Имаш предвид когато има други кучета или други хора :)
Тъй като Алек не е родословен не сме го учили грам :) на рингова дресура :)
Примерно отиваме на разходка при другите кучета :) първото нещо, което прави е да мине покрай всички хора :) (имаме си прякор "манекена" ) един вид им се показва и тогава отива да играе :)
Обаче стигаме до там, че има ли кучета сред него .. е трудно да се овладее. Команди изпълнява когато си иска .. Сега определено има подобрение :) след като се наложи да бъда наистина строга с него, та видя, че имам и лоша страна
До колкото мога въобще да съдя по нашето куче, когато то усети, че се притесняваш и всичкоооо свършва ..
Преди като му задавах команда на ум :) знаех, че няма да я изпълни и наистина не я изпълняваше .. :)
Сега като му задам команда вътрешно се нагласям, че ще го направи, ако ли не .. край .. наказан .. Като, че ли усеща моята промяна, твърдостта и сигурността, с която му говоря .. ии имаме успех :)
На мен това ми е първо куче и наистина :) незнаех как да го възпитавам. Сега, ако ми дадът втори самоед :) ще е много по-ралично ;)
Друга наша грешка е, че в началото с мъжа ми използвахме различни команди за едно и също нещо

Примерно той ми казва "Стой" аз му казвам "Спри се" хахах :) Естествено аз не съм правата :) ама

живял е така година и нещо :) с две команди, сега използваме само "Стой" .