Самоед
Публикувано: 07 February 2006 - 10:37 PM
Публикувано: 08 February 2006 - 09:29 AM
Цитат
Цитат
Ако си направя списък, ехе .. що неща ! Но вече спря, сега е спокоен в къщи. Само аз съм неспокоен, когато той е сам. Отвреме на време намирам филма - Сам в къщи 5 b) Всичко на земята, той най отгоре ! И само на моето легло иска да спи, и само мойте завивки събира ! Беше изял възглавницата по едно време, като се прибрах в нас ... всичко в пух и нашия отгоре, муцуната му в пук и гледа умно. Комбина с котката - бях им качил храната на високо, тя ходи и я бута отгоре, нашия разкъсва долу ... детски бели. Но иначе е спокоен в къщи, ще видиш след време ...
Знаеш ли, понякога така ми се иска пак да е бебе ... b)
ехааа това за комбините с котката в къщи ..на кави неща съм ставал свидетел, невероятни бели r)
Публикувано: 08 February 2006 - 11:39 AM
Цитат
Можеш да прочетеш по подробно за къпане в темата за груминг - Груминг на самоед
Ако имаш въпроси, питай, ще отговарям и ще помагам, доколкото зная. В темата има и шампоана, който ползвам, и маслото от норка, опитал съм се да обесня и какво права. Не че се справям добре де, но се уча и аз. Всъщност надали ще намериш този шампоан в магазините, но в момента има на шампоан за бели кучета, даже два вида - вчера ходих в магазина на Алабин.
Публикувано: 08 February 2006 - 11:42 AM
Цитат
Цитат
Можеш да прочетеш по подробно за къпане в темата за груминг - Груминг на самоед
Ако имаш въпроси, питай, ще отговарям и ще помагам, доколкото зная. В темата има и шампоана, който ползвам, и маслото от норка, опитал съм се да обесня и какво права. Не че се справям добре де, но се уча и аз. Всъщност надали ще намериш този шампоан в магазините, но в момента има на шампоан за бели кучета, даже два вида - вчера ходих в магазина на Алабин.
Простете, ако съм пропуснала,
Дог можеш ли да ми кажеш дали има сух шампоан в магазина на Алабин и ако имате някакви контакти (нали знаете, че сме далееече от София).

Finwe-Land - Alaskan Malamutes[br][br]
Величието и моралният напредък на една нация могат да се оценят по отношението й към животните" Махатма Ганди
Публикувано: 08 February 2006 - 11:54 AM
Цитат
Безкрайни благодарности, Дог
Ще очакваме добри новини w)

Finwe-Land - Alaskan Malamutes[br][br]
Величието и моралният напредък на една нация могат да се оценят по отношението й към животните" Махатма Ганди
Публикувано: 08 February 2006 - 12:11 PM
Публикувано: 08 February 2006 - 01:59 PM
Публикувано: 08 February 2006 - 02:01 PM
Цитат
С какво храниш ???
Публикувано: 09 February 2006 - 09:43 AM
Публикувано: 09 February 2006 - 11:57 AM
От доста марки самоедите се боядисват, което няма общо с водата. И се боядисват точно на лапите, около очите, устните и дупенцето...
Друг е въпросът, че МОЖЕ да е и от водата, но храната все пак е по-вероятният виновник.

Публикувано: 09 February 2006 - 12:44 PM
Публикувано: 09 February 2006 - 06:25 PM
Водата ... не зная как да проверите водата за съдържание на йод. Йода оцветява също, но не зная откъде може да се получава. В указанията, които са ми изпратени за Кевин е записано - йода е противопоказен за самоед, оцветява козината.
Започнете да храните с една храна, спрете се на една марка - Даймънд, Нутра Нугетс, Бош. И хранете само с нея, надявам се да изчезне след време.
Публикувано: 09 February 2006 - 07:24 PM
На скоро четох от сайта на един развъдник за Самоеди в Русия ,значи там имаше един такъв проблем -кучето е на 4 години женско и се появявя проблем с бъбреците и черния дроб след иследвания му е предписано от ветеренаря да мине на режим от повече течности тоест Борщ и други супи до преди това Кучето е яло само суха храна (не се уточнява каква е марката на храната) ,та мисълта ми е да внимавате да храните кучетата само с хубава храна и не жалете средства това че ще дадете с пет лева повече на седмица за хубава храна няма да ви повлеяе на бюджета дори ще спестите по нататъшни непреятности с вашето любимо създание.Ние сега опитваме Про План на Пурина за сега много я харесваме и се надявам да нямаме проблеми ,ако някой има опит с тази храна нека пише благодаря предварително. w)
Публикувано: 09 February 2006 - 08:58 PM
Цитат
Пада и козината на големи петна като я реша пада на цели кичури отдолу има нова козина но е много рядка .Имате ли представа от какво е това ?Моля ви помагайте
Отивате задължително на ветеренар може да е микроспория (гъбички)не мокрете кучето и още утре на доктор дано да не е това имали зачервяване в областа на редкия косъм?
Публикувано: 09 February 2006 - 08:59 PM
Цитат
Пада и козината на големи петна като я реша пада на цели кичури отдолу има нова козина но е много рядка .Имате ли представа от какво е това ?Моля ви помагайте
На колко е години ? Ако ви притеснява и не е обикновенното линеете, моя съвет е на лекар - нека да и направят изследвания. Надали можем да помогнем по интернет.
Като пада, отдолу има ли подкосъм ? Гъст ли е или е рядък ? Къде я гледате ? Къде спи ? В това време на годината трябва да има гъста козина, средата на зимата е. Ако я гледате в апартамент и спи на топло, примерно близо до парното ... може организма да се е подлъгал и да сменя козина, но както го описвате, надали е това. По скоро някаква авитаминоза.
На лекар за иследвания, така мисля. Ще ви помоля да спаделите после от какво се е получило и каква е причината, ще е полезна за всички !
Публикувано: 09 February 2006 - 09:14 PM
преди да започне да и капе козината аз я изкъпах за първи път (имам я от 4 месеца) до тогава нямаше проблем с козината ,но след къпането просто пада непрекъснато, но нямаше петна но днес забелязах огромно петно което като го реша става още по голямо от долу има козина дълга но по рядка не е зачервена кожичката и.Какви изследвания трябва да и се направят ?Нали няма да оплешивее цялата ?Шампоана с който я изкъпах е противогъбичен и антибактериален доктора ми го препоръча.не се чеше само си пада и пада и няма спиране