъбички. Има при ветеринарните лекари, слагат се две инжекции през две седмици. Питай.
Добър ветеринар - зависи в кой квартал си. Аз посещавам клиника ИтаВет, когато е за нещо по така, иначе ходя при кварталния ми ветеринар. Ами .. как да ти кажа - разпитай в квартала. Убедил съм се, че добрите ветеринари са като добрите лекари - всички ги знаят и ходят при тях. Ако някой се издъни, то при него вече ходят твърде малко хора .. хората си обичат кучета, някои даже повече от себе си.
Публикувано: 27 January 2006 - 07:15 PM
За първо време можеш да намажеш с низорал, ако имаш - има и в човешките аптеки. Но отиди на лекар, аз не съм вет и се страхувам да давам съвети, може да е нещо съвсем различно, от това, което си мисля.
Чеше ли се ? Спокоен ли е ? Ако се чеше .. лошо. n)
Публикувано: 27 January 2006 - 07:21 PM
Цитат
Нямам богат опит . Кевин е първия самоед, който имам.
Сменя козина .. пада. Бебешкия пух го смени постепенно, първо започнаха да израстват дългите косми по гърба и отдолу, постепенно пуха падна. Не съм имал проблеми .. как за го кажа - да пада прекалено много. Повече ресане, в момента в който усетиш, че пада козина. След това я сменихме края на август, началото на септември .. ресах като луд и къпех по често. Давах му витамини за козина, а и в момента му давам бирена мая.
Даваш ли вякакви добавки към храната ? С какво ги храниш ?
Публикувано: 27 January 2006 - 07:38 PM
Публикувано: 27 January 2006 - 07:53 PM
Калций не съм давал нито едно хапче. Храня и досега го храня с Нутра Нугетс, в зависимост от възрастта различните видове. Давам му кисело мляко, кашкавал и риба, обикновенно един път в седмицата. Като добавка в храната - Айриш кал за бели кучета, много хубава добавка.
Сега ще пробвам с Бош, имат специална храна за бели кучета, която е и за добър косъм. Така че ще пиша super
Добавям - трябва да избягваш всякаква храна, в която има йод или производни на йод, както и сол. И много вода ... самоед гладен стои, не е проблем, но без вода не може, поне Кевин е така. Пие доста вода и гледам винаги да има.