Самоед
Публикувано: 07 March 2007 - 12:36 AM
Прикачени файлове
-
_IGP4705_web.jpg (84.8K)
Брой сваляния: 73
Публикувано: 07 March 2007 - 08:49 AM
Тези кучета са родени съответно в България,Англия,Русия
Прикачени файлове
-
106_copy.jpg (45.98K)
Брой сваляния: 77
Публикувано: 07 March 2007 - 09:27 AM
Нека са убийствени!Дано поне това замисли хората какви трябва да са кученцата самоед! Вие бяхте на изложбата и видяхте какви кучета имаше. Аз няма да давам коментари и оценки, тъй като не съм специалист- руснаците са го направили доста по- добре. Снимките са мои и не са "фотоотчет", въпреки, че така са ги предоставили на публиката, а снимки с моменти, които ми се видяха интересни. По голямата част от самоедите не участваха в изложбата, въпреки че ги има на снимките. Най- общото мнение на руснаците е, че нашите кучета са си направо плешиви и питаха дали не линеят, заради топлото време.
Градивната критика винаги е полезна. Нека няма сърдити.
Публикувано: 07 March 2007 - 09:47 AM
Прикачени файлове
-
Samoed_5.jpg (26.01K)
Брой сваляния: 52
Публикувано: 07 March 2007 - 10:07 AM
Публикувано: 07 March 2007 - 10:16 AM
Не знам защо се правят че не знаят тя е променлив фактор.
Лошото е да имат слаба физика което е непоправимо за породата, както е тръгнало след десет години ще имаме самоеди от кости и козина, а те все пак не са декоративна порода а здрави впрегатни кучета което мисля че засега в България е на заден план.
Прикачени файлове
-
z_27.jpg (78.14K)
Брой сваляния: 57
Публикувано: 07 March 2007 - 10:38 AM
Публикувано: 07 March 2007 - 11:00 AM
Прикачени файлове
-
bestbaby.jpg (59.93K)
Брой сваляния: 58
Публикувано: 07 March 2007 - 07:58 PM
Цитат
Няма за какво да се сърдя. Обидно ми е, че се мъча да градя визия за България, в която има добри и качествени кучета от породата и че самоед има бъдеще тук. Оттук нататък години наред не само аз, но и всички, които показваме кучета на изложби навън ще бъдем потърпевши от този "фотоотчет" - ще ни гледат с насмешка на изложби, ще коментират страната ни и нас. Вие няма да видите тези хора, но аз ще ги видя. И колкото и добре да се представим, коментарите ще бъдат - "О, България, там самоедите са едни ... ". Добро име трудно се гради, но много лесно се руши, както в случея. Разбирам, че сте направили това от добро сърце - поне така предполагам, но излишната показност не винаги е най доброто решение.
Публикувано: 07 March 2007 - 08:30 PM
Цитат
Тези кучета са родени съответно в България,Англия,Русия
PATRICIA-ALBA, Какво искате да съпоставите тук, не разбирам ?
Моя коментар е No Comment ! b)
п.с. Ако искахте да коментираме по снимки, поне да бяхте сложили хубава снимка на Кевин. Разбирам, че идеята е да се покаже той в възможно най лоша светлина, сниман докато го нагласям за стойка. За разлика от вас никога не бих си позволил да сложа такава снимка на което и да е куче. Имам уважение към кучето към всеки един човек, който показва куче на изложба и винаги се стремя да го покажа от най добрата му светлина.
Ако толкова желаете да коментирате по снимки, ви предлагам да сложим снимки на Аngel Ayona Kewin и Цара в руския форум с молба хората там да ги коментират. Не се притеснявайте - те не са виждали Цара на живо, но познават добре Кевин. Надявам се да се съгласите и дискусията да ви бъде полезна.
Публикувано: 07 March 2007 - 09:11 PM
което досега не беше в твой стил. Мненията на някакви Наташки не ме вълнуват особено при условие че са тенденционни . Знам че TZARA не е съвършенното куче и нямам и нигога не съм имала такива претенции. Градиш добро име за българската кинология. Как. Като с нескрито удоволствие цитираш че коментарите за нашите неродословни кучета са убииствени. Като стана въпрос за убииствени нашия развъдник има НУЛЕВА смъртност а при теб смъртността е близо 50 процента но това явно не те притеснява особено важното е тези които оживеят да имат повечко козина.
Не забравяй че Tzara сме я купили за домошен любимец и нямаме амбиции в тази посока
ходим на изложби за купона тръгнахме случайно и имаме минимални успехи което все пак ни радва.А между другото TZARA може да тегли по 4 гуми наведнъж без тренировки и е на осем години .
Публикувано: 07 March 2007 - 09:12 PM
Ако съм навредила на нечие представяне в чужбина с тези снимки, бих искала да се извиня, въпреки, че не виждам защо бихте се притеснявали толкова, ако кучето е качествено. Коментарите в руския форум засягат кинологията изцяло и е добре, вместо да се сърдим, да мислим!
Вие, драги dog.bg навремето ми изяснихте нещата относно родословното и неродословното куче и съм Ви благодарна, въпреки грубия тон, с който протече кореспонденцията ни. Но не се опитвайте да направите от мухата слон. Ако помислите над думите ми и не с е притеснявате толкова, че ще оценяват Вашето или друго куче по моите снимки, ще разберете колко съм права.