Dog.bg Форуми : Самоед

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (162 Страници) +
  • « Първа
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Самоед

#321 Потребителят е офлайн   everest Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 27 January 2006 - 07:53 PM

относно вашия проблем с котка аз когато живях в Благоевград имах котка и куче и да не ви казвам че бях станал абонат на зоомикола но най ефикасното против микроспория е разтвор от йод и силицилов спирт 1/1 нямаше грешка пък е и по евтино от всичко останало w)

#322 Потребителят е офлайн   everest Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 January 2006 - 07:56 PM

Никой до сега не ми е споменавал за тази добавка Аириш кал има ли я навсякаде

#323 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 27 January 2006 - 08:02 PM

Цитат

Никой до сега не ми е споменавал за тази добавка Аириш кал има ли я навсякаде

Пазарувам в магазина на Алабин, там я има. В нея има калций и различни неща за козина, витамини ... затова не давах калций. Когато храниш с хубава храна, в нея обикновенно има, а давах и добавката. Затова не давах калций на хапчета.

#324 Потребителят е офлайн   everest Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 January 2006 - 08:15 PM

И аз ще взема да опитам тази бош и дори ще спра единия от търговските им представители просто ги засичам много често докато обикалям из София и ще ги пораспитам по подробно ако мога но задължително ще пробвам а какво ви е мнението за Royal Canin??

#325 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 January 2006 - 08:42 PM

Royal Canin е една от хубавите храни, но за съжаление нямам мнение за нея, никога не съм хранил с нея.
Когато взехмах Кевин, той пристигна заедно с изискванията на развъдчицата. Там бяха написани храните, които са подходящи за него. Даймонд, Хилс, Нутра нугетс. Питах я изрично за Royal Canin, нейното мнение бе, че не е подходяща за самоед. И затова ..
Имам много приятели, които хранят с Royal Canin, това е хубава храна. Но както ти писах - следвам това, което ми е казала жената, от чийто развъдник е Кевин. Тя се занимава с породата от много време и ценя нейните съвети.

#326 Потребителят е офлайн   Waikikii Икона

• Free the мушмул :)
  • PipPipPip

Публикувано: 28 January 2006 - 07:22 PM

Здравейте:) Отскоро чета и тази темата за самоед...Малко случайно стана, защото в нашия парк има един самоед...за съжаление вързан за една верига като пазач в една автокъща s). Аз имам голдън ретривърка на 7 месеца и откакто можем да излизаме, винаги ходим да видим самоеда. В началото я беше страх, но сега са си приятелчета. Когато минаваме оттам, тя ме поглежда и сякаш казва "отивам да го видя и се връщам" :) Веднъж случайно говорих с хората там, казаха ми че е на около година и половина. Венъж видях, че го разхождат...пак на каишка. А той според мен е много красив, има някакво детско излъчване w) Преди имах лайка и съм влюбена в северняците r) С мойта Кара тичат заедно-той на синджира си, а тя от другата страна на оградата. И сърцето ми се къса като го гледам така вързан, сам. Страшно много ми се иска да отида да попитам дали няма да ми го продадат, но няма да имам възможност да гледам и двета кучета, а така ми се иска...той е роден за свобода, сняг...Ето го и него (кажете, ако трябва да намаля размера на снимките)

Качена снимка

Качена снимка

w) w) w)

#327 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 January 2006 - 01:18 AM

Майко мила .. самоед на верига !

Това е n) .. самоеда не е пригоден за живот на верига. Той е прекалено социален, просто е друг тип куче. Изпитва привързаност към хората, не е пазач. Не е пригоден за верига, по скоро това може да го довърши. Много по хубаво би било, ако е в оградено пространство, а не вързан. Но някои хора .. така си гледат кучетата, за съжаление. Кой е вашия парк ?

#328 Потребителят е офлайн   Waikikii Икона

• PipPipPip

Публикувано: 29 January 2006 - 09:07 AM

Ами Дог, парка е този, който е между УНСС и Технически университет. Наскоро близо до него построиха един нов хотел "Витоша". А самото куче се намира в автокъща "Онтарио". Успях да намеря и адреса-град София, Студентски град, срещу РУМ-а, 02/68 94 16, 02/962 19 69. Предполагам че кучето е подарено от някой доволен клиент на автокъщата, защото другите кучета, които охраняват са поне немски овчарки или поне наподобяват такива.

#329 Потребителят е офлайн   sekulski Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 January 2006 - 12:16 PM

Хора, кажете ми как да науча кучето на хигиенни навици ! Вчера го взех и вече опика половината апартамент. На 3 месеца е, дайте някакъв съвет, моля !

Прикачени файлове

#330 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 January 2006 - 06:50 PM

Хигиенните навици се възпитават. Няма как да очаквате, ако сте го взели вчера, то да е научено и да си върши работата само навън.
Самоед е много, много чистоплътно куче. Но за да има ходи навън, то ВИЕ трябва да го научите. Разбира се, че ще пишка в къщи, ще тичате с парцала, няма как b)

Съвети, които мога да ви дам
- извеждайте го навън по често. Не на разходки, а навън. Свикнете рано сутрин, примерно преди работа - за половин час навън. На обяд - също, след обяд и вечер. То трябва да свикне, че излиза редовно.
- Следете го, наблюдавайте го. То никог а не си прави работите - ей така. Наглася се, върти се, става неспокойно, скимти. Трябва да познавате отлично всяка негова реакция. В момента в който започне да прави така и усетите, че ще си прави нещото - навън ! Първите пъти може и да ви прави напук, примерно да не направи нищо, а в момента в който се приберете, да го направи в къщи, но .. то още е бебе. Когато се изпишка навън, не бързайте да го прибирате веднага - похвалете го, погалете го, дайте му храничка. Така постепенно то ще разбере, че вън е правилното място.
Пригответе се и се заредете с търпение. Каквото и да ви напиша, ще ходите с парцала поне още два месеца. Не го поощтрявайте да си върши работата на определено място в къщи - примерно балкона или банята. Ще свикне там и мног отрудно ще го отучите. Просто създайте ред и навици в живота му.

С какво го храните бебето ! Откъде е ? Има ли родословие ? Разкажете повече за него, ще се радвам да науча повече за него. Ако имате каквито и да са въпроси, питайте - ще ви отговарям. d)

#331 Потребителят е офлайн   Finve Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 January 2006 - 09:14 AM

Цитат

.... защото в нашия парк има един самоед...за съжаление вързан за една верига като пазач в една автокъща s). ..... А той според мен е много красив, има някакво детско излъчване w)... С мойта Кара тичат заедно-той на синджира си, а тя от другата страна на оградата. И сърцето ми се къса като го гледам така вързан, сам. Страшно много ми се иска да отида да попитам дали няма да ми го продадат, но няма да имам възможност да гледам и двета кучета, а така ми се иска...той е роден за свобода, сняг...

Много се натъжих от съобщението на Valia & Kara,
Мноооооооооооооогоооооооооо s) s) s) s)

Може ли да помоля ако някой има възможност да направи нещо за този самоед....., да го вземе оттам.
Ех, защо съм толкова далеч от София. s) s) s)

Такива неща много ме натъжават, особено когато съм безсилна да помогна. Но се надявам, че някой добър човек ще спаси този самоед

Съжалявам за този постинг, но съм достатъчно разстроена, за да го изтрия.

Ще се радвам много ако от този форум науча и добрата новина, че самоедът от парка си е намерил "по-добър" стопанин и е СВОБОДЕН.
w) w) w)
User's Signature

Finwe-Land - Alaskan Malamutes[br][br]

Величието и моралният напредък на една нация    могат да се оценят по отношението й към животните"  Махатма Ганди

#332 Потребителят е офлайн   sekulski Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 January 2006 - 11:43 AM

Хора искам да ви питам каква храна да давам на кученцето,на 3 месеца и половина е,и не знам дали е по добре да му давам гранулирана храна или да му готвя???? d) b)

#333 Потребителят е офлайн   ivana_t Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 31 January 2006 - 12:35 PM

Моля дайте координати къде се намира този вързан самоед и дали сте сигурни че ще го дадат.Аз съв Ваня и както споделих с всички вас моята Джули-самоед почина и страшно страдам когато се гледат кучета в тези условия.Мога да помогна стига да получа подкрепа и от собствениците.
Давам и моя и-меил

vanina_tt@abv.bg

#334 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 January 2006 - 12:54 PM

Цитат

Хора искам да ви питам каква храна да давам на кученцето,на 3 месеца и половина е,и не знам дали е по добре да му давам гранулирана храна или да му готвя???? d)  b)

Не готви !
Можете да прочетете темата за хранене, мисля, че има какво да научите.

Хранете с хубава храна на гранули. Като по малък хранех с Нутра Нугетс, храната е хубава и мога да я препоръчам. На тази възраст храненето е по няколко пъти на ден, давайте му на малки порции, минимум 2 или 3 пъти на ден.
Избягвайте да храните преди разходка - първо се разходете, после нахранете. Осигурете му спокойствие след хранене.
Добавки към храната - кашкавал, риба, кисело мляко, обезсолена извара. Не давайте кокали.
Свикнете да го храните с еднаква храна, а не днес готвено, утре суха. Това не е хубаво за кученцето. Еднообразната храна няма да му навреди, напротив.
За калций - лично не бих ви препоръчал, ако няма нужда. В храната има достатъчно, тя е балансирана. Мисля, че по горе бях написал и за добавката Айриш кал, която съм давал.
Не правете кученцето дебело. Самоеда е винаги готов за храна, за храничка прави всичко. Свиквайте го да яде в определено време, създавайте му режим.
Решете редовно.
Следете акото. Трябва да е хубаво, твърдо, по козинката отзад да не остава b)
Играйте повече с него ... това е най хубавата възраст. Запознавайте го с околония свят, оставяйте го да се запознава с кучетата в парка ... още е неуверен, но скоро ще се убедите, че е безстрашен и иска да отиде да види всичко живо и да се запознае с него ... super

#335 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 January 2006 - 01:17 PM

Цитат

Ами Дог, парка е този, който е между УНСС и Технически университет. Наскоро близо до него построиха един нов хотел "Витоша". А самото куче се намира в автокъща "Онтарио". Успях да намеря и адреса-град София, Студентски град, срещу РУМ-а, 02/68 94 16, 02/962 19 69. Предполагам че кучето е подарено от някой доволен клиент на автокъщата, защото другите кучета, които охраняват са поне немски овчарки или поне наподобяват такива.

ivana_t, това е начина на връзка. Успех ! super

#336 Потребителят е офлайн   Waikikii Икона

• PipPipPip

Публикувано: 31 January 2006 - 03:01 PM

Цитат

Моля дайте координати къде се намира този вързан самоед и дали сте сигурни че ще го дадат.Аз съв Ваня и както споделих с  всички вас моята Джули-самоед почина  и страшно страдам когато се гледат кучета в тези условия.Мога да помогна стига да получа подкрепа и от собствениците.
Давам и моя и-меил

vanina_tt@abv.bg

Ако случайно не можеш да намериш автокъщата, пиши ми на лични, ще ти дам GSM-a си, да се видим и да те заведа. Аз не съм говорила с тези хора дали ще го дадат, каква цена евентуално ще искат...Дано има надежда за него. Пиши ми моля ти се, ако решиш да го вземеш, ако успееш, всичко r) Искам да знам какво става...Ако стане, често, няма да има по-щастлив човек от мен!!! w)

#337 Потребителят е офлайн   ivana_t Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 31 January 2006 - 03:25 PM

Относно вързания самоед-както обявих бях готова да взема самоеда намиращ се в автокъща. Разговарях по телефона.Но за съжаление нито се дава нито се продава.На въпроса ми защо кучето е вързано ми бе отговорено: ТОВА Е РЕШЕНИЕТО НА СОБСТВЕНИЦИТЕ!!!!!
А бях твърдо решила да помогна на клетото животно като бях готова да го взема и да го даря с цялата си любов която изпитвах към Джули.Жалко много жалко.Да помислим какво бихме могли да направим и да спасим тази красота
и това чаровно куче.Приемам придложения и на имейла ми

#338 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 January 2006 - 03:59 PM

Не случайно в цялата тема се опитваме да обобщим, че самоед е порода, която е силно социализирана. Това куче живее за хората и ги дарява с цялата си любов. Той се чубства нещастен, ако е далеч от хората и не общува с тях. Живял е вътре в иглутата, хилядолетия назад. Свикнал е да бъде около хора, да ги приема, всякаква агресия към хора му е изключена. Ще вие от самота, когато е вързан или изолиран, ще лае нервно. За да бъде щастлив, му трябва човешка обич ... но има и такива хора, за съжаление. Като тези собственици ... Поне каишката му не е метална, а кожена. И го разхождат от време на време явно. В случея кучето, както винаги, кучето не е виновно, а тези, които са го оставили.

#339 Потребителят е офлайн   ivana_t Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 31 January 2006 - 04:18 PM

Ох сърцето ми се къса от мъка и съжаление.бях готова да го взема но явно не ги е грижа тези"СТОПАНИ".а щеше да бъде обичан и гледан.и обграден с много любов която заслужава

#340 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 January 2006 - 04:36 PM

ivana_t - извинявам се, че ви давам съвет.

Вземете едно бебе, хубаво, малко, с родословие, отгледайте го, грижете се за него, посещавайте изложби, създайте контакти с развъдчиците от България и Европа, направете хубави връзки, създайте поколение на вашия самоед, вижте бебетата му след време на изложбените рингове в страната и чужбина. Така ще помогнете на породата като цяло, ще можете да се гордеете, че от вашата обич има смисъл, че вашите бебета имат добри стопани и вашите поколения не са вързани по дворовете ... не зная, поне аз така мисля.

Каквото и да решите, пишете, ще помагаме с каквото можем super

• (162 Страници) +
  • « Първа
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема