Самоед
Публикувано: 17 March 2006 - 03:23 PM
Това от личен опит го знам. Наистина има много невежи хора.
Ако ми предложите подходящ текст (не агресивен, но да ги накара да се замислят, да бъде интересен) а също и дизайн - наемам се да я отпечатам в няколко стотин екземпляра и да я изпратя на желаещи, които да яя разпространим на места, където е полезно
Колкото до козината - аз имам аляски маламут - козината е подобна и грижите са подобни, не го къпя често, за да не я изхабявам и изсушавам, нямам проблеми, ползвам зимата сух шампоан от време на време - действа добре. Видях обаче на изложбата на 19 февруари в София, че козината на единственото участващо самоедче биеше на жълто - това от къпането ли е, или може да е такъв цвят. Ако е от къпането - какво да се направи за да се избегне пожълтяването.
Поздрави на всички
Очаквам мненията ви за предложението към вас
1super

Finwe-Land - Alaskan Malamutes[br][br]
Величието и моралният напредък на една нация могат да се оценят по отношението й към животните" Махатма Ганди
Публикувано: 17 March 2006 - 03:27 PM
Цитат
Всъщност листовките може да са част от революционната организация, за която аз съм за - ама моля ви, нека да включим и другите подобни породи - братята аляски маламути, хъски и т.н. Че аз зная тук подобен случай с хъски, което е на синджир

Величието и моралният напредък на една нация могат да се оценят по отношението й към животните" Махатма Ганди
Публикувано: 17 March 2006 - 06:54 PM
Цвят: Бял, кремав или с бял с бисквитен оттенък (основен цвят е белият, с неголямо присъствие на бисквитени оттенъци). Никога не трябва да има присъствие на бледо кафяв цвят.
Това е козината на самоед ... допустими са белия цвят, кремав или бискветени оттенъци.
Мисля, че белия цвят е най труден за поддържане. Къпе се с шампоан за бели кучета - това е начина да избегнеш жълтеенето. Не очаквай, че ако е жълто, ще стане с едно изкъпване - примерно за да е Кевин бял, имаме нужда поне от две къпания пред десетина дни. Къпеш, решеш и така .. b)
Козината е много трудна за поддържане. Не зная как е при другите дългокосмести кучета, но за Белград примерно го ресахме и "прахме" на почивки - започнах с къпането към 6, накрая приключихме в 3 вечерта. И пак не беше като хората накрая или поне аз не бях доволен.
За да бухне хубаво, това става ако къпането е поне два - три дни преди изложбата, като през тези дни усилено ресане с гребен и четка. Няма как ...
още за груминг на самоед
Публикувано: 17 March 2006 - 06:56 PM
Цитат
Поздрави на всички
Очаквам мненията ви за предложението към вас
1super
d) По принцип аз до колкото съм запознат има и самоеди със бисквитен цжят тоест с жълтеникава козина, но не съм експерт най-добре някой друг да си каже мнението. s)
А за поредния самоед на верига прост нямам думи a) n)
Публикувано: 18 March 2006 - 10:22 AM
Благодаря за разяснението за козината. Един ден и аз ще имам и самоед. Все още нямам такава възможност, но мечтата ми е да бъда заобиколена от маламути и самоеди. 1super
Поздрави на всички и целувки за любимците ви от мен и моя Финве w)

Публикувано: 18 March 2006 - 06:52 PM
........................................
Хората изгубиха някак си човещината,обществото нямаме добро отношение едни към други,а какво остава за отношението към животните и природата???? s)
По повод темата за козината,голяма ГРИЖА!Някой изпробвал ли е да облече в дрешка самоеда и да му обуе обувки или чорапки???Не се смейте!!!!
В това отвратително кално време все повече се замислям да осъществя своята идея.Голямо пране,голямо къпане пада!!В нета като разглеждах различни сайтове за кучешки аксесоари,попаднах на много интересни облекла и обувки,явно хората по света са си улеснили живота.Не знам само Амур как ще възприеме подобни одежди ???????
Публикувано: 18 March 2006 - 07:06 PM
Прикачени файлове
-
apparel_fashion_pet_waterproof_woof_quilted_wrap_coat_sm_to_xl.jpg (5.62K)
Брой сваляния: 65
Публикувано: 18 March 2006 - 07:38 PM
За дрешките-ами какво да ти кажа къпането и така не можеш да го избегнеш особено в това време.А за хората в чужбина ,ами те хората си имат условия при тях едва ли ще видищ дупки с размери на язовири по улиците пък и пътищата и парковете са така направени че да не задържат вода по улиците,а и всъщност дали ще къпеш кучето си или ще переш дрежките се е тая според мен, r)
Публикувано: 19 March 2006 - 07:59 PM
Аз до колкото с ъм запознат всяка глутница си има водач ,и ако този водач е агресивен тои дава стимул и на другите около него, та в този случай направо не ми се мисли какво може да се получи при положени че аз за да стигна до парка минавам покрай най-малко три глутници.
Кажете ми какво мога да направя по въпроса,приемам съвети и ви благодаря предварително . rungrey
Публикувано: 19 March 2006 - 08:47 PM
Цитат
Аз до колкото с ъм запознат всяка глутница си има водач ,и ако този водач е агресивен тои дава стимул и на другите около него, та в този случай направо не ми се мисли какво може да се получи при положени че аз за да стигна до парка минавам покрай най-малко три глутници.
Кажете ми какво мога да направя по въпроса,приемам съвети и ви благодаря предварително . rungrey
Имам същия проблем.
Заобикалям ги. Вместо да мина зад блока, минавам пред блока, през една кал, само там наоколо няма глутница.
Съвет - вземи си спрей против глутниците и го водиш на повод. Не зная защо е така, имам същия проблем. Сега като стана по голям, даже и повече, защото и той не иска да отстъпва и ... на повод до мястото за разходка и избягвам всички места с глутница.
Публикувано: 19 March 2006 - 11:59 PM
Публикувано: 20 March 2006 - 01:14 PM
Цитат
Здравейте!
Имам самоед на 5 месеца и се сблъсквам със същия проблем всеки ден, но при нас освен уличните кучета много често се случва и домашни , които са пуснати без повод или дори такива,които са на повод да реагират агресивно към моя още като го видят. Той е много добродушен и с нищо не ги предизвиква, затова немога да си обясня каква е причината за тази агресия към него.
Публикувано: 20 March 2006 - 07:10 PM
Цитат
d) А ние евентуално ,ако искаме да се присееденим към вас какво трябва да направим,питам понеже сме точно в процес на започване на обучение и на нас също ни се иска да понаучем това-онова 1super
Публикувано: 20 March 2006 - 07:48 PM
Учим се ... дано да сполучим, че не е само за нас, ами и за тях b)