Dog.bg Форуми : Самоед

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (162 Страници) +
  • « Първа
  • 145
  • 146
  • 147
  • 148
  • 149
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Самоед

#2906 Потребителят е офлайн   Tedytooo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 30 March 2010 - 01:22 PM

[quote Моля ви, поддържайте членството си в клуба независимо дали кученцето ще ходи на изложби или не - това зависи от вас, за него е важно то да бъде в регистъра на клуба, изложбите не са шоу програми, а важен елемент от развъждането и е задължително за хората, които искат да се занимават с породата, истинските фенове. Ако не ви се занимава - кастрирате и не размножавате, тогава не се налага да членувате никъде и не плащате нищо, гледате кучето като домашен любимец и му се радвате и обичате. Безсмислено е да му "търсите женска" или мъжки, за да "роди" и прочие, като му дойде времето - ако не сте член на клуба и кучето не отговаря на изискванията за разплод, няма да ви бъдат издадени педигрита и малките ще си останат извън породните регистри ... тъжно е, така се унищожава близо стогодишен труд и любов на стотици хора преди вас, но .. има и такива хора, за които това не е важно, има ги в всички породи, то не зависи от кучетата, а от хората. Но най доброто, което можете да направите за него е да поддържате членството си в клуба и минимум поне веднъж в годината, особено на специализирани изложби, да показвате кученцето, за да видим как е, как расте, да получите оценка за неговия екстериор с съответните забележки, ако има такива.
[/quote]

Аз искам да членувам в клуба и да водя Каро по изложби макар и не на всичките,но когато съм свободна ще го правя. В момента обаче не съм сигурна дали ще мога да платя таксите преди изожбата за бебета та може и да не се видим там dry.gif а на някоя от следващите изложби dh_188.gif
User's Signature

Качена снимка

#2907 Потребителят е офлайн   lozev_1976 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 30 March 2010 - 02:18 PM

Ако не успееш навреме с членството , може да участваш на специалката и без да си член на клубът !
Tedytooo желая ти успех !

#2908 Потребителят е офлайн   Tedytooo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 March 2010 - 04:29 PM

Цитат(lozev_1976 @ Mar 30 2010, 01:23 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Ако не успееш навреме с членството , може да участваш на специалката и без да си член на клубът !
Tedytooo желая ти успех !

Значи сме там dog.gif
User's Signature

Качена снимка

#2909 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 31 March 2010 - 10:24 AM

Цитат(lozev_1976 @ Mar 30 2010, 02:23 PM) <{POST_SNAPBACK}>

Членство в клуба е по важно от участие на изложби. Дори и кучето да не е ходило на изложби, то може да влезне в разплод и с експертни оценки и малките му да имат педигри. Обратното не е възможно - колкото и хубаво куче да имате, дори и да си плащате двойно за участие на изложби, то малките на това куче няма да имат родословия. Какъв е смисъла тогава ?

#2910 Потребителят е офлайн   lozev_1976 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 March 2010 - 10:50 AM

ДОГ напълно съм съгласен с теб !
Мисълта ми беше че ако Тедито има голям мерак да участва , а членството ще закъснее нека участва като чужденец!

#2911 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 March 2010 - 12:35 PM

Цитат(lozev_1976 @ Mar 31 2010, 10:55 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Мисълта ми беше че ако Тедито има голям мерак да участва , а членството ще закъснее нека участва като чужденец!

Теди и да иска, не може да участва, изложбата е за кучета ab_041.gif

Каро ще бъде там ! ae_085.gif

#2912 Потребителят е офлайн   Tedytooo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 31 March 2010 - 05:23 PM

Цитат(dog.bg @ Mar 31 2010, 11:40 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(lozev_1976 @ Mar 31 2010, 10:55 AM) <{POST_SNAPBACK}>

Теди и да иска, не може да участва, изложбата е за кучета ab_041.gif

Каро ще бъде там ! ae_085.gif

ab_041.gif ab_041.gif Аз покрай него на моменти се държа ,като куче хихихи лая, лазя колко му е и аз да се запиша ама не съм достатачно космата за там ab_041.gif ab_041.gif Колкото до членството в клуба смятам да се включа по натаък. Каро ще има поколение ама не с кучето на съседа af_089.gif най-малкото заради това ще се запиша. Изложбите не са ми много приоиритет, но пък държа да знам има ли забележки към него и развитието му. Пък и моето за мен си е най-най така,че пазете се Каро пристига ab_041.gif

