Dog.bg Форуми : Самоед

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (162 Страници) +
  • « Първа
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Самоед

#341 Потребителят е офлайн   Waikikii Икона

• Free the мушмул :)
  • PipPipPip
  • Група: Root Admin

Публикувано: 31 January 2006 - 05:10 PM

Цитат

Относно вързания самоед-както обявих бях готова да взема самоеда намиращ се в автокъща. Разговарях по телефона.Но за съжаление нито се дава нито се продава.На въпроса ми защо кучето е вързано ми бе отговорено: ТОВА Е РЕШЕНИЕТО НА СОБСТВЕНИЦИТЕ!!!!!
А бях твърдо решила да помогна на клетото животно  като бях готова да го взема и да го даря с цялата си любов която изпитвах към Джули.Жалко много жалко.Да помислим какво бихме могли да направим и да спасим тази красота
и това чаровно куче.Приемам придложения и на имейла ми

Ivana, мерси все пак че си се поинтересувала за кучето. Ако някой има някакви предложения, наистина да пише тук. Аз явно само отдалече ще се любувам на бялото злато. Помислих си, че ако пиша, може да измислим заедно нещо, за да го спасим.

#342 Потребителят е офлайн   Finve Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 31 January 2006 - 05:25 PM

Ivana
Valia & Kara
и всички загрижени за съдбата на самоеда.

Може би е било грешка, че сте звъннали по телефона, а не сте говорили направо със собствениците. Моят съвет е да намерите кои са собствениците/собственикът и да се говори лично с някой от тях. По телефона нещата могат да се замажат лесно, по-лесно се отказва.

Не знам с какво друго да помогна, но моля ви бъдете настоятелни

Очаквам добри новини от вас и ви стискам палци.

Благодаря ви за всичко което правите
User's Signature

Finwe-Land - Alaskan Malamutes[br][br]

Величието и моралният напредък на една нация    могат да се оценят по отношението й към животните"  Махатма Ганди

#343 Потребителят е офлайн   andjelika Икона

Публикувано: 31 January 2006 - 06:52 PM

Здравейте на всички които обичат тази очарователна порода!Аз самата имам удоволствието да се грижа за един прекрасен представител.Името му е Силвър,на 9 месеца.

Прикачени файлове

#344 Потребителят е офлайн   everest Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 January 2006 - 06:57 PM

Много неприятна е гледката самоед на верига знам къде е автокъщата и мисля утре да отида до там но като знам че собствиниците са много труден характер и е трудно да ги хванеш на място,стига наистина някой да може да го приюти със сигурност то аз ще дам всичко от себе си за да помогна

#345 Потребителят е офлайн   Waikikii Икона

• PipPipPip

Публикувано: 31 January 2006 - 07:17 PM

Цитат

Много  неприятна е гледката самоед на верига знам къде е автокъщата и мисля утре да отида до там но като знам че собствиниците са много труден характер  и е трудно да ги хванеш на място,стига наистина някой да може да го приюти със сигурност то аз  ще дам всичко от себе си за да помогна

Ами Ivana, засега е сигурна че иска да вземе дог-ито b) И аз си мисля, че разговора със собствениците ще е труден, защото сигурно са някой мутри(предполагам, защото автокъщата е една от най-скъпите в София)...Everest, пиши ни утре какво е станало, ако намериш време за това!Благодарим!

#346 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 January 2006 - 07:20 PM

Дано да се получи нещо, дано !!! Амо мога да помогна с каквото и да е, пишите, а в почивните дни също мисля да се разходя до там !

Силвър, здравейте ! Нашата малка самоедска група вече съвсем не е малка ! Радваме се да ви видим ! super

#347 Потребителят е офлайн   everest Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 January 2006 - 08:24 PM

Между другото бях обещал на Надя че като кръстим малките да пиша и след дълго време на дебати и спорове с приятелката ми решихме момчето-Робин и момичето-Лиса да са ми живи и здрави w)

Прикачени файлове

#348 Потребителят е офлайн   everest Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 January 2006 - 08:27 PM

това горе е Робин а това е нашата Лиса

Прикачени файлове

#349 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 January 2006 - 10:00 PM

Красиви бебета .. радвам се за тях ! Нека да ти носят много щастие ! super

#350 Потребителят е офлайн   Finve Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 February 2006 - 11:03 AM

everest,
Поздравления за теб, прекрасни са, сладки и красиви. w) w) w)
Радвай им се, дарявай ги с любов и ги Намачкай ги от мое име. w)

А колкото до самоеда в автопарка, моля те направи всичко възможно да го измъкнем оттам. Собственик мисля, че ще се намери. Мисля, че Ивана заяви такова желание, но пак да я питаме
User's Signature

Finwe-Land - Alaskan Malamutes[br][br]

Величието и моралният напредък на една нация    могат да се оценят по отношението й към животните"  Махатма Ганди

#351 Потребителят е офлайн   ivana_t Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 01 February 2006 - 12:59 PM

Аз съм Ивана-да обещах и вчера веднага се обадих в тази автокъща.Бях готова да тръгна веднага да взема това клето животно на синджир. и да живее при мен обградено с най силната любов която мога да му дам.
Отговора беше-Кучето нито се дава нито продава.А на въроса ми защо е вързан на синджир любезен женски глас отсече"ТОВА Е РЕШЕНИЕ НА СОБСТВЕНИЦИТЕ-ТАКА СА ПРЕЦЕНИЛИ" ВЪЗМУТЕНА СЪМ.ЖАЛКО ВЪПРЕКИ ОГРОМНОТО МИ ЖЕЛАНИЕ НЕ МОЖАХ ДА ПОМОГНА.ДАЙТЕ ДРУГО ПРЕДЛОЖЕНИЕ-ДА СЕ СЪБЕРЕМ И ДА ОТИДЕМ НА МЯСТО СЪС ВСИЧКИ НАЛИЧНИ САМОЕДИ И ДА МУ ДАДЕМ УРОК КАК СЕ ГЛЕДА ТАЗИ ПРЕКРАСНА ПОРОДА.ДАНО УСПЕЕМ ДА ГИ ВРАЗУМИМ.

#352 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 February 2006 - 01:02 PM

Аз съм за !!! super

#353 Потребителят е офлайн   Waikikii Икона

• PipPipPip

Публикувано: 01 February 2006 - 01:54 PM

Нека да изчакаме, Еverest какво ще успее да направи, ако и той не може...бройте и една "бойна' голдън-ка към отряда самоеди r)

#354 Потребителят е офлайн   puppie Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 01 February 2006 - 02:44 PM

Здравейте, радвам се, че имам възможност да се обърна към хора с опит като вас, защото имам проблем. Имам самоедче от 5 дена. На 3 месеца е, донесен е от някакво село, с родословие е, всичко точно, но едно нещо много ме притеснява. Там, откъдето идва, не знам как са го гледали, но забелязвам, че е леко слабичък! Гледах снимките,които сте постнали и кученцата приличат на пухести мечета, пък моето явно е било недохранвано. Искам да ви питам с колко да му увелича храната и колко пъти да го храня, докато стане по-пухкав?

#355 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 February 2006 - 03:08 PM

Цитат

Искам да ви питам с колко да му увелича храната и колко пъти да го храня, докато стане по-пухкав ?

Привет !

Трябва да прегледате някои неща, които не са само храна.

Първо - вижте си родословието. Потърсете снимки или информация за родителите на кученцето - то следва да прилича на тях. Възможно е те да са с по тънки кости, с по къса козина - това няма как да оправите.

Второ - проверете дали са му поставени всички необходими ваксини и най вече дали е обезпаразитено. Ако е гледано на село, е възможно да не е обезпаразитено и е напълно възможно да има глисти и от това да е по слабичко - просто проверете това в ветеринарния му паспорт или говорете с предишните му собственици.

Трето ... хубава храна. Хранете го с хубава храна, по възможност гранули. Не бих ви препоръчал да готвите. Не го тъпчете, просто регулирайте редовното хранене. Следете акото му - дали е хубаво, а да не е рядко. Повече вода, всъщност самоедите пият много вода, хубаво е на достъпно място винаги да има водичка, която да сменяте редовно.

Ако може, снимай го или напиши и родословието. Ще се радвам да научим откъде е, кои са родителите му, да говорим за тези кучета, въобще ...
добре дошъл ! super

#356 Потребителят е офлайн   puppie Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 01 February 2006 - 03:49 PM

За родословията на родителите - прегледах ги и всичко изглежда точно, обаче нямам снимки, което всъщност не ми помага.
От човека, от когото го купихме, не разбрах дали му е давано нещо за обезпаразитяване, той не знаеше, не беше собственик на кутрето, и като ходихме на ветеринар за третата ваксина, той препоръча да му дадем хапче за вътрешни паразити. Каза, че е възможно, ако има глисти да повърне и да се види, но Ранд(така са казва) така и не повърна.
Иначе за храната, човекът който ни го даде каза да му готвя и по-малко да му давам гранули, за да расте по-бързо(тва се съмнявам да е така...) Затова му взех гранули за малки кучета и му ги поливам с бульон от месо. Акото му не е рядко, обаче рядко ходи "до тоалетна", което ме навежда на мисълта, че може да има глисти. Мисля, че хапчето му трябва вече да действа. Винаги има вода, това не е проблем.
При първа възможност ще напиша нещо повече за Ранд, сега нямам възможност. Благодаря ти за съвета! worthy

#357 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 February 2006 - 04:34 PM

Ако родословието е истинско, то в клуб Северни кучета ще има информация както за родителите, така и за връзката.

Ще се радвам Ранд да е добре ! super

#358 Потребителят е офлайн   everest Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 February 2006 - 06:56 PM

Както бях обещал днес се отбих до автокъщата и да ви кажа си поговорих около 15 минути с охраната понеже собственика го нямаше и понеже съм доста добре трениран в разговорите с хора с малко по дебели вратове ископчих малко информация -самоедчето е най-глезеното куче казано с две думи(хранят го добре,разхождат го всеки ден и всички останали задължителни процедури).Собственика има още един самоед в другата си автокъща и е голям почитател на породата ,дори сега щял да взима още едно кученце и поне според мен ако наистина собственика е такъв почитател на породата ще ми бъде интересно да се срешна с него лично, което и смятам да направя.
Поне се надявам да се обедя че наистина се грижат за кученцата си,защото със сигурност няма да ги продадът на някой.
И друго което искам да споделя със вас -по принцип не се сещам от каде съм чел но със сигорност знам че самода е единственото куче от северните породи което става за пазач понеже нито един от другите сибирски породи не хапят а само лаят,не ме разбирайте погрешно и аз не съм превърженик на веригите. d)

#359 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 February 2006 - 07:14 PM

Самоеда не хапе !!! Ако има и най малка агресия към хора, то това не е самоед ! Няма как да хапе.
Това куче е отглеждано заедно с хората от хиляди години. Живеело е в иглутата, използвали са го като печка, за да се топлят. Спяло е с тях, играели е с децата. Силно социализиран - това е посланието на породата.
То не може да се използва за охрана, може да лае по хора, по скоро от радост. То не може да бъде агресивно, случва се агресия към други кучета или животни, в първия стандарт на породата е било записано, че има изразен ловен инстинкт, но после това е отпаднало. Но ловен инстинкт има - самоед е сериозно куче, но всякаква охранителна агресия, и то към хора е изключена.

Правени са опити в Русия ... има самоед, ако се поразровя из списанията, ще намеря и името му, който е трениран за защита, но и там собствениците и дресьора споделят, че това е по скоро игра, подражание, прави го заради собственика и наградата.

Както и да е .. щом някои хора определят любовта си към кучето и породата, като го вържат и му подхвърлят храна ... дано да не си вземе втори самоед ! n)

#360 Потребителят е офлайн   everest Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 February 2006 - 07:16 PM

Цитат

За родословията на родителите - прегледах ги и всичко изглежда точно, обаче нямам снимки, което всъщност не ми помага.
От човека, от когото го купихме, не разбрах дали му е давано нещо за обезпаразитяване, той не знаеше, не беше собственик на кутрето, и като ходихме на ветеринар за третата ваксина, той препоръча да му дадем хапче за вътрешни паразити. Каза, че е възможно, ако има глисти да повърне и да се види, но Ранд(така са казва) така и не повърна.
Иначе за храната, човекът който ни го даде каза да му готвя и по-малко да му давам гранули, за да расте по-бързо(тва се съмнявам да е така...) Затова му взех гранули за малки кучета и му ги поливам с бульон от месо. Акото му не е рядко, обаче рядко ходи "до тоалетна", което ме навежда на мисълта, че може да има глисти. Мисля, че хапчето му трябва вече да действа. Винаги има вода, това не е проблем.
При първа възможност ще напиша нещо повече за Ранд, сега нямам възможност. Благодаря ти за съвета! worthy
Задължително е преди ваксинирането да се дават хапчета за обезпаразетеване.
За акането,с каква храна го храниш точно защото при определени храни кучетата акат по малко защото храната е усвоима около 95% от организма и акитата са много малко.Споделям мнениоето на Dog не готви ,най-много прави веднъж в седмицата супичка от телешко никакво свинско в менюто.И се поразрови из саитовете за кучета и потърси повече инфо.за храненето.
Успех и да ти е жив и здрав Ранд super

• (162 Страници) +
  • « Първа
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

2 потребители четат тази тема