Самоед
Публикувано: 13 November 2010 - 07:10 AM
SnowWhite, в 12 November 2010 - 08:48 PM, написа:
МНОГО ВИ благодарим. Не сме страхотни, но пък го правим с голяма любов, желание и старание. Даже да си призная се моля да няма голяма конкуренция, че Зевс ще се справи "вече има опит" ама аз ..... тва си е друг въпрос хахахах

Не се отказвай от една мечта, само защото ще е нужно много време, за да я постигнеш. Времето така и така ще мине. Понякога големите мечти изискват и големи жертви!
Публикувано: 14 November 2010 - 09:34 AM
SnowWhite, в 13 November 2010 - 11:06 PM, написа:
Здравейте на всички,
Зевс беше великолепен и по мое мнение и по мнение на приятели. Станахме бест бейби на групата и трети от бебетата от всички групи. Качихме се на почетната стълбица с втората ни изложба и първа международка и сме много горди. Вчера обаче бяхме пребити до смърт и заспахме още в 8 часа. Май тези изложби се оказват доста изморителни. А Зевс накрая така се беше изморил и отегчил от цял ден лаене и седене за да чакаме бис бейбито, че едва успях да го разиграя за да влезне пак в ринга, но се справи чудесно. Благодарим на всички които повярваха в нас. И много специално на Ирена, моята развъдчица, Цвети и Алекс за страхотната подкрепа, която ни оказват.

Не се отказвай от една мечта, само защото ще е нужно много време, за да я постигнеш. Времето така и така ще мине. Понякога големите мечти изискват и големи жертви!
Публикувано: 14 November 2010 - 05:10 PM
SnowWhite, в 14 November 2010 - 12:55 PM, написа:
ИСКРЕННО БЛАГОДАРИМ!

Публикувано: 20 November 2010 - 07:30 PM
Публикувано: 21 November 2010 - 11:13 AM
renink, в 20 November 2010 - 06:35 PM, написа:
E, нали уж е от развъдник? Ако е спазил(а) съветите на dog.bg не би трябвало да има проблем с родословието.
Мдам.... сега видях в другия форум.
За пореден път се пише ли пише, и накрая се взима неродословно.
Аз от няколко дни сънувам самоеди, ужас! Ама си чакам, какво да правя. В началото поглеждах и обяви в нета, но го подтиснах в себе си и затвърдих решението си за породист.
Само като чета темите в този форум, на моменти се депресирам. Дори и да съм бил на друго мнение преди, сега никога не бих взел куче, развъждано просто ей така. Не е въпрос на снобария, нито на желание да му размахвам родословието и да го развявам по изложби. Въпрос на ПРАВИЛЕН избор е - нищо повече!
Все пак да е живо и здраво кученцето, много щастливи мигове ви пожелавам!
А аз, продължавам да чакам...

Гореизложеното е лично мое мнение и не ангажирам никого с него!
Публикувано: 21 November 2010 - 09:25 PM
Искам да попитам....днес ходих да взема на куч храна. Взех Royal Canin, но в магазина ми казаха, че в нея имало някакъв екстракт, който щял поне малкко да оцвети козината на куч. Даде ми доста примери, от бяла щяла да придобие някакъв жълтеникав отенък. Вярно ли е? А сега се сещам, че навремето когато баща ми гледаше НОК ( и то много) им даваше моркови заедно с яденето, за подранване (подсилване) на оранжавия (жълтеникавия) цвят. Та в магазина ми казаха, че точно този екстракт бил нещо такова..... може да не се изразих правилно, надявам се да сте ме разбрали. Другото, което е аз лично съм свидетел как и от фронтлайна
Публикувано: 22 November 2010 - 12:55 PM
My link
My link
Публикувано: 22 November 2010 - 02:23 PM
Относно храната аз ползвам BOSCH, избягвай храни които имат в състава си моркови/те оцветяват/ !
Относно шампоани и балсами нямам опит и поглед върху такива атрибути !
С риск да ми се смеете аз къпя моята самоедка с шампоан "ПА-ПА" !
Публикувано: 22 November 2010 - 04:39 PM
Роял Канин съдържа доколкото ми е известно цвекло, което има същия ефект, който описваш за морковите и не е подходящ за бели кучета. За твоето хъски обаче въпроса може да е спорен. Наскоро на една изложба станахме подгласници със Зевс на едно бебе хъски, което беше с жълта окраска, която лично по мое мнеие беше абсолютно от храната, а не от породата. Така че когато се отнася за небяло куче това понякога както става ясно може да бъде и +.
Що се отнася до козметиката ето един цитат от форума ни за самоед, за да не го пиша на ново като се извинявам за пре-цитирането:
В момента ползваме All systems # 1
Преди това сме имали опит с Chris Christiansen, Biogroom и Plush Puppy Whitening Shampoo.
Всички те изсушават косъма много и препоръчвам задължително да се използва балсам след отмиването.
Всеки един от тези шампоани е концентрат, разрежда се с вода според указанията на опаковката. Има силни концентрати, които се разреждат до 10 към 1. Слагате част от избелващия шампоан в бутилка от минерална вода или безалкохолно. Доливате с топла вода и започвате да разтръсквате шишето, докато се получи бледо син разтвор. С този разтвор напоявате добре кучето, като не търкате във всички посоки козината, а само в една. Първо третирате по - оцветените места - мишници, интимна зона, там, където кучето има видими петна. Оставяте го така, насапунисано десетина минути и изплаквате. Изплакването е много важно, трябва да внимавате да не остане от шампоана, тъй като това често води до алергични реакции и е съсипващо за кожата и козината. Можете да повторите операцията с насапунисването, престоя още десет минути и отново обилно плакнене. Когато сте сигурни, че кучето няма шампоан по себе си, слагате балсама- върху чиста и измита козина. С него кучето стои поне 10- 15 минути и чак тогава изплаквате финално. След това- изсушаване, сресване и кучето става снежно бяло.
Звучи лесно, но истината е, че цялата операция отнема около час- час и половина само къпането.
При правилна употреба белият ефект е изумяващ и все пак нямам идея как ще се отрази избелването върху тъмните краски на хъскито.

Публикувано: 22 November 2010 - 04:42 PM

Публикувано: 22 November 2010 - 07:37 PM

Публикувано: 22 November 2010 - 08:26 PM
flamme_froide, в 22 November 2010 - 04:42 PM, написа:
Ей, тва българина е уникален екземпляр, просто, признавам си и аз. Не мисля да обсъждам вашия отговор, относно "пънждосването" (каквото и да значи). Писах си и в нашия подфорум, там също получавам мнения, но ме посъветваха да пиша и тук, защото не се срещат често бели хъскита и мисля, че вие може да ме посъветвате нещо повече. Явно съм объркала. Съжалявам за което.
А относно въпроса на renink казах, че куч е бял и за това питам, иначе нямаше...съжалявам , ако съм ви обезпокоила с въпросите си.

Вход

Горе
Цитиране +