Самоед
Публикувано: 23 January 2006 - 07:40 PM
Публикувано: 23 January 2006 - 07:58 PM
Ако мога да помогна с каквото и да е, кажете ...
Публикувано: 23 January 2006 - 08:30 PM
Всяко място ми напомня за нея като тръгна да се разходя.Вървя по пътеките и си спомням до най малка подробност какво се е случило за да съм щастлива.
В момента не мога да взема друго куче-не съм готова.Но уверявам Ви че ако дойде този момент ще бъде само породаСАМОЕД и ще се казва пак УАИТ ВАНЕСА ДЖУЛИЯ!! Да са ви живи и здрави самоедите и Бог да ги пази!Спирам защото сълзите ми се стичат.Но ще се радвам на снимките които побликувате-дано да са повече.
ВАНЯ
Публикувано: 23 January 2006 - 10:46 PM
Публикувано: 23 January 2006 - 11:34 PM
Публикувано: 23 January 2006 - 11:52 PM
Незнам дали бих могла да давам съвети по отношение на отглеждането,възпитанието и т.н. но бих могла да споделя моя опит и да обменя такъв с други стопани.Много статии и книги има изписани ,но аз мисля че всяко куче си има своя индивидуалност и нрав и изисква индивидуален подход.Много любов!А "самоеда"-какво да кажа:много своенравен и чувствителен.Много умен и много хитър(ах какви номерца измисля)!Прекалено добъри дружелюбен,никаква агресия(освен ако не става дума за "дама"-тогава.......).Единственото качество с което ми е трудно да се преборя е своенравността му и голямото му желание да "ходи по любов",ако мога така да се изразя.Забравя за всичко ,за името си дори.....и черта.......
Разбира се аз съм си виновна,защото може би не съм била достатъчно строга във възпитанието му и сега си нося последствията.За преборването с тяхната своенравност не мога да давам съвети,само приемам!
Още нещо което искам да споделя е :Самоедите са като децата,когато им говори6 с дружелюбен тон-изпълняват и слушат,а когато им повишиш тон или се караш-те се сърдят!!!!
Обичайте ги и ако може да им дадем повече свобода и игри-ще са най-щастливи!
Публикувано: 24 January 2006 - 08:12 AM
Лично аз го прибавях към прясно мляко което тя обожаваше.А може и към храна която е надробена. Избягвах само лятно време в горещините. А когато започваше процеса на смяна давах по схема "Зоогланц" -1 кутия.Благодарение на тези съвети които ми бяха дадени имах възможност да се радвам на една здрава и силна козина.И да не забравяме още един ритуал-редовно разресване.
Обичайте ги и ги дарявяйте с много любов и грижи.Заслужават.А аз ще се радвам на вашите любимци чрез снимки които вие ще побликувате.
Ваня
Публикувано: 24 January 2006 - 01:22 PM
Цитат
Още нещо което искам да споделя е :Самоедите са като децата,когато им говори6 с дружелюбен тон-изпълняват и слушат,а когато им повишиш тон или се караш-те се сърдят!!!!
Обичайте ги и ако може да им дадем повече свобода и игри-ще са най-щастливи!
Същия ...
Ситуация - излизаме в парка. Игра, щастие, радост ... тича като луд, дивее super Прекрасно изпълнява команда "Ела" - връща се от далече, давам му храна, джоба ми е винаги пълен, потупвам го " добро куче, добро куче", така 20 пъти ... и в следващия момент вдига глава нагоре и изчезва ... l) Проблема е, че пресече улицата, а можеше да има коли и сега сме на дълъг повод, едно въже за простиране. Пускам го да тича свободно само когато има други кучета, тогава не се отдалечава.
Много хубав, прекрасен характер бих казал ... толкова слънчев и усмихнат, винаги готов за игра, за тичане ! Добър ... всички хора са му приятели, че чак се ядосвам понякога, защото иска да се запознае с всичко и всички в парка.
Иначе с други кучета нямаме проблем, само да искат да играят и да тичат с него - ако започнат да се правят на "мъже", не отстъпва ... смел е, не се предава.
Надали мога да дам нещо като възпитание ... самия аз се притеснявам, че имаме проблем с връщането. Повече игра - когато е ангажиран да играе, няма време да мисли за глупости. Иначе разбира всичко, ама така хубаво го разбира, че ... и пак си го прави на неговото. Прилича малко на мен в това отношение b)
За козината - давам Айриш кал и храня с храна на Нутра нугетс за хубава козина, с засилено съдържание на ориз и яйца. Сега ще пробвам и с бирена мая, но бих казал, че нямаме проблем с козината. Не знаех за зехтина, ще пробвам и аз. Иначе обича кисело мляко super
Обичам го w)
Публикувано: 24 January 2006 - 02:21 PM
Цитат
..... Иначе разбира всичко, ама така хубаво го разбира, че ... и пак си го прави на неговото.
Защо ли ми звучи така познато b) b) b) dribble

Finwe-Land - Alaskan Malamutes[br][br]
Величието и моралният напредък на една нация могат да се оценят по отношението й към животните" Махатма Ганди
Публикувано: 24 January 2006 - 05:32 PM
Публикувано: 24 January 2006 - 06:35 PM
Иначе на повод - засега никакви проблеми. Имаше период, в който се дърпаше като луд. Постоянно корекции, нон стоп, сега е по добре - на повод вървим на ред без да се дърпаме.
Ще видим, на мен ми е приятно да се занимавам с него и самоедския му характер. Даже му се радвам, опитвам се да мисля една стъпка преди него, за да видя какво ще измисли .. не винаги успявам, обаче super
Публикувано: 24 January 2006 - 06:57 PM
Публикувано: 24 January 2006 - 07:08 PM
Поддава се. Бях очарован до 7- 8 месец. Страхотен. В момента съм сигурен, че знае всичко, въпроса е че не винаги изпълнява. Следвам всичко, не оставям команда без изпълнение. Иначе правим всичко за храничка ... топката не му е много интересно, пръчка носи, но на настроение .. предизвикателство си е.
Сега стои и си играе с котката super А в къщи е перфектен !
Публикувано: 24 January 2006 - 07:30 PM
Това е:всичко знаят и разбират,но го изпълняват когато искат.Аз мислех че с възрастта ще поолегне,вече е на 4 години,но Амур си е същият "хитран-малчуган",дай му игра и цял ден може да го прави,няма и да се сети за мен или пък да иска да се прибере в къщи.Вечно се дърпаме и ние с "въжето за простир" с думите "Хайде в къщи".Чудя се как да го уморя -та да миряса.Видях в сайта снимки на дог с велосипед,не мога да си представя Амур така.Той ще хукне разбира се в друга посока и аз ще съм на земята!!! d)
Това за козината,което Ваня сподели (зехтин)е доста логично,ще опитам,аз досега съм давала само бирена мая.А с ресането сме цяла комедия,то се почва с едни четки и гребени,едно гонене,Амур го избива на игра(от малък),големи усилия ми коства да играя с някаква играчка в едната ръка и да реша с другата bl)
Публикувано: 24 January 2006 - 07:47 PM
Публикувано: 24 January 2006 - 09:57 PM
Ресане - задължително, и то от малки. Колкото по често решеш, толкова по хубава козина. Решеш не в посока към опашката, а нагоре, към главата, решеш на къси отсечки и отдолу, от подкосъма. Обръщаш едно място, да се види кожичката и почваш .. разресваш, обръщаш съседното. l)
С какъв гребен решеш ?
При мен слуша ... правя го на части, като видя, че му писва, малко го оставям на мира, после пак. Иначе ми е трудно да го държа прав, а особено, ако сме на изложба, се опитвам да го реша в стойка. Не че успявам де .. аз го държа, приятелката ми го реше, малко почивка за всички и после пак. Иначе обикновенно легнал, той обича, даже си мисля, че му прави удоволствие.
За колелото - ами това е само снимка b) Всъщност, истината е малко сложна - той дърпа, но трябва да се внимава много. Когато е сам, в смисъл не е видял куче - няма проблем. Но види ли друго куче ... бях се пребил така ... Но за него е полезно, защото иначе няма измаряне. Имам постижение - успяхме да отидем от Герена до НДК с колелото и не се пребих никъде. Иначе живея точно до стадиона и е много удобно с колелото около стадиона - място има перфектно, коли няма. Няма и много кучета, защото ако има .. не питай какво става. Но тегли с удоволствие иначе. Замислил съм варианта с количка някаква, но ... да видим какво ще стане !
Публикувано: 24 January 2006 - 10:21 PM
Водиш ли Кевин на Витоша??Там съм най спокойна,4е няма да забегне и да го сгази някоя кола.Аз съм в Младост и тук нямаме много място за големи разходки,освен междублоковите градинки или някой запустели полянки с много,лепки,камши4ета и бодили,които са ад за нас!Сега зимата не сме ходили на Витоша,незнам дали ще успея да кача Амур на лифта.Иначе много обича да се вози на колата(свързва го явно с приятни места и дълги разходки),но в затворени тесни пространства (като асансьор например) се страхува и не иска да влиза,нещто като клаустрофобия ли какво ли??
а за гребена-реша с четка и гребен на ферпласт с въртящите се зъбци(уш да не скубе),който много добре вади подкосъма,ама Амур не го одобрява много.....та както казах си е мъка!Колко кг е Кевин?
Амур все си мисля че е слаб(24кг),изобщо не е лаком,(не съм си мислила че моге да има такова куче),аз го храня с Еукануба (във форум про4етох недобри неща за тези фирми).
Откъде купуваш храната на Кевин??