Dog.bg Форуми : Самоед

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (162 Страници) +
  • « Първа
  • 154
  • 155
  • 156
  • 157
  • 158
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Самоед

#3101 Потребителят е офлайн   KaiZen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:Маркетинг, Реклама, Компютри, Котки и Кучета...
Публикувано: 20 October 2010 - 08:21 PM

Показване на мнениетоdog.bg, в 20 October 2010 - 05:15 PM, написа:

Вие явно сте отговорен човек и разбирате за какво става дума. Защо тогава ще награждавате с пари този, който е бил безотговорен ? Защо ще го награждавате по този начин, с даване на пари, след като той не си е кастрирал кучетата, а трябва вие да му причинявате това ?

По добре осиновете някое бебе от приют, разходете се до Богров, може да видите и в форума ни Без дом - има страхотни бебочета, може някое да ви легне на сърцето.

Но ако искате куче от породата самоед - разпитайте, изчакайте, избирайте както с сърце, така и с разум - ще живете с това куче дълги години и то ще бъде част от семайството ви, за добро или за лошо. И ще имате общо бъдеще, нека мечтата за него бъде красива и истинска, един ден, живот и здраве, да порасне, да му намерите добра женска, да имате малки с родословия, които да отидат и да радват други хора, истински фенове на породата - така породата ни ще я има, само така. Това малко ли е ? Ако ви се вижда малко, ще ви кажа - много е ! Трудно е ! Много е по лесно да кажеш майната му на порода и да си въдиш и да продаваш, без да кастрираш, пък каквото ще да става ... само казвате - малките да живеят на улицата ... и награждавате това, което вие сам не бихте направили ...

Днес отделих много време да прочета мнения и теми от този форум.
Както виждате, отдавна съм регистриран във форума. Обичам много животните и навремето си взех котка. Полуангорка, която и до днес радва вече бившата ми приятелка.
След като се разделихме, си взех от улицата един сив красавец, който макар и с извънредно лош нрав ми е легнал на сърцето.

Но отдавна аз искам да имам куче. Самоедите винаги са ми били слабост, както и няколко други породи, но те са далеч по-агресивни и реших да се спра на по-дружелюбно куче поради много причини.
Принципно, мога да се напъна и за породисто куче, особено ако има вариант за разсрочено плащане. Обаче не ми се чака. Сега имам възможността и големия апартамент, за да имам куче-приятел и искам да я оползотворя.

Четох доста мнения на dog.bg относно развъждането и не мога да не се съглася. Така е, да, породата трябва да се пази.
Аз, обаче бих взел и недотам чистокръвно животно и това няма да промени отношението ми към него. Боби(моята котка) ми излезе по-скъпа от породиста, защото се наложи да го лекувам от много болести. Животинките са си животинки - всички са прекрасни!
Просто искам животното сега!
Ако има породисти за продан, отворен съм за всякакви предложения. Можете да сте сигурни, че в моите ръце ще е на сигурно място. Парите са фактор, но само донякъде. Все пак, искам да го осъществя скоро, а не някъде напред във времето. Доколкото четох, дори в момента има чакащи за кученце.
Кога конкретно мога аз да имам моето?

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Гореизложеното е лично мое мнение и не ангажирам никого с него!

#3102 Потребителят е офлайн   renink Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 October 2010 - 06:49 AM

В развъдник " Лавиня Алпи " има свободно бебе Самоед-момиче. Ако желаете се свържете с развъдника. :smile:

#3103 Потребителят е офлайн   KaiZen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 21 October 2010 - 01:41 PM

В крайна сметка реших да постъпя отговорно и да си взема породист екземпляр.
Поговорихме си със Силвия Нинова и се разбрахме. Тя е изключително любезна и разбрана, а цената и условията, в крайна сметка, справедливи.

Стискайте палци за Нова Година да вляза и аз в клуба на гордите собственици на породисти самоеди.
Времето дотогава ще използвам, за да се осведомя как най-добре да гледам малкия пух...
User's Signature

#3104 Потребителят е офлайн   nadety90 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 October 2010 - 01:57 PM

Браво, чудесен избор :) :ba_025: :ba_025:
User's Signature

www.luckydogs.alle.bg

#3105 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 21 October 2010 - 02:37 PM

Показване на мнениетоKaiZen, в 21 October 2010 - 01:46 PM, написа:

В крайна сметка реших да постъпя отговорно и да си взема породист екземпляр.
Поговорихме си със Силвия Нинова и се разбрахме. Тя е изключително любезна и разбрана, а цената и условията, в крайна сметка, справедливи.

Стискайте палци за Нова Година да вляза и аз в клуба на гордите собственици на породисти самоеди.
Времето дотогава ще използвам, за да се осведомя как най-добре да гледам малкия пух...

Ако сте от София, винаги можете да ме намерите и да поговорим, било на скайп, телефон или да се видим на по кафе. Заповядайте и на специалката ни, ще се радвам да се запознаем.

Клуба ни е малък, но се развива Качена снимка
А с хора като Вас любимата ни порода ще има бъдеще ! Качена снимка

#3106 Потребителят е офлайн   KaiZen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 21 October 2010 - 02:59 PM

Ами от Пловдив съм, но ако е в почивните дни, принципно бих дошъл на някакво мероприятие, където ще има много самоеди. Приятелката ми направо ще се разтопи.
Апропо, кога и къде е тази специалка и какво точно представлява. Още съм на ВИЕ с терминологията, но се образовам малко по малко...
User's Signature

#3107 Потребителят е офлайн   nadety90 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 October 2010 - 03:04 PM

KaiZen аз съм от Пловдив също :) Винаги бих помогнала, ако имаш нужда :")
За съжаление, тази година в Пловдив нямаше изложби, но мисля, че МАЙ 2011 :) има .. :) Дано успеете да участвате :)
User's Signature

www.luckydogs.alle.bg

#3108 Потребителят е офлайн   renink Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 October 2010 - 03:08 PM

Показване на мнениетоKaiZen, в 21 October 2010 - 01:04 PM, написа:

Ами от Пловдив съм, но ако е в почивните дни, принципно бих дошъл на някакво мероприятие, където ще има много самоеди. Приятелката ми направо ще се разтопи.
Апропо, кога и къде е тази специалка и какво точно представлява. Още съм на ВИЕ с терминологията, но се образовам малко по малко...

На 6 ноември 2010 година БКК “Северни кучета” организира есенната си специализирана изложба с ранг САС.

Изложбата ще се проведе в град София, стадион "Локомотив", баскетболната зала.

Съдия на изложбата

Родина Инесса Валерьевна / Русия /

#3109 Потребителят е офлайн   KaiZen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 21 October 2010 - 03:14 PM

Ами нещо билети, предварителни уговорки!?
User's Signature

#3110 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 October 2010 - 03:33 PM

Показване на мнениетоKaiZen, в 21 October 2010 - 03:19 PM, написа:

Билети няма Качена снимка

Предварителни уговорки също няма ... входа е безплатен, надявам се да ви е интересно.

Има кафе на втория етаж, ще има надявам се доста кучета, ще има хора, запалени по всички породи от тази породна група - там сме и самоед, и хъски, и шпицове, померани, акити, чау чау ...

Хубаво е ... ако трябва да съм честен, за човек който е далеч от това, може и да му стане малко скучно, но се надявам да има какво да се види, най малкото - красиви, сресани и подготвени за изложба кучета и усмихнати хора.

Дано стане хубава изложба ! Качена снимка

#3111 Потребителят е офлайн   renink Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 October 2010 - 03:36 PM

Показване на мнениетоKaiZen, в 21 October 2010 - 01:19 PM, написа:

Мисля,че за зрители е без билети,но не съм 100% сигурна.

#3112 Потребителят е офлайн   KaiZen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 21 October 2010 - 03:43 PM

Показване на мнениетоdog.bg, в 21 October 2010 - 01:38 PM, написа:

Хубаво е ... ако трябва да съм честен, за човек който е далеч от това, може и да му стане малко скучно, но се надявам да има какво да се види, най малкото - красиви, сресани и подготвени за изложба кучета и усмихнати хора.

Дано стане хубава изложба ! Качена снимка

Аз не съм толкова далеч, все пак искам да стана собственик на Самоед, а жената направо ще опищи орталъка, като я знам как ги обича... :af_089:
User's Signature

#3113 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 21 October 2010 - 03:50 PM

Намерен
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#3114 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 October 2010 - 02:15 PM

Показване на мнениетоnadety90, в 20 October 2010 - 07:32 PM, написа:

цена никой няма да ти каже, освен развъдника :) Моето, ако ти кажа за каква цена го взех ще паднеш .. :) Ще спестя тази информация Качена снимка Качена снимка Качена снимка

Не я спестявайте, спокойно можете да си я кажете. Дали е 50 или 150 лева, няма никакво значение. Последно видях "самоедчета" по 150 лева преди няколко седмици на подуенския пазар, ако има значение ... но цените на непородните кучета, продавани само заради приликата си с породата е някъде там ... кученца, и те имат нужда от добри хора до себе си, от грижовни стопани, които да ги обичат. Дали са порода - не, не са. Породата има регистър, не само външна прилика. Породата има зад себе си кръвни линии, породата има различни типове, породата има история, породата има бъдеще, породата е нещо живо, което съществува именно на основата на човешката любов и отговорност да се развъжда вътре в нея, като целта не са парите, а получаването на стабилна популация.

Така че колкото и пари да сте дали, това няма значение. Приноса към породата е нулев и ще остане нулев. А и с сигурност същите хора, които си купуват породоподобни кучета щяха да обичат всяко едно друго кученце, което израства с тях, пък било то и от приют или бездомниче. Но за тях те са ... "помияри", мисленето е направо страшно - за да нямам "помияр", ще отида и ще си купя каквото и да е, достатъчно е да прилича ... водещо е евтиното, водеща е цената, което от своя страна като начин на мислене и поведение стимулира търговското размножаване.

Факт е, че тези хора си обичат кучетата, тук не става дума за нещо, което не може да се измери - човешката обич. Факт е, че тези хора биха гледали породни животни с същата себеготовност, с същото желание, с същата обич. Но поради факта, че тези кучета по една или друга причина вече ги няма в породен регистър, цялата тази любов остава без изражение, тя не подхранва самата порода, не се трупа опит, бил той положителен или отрицателен - далеч съм от мисълта, че всяка една породна връзка е успешна, всяко породно куче е образец и близко до стандарта. Виждал съм прекрасни кучета от такива нерегламентирани връзки - факт, както има и неотлични екстерирорно представители на породата с родословия. Но родословието е като пътна карта, тя ни показва къде сме, защо сме там, как сме стигнали до там, дава ни възможност да се коригираме, дори и да имаме недобър опит, да не го повтаряме, да проследим назад, ако има проблеми и да търсим начин да ги отстраним или да не ги повтаряме, дава ни възможност да си отговорим на въпроси, които касаят директно кучетата, а не човешкия фактор, да трупаме опит, знания и да търсим нови възможности за работа, кръстосвайки различни кръвни линии с цел обогатяване на генофонда и вътрепородното разнообразие, което от своя страна помага на съществуването на самата порода.

Още размишления за цените ...

При търговското развъждане, имам предвид продажбата на кучета без документи, цените се определят не от нещо друго, а от ... имането, чисто търговски принцип - колкото повече, толкова са по евтини. Тук няма конкуренция, тя отсъства, конкуренцията е само в цената. Голямото количество размножени кучета водят до силен спад, ако преди едно приличащо на породата си куче без документи от нашата порода струваше около 800 лева, то днес е факт, че тези цени са по ниски, въпреки че все още се доближават до тези на породните животни, но тенденцията е силно надолу, диапазона е някъде 350 - 700 лева. Мога да дам пример с много породи, не само самоед, но това е тенденцията не само в България.

При породното развъждане е точно обратното. Голямата популация развъдени кучета обуславят повишение на цените, защото се получава конкуренция в развъждането, конкуренция в изложбения ринг, конкуренция в типовете, конкуренция в кръвните линии. Започват да се открояват добрите развъдници, започват да се открояват добрите кучета, добрите разплодници, добрите линни. Факт - преди години самоед не бе толкова популярна порода, добро куче можеше да се закупи от развъдник с добро име от Европа за цени до 1000 евро. Днес тази цена е ниска, това е реално долната граница, която се търси в Европа. Цените вече са от порядъка на около и над 2 000 евро за кученце от перспективна връзка от развъдник с добро име. Заплождане с качествено мъжко куче, доказан производител е над 1 000 евро. Тук нещата не се определят от количеството, а от качеството, перспективи, от възможностите за работа и развъждане с това куче като ген. И това е тенденция в всичко породи, не само при самоед, вижда се и от повишеното участие на големите изложби като европейски и световни първенства, които последните години бележат възход с броя на участниците, вижда се от всички, които се интересуват по професионално и задълбочено от кучета и породно развъждане и изпратили скоро запитване за мъжко куче или да търсят породно животно от чужбина.

Това е за цените най общо. В крайна сметка, барикадата е издигната и на нея от една страна са кучетата, от другата - всичко останало. Алтернативи за породата няма, всеки сам избира къде да бъде, но истината е че за доброто на кучетата избора трябва да е един - породно развъждане, водене на породен регистър, родословия, изследвания, резултати, анализ, изложби.

За да можем да попълваме пътната карта на породата и тя да продължи заедно с нас пътя си през времето.

#3115 Потребителят е офлайн   KaiZen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 25 October 2010 - 02:55 PM

Този уикенд гледах две неродословни самоедчета.
Едното беше на около три месеца - хубаво, жизнено, с трите ваксини и паспорт. Обясняваха ми за родословието на родителите, като и двамата не са купувани от България, едва ли не ми развиха теория, че ако реша - почвам да го водя по изложби и си изкарвам родословие. Жената беше много любезна, може би просто от незнание ми ги говореше тея. Иначе кучето определено беше добре гледано.
Второто беше на около 45 дни. Жената, която го продаваше беше собственичка на мъжкия. Самата тя бе възмутена колко била мръсна майката, а и малкото когато и го дали. Повече нямало да се съгласява да дава мъжкия за разплод. Искаше да ми го показва, отклоних поканата.

Чудно ми стана, как за 300-400 лв създават незнаен брой кученца, които после се гледат при явно лоши условия. Чак като свърши всичко, тогава съжаляват.
В този ред на мисли, dog.bg е много прав.

Аз затвърдих решението си да си изчакам за породисто куче. Много съм нетърпелив, ама ще устискам някакси.
Тази събота ще се видим на специалката. Кого да търся там?
User's Signature

#3116 Потребителят е офлайн   renink Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 October 2010 - 03:59 PM

Показване на мнениетоKaiZen, в 25 October 2010 - 01:00 PM, написа:

Този уикенд гледах две неродословни самоедчета.
Едното беше на около три месеца - хубаво, жизнено, с трите ваксини и паспорт. Обясняваха ми за родословието на родителите, като и двамата не са купувани от България, едва ли не ми развиха теория, че ако реша - почвам да го водя по изложби и си изкарвам родословие. Жената беше много любезна, може би просто от незнание ми ги говореше тея. Иначе кучето определено беше добре гледано.
Второто беше на около 45 дни. Жената, която го продаваше беше собственичка на мъжкия. Самата тя бе възмутена колко била мръсна майката, а и малкото когато и го дали. Повече нямало да се съгласява да дава мъжкия за разплод. Искаше да ми го показва, отклоних поканата.

Чудно ми стана, как за 300-400 лв създават незнаен брой кученца, които после се гледат при явно лоши условия. Чак като свърши всичко, тогава съжаляват.
В този ред на мисли, dog.bg е много прав.

Аз затвърдих решението си да си изчакам за породисто куче. Много съм нетърпелив, ама ще устискам някакси.
Тази събота ще се видим на специалката. Кого да търся там?

Специалката не е ли на 6 ноември или аз нещо бъркам :smile:

#3117 Потребителят е офлайн   KaiZen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 25 October 2010 - 04:03 PM

Аз бъркам, добре че ме коригираха. Щях да гледам тъпо в София... :D
User's Signature

#3118 Потребителят е офлайн   SnowWhite Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 26 October 2010 - 01:39 PM

Да се похваля след 2 седмици си зимам кученце :db_046: :db_046: .С родословие вносно от владикавказ

#3119 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 October 2010 - 03:18 PM

Показване на мнениетоnadety90, в 20 October 2010 - 04:12 PM, написа:

Как развъдчика определя дали кученце е Шоу клас или Пет клас?
Естествено, че в пет клас влизат кученца които не покриват стандарта на породата ...
Какъв е най-често срещания компонент, който не покриват бебетата ...

Пропуснал съм този въпрос, довечера ще седна да отделя някои неща в отделни теми ...

Нека да си отговорим първо какво е шоу клас куче, или както го наричаме по често - шоу куче. Това е отличен породен представител като екстериор, максимално близък до стандарта на породата, с ясно изразен породен характер, представящ се отлично на изложбения ринг, с желание, с излъчване, с стойка и поведение, отличаващи го от другите кучета. То е родено за ринг, носи го в себе си и има желанието да го показва. Те излъчват нещо отвътре, някакво обаяние, пленителност, своя собствена красота, топлота ... харизма, която се усеща и вижда.

Шоу клас е посоката, в която се развива породата - като тип, визия, характер. Еденици кучета, те оформят върха на породната пирамида и са търсения тип в развъждането, поне в това развъждане, което се стреми към високи изложбени постижения и представяне на поколенията на престижни форуми като европейски, световни първенства, големи специализирани изложби.

Усмихвам се на това за пет класата, което сте написали ... в България малко умишлено се налага мнението, че всяко куче, което ходи на изложби и има отлични оценки и шампионски сертификат е "шоу клас".

Пет клас или така наричания клас домашен любимец е куче, което също е в породните стандарти, но при него има различни забележки откъм екстериор, не добри пропорции, ъгли, характер, липсва ... вътрешното усещане за излъчване. Липсва харизмата, липсва желанието за показ, липсва това да те грабнат, показа им не е от най добрите, стойката си личи, че е заучена някак си, а не ... да им идва отвътре, не сияят някакси ... но това не означава, че те не са отлични породни представители, напротив - много от тях могат да се представят отлично на изложби, да получават отлични оценки, да бъдат отлични майки или разплодници - това не зависи от изложбените оценки, а от гените на кучето.

Най масовия тип, най разпространения, основата на породната пирамида. В всяка една порода няма как да има само "шоу кучета", за да има такива, трябва да има широка основа и популация от различни типове с различни недостатъци, чрез които да може да се извършва племенния подбор.

Племенен брак са кучета, които не съответстват на породните стандарти ... има и такива кучета в развъждането, факт. Тук вече може да има грубо отклонение от стандартите, недостатъчно развити, вродени дефекти - непаднали тестиси, обратна захапка, липса на зъби, въобще - кучета, което не подлежат на развъждане.

Често споменават и друг термин - breed клас, или кучета, подходящи за развъждане. Най общо взето, това са кучета, които имат ценна за породата кръв и кръвни линии, които са оставили следа в породата и които при подходящите връзки биха дали отлични породни представители. Тези кучета могат и да не бъдат шоу клас кучета, но да се отличават с отлични родители и потекло, което тук е водещо.

Развъдчиците, въз основа на опита който имат и на по дълбоките си познания за породата, както и на очакванията си за дадена връзка, могат да предположат още в ранните месеци кои кученца как очакват да се развият. Кое куче е водещо в връзката като търсен и моден тип, кое прилича на бащата, друго на мама ... Напълно разбирам, че за един човек, който отива да гледа едно кучило бебета, всички са му еднакви, но то не е така. Личат си още от малки като глави, като стойка, като поведение, като пропорции. Не винаги най големите са "най хубавите", "едро" не значи отлично, някои кученца са по страхливи, други "стойкаджии" ... но в крайна сметка това е само едно очакване на развъдчика за бъдещо развитие, и то към настоящия момент. В много от случаите се оказват прави, но има и изключения.

Аз лично не харесват тези деления, защото е факт че шоу клас кучетата се възпитават, не само се раждат такива. Дори и да има едно куче отлични данни за ринг, ако не се работи с него, не може да се очакват високи постижения. Когато липсва добрата обща визия в представянето, когато кучето не е подготвено както психически, така и външно - неизкъпано, несресано, когато човека просто го влачи по ринга - каквото и куче да е, то си остава просто някое от многото и не може да покаже и развие потенциала си. Ако не работиш и не възпитаваш правилно, дори и най доброто куче не може да се представя добре. Обратното също е в сила - дори и не толкова добри кучета могат да се представят отлично и впечатляващо с красива и запомняща се презентация. Така че човешкия фактор тук е решаващ, човека е този, които работи с кучето, за да има то възможност да развие и покаже пълния си потенциал.

#3120 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 October 2010 - 03:28 PM

Показване на мнениетоSnowWhite, в 26 October 2010 - 01:44 PM, написа:

Да се похваля след 2 седмици си зимам кученце Качена снимка Качена снимка .С родословие вносно от владикавказ

Термина "вносно" нищо не означава и нищо не значи.

Изискайте задължително ЕКСПОРТНОТО РОДОСЛОВИЕ на кученцето. Само с него можете да впишете кученцето си в племенната книга на породата в България.

Още веднъж - ЕКСПОРТНО РОДОСЛОВИЕ.

Всички развъдници в Русия, а и в целия свят са регистрирани в FCI. От кой развъдник е кученцето ?

• (162 Страници) +
  • « Първа
  • 154
  • 155
  • 156
  • 157
  • 158
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни