Dog.bg Форуми : Самоед

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (162 Страници) +
  • « Първа
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Самоед

#401 Потребителят е офлайн   everest Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 06 February 2006 - 06:19 PM

Дог ако обичаш публикувай някоя друга снимка на Кевин онази с колелото в парка е Върха w)

#402 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 06 February 2006 - 08:25 PM

Чак върха .. тича. Уча го да тегли, нали това му е в природата. Давам пример - в Финландия, Англия, Америка, Дания, Италия, Франция, Русия самоедите теглят. През зимата има състезания за северните породи, а през лятото - състезания с колела - байк джоринг, с специални колички ... просто им се възхищавам.

Визията за самоед е, че самоеда не е това, което е b)

Това е отлично работно куче, наследило най добрите черти на северните породи. Издръжливост, смелост, желание за работа, обучаемост, доброта и най важното - разбирателство с човека. В допълнение - невероятна красота, козина като на северна мечка, бяла и чиста, очи като маслинки, които говорят, черно носле като мече, въобще w)

Самоед в класификациите на Международна федерация по кинолия е в 5 група, секция 1 - северни впрегатни кучета, според Американския кенел клуб - Работни породи, според Английския кенел клуб - Пастирски породи.
Характерно е, че в първия стандарт на породата е било записано - изразени ловни инстинкти. Самоед е лайка все пак, самоедска лайка. Но след това ловните инстинки са отпаднали и днес стандарта е без тях. Което не означава, че ги няма ...

Май се отплеснах .. b)

#403 Потребителят е офлайн   everest Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 February 2006 - 09:10 PM

Че то лошо няма .... super

#404 Потребителят е офлайн   everest Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 February 2006 - 09:25 PM

d) Искам да ве попитам за чиповето във вид на капсула които се инжектират под кожата дали не създават някакъв дискомфорт на кучето и дали са наистина безвредни w)

#405 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 February 2006 - 09:29 PM

Да .. въобще сме една от най старите породи .. помолих да напишат историята на самоедите в България. Иска ми се да опишем тази история и да я водим, да видим къде сме ние, да се опитаме да направим една самоедска среща ... b)

Често срещам самоед в парковете. Явно има ного хора, които гледат самоеди. За съжаление често ги срещам и по зоомагазините. Други .. просто не се интересуват. Един човек се опита да ми обясни, че Кевин не бил самоед .. въобще. Видях самоедче с кости като щеки, опадала козинка, а беше бебе ... хората стояха и гледаха Кевин и казваха - ами .. вижте нашето, постоянно е болно, пада му козината ... плачеше ми се. Взето от зоомагазина за куп пари. Такива неща, за съжаление.

А иначе днес се скъсахме да теглим гумата. Как се радва на снега това куче !!! Имах проблеми на работа, в момента, в който излезнах с него в парка ... забравих всичко. Предава си настроението по някакъв странен начин. Като видиш тази жизнерадостност и тази самоедска усмивка, просто .. забравяш. Оставате ти, той и снега ...

#406 Потребителят е офлайн   everest Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 February 2006 - 09:39 PM

Цитат

Да .. въобще сме една от най старите породи .. помолих да напишат историята на самоедите в България. Иска ми се да опишем тази история и да я водим, да видим къде сме ние, да се опитаме да направим една самоедска среща  ...  b)

Често срещам самоед в парковете. Явно има ного хора, които гледат самоеди. За съжаление често ги срещам и по зоомагазините. Други .. просто не се интересуват. Един човек се опита да ми обясни, че Кевин не бил самоед .. въобще. Видях самоедче с кости като щеки, опадала козинка, а беше бебе ... хората стояха и гледаха Кевин и казваха - ами .. вижте нашето, постоянно е болно, пада му козината ... плачеше ми се. Взето от зоомагазина за куп пари. Такива неща, за съжаление.

А иначе днес се скъсахме да теглим гумата. Как се радва на снега това куче !!! Имах проблеми на работа, в момента, в който излезнах с него в парка ... забравих всичко. Предава си настроението по някакъв странен начин. Като видиш тази жизнерадостност и тази самоедска усмивка, просто .. забравяш. Оставате ти, той и снега ...

d) Аз когато си търсих кученце,преди нова година направо се отвратих от тия хора в зоомагазините влизаш в магазина и виждаш кавказка овчарка на около 3 месеца във аквариум ами кучето заемаше 2/3 от аквариума нямам думи грозна гледка,няма ли някакъв закон за тези работи .... не ми се говори s)
Иначе за срещата съм 100% за само че ние ще можем след началото на следващия месец super

#407 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 February 2006 - 09:55 PM

Борим се ... поне колкото можем. Борим се да разясняваме на всички, че куче се купува от развъдник, че трябва да има родословие, че не може кученца да се продават в аквариуми ... правим каквото можем, ако си забелязал. Надали ще успеем, но поне опитваме. Един, двама човека, които са посетили този сайт и този форум, едно или две деца, които пишат тук да се замислят ... пак е нещо.

А иначе - винаги готови за среща ! Ние правим чудесни срещи и на форума, въобще .. ще ви чакаме.

Какво изядоха малките днес ? b)

#408 Потребителят е офлайн   everest Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 February 2006 - 10:20 PM

Още си ядът старите чехли новите са на високо r)

#409 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 February 2006 - 10:31 PM

Цитат

Още си ядът старите чехли новите са на високо r)

Ако си направя списък, ехе .. що неща ! Но вече спря, сега е спокоен в къщи. Само аз съм неспокоен, когато той е сам. Отвреме на време намирам филма - Сам в къщи 5 b) Всичко на земята, той най отгоре ! И само на моето легло иска да спи, и само мойте завивки събира ! Беше изял възглавницата по едно време, като се прибрах в нас ... всичко в пух и нашия отгоре, муцуната му в пук и гледа умно. Комбина с котката - бях им качил храната на високо, тя ходи и я бута отгоре, нашия разкъсва долу ... детски бели. Но иначе е спокоен в къщи, ще видиш след време ...
Знаеш ли, понякога така ми се иска пак да е бебе ... b)

#410 Потребителят е офлайн   everest Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 February 2006 - 11:02 PM

Защо ми звучи толкова позната тази работа с хранат,а пък за леглото просто не говорим по два пъти на ден се перът покривки и одеала ами 4 рула тоалетна хартия в началото сега смъкнахме на три говоря за два дена (голямо акане пада) пък за килима лелееее каква автомивка го чака добре че в коридора и в кухнята сме на фаянс че ако беше паркет не ми се мисли super best

#411 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 February 2006 - 11:12 PM

Определи им дневна дажба. Храни ги по малко, не им давай да ядат по много. Дръж ги нормални, след 4 - 5 месец, като почнат повече да излизат и да тичат, даже е хубаво да са по слаби. Не трябва да са дебели на тази възраст. Не се притеснявай, килограми се добавят, важното е да израснат правилно, когато им растат костите. Поне аз съм привърженик на тази теория. Можеш на 6 месеца да им напровиш едно изследване калций/фосфор, възрастта е хубава, ако има нещо, има време да коригираш. Ще станат красавци ... тогава пък ще решеш като луд. Тепърва и възпитание ... въобще, приключенията за теб сега започват ! super

#412 Потребителят е офлайн   everest Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 February 2006 - 11:29 PM

Дог ядът на режим по четри пъти на ден по малко между 250-300грама(на ден) и по половин кофичка кисело мляко на кученце вървят добре не им претоварвам стомахчетата акат добре с ресането почват да свикват решим ги по малко и когато почват да негодуват спираме не мисля че са с наднормено тегло и знам че е вредно за костната им система а козината е перфектна сега излекувахме микроспорията и са много пухкави като снежинки са ,особено Робин мисля че за сега няма повод за претеснение и се надявам и в последствие да няма за обучението не се претеснявам особено ще дам всичко от себе си въпреки че за сега само ги глезим и мачкаме но знам прекрасно за какво става въпрос смо че приятелката ми не знае и само това ме претиснявано ако трябва първо нея ще дресирам. super super best Това за тоалетната хартия имам предвид че те акат ама и ние се онасяме големи чесници сме иначе бяха докопали четри рула и в къщи беше станало като на Стдадиона на мач между Левски и ЦСКА bravoS

#413 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 February 2006 - 10:30 AM

Цитат

d) Искам да ве попитам за чиповето във вид на капсула които се инжектират под кожата дали не създават някакъв дискомфорт на кучето и дали са наистина безвредни w)

Не, чипирането не създава никакъв дискомфорт, безболезнено е.
Ако имаш възможност, е хубаво да се направи. Ние имаме тату номер в ухото, но тази седмица или другата ще ходим и за чип - няма как, изискването е на страните от Европейския съюз, а тази година ще се разходим и до там.

#414 Потребителят е офлайн   Irmi4ka_ Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 07 February 2006 - 11:33 AM

Здравейте! Прочетох пет-шест страници, защото ми беше много интересна темата, но като видях колко е дълга не успях да свърша. Аз също имам самоед и много ще се радвам да обменяме опит и информация тук. Моля ако попитам вече зададен въпрос да не ми се сърдите.
Та... моето куче се казва Роби и е на три години и полувина. Много ми се иска да организираме някакви събирания на породата. Мислех да запиша Роби в клуб северни кучета (намерих сайта им в интернет, но го загубих и тъй като бе нов, не бе напълно довършен и нямаше доста информация). Единствената връзка, която открих бе имейл, но все още не съм получила отговор. Така че моля, ако някой знае сайта и какви дейности се извършват в клуба, ще съм изключително благодарна. b)

#415 Потребителят е офлайн   everest Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 February 2006 - 06:02 PM

d) http://www.ndbkc.dir.bg/ Пробвайте тази страница и Добре дошли super

#416 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 February 2006 - 08:50 PM

Добре дошли ! super

Ето го и Кевин в парка днес ... мъчи се с гумата b)
Но му се отразява добре, паничката му е празна за минути, като се приберем. Тегли, та пушек се вдига. Само ако е на неутъпкян сняг, той са натрупва отгоре и му става трудно. Но пък аз го тормозя ... изважда я, с малко усилия от негова страна. Забавляваме се ... Пробвах да седна в гумата, но той спира и се обръща и върху мен, така че .. трябва шейничка някаква. l)

Прикачени файлове

#417 Потребителят е офлайн   everest Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 February 2006 - 09:16 PM

Здрасти Дог днес поразпитах за хамути и ме насочиха към женския пазар имало занаятчии които правили всичко по поръчка и дори били взимали размер на кучето индивидоално,а вие откаде си взехте вашия w)

#418 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 February 2006 - 09:40 PM

Значи ако е за бебетата, още ви е рано ... с хамут - около година.

Хамута не е повод, той е неудобен за водене, за корекции, за команди. Той е за теглене, как да ти го обесня ... на теб ти трябва в момента нашийник, тънък, който да не оплита козинката, за да можеш да ги учиш да вървят до теб, като се наложи да коригираш нещо, примерно да не яде на земята. Хамута завършва малко зад опашката, при него, като дръпнеш и то цялото назад ... не е толкова удобен, бих казал.

Иначе не зная къде правят. Имам позната шивачка, прави всичко с материали на клиента b) Едно момиче от сайта сега се опитва да ушие, ако не - ще се разтъсим за да видим къде правят. Има и на Красно село, доколкото зная.

Но той се прави по кучето, трябва да се вземат мерки, трябва да завършва под опашката, точто, за да не натоварва при дърпането гръбнака на кучето.

#419 Потребителят е офлайн   everest Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 February 2006 - 09:50 PM

ОК,днеска не ни е особенно добър ден-разделихме се с момичето и сме направо като в дупка и е някак си много тихо и спокойно отвикнал съм и много ни липсва пакостницата (love)

#420 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 February 2006 - 10:30 PM

Съжалявам .. вярвам, че си я дал на добри хора и тя ще е добре ! Ще я видиш след време, как расте и ще и се радваш, ще видиш ! super

• (162 Страници) +
  • « Първа
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни