Самоед
Публикувано: 19 March 2006 - 07:59 PM
Аз до колкото с ъм запознат всяка глутница си има водач ,и ако този водач е агресивен тои дава стимул и на другите около него, та в този случай направо не ми се мисли какво може да се получи при положени че аз за да стигна до парка минавам покрай най-малко три глутници.
Кажете ми какво мога да направя по въпроса,приемам съвети и ви благодаря предварително . rungrey
Публикувано: 19 March 2006 - 08:47 PM
Цитат
Аз до колкото с ъм запознат всяка глутница си има водач ,и ако този водач е агресивен тои дава стимул и на другите около него, та в този случай направо не ми се мисли какво може да се получи при положени че аз за да стигна до парка минавам покрай най-малко три глутници.
Кажете ми какво мога да направя по въпроса,приемам съвети и ви благодаря предварително . rungrey
Имам същия проблем.
Заобикалям ги. Вместо да мина зад блока, минавам пред блока, през една кал, само там наоколо няма глутница.
Съвет - вземи си спрей против глутниците и го водиш на повод. Не зная защо е така, имам същия проблем. Сега като стана по голям, даже и повече, защото и той не иска да отстъпва и ... на повод до мястото за разходка и избягвам всички места с глутница.
Публикувано: 19 March 2006 - 11:59 PM
Публикувано: 20 March 2006 - 01:14 PM
Цитат
Здравейте!
Имам самоед на 5 месеца и се сблъсквам със същия проблем всеки ден, но при нас освен уличните кучета много често се случва и домашни , които са пуснати без повод или дори такива,които са на повод да реагират агресивно към моя още като го видят. Той е много добродушен и с нищо не ги предизвиква, затова немога да си обясня каква е причината за тази агресия към него.
Публикувано: 20 March 2006 - 07:10 PM
Цитат
d) А ние евентуално ,ако искаме да се присееденим към вас какво трябва да направим,питам понеже сме точно в процес на започване на обучение и на нас също ни се иска да понаучем това-онова 1super
Публикувано: 20 March 2006 - 07:48 PM
Учим се ... дано да сполучим, че не е само за нас, ами и за тях b)
Публикувано: 20 March 2006 - 08:27 PM
Цитат
Не на мен .. Mil отделя от времето си, да ни учи и да ни показва. На нея, не на мен .. ще стане, вече е топло .. или поне се надявам. Ние няма как да бъдем следващата неделя и по следващата, но пък след това вече ще сме редовни !
Как сте вие ? Растете и опознавате света ? b)
Публикувано: 20 March 2006 - 09:40 PM
Цитат
Цитат
Не на мен .. Mil отделя от времето си, да ни учи и да ни показва. На нея, не на мен .. ще стане, вече е топло .. или поне се надявам. Ние няма как да бъдем следващата неделя и по следващата, но пък след това вече ще сме редовни !
Как сте вие ? Растете и опознавате света ? b)
d) Растем ,всички хора много ни се радват,запознахме се с много кучета и стопани b) в парка,имахме и два доста неприятни сблъсъка,имам чувството че малко е стрестнат от тези наши сблъсъци и колкото да се опитвам да го расейвам и забавлявам,просто го чувствам че е напрегнат някак си го чувствам и не знам недай си боже пак някое куче да обели зъби и да тръгне да го напада просто няма да му се размине с ритник,за съжеление нямаме никакви условия за спокойна разходка,но ако се налага просто ще взема страха на всичкки кучета в квартала и както на нас се налага сега да ги избягваме ще стане обратното,колкото и грубо да звучи съм готов на всичко и няма да ми е за пръв знам как да го направя но за момента не мисля че е нужно понеже начина е малко груб пък колкото и да са злобни животинките до някаде сме и ние виновни.
Пък и аз обичам животните повече от хората в някои отншения разбира се .
Публикувано: 20 March 2006 - 10:10 PM
Иначе - да, кучетата са по добри от нас, хората. Не ме е страх от кучета, ще го налаят, ще се сбият, ще се оправи ... от хората повече ме е страх.
Нали ти казвам ... водя го на повод. Внимавам много - само да види котка или куче и ... не питай. Притеснявам се и от хората, защото той е такъв един, любознателен, все ходи при някой и е добър. Самоед - приема всички хора за приятели, въпроса е че не всички са такива за него.
Публикувано: 21 March 2006 - 10:47 AM
Публикувано: 21 March 2006 - 11:13 AM
По-добре си пазете кучетата от свади, независимо колко им вярвате. Научат ли се веднъж да се отварят - после няма спиране - особено като ви слушам, че кучетата ви не щяли да идват. Един самоед може да се научи на всичко, както и всяко друго куче. Самоедът бил глупав! Ето това изречение е глупаво, а не кучето. Трябва само постоянство и търпение. Като направите пак самоедски сбириток ще ви доведа моята самоедка да ви покаже как ляга, стои на място, идва на секундата и ходи на ред без повод. Въпрос на подход е.
Публикувано: 21 March 2006 - 12:38 PM
Ами същото ... само храничка. Не са му интересни играчки, играе си малко, уж му ги вземам, за да му е по интересно и дотам. Само храната му е интересна, но сега и тарикат стана - идва на метър от мен и стои, знае, че ще искам да го прибера и не иска да се прибира. Ако го питам него, по цял ден ще е навън, но няма как за мен.
Ще се учим ! Идвай и ти, ако решиш на училище, хем ще се запознаем. 1super
Публикувано: 21 March 2006 - 03:11 PM
Цитат
Всяка неделя ... тази беше първата ! Заповядай, можеш да прочетеш повече в темата Възпитание, обучение, етология - ТУК
Ще се радваме да има още самоеди ... както ще прочетеш, Кевин е дивак още. Не го хваля когато трябва, не мога да му обесня точно какво искам от него. Тази седмица няма да можем да дойдем, налага се да пътуваме. Но не мисля да пропускаме много, защото е най вече за него и за мен.
Заповядай, групата ще е там ! 1super

Вход

Горе
Цитиране +