User's Signature

Качена снимка

#2913 Потребителят е офлайн   Survivor Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 April 2010 - 03:50 PM

Аз,за съжаление,сигурно няма да мога да дойда на изложбата.Вчера ме оперираха от херния и незнам дали ще мога да се възстанова до тогава. dh_188.gif

#2914 Потребителят е офлайн   Tedytooo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 05 April 2010 - 12:00 AM

Вчера беше прекрасен ден за разходка smile.gif прекарахме го в парк Кайлъка със сестрата на Каро - Киси wub.gif обещавам още снимки утре ae_085.gif

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#2915 Потребителят е офлайн   Tedytooo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 April 2010 - 12:02 AM

Цитат(Survivor @ Apr 2 2010, 02:55 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Аз,за съжаление,сигурно няма да мога да дойда на изложбата.Вчера ме оперираха от херния и незнам дали ще мога да се възстанова до тогава. dh_188.gif

Възтановявай се бързо може пък на следващата да се видим ae_085.gif
User's Signature

Качена снимка

#2916 Потребителят е офлайн   Survivor Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 April 2010 - 10:41 AM

Задължително smile.gif Искам да попитам,на място можеш ли да се запишеш за изложбата,или само предварително.

#2917 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 April 2010 - 10:45 AM

Цитат(nadety90 @ Mar 30 2010, 01:42 AM) <{POST_SNAPBACK}>
НЕродословен

Няма такъв самоед. Казано честно, дори и родословието на едно куче не е достатъчно, да се нарече самоед, иска се още екстериор и характер. Без тези неща всичко останало са просто бели кучета, приличащи или произхождащи от породата.

Самоед = родословие + екстериор + характер

#2918 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 April 2010 - 10:50 AM

Цитат(Survivor @ Apr 2 2010, 03:55 PM) <{POST_SNAPBACK}>

Изложби е имало и ще има, а и както написах, те не са задължителни. И все те са мястото, където могат да се видят и оценят подобаващо представителите на породата, а не срещи по паркове и градинки.

Бързо възстановяване и скоро да тичате заедно с малкия ! ba_025.gif

#2919 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 April 2010 - 11:04 AM

wub.gif

Кристо от Snow Sisi - BIS бебе на CACIB Добрич !
ae_085.gif rc_036.gif

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#2920 Потребителят е офлайн   Survivor Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 April 2010 - 12:05 PM

Дог благодаря и на теб,а за изложбите смятам същото.Кристо е много красив, wub.gif ако имаш още снимки на него качи да го видим.Теди и ти показвай снимки,няма да се отървеш. ab_041.gif ea_103.gif

#2921 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 April 2010 - 10:02 AM

Нямам други снимки на малкия, а и не познавам хората. Силвия ми я изпратила на скайп, отсъствах от София и дори и и с нея почти не съм говорил. Не съм много по общуването с хора, предпочитам кучета, колкото и да е налудничаво, но съм си такъв ba_025.gif

Но е хубаво да има кучета от нашата порода по ринговете, а ако се представят така - още по добре !

#2922 Потребителят е офлайн   Survivor Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 April 2010 - 10:10 AM

Разбира се smile.gif Много ме е яд,че неможем да дойдем,но на следващата ЗАЪЛЖИТЕЛНО сме там. ae_085.gif И ако мога да те помоля да качиш снимки на Кевин,защото много го харесвам. smile.gif

#2923 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 April 2010 - 11:11 AM

Никога не се заричайте за това "Задължително" ... понякога ни се иска, но кучетата ни не са такива, които могат да се показват по всяко време. Едно куче се показва само когато е в добра форма, а при нас - линеем, след това има израстване на козината, кучетата ни не винаги са в подходяща форма за изложба ... допълнително по един начин се показва малко бебе, когато е все още водимо, съвсем по друг начин се показва израстнало куче, което ако не е тренирано и не знае за какво става дума, трудно се поставя в стойка, върти се, пада, ляга, неспокойно е в ринга ...

Въпрос на цел, желание и работа на хората преди всичко ... а и повярвайте, много са хората, които тръгват с желание за изложби, когато кученцата са малки, малко са тези, които остават след първата година ... самоед е труден за изложби, труден за подготовка както откъм поддържка, така и като възпитание - иска се работа от малки, за да може на възраст около девет месеца кучето да се представя добре .. е, зависи и от целите, които хората си поставят най вече - дали целта е просто да се покаже кученцето или целта е да се представи възможно най добре - за това се иска и помощ от хората, кучето само не може да се справи и научи.

За Кев - имам някакви снимки от планината, но там кучетата ми са в уникално състояние - мръсни, кални, но с изплезени езичета и щастливи. Подгониха нещо - имам ягдтериерче, то е първи разбойник и ловец, а другите го следват и се върнаха целите в тръни и кал, но пък ... не зная, има някакъв блясък в очита на кучетата, когато са тичали волни, несравнимо е с разходките в парка примерно, за тях явно по някакъв начин е по различно ... за това и не ги ограничавам, ягдчето е обучено да се връща и си намира къщата, а те ходят по него, така или иначе - голяма работа е глутницата ! Снимах ги след това, ще видя за някоя снимка довечера.

#2924 Потребителят е офлайн   Survivor Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 April 2010 - 11:27 AM

Напълно съм съгласен с теб. smile.gif Междо другото ние вече знаем няколко команди-ела тук,седни,не,сега работим върху стойката и място,но всичко с времето си.Абе много сме си умнички. ab_041.gif

#2925 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 April 2010 - 12:03 PM

О, те сега очароват - на тази възраст, бебешката, всичко запомнят много бързо, всичко знаят, не се отделят много от хората си, изпълняват - чудо са. Бъдете по умни от тях - постоянно повторение на команди, не се успокоявайте че всичко знаят - бързо "забравят", когато има нещо по интересно от стопанина и командите му или са ги правили няколко пъти.

Учете се и вие заедно с тях. Следете ги, те си показват всичко, свиквайте да подавате команда само като ще бъде изпълнена, заедно усвоявайте не само командите, а и взаимния контакт с кученцето, опитвайте да виждате света през неговите очи - така ще ви бъде по лесно, а и повярвайте - ще има време, когато ще забравя "командите" - такива са си. Не зная дали има разлика при всички кучета в зависимост от това дали са мъжки или женски, но при мен Кевин е по неподатлив на команди, Саша повече приема и изпълнява с удоволствие. Но и тя, като мерне нещо, трудно я спирам, за това с цялото си нахалство ползвам за разходки една детска градина до нас, поне е затворена отвсякъде и ми е по спокойно, когато ги пусна да тичат, че иначе само на повод - не си е работа за тях, не мога да ги уморя никак, кипят от енергия. След час някъде игра, като са се натичали свободно, почват да изпълняват с по голямо желание и повече спокойствие, но сме далече от добре възпитани кучета - правя сравнение примерно с едно лабче на няколко месеца, с което вървим нормално и в крак и без повод доста дълги разстояния, с немската ми овчарка - коренно различна кучешка психика, но на мен такива ми харесват - някакси истински, непокорни, само с команди и натиск "изпълнявай" не става, искат уважение и разбиране.

За стойка - ако ще водите кученцето сериозно на изложби, по добре не опитвайте сами. За да го научите него, първо вас трябва някой да научи какво точно да искате от него, как да застава най добре и правилно, от коя страна да се води - не че не можете да се справите и сами, когато има желание всичко може, въпроса е да ви е по лесно и на вас, и на кученцето. Потърсете услуги на професионални хендлери или на хора, които редовно извеждат кучета, които да ви покажат как и защо "на живо", за да може после вие да затвърждавате наученото заедно с малкия.

Ще ви пусна линкове довечера да видите как тренират малки кученца от нашата порода.

• (162 Страници) +
  • « Първа
  • 145
  • 146
  • 147
  • 148
  • 149
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

3 потребители четат тази тема
0 потребители, 3 гости, 0 анонимни