Dog.bg Форуми : Самоед

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (162 Страници) +
  • « Първа
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Самоед

#421 Потребителят е офлайн   everest Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 07 February 2006 - 10:37 PM

И аз на това се надявам незнам но вие май си разхождате Кевин в Южния парк човека на които съм дал нашето съкровище живее то4но до него пък и единствената ми молба беше да мога да я виждам и понякога да ги развеждаме заедно за мен разстоянието не е фактор r)

#422 Потребителят е офлайн   sekulski Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 February 2006 - 09:20 AM

Съжалявам за раздялата ви!Надявам се тя да е в добри ръце.DOG какъв балсам да използвам за кучето,чух нещо за малко от норка или нещо такова????????? oleeee r)

#423 Потребителят е офлайн   mitaksi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 February 2006 - 09:29 AM

Цитат

Цитат

Още си ядът  старите чехли новите са на високо r)

Ако си направя списък, ехе .. що неща ! Но вече спря, сега е спокоен в къщи. Само аз съм неспокоен, когато той е сам. Отвреме на време намирам филма - Сам в къщи 5 b) Всичко на земята, той най отгоре ! И само на моето легло иска да спи, и само мойте завивки събира ! Беше изял възглавницата по едно време, като се прибрах в нас ... всичко в пух и нашия отгоре, муцуната му в пук и гледа умно. Комбина с котката - бях им качил храната на високо, тя ходи и я бута отгоре, нашия разкъсва долу ... детски бели. Но иначе е спокоен в къщи, ще видиш след време ...
Знаеш ли, понякога така ми се иска пак да е бебе ... b)

ехааа това за комбините с котката в къщи ..на кави неща съм ставал свидетел, невероятни бели r)

#424 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 08 February 2006 - 11:39 AM

Цитат

Съжалявам за раздялата ви!Надявам се тя да е в добри ръце.DOG какъв балсам да използвам за кучето,чух нещо за малко от норка или нещо такова????????? oleeee r)

Можеш да прочетеш по подробно за къпане в темата за груминг - Груминг на самоед

Ако имаш въпроси, питай, ще отговарям и ще помагам, доколкото зная. В темата има и шампоана, който ползвам, и маслото от норка, опитал съм се да обесня и какво права. Не че се справям добре де, но се уча и аз. Всъщност надали ще намериш този шампоан в магазините, но в момента има на шампоан за бели кучета, даже два вида - вчера ходих в магазина на Алабин.

#425 Потребителят е офлайн   Finve Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 February 2006 - 11:42 AM

Цитат

Цитат

Съжалявам за раздялата ви!Надявам се тя да е в добри ръце.DOG какъв балсам  да използвам за кучето,чух нещо за малко от норка или нещо такова????????? oleeee  r)

Можеш да прочетеш по подробно за къпане в темата за груминг - Груминг на самоед

Ако имаш въпроси, питай, ще отговарям и ще помагам, доколкото зная. В темата има и шампоана, който ползвам, и маслото от норка, опитал съм се да обесня и какво права. Не че се справям добре де, но се уча и аз. Всъщност надали ще намериш този шампоан в магазините, но в момента има на шампоан за бели кучета, даже два вида - вчера ходих в магазина на Алабин.

Простете, ако съм пропуснала,
Дог можеш ли да ми кажеш дали има сух шампоан в магазина на Алабин и ако имате някакви контакти (нали знаете, че сме далееече от София).
User's Signature

Finwe-Land - Alaskan Malamutes[br][br]

Величието и моралният напредък на една нация    могат да се оценят по отношението й към животните"  Махатма Ганди

#426 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 February 2006 - 11:45 AM

Finve, ще ходя утре и ще питам. Вчера не питах, не искам да казвам наготово. Днес няма да успея, но утре ще съм там. Нямаше изложбени поводи, за това питах. Помолих ги да поръчат b)

#427 Потребителят е офлайн   Finve Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 February 2006 - 11:54 AM

Цитат

Finve, ще ходя утре и ще питам. Вчера не питах, не искам да казвам наготово. Днес няма да успея, но утре ще съм там. Нямаше изложбени поводи, за това питах. Помолих ги да поръчат b)

Безкрайни благодарности, Дог
Ще очакваме добри новини w)
User's Signature

Finwe-Land - Alaskan Malamutes[br][br]

Величието и моралният напредък на една нация    могат да се оценят по отношението й към животните"  Махатма Ганди

#428 Потребителят е офлайн   Irmi4ka_ Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 08 February 2006 - 12:11 PM

Здравейте отново! Гледам приятна компания сте заформили. super best Много благодаря за сайта. Имаме обаче малък проблем... Козината на Роби на места е пигментирала в розово (по-точно междупръстието и козоната около задните части. Ветеринара каза, че пигментацията не е опасна и с ниищо не пречи. Тя хубаво не е опасна, ама самоед с розово дупе... s) Помощ?

#429 Потребителят е офлайн   sekulski Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 February 2006 - 01:59 PM

victoryVVV Dog я кажи каде се намира точно този магазин на Алабин,да пратя една приателка да ми купи масло от норка,че аз няма как да отида до София.Иначе снимките от линка който ми даде са много яки,надявам се и аз да го среша така моя палавник! bravoS super best

#430 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 February 2006 - 02:01 PM

Цитат

Здравейте отново! Гледам приятна компания сте заформили. super best Много благодаря за сайта. Имаме обаче малък проблем... Козината на Роби на места е пигментирала в розово (по-точно междупръстието и козоната около задните части. Ветеринара каза, че пигментацията не е опасна и с ниищо не пречи. Тя хубаво не е опасна, ама самоед с розово дупе... s) Помощ?

С какво храниш ???

#431 Потребителят е офлайн   Irmi4ka_ Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 09 February 2006 - 09:43 AM

О... съвсем нормално. Храня го със суха храна, като редувам с готвена. Добре му понася. Според мен пигментацията може и да се е получила от водата. В смисъл такъв, че там където го мия е порозавял. Понеже му мия очите и веждите са станали леко розови, но съвсем бледо. Уф.... bl)

#432 Потребителят е офлайн   Vabank Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 February 2006 - 11:57 AM

С каква суха храна се имаше предвид храниш...
От доста марки самоедите се боядисват, което няма общо с водата. И се боядисват точно на лапите, около очите, устните и дупенцето...
Друг е въпросът, че МОЖЕ да е и от водата, но храната все пак е по-вероятният виновник.
User's Signature

Качена снимка Почивайте в мир, мили ангели!

#433 Потребителят е офлайн   Irmi4ka_ Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 09 February 2006 - 12:44 PM

Той преди беше предимно на готвена храна, но после започнахме да я сменяма с различни видове суха, като постепенно готвеното намаляваше. Но оцветението му не е от скоро. Той сега е на три години и полувина, а примерно от преди две години мисля. Взимаме храна с различен вкус - на говеждо, пилешко и т.н. но напоследък започна да харесва най-много една смесена.

#434 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 February 2006 - 06:25 PM

Irmi4ka_, при смяната ра различни храни явно той е хапвал нещо, което не трябва. Много от храните съдържат цветни оцветители, които по късно избиват на посочените места. Не давайте евтина храна - това като ориентир, в по евтините храни качеството е по лошо, а и избягвайте цветните гранули. Проверявайте съставките на храната за липсатана кератин - на всеки чувал обикновенно има състав на храната. Кератина дава червен цвят. Не сменяйте храната често - не е проблем, ако яде една и съща марка храна, даже е по добре за него.
Водата ... не зная как да проверите водата за съдържание на йод. Йода оцветява също, но не зная откъде може да се получава. В указанията, които са ми изпратени за Кевин е записано - йода е противопоказен за самоед, оцветява козината.
Започнете да храните с една храна, спрете се на една марка - Даймънд, Нутра Нугетс, Бош. И хранете само с нея, надявам се да изчезне след време.

