Цитат
Хора искам да ви питам каква храна да давам на кученцето,на 3 месеца и половина е,и не знам дали е по добре да му давам гранулирана храна или да му готвя???? d) b)
Не готви !
Можете да прочетете темата за хранене, мисля, че има какво да научите.
Хранете с хубава храна на гранули. Като по малък хранех с Нутра Нугетс, храната е хубава и мога да я препоръчам. На тази възраст храненето е по няколко пъти на ден, давайте му на малки порции, минимум 2 или 3 пъти на ден.
Избягвайте да храните преди разходка - първо се разходете, после нахранете. Осигурете му спокойствие след хранене.
Добавки към храната - кашкавал, риба, кисело мляко, обезсолена извара. Не давайте кокали.
Свикнете да го храните с еднаква храна, а не днес готвено, утре суха. Това не е хубаво за кученцето. Еднообразната храна няма да му навреди, напротив.
За калций - лично не бих ви препоръчал, ако няма нужда. В храната има достатъчно, тя е балансирана. Мисля, че по горе бях написал и за добавката Айриш кал, която съм давал.
Не правете кученцето дебело. Самоеда е винаги готов за храна, за храничка прави всичко. Свиквайте го да яде в определено време, създавайте му режим.
Решете редовно.
Следете акото. Трябва да е хубаво, твърдо, по козинката отзад да не остава b)
Играйте повече с него ... това е най хубавата възраст. Запознавайте го с околония свят, оставяйте го да се запознава с кучетата в парка ... още е неуверен, но скоро ще се убедите, че е безстрашен и иска да отиде да види всичко живо и да се запознае с него ... super