Dog.bg Форуми : Самоед

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (162 Страници) +
  • « Първа
  • 154
  • 155
  • 156
  • 157
  • 158
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Самоед

#3091 Потребителят е офлайн   KaiZen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:Маркетинг, Реклама, Компютри, Котки и Кучета...
Публикувано: 20 October 2010 - 05:08 PM

Добре, разбирам... само си мисля, че има и Breed class.
Все пак, основния ми въпрос беше - според вас, това кутре носи ли белезите на породата или не?
Аз имам два избора - породисто(но не ми се чака) или това кутре например. Малко е вулгарно да му се търсят пари, но както и да е, да кажем, че цената му е справедлива, ако изглежда и наживо толкова добре и ако видя, че бащата е добър представител на породата(породата общо казано, не ме захапвайте, имам предвид едър и красив).
Ако има в момента кутрета за закупуване, моля да получа цени на лично съобщение.
Иначе, мога да взема малкия дундьо и да си го гледам. Разбира се, той ще бъде кастриран, както е и уличната ми мъжка котка, точно поради факта, че не желая да съм отговорен за съдбата на малки сладури, които да живеят по улиците.
User's Signature

Гореизложеното е лично мое мнение и не ангажирам никого с него!

#3092 Потребителят е офлайн   lozev_1976 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 October 2010 - 05:23 PM

Здравей , KaiZen !
Радвам се че си се спрял на породата самоед !
Но прочете ли колко наследственни болести има, колко изследвания трябва да се направят на родителите преди евентуалното заплождане ! :tb_195: Прочети за "Тазобедрената Дисплазия "
Провери в развъдник Лавиня Алпи за свободни бебета !

#3093 Потребителят е офлайн   SnowWhite Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 20 October 2010 - 05:39 PM

Неможе всеки да отдели по 1000 лева за куче и от развъдник може да има болно (съдба) ако го изгубиш или недай си боже му стани нещо.Тази пари после как да ги прежалиш всеки според възможностите си

#3094 Потребителят е офлайн   nadety90 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 October 2010 - 06:46 PM

До колкото съм запозната, някой от развъдниците дават срочно изплащане .. тогава когато аз взимах кученце незнаех, че има такава алтернатива ..
Моето куче е без родословие, няма болести ... поне засега .. Бащата е едър красавец(родословен), но уви Алек е дребеннн спрямо родословните мъжкари :) Сам си решаваш .. :)
Второто ми куче :) ще е родословно ! :) При положение, че има алтернатива .. :) като "изплащане" парите не са проблем :)
User's Signature

www.luckydogs.alle.bg

#3095 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 20 October 2010 - 06:47 PM

Показване на мнениетоSnowWhite, в 20 October 2010 - 05:44 PM, написа:

Неможе всеки да отдели по 1000 лева за куче и от развъдник може да има болно (съдба) ако го изгубиш или недай си боже му стани нещо.Тази пари после как да ги прежалиш всеки според възможностите си

Я се засрамете ! Значи като го купите за 200 лева и го загубите, майната му после ... ще ги прежалите .. парите !

Като отивате да си купувате обувки, света ще обърнете да търсите кой е производител. Дрехи няма да отидете да си купите от циганите на битака, за телевизор - да не говорим, дето са вещи ... ама щом е за куче, което е живо същество - влачите от битаци и пазари и на никой не му пука !

И никой не иска да осинови бебе от приютите, все на "породни" се налита !

Eто това храните, на това правите пазар и на това сте потребители !

Порода куче се купува от развъдник, регистиран в FCI ! Не заради човешкото ви его - вижте ме, аз искам "самоед" и си го "обичам", а заради доброто на породата и за доброто на кучетата, не на хората !

Ако нямате пари за породно животно - направете едно добро дело, ако имате сърце - осиновете кученце от приют или изолатор, ще получите невероятна истинска и неподправена кучешка обич, такава, каквато може да ви даде само едно куче. И пак ще го обичате, и то пак ще бъде не по малко равноправен член на семейството ви.

Но не хранете мелницата на безконтролното развъждане ! Защото то ... никой не въди мелези и никой не продава мелези, все "породни" са ! Все порода, все ... за все такива, дето уж "обичат" породата - важи за всички породи, не само за тази !

Отново, с големи букви, за доброто не на хората, а на кучетата :

ПОРОДА КУЧЕ СЕ КУПУВА ОТ РАЗВЪДНИК, РЕГИСТРИРАН В FCI !

#3096 Потребителят е офлайн   SnowWhite Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 20 October 2010 - 07:07 PM

Аз искам порода куче не искам някои с извинение помиар . И няма да го забравя като го загубя просто казвам че си си скъсал парите .и аз данего зимам от такива и аз нз как да ги нарека затвори .Аз си го зимам от хора които си имат 2 кучета в тях и като роди женската продават .....

#3097 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 October 2010 - 07:10 PM

Показване на мнениетоKaiZen, в 20 October 2010 - 05:13 PM, написа:

Добре, разбирам... само си мисля, че има и Breed class.
Все пак, основния ми въпрос беше - според вас, това кутре носи ли белезите на породата или не?
Аз имам два избора - породисто(но не ми се чака) или това кутре например. Малко е вулгарно да му се търсят пари, но както и да е, да кажем, че цената му е справедлива, ако изглежда и наживо толкова добре и ако видя, че бащата е добър представител на породата(породата общо казано, не ме захапвайте, имам предвид едър и красив).
Ако има в момента кутрета за закупуване, моля да получа цени на лично съобщение.
Иначе, мога да взема малкия дундьо и да си го гледам. Разбира се, той ще бъде кастриран, както е и уличната ми мъжка котка, точно поради факта, че не желая да съм отговорен за съдбата на малки сладури, които да живеят по улиците.

Удоволствито да отгедаш породно животно, да израстваш и да се интересуваш от породата, от възможностите за бъдещо развитие, да се усетиш съпричастен към една голяма група хора, занимаващи се с това в целия свят, да мечтаеш и да се бориш за него, да доживееш да видиш внуци и правнуци, които други хора извеждат гордо на изложби и да застанеш до тях и да виждаш в очите им очите на твоето куче, което толкова обичаш ... парите нямат никакво значение, защото то ще има бъдеще, по различно от това малките му да живеят на улиците и да ги търсиш по изолатори ... как мислите, дали не си струва ?

Вие явно сте отговорен човек и разбирате за какво става дума. Защо тогава ще награждавате с пари този, който е бил безотговорен ? Защо ще го награждавате по този начин, с даване на пари, след като той не си е кастрирал кучетата, а трябва вие да му причинявате това ?

По добре осиновете някое бебе от приют, разходете се до Богров, може да видите и в форума ни Без дом - има страхотни бебочета, може някое да ви легне на сърцето.

Но ако искате куче от породата самоед - разпитайте, изчакайте, избирайте както с сърце, така и с разум - ще живете с това куче дълги години и то ще бъде част от семайството ви, за добро или за лошо. И ще имате общо бъдеще, нека мечтата за него бъде красива и истинска, един ден, живот и здраве, да порасне, да му намерите добра женска, да имате малки с родословия, които да отидат и да радват други хора, истински фенове на породата - така породата ни ще я има, само така. Това малко ли е ? Ако ви се вижда малко, ще ви кажа - много е ! Трудно е ! Много е по лесно да кажеш майната му на порода и да си въдиш и да продаваш, без да кастрираш, пък каквото ще да става ... само казвате - малките да живеят на улицата ... и награждавате това, което вие сам не бихте направили ...

Заповядайте на специалката ни, надявам се там да има кучета от нашата порода, запознайте се с хора, вижте, преценете. Поставете на първо място не само вашето желание, а и породата, на която сте фен.

И ще намерите правилния отговор. :ba_025:

#3098 Потребителят е офлайн   SnowWhite Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 20 October 2010 - 07:24 PM

Някои тогава неможе ли да ми каже орентировачно какви са цените на кучетата в Сноу Сиси или поне вие за какви $ сте ги зимали

#3099 Потребителят е офлайн   nadety90 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 October 2010 - 07:27 PM

цена никой няма да ти каже, освен развъдника :) Моето, ако ти кажа за каква цена го взех ще паднеш .. :) Ще спестя тази информация :ab_041: :ab_041: :ab_041:
User's Signature

www.luckydogs.alle.bg

#3100 Потребителят е офлайн   SnowWhite Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 20 October 2010 - 08:04 PM

:mg_062: :af_089: :af_089:

#3101 Потребителят е офлайн   KaiZen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 20 October 2010 - 08:21 PM

Показване на мнениетоdog.bg, в 20 October 2010 - 05:15 PM, написа:

Вие явно сте отговорен човек и разбирате за какво става дума. Защо тогава ще награждавате с пари този, който е бил безотговорен ? Защо ще го награждавате по този начин, с даване на пари, след като той не си е кастрирал кучетата, а трябва вие да му причинявате това ?

По добре осиновете някое бебе от приют, разходете се до Богров, може да видите и в форума ни Без дом - има страхотни бебочета, може някое да ви легне на сърцето.

Но ако искате куче от породата самоед - разпитайте, изчакайте, избирайте както с сърце, така и с разум - ще живете с това куче дълги години и то ще бъде част от семайството ви, за добро или за лошо. И ще имате общо бъдеще, нека мечтата за него бъде красива и истинска, един ден, живот и здраве, да порасне, да му намерите добра женска, да имате малки с родословия, които да отидат и да радват други хора, истински фенове на породата - така породата ни ще я има, само така. Това малко ли е ? Ако ви се вижда малко, ще ви кажа - много е ! Трудно е ! Много е по лесно да кажеш майната му на порода и да си въдиш и да продаваш, без да кастрираш, пък каквото ще да става ... само казвате - малките да живеят на улицата ... и награждавате това, което вие сам не бихте направили ...

Днес отделих много време да прочета мнения и теми от този форум.
Както виждате, отдавна съм регистриран във форума. Обичам много животните и навремето си взех котка. Полуангорка, която и до днес радва вече бившата ми приятелка.
След като се разделихме, си взех от улицата един сив красавец, който макар и с извънредно лош нрав ми е легнал на сърцето.

Но отдавна аз искам да имам куче. Самоедите винаги са ми били слабост, както и няколко други породи, но те са далеч по-агресивни и реших да се спра на по-дружелюбно куче поради много причини.
Принципно, мога да се напъна и за породисто куче, особено ако има вариант за разсрочено плащане. Обаче не ми се чака. Сега имам възможността и големия апартамент, за да имам куче-приятел и искам да я оползотворя.

Четох доста мнения на dog.bg относно развъждането и не мога да не се съглася. Така е, да, породата трябва да се пази.
Аз, обаче бих взел и недотам чистокръвно животно и това няма да промени отношението ми към него. Боби(моята котка) ми излезе по-скъпа от породиста, защото се наложи да го лекувам от много болести. Животинките са си животинки - всички са прекрасни!
Просто искам животното сега!
Ако има породисти за продан, отворен съм за всякакви предложения. Можете да сте сигурни, че в моите ръце ще е на сигурно място. Парите са фактор, но само донякъде. Все пак, искам да го осъществя скоро, а не някъде напред във времето. Доколкото четох, дори в момента има чакащи за кученце.
Кога конкретно мога аз да имам моето?

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

#3102 Потребителят е офлайн   renink Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 October 2010 - 06:49 AM

В развъдник " Лавиня Алпи " има свободно бебе Самоед-момиче. Ако желаете се свържете с развъдника. :smile:

#3103 Потребителят е офлайн   KaiZen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 21 October 2010 - 01:41 PM

В крайна сметка реших да постъпя отговорно и да си взема породист екземпляр.
Поговорихме си със Силвия Нинова и се разбрахме. Тя е изключително любезна и разбрана, а цената и условията, в крайна сметка, справедливи.

Стискайте палци за Нова Година да вляза и аз в клуба на гордите собственици на породисти самоеди.
Времето дотогава ще използвам, за да се осведомя как най-добре да гледам малкия пух...
User's Signature

#3104 Потребителят е офлайн   nadety90 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 October 2010 - 01:57 PM

Браво, чудесен избор :) :ba_025: :ba_025:
User's Signature

www.luckydogs.alle.bg

#3105 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 October 2010 - 02:37 PM

Показване на мнениетоKaiZen, в 21 October 2010 - 01:46 PM, написа:

В крайна сметка реших да постъпя отговорно и да си взема породист екземпляр.
Поговорихме си със Силвия Нинова и се разбрахме. Тя е изключително любезна и разбрана, а цената и условията, в крайна сметка, справедливи.

Стискайте палци за Нова Година да вляза и аз в клуба на гордите собственици на породисти самоеди.
Времето дотогава ще използвам, за да се осведомя как най-добре да гледам малкия пух...

Ако сте от София, винаги можете да ме намерите и да поговорим, било на скайп, телефон или да се видим на по кафе. Заповядайте и на специалката ни, ще се радвам да се запознаем.

Клуба ни е малък, но се развива Качена снимка
А с хора като Вас любимата ни порода ще има бъдеще ! Качена снимка

#3106 Потребителят е офлайн   KaiZen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 21 October 2010 - 02:59 PM

Ами от Пловдив съм, но ако е в почивните дни, принципно бих дошъл на някакво мероприятие, където ще има много самоеди. Приятелката ми направо ще се разтопи.
Апропо, кога и къде е тази специалка и какво точно представлява. Още съм на ВИЕ с терминологията, но се образовам малко по малко...
User's Signature

#3107 Потребителят е офлайн   nadety90 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 October 2010 - 03:04 PM

KaiZen аз съм от Пловдив също :) Винаги бих помогнала, ако имаш нужда :")
За съжаление, тази година в Пловдив нямаше изложби, но мисля, че МАЙ 2011 :) има .. :) Дано успеете да участвате :)
User's Signature

www.luckydogs.alle.bg

#3108 Потребителят е офлайн   renink Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 October 2010 - 03:08 PM

Показване на мнениетоKaiZen, в 21 October 2010 - 01:04 PM, написа:

Ами от Пловдив съм, но ако е в почивните дни, принципно бих дошъл на някакво мероприятие, където ще има много самоеди. Приятелката ми направо ще се разтопи.
Апропо, кога и къде е тази специалка и какво точно представлява. Още съм на ВИЕ с терминологията, но се образовам малко по малко...

На 6 ноември 2010 година БКК “Северни кучета” организира есенната си специализирана изложба с ранг САС.

Изложбата ще се проведе в град София, стадион "Локомотив", баскетболната зала.

Съдия на изложбата

Родина Инесса Валерьевна / Русия /

#3109 Потребителят е офлайн   KaiZen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 21 October 2010 - 03:14 PM

Ами нещо билети, предварителни уговорки!?
User's Signature

#3110 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 October 2010 - 03:33 PM

Показване на мнениетоKaiZen, в 21 October 2010 - 03:19 PM, написа:

Ами нещо билети, предварителни уговорки!?

Билети няма Качена снимка

Предварителни уговорки също няма ... входа е безплатен, надявам се да ви е интересно.

Има кафе на втория етаж, ще има надявам се доста кучета, ще има хора, запалени по всички породи от тази породна група - там сме и самоед, и хъски, и шпицове, померани, акити, чау чау ...

Хубаво е ... ако трябва да съм честен, за човек който е далеч от това, може и да му стане малко скучно, но се надявам да има какво да се види, най малкото - красиви, сресани и подготвени за изложба кучета и усмихнати хора.

Дано стане хубава изложба ! Качена снимка

• (162 Страници) +
  • « Първа
  • 154
  • 155
  • 156
  • 157
  • 158
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

2 потребители четат тази тема