#435 Потребителят е офлайн   everest Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 February 2006 - 07:24 PM

d) Здравейте на всички.Ще се опитам да се включа по някакъв начин в дискусията.
На скоро четох от сайта на един развъдник за Самоеди в Русия ,значи там имаше един такъв проблем -кучето е на 4 години женско и се появявя проблем с бъбреците и черния дроб след иследвания му е предписано от ветеренаря да мине на режим от повече течности тоест Борщ и други супи до преди това Кучето е яло само суха храна (не се уточнява каква е марката на храната) ,та мисълта ми е да внимавате да храните кучетата само с хубава храна и не жалете средства това че ще дадете с пет лева повече на седмица за хубава храна няма да ви повлеяе на бюджета дори ще спестите по нататъшни непреятности с вашето любимо създание.Ние сега опитваме Про План на Пурина за сега много я харесваме и се надявам да нямаме проблеми ,ако някой има опит с тази храна нека пише благодаря предварително. w)

#436 Потребителят е офлайн   Irmi4ka_ Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 09 February 2006 - 08:07 PM

Благодаря, ще се спра на някоя от тези марки, випреки да не съм много убедена, че ще помогне, тъй като малък ядеше само готвено. Много благодаря за съвета. r)

#437 Потребителят е офлайн   етелина Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 09 February 2006 - 08:46 PM

здравейте имам голям проблем с моята самоедка Джейн
Пада и козината на големи петна като я реша пада на цели кичури отдолу има нова козина но е много рядка .Имате ли представа от какво е това ?Моля ви помагайте

#438 Потребителят е офлайн   everest Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 February 2006 - 08:58 PM

Цитат

Пада и козината на големи петна като я реша пада на цели кичури отдолу има нова козина но е много рядка .Имате ли представа  от какво е това ?Моля  ви помагайте

Отивате задължително на ветеренар може да е микроспория (гъбички)не мокрете кучето и още утре на доктор дано да не е това имали зачервяване в областа на редкия косъм?

#439 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 February 2006 - 08:59 PM

Цитат

Пада и козината на големи петна като я реша пада на цели кичури отдолу има нова козина но е много рядка .Имате ли представа от какво е това ?Моля ви помагайте

На колко е години ? Ако ви притеснява и не е обикновенното линеете, моя съвет е на лекар - нека да и направят изследвания. Надали можем да помогнем по интернет.
Като пада, отдолу има ли подкосъм ? Гъст ли е или е рядък ? Къде я гледате ? Къде спи ? В това време на годината трябва да има гъста козина, средата на зимата е. Ако я гледате в апартамент и спи на топло, примерно близо до парното ... може организма да се е подлъгал и да сменя козина, но както го описвате, надали е това. По скоро някаква авитаминоза.
На лекар за иследвания, така мисля. Ще ви помоля да спаделите после от какво се е получило и каква е причината, ще е полезна за всички !

#440 Потребителят е офлайн   етелина Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 09 February 2006 - 09:14 PM

спи в апартамент топло е преди 1 месец и падна на едно място бяхме на лекар и каза че е от топлото и даде някакъв спирт с прополис да я мажа .
преди да започне да и капе козината аз я изкъпах за първи път (имам я от 4 месеца) до тогава нямаше проблем с козината ,но след къпането просто пада непрекъснато, но нямаше петна но днес забелязах огромно петно което като го реша става още по голямо от долу има козина дълга но по рядка не е зачервена кожичката и.Какви изследвания трябва да и се направят ?Нали няма да оплешивее цялата ?Шампоана с който я изкъпах е противогъбичен и антибактериален доктора ми го препоръча.не се чеше само си пада и пада и няма спиране

• (162 Страници) +
  • « Първа
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни