Самоед
Публикувано: 06 February 2006 - 08:25 PM
Визията за самоед е, че самоеда не е това, което е b)
Това е отлично работно куче, наследило най добрите черти на северните породи. Издръжливост, смелост, желание за работа, обучаемост, доброта и най важното - разбирателство с човека. В допълнение - невероятна красота, козина като на северна мечка, бяла и чиста, очи като маслинки, които говорят, черно носле като мече, въобще w)
Самоед в класификациите на Международна федерация по кинолия е в 5 група, секция 1 - северни впрегатни кучета, според Американския кенел клуб - Работни породи, според Английския кенел клуб - Пастирски породи.
Характерно е, че в първия стандарт на породата е било записано - изразени ловни инстинкти. Самоед е лайка все пак, самоедска лайка. Но след това ловните инстинки са отпаднали и днес стандарта е без тях. Което не означава, че ги няма ...
Май се отплеснах .. b)
Публикувано: 06 February 2006 - 09:29 PM
Често срещам самоед в парковете. Явно има ного хора, които гледат самоеди. За съжаление често ги срещам и по зоомагазините. Други .. просто не се интересуват. Един човек се опита да ми обясни, че Кевин не бил самоед .. въобще. Видях самоедче с кости като щеки, опадала козинка, а беше бебе ... хората стояха и гледаха Кевин и казваха - ами .. вижте нашето, постоянно е болно, пада му козината ... плачеше ми се. Взето от зоомагазина за куп пари. Такива неща, за съжаление.
А иначе днес се скъсахме да теглим гумата. Как се радва на снега това куче !!! Имах проблеми на работа, в момента, в който излезнах с него в парка ... забравих всичко. Предава си настроението по някакъв странен начин. Като видиш тази жизнерадостност и тази самоедска усмивка, просто .. забравяш. Оставате ти, той и снега ...
Публикувано: 06 February 2006 - 09:39 PM
Цитат
Често срещам самоед в парковете. Явно има ного хора, които гледат самоеди. За съжаление често ги срещам и по зоомагазините. Други .. просто не се интересуват. Един човек се опита да ми обясни, че Кевин не бил самоед .. въобще. Видях самоедче с кости като щеки, опадала козинка, а беше бебе ... хората стояха и гледаха Кевин и казваха - ами .. вижте нашето, постоянно е болно, пада му козината ... плачеше ми се. Взето от зоомагазина за куп пари. Такива неща, за съжаление.
А иначе днес се скъсахме да теглим гумата. Как се радва на снега това куче !!! Имах проблеми на работа, в момента, в който излезнах с него в парка ... забравих всичко. Предава си настроението по някакъв странен начин. Като видиш тази жизнерадостност и тази самоедска усмивка, просто .. забравяш. Оставате ти, той и снега ...
d) Аз когато си търсих кученце,преди нова година направо се отвратих от тия хора в зоомагазините влизаш в магазина и виждаш кавказка овчарка на около 3 месеца във аквариум ами кучето заемаше 2/3 от аквариума нямам думи грозна гледка,няма ли някакъв закон за тези работи .... не ми се говори s)
Иначе за срещата съм 100% за само че ние ще можем след началото на следващия месец super
Публикувано: 06 February 2006 - 09:55 PM
А иначе - винаги готови за среща ! Ние правим чудесни срещи и на форума, въобще .. ще ви чакаме.
Какво изядоха малките днес ? b)
Публикувано: 06 February 2006 - 10:31 PM
Цитат
Ако си направя списък, ехе .. що неща ! Но вече спря, сега е спокоен в къщи. Само аз съм неспокоен, когато той е сам. Отвреме на време намирам филма - Сам в къщи 5 b) Всичко на земята, той най отгоре ! И само на моето легло иска да спи, и само мойте завивки събира ! Беше изял възглавницата по едно време, като се прибрах в нас ... всичко в пух и нашия отгоре, муцуната му в пук и гледа умно. Комбина с котката - бях им качил храната на високо, тя ходи и я бута отгоре, нашия разкъсва долу ... детски бели. Но иначе е спокоен в къщи, ще видиш след време ...
Знаеш ли, понякога така ми се иска пак да е бебе ... b)
Публикувано: 06 February 2006 - 11:02 PM
Публикувано: 06 February 2006 - 11:12 PM
Публикувано: 06 February 2006 - 11:29 PM
Публикувано: 07 February 2006 - 10:30 AM
Цитат
Не, чипирането не създава никакъв дискомфорт, безболезнено е.
Ако имаш възможност, е хубаво да се направи. Ние имаме тату номер в ухото, но тази седмица или другата ще ходим и за чип - няма как, изискването е на страните от Европейския съюз, а тази година ще се разходим и до там.
Публикувано: 07 February 2006 - 11:33 AM
Та... моето куче се казва Роби и е на три години и полувина. Много ми се иска да организираме някакви събирания на породата. Мислех да запиша Роби в клуб северни кучета (намерих сайта им в интернет, но го загубих и тъй като бе нов, не бе напълно довършен и нямаше доста информация). Единствената връзка, която открих бе имейл, но все още не съм получила отговор. Така че моля, ако някой знае сайта и какви дейности се извършват в клуба, ще съм изключително благодарна. b)
Публикувано: 07 February 2006 - 06:02 PM
Публикувано: 07 February 2006 - 08:50 PM
Ето го и Кевин в парка днес ... мъчи се с гумата b)
Но му се отразява добре, паничката му е празна за минути, като се приберем. Тегли, та пушек се вдига. Само ако е на неутъпкян сняг, той са натрупва отгоре и му става трудно. Но пък аз го тормозя ... изважда я, с малко усилия от негова страна. Забавляваме се ... Пробвах да седна в гумата, но той спира и се обръща и върху мен, така че .. трябва шейничка някаква. l)
Прикачени файлове
-
DSC_0001.jpg (10.47K)
Брой сваляния: 243
Публикувано: 07 February 2006 - 09:40 PM
Хамута не е повод, той е неудобен за водене, за корекции, за команди. Той е за теглене, как да ти го обесня ... на теб ти трябва в момента нашийник, тънък, който да не оплита козинката, за да можеш да ги учиш да вървят до теб, като се наложи да коригираш нещо, примерно да не яде на земята. Хамута завършва малко зад опашката, при него, като дръпнеш и то цялото назад ... не е толкова удобен, бих казал.
Иначе не зная къде правят. Имам позната шивачка, прави всичко с материали на клиента b) Едно момиче от сайта сега се опитва да ушие, ако не - ще се разтъсим за да видим къде правят. Има и на Красно село, доколкото зная.
Но той се прави по кучето, трябва да се вземат мерки, трябва да завършва под опашката, точто, за да не натоварва при дърпането гръбнака на кучето.