Dog.bg Форуми : Самоед

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (162 Страници) +
  • « Първа
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Самоед

#1681 Потребителят е офлайн   impresario Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 18 March 2007 - 12:21 PM

Неоспорим факт!

#1682 Потребителят е офлайн   Wyvern Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 March 2007 - 12:23 PM

Значи според теб KARAZOE SNOW CHEETAH както и всички негови потомци и предци са мелези така ли ? Хм интересно при толкова много шампиони в родословието (аз преброих 23 до 5 пояс включително някои от които на 2 и повече страни) никой да не забележи че има друга порода. А да ти идва на ум случайно че дори и да е имало друга порода в началото се наблюдава тенденция към изчистване на линията. Остават само представители които напълно отговарят на стандарта.
User's Signature

In Life only Death is certain.

#1683 Потребителят е офлайн   Wyvern Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 March 2007 - 12:26 PM

Цитат

Уайвърн ще се радвам ако имаш и други въпроси, насреща съм стига да имам време

Разгледай внимателно този мелез (самоед хъски) познай кой е бащата?????????????

Сега остава да кажеш че това куче има и родословие!
User's Signature

#1684 Потребителят е офлайн   impresario Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 18 March 2007 - 12:29 PM

"Значи според теб KARAZOE SNOW CHEETAH както и всички негови потомци и предци са мелези така ли" Никъде не съм казал мелези чети внимателно и ако съм казал ще почерпя каквото пиеш ако пиеш ---------казах че липсват данни?
Пак се обърка нещо.

Не задавай глупави въпроси?

#1685 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 18 March 2007 - 12:31 PM

Цитат

Приказката за самоедите наистина ме разчувства но не съм съгласен с някои констатации"не повече от 53 съответно 57см в стандарта на FCI пише дословно
SIZE  :
Height at  withers : Ideal height : male 57 cm with a tolerance of ± 3 cm and females 53 cm with a tolerance of ± 3 cm. КОЕТО ОЗНАЧАВА ЧЕ 60см си е екстра както и 50 см.

impresario, SAMIDOG, отново четете както искате, само и само да се заяждате и да се чудите какво да кажете.

Познавам отлично стандарта на породата. Записъл съм буквално, точно и ясно - цитирам моя пост - "Среден елегантен арктически шпиц, идеална височина за мъжките кучета не повече от 57 сантиметра, за женските - 53.". Това е по стандарт на FCI. Не мисля че височина 60 сантиметра е о.к, нито 50 сантиметра. Нито един от всички изброени в стандарта на породата параметри не може и не трябва да се разглежда отделно. Единствено съвкупността от всички тях дава правилната картинка, дава хармонията на идеала на породата.

Ясно съм ви го написал, четете - породоформиране, селекция, стандартизация, идеал. Да, това са прадедите са самоедите, снимката от устието на река Ярмал и е от 1929 година, ако не се лъжа. Всъщност прадедите ни са както бели, така и черни кучета - те също са били аборигенни кучета, но са отпаднали от по нататъшната селекция. Факт. Отпаднал е и силно изразения ловен инстинкт, който е записан в първия стандарт.

#1686 Потребителят е офлайн   Wyvern Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 March 2007 - 12:31 PM

Нали и аз това казах това че липсват данни на значи че е мелез. Не мога да разбера какво се опитваш да докажеш ?
User's Signature

#1687 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 March 2007 - 12:45 PM

Цитат

При Самоедите в БГ също има РОДОСЛОВНИ "мелези".

Също бих искал да ги науча, ако ги има. Но е хубаво като казвате нещо, да го подкрепите с факти, иначе много хора биха се засегнали. Аз лично не вярвам в клуба да се водят такива кучета, имаме племенна книга от 1996 година. Технически племенната книга се води от датата на раждането на първото кучило от клубна връзка в клуба, иначе назад във времето датира по-отдавна.

Самоедо-лайките са "българското" творчество на някакъв доктор от Малашевци, който плодил лайката си с мъжки вносен самоед, децата - обратно с бащата, внучките обратно с дядото. Това, което зная, е че са били на клубен преглед през 1999 година, но никое от тях не се е водило клубен член и на нито едон такова куче никога не е издавано родословие. Предполагам, че все още има живи потомци някъде, но къде - не зная.

#1688 Потребителят е офлайн   Vabank Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 March 2007 - 12:53 PM

Ще си позволя само една дребна констатация, че започнах да се изнервям да чета...
impresario, това че НЯКЪДЕ няма данни за дадено куче означава просто, че на даденото място няма такива данни. Т.е. някой не ги е вкарал или не ги е търсил; обикновено наличните сведения стигат до някакъв момент назад във времето, докъдето стигат и наличните родословия или подадени данни в данения каталог. С други думи - кой каквото знаел, попълвал... тук-там нещата не се знаят.
За разнообразие, това се отнася за посочените от теб липси в руския каталог, откъдето си свалил родословието на Сноу Чита.
Едно малко гугълстване показва, че например Fairvilla White Flower, за която няма данни в руския каталог, е от баща Fairvilla Donovan и майка Fairvilla White Ofelia. За справка - ето тук: Karazoe Snow Fox. На страничката с това родословие пък ще се открие, че собствениците на развъдника не разполагат с данни за кучката Samovar Melody. В друг сайт може да се намери, че тя произхожда от Ch. Whitewisp Lunar Module и Ch. Snowcryst Fair Madonna (ето тук, ако му се рови на човек - pedigrees of Llovall - по-точно в родословието на Samoya's Gloria). И тъй нататък.
Тоест, липсата на данни НЯКЪДЕ не означава автоматично, че тези данни отсъстват изобщо.
Пак на последната цитирана страница могат да се намерят и данни за други липсващи в руския "цитат" кучета, например Bettina of Fairvilla, Fairvilla Taras Bulba и т.н.
Разбира се, все някъде наличните данни свършват... когато се стигне до "импортните" кучета-основатели от аборигенен Сибир например.
Таквиз ми ти работи.
User's Signature

Качена снимка Почивайте в мир, мили ангели!

#1689 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 March 2007 - 09:31 PM

Vabank, 10 х !
Всички кучета от английски развъдници, основатели на породата се водят в племенната книга на Английския кенел клуб. Ето и линка, въпреки че съм го публикувал нееднократно - British Champions .

И въпреки че породата е формирана на основата на аборигенни кучета, във времето тя се развива. Кучетата се отличават, разбира се - липсват такива породоформиращи условия като начин на живот, естествени условия на развитие, липсват ползвателните качества на кучето и правилната оценка за тях. Откъснат от естествената си среда и ареал на обитаване, самоеда днес е прекрасен домашен любимец, куче компаньон, което пази в себе си спомена за своето велико минало. От нас зависи да го запазим такъв, какъвто е. Има много и различни линии, има шоу клас кучета, има любителско развъждане, има работни линии ... Непреходна остава само любовта на човека към породата. А тази любов се изразява не в самоцелно размножаване, а в професионално развъждане с ясна и точна цел - запазване и съхраняване на най доброто от породата, защото хората са преходни, кучето остава.

На снимката е GRETA OF THE ARCTIC от легендарните Arctic Samoyeds, от 30 - те години в началото на века.

Прикачени файлове

#1690 Потребителят е офлайн   Mister Snowy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 March 2007 - 10:08 AM

Честита пролет!!! b)
Бъдете живи и здрави! Много радост и усмивки r)

Прикачени файлове

• Прикачен файл  boqna2.jpg (163K)
    Брой сваляния: 53

#1691 Потребителят е офлайн   stkrisi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 March 2007 - 05:36 PM

Каква цена горе- долу върви един (белчо) b) Самоед

#1692 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 March 2007 - 08:36 PM

Цитат

Честита пролет!!! b)
Бъдете живи и здрави! Много радост и усмивки r)

Честита пролет и на вас, макар и малко на патерица, но за това пък с пожелание за много, много пролетно настроение през цялата година ! И много щастие и самоедски усмивки ! 1super

#1693 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 March 2007 - 09:12 PM

Цитат

Каква цена горе- долу върви един (белчо) b) Самоед

Върви ... не харесвам тези изрази, моля, не се сърдете. Кучето не е стока, която върви. Всяко едно куче е уникално само по себе си и заслужава не само цената си, но и любовта на стопаните си.

Избора на куче от нашата порода не е лесен и зависи преди всичко от вас. Ако нямате идея за какво става дума и не сте запознат с породата, по добре не вземайте самоед. Кучето изисква много грижи, които са непрестанни през целия му живот, за да имате до себе си едно красиво и добре поддържано куче. Възпитанието е от първия ден до последния, всичко се постига не само с команди, а чрез контакт с кучето.

За цените - отново всичко опира до вас, какво искате и какво желаете от вашето куче. То е израз на вашите мечти и желания. Бих препоръчал да избягвате случайни обяви, проверявайте и изисквайте документите и родословието на кучето, посъветвайте се с хора, които знаят и познават породата. Какво ще бъде вашето куче и на какво ще прилича - това зависи от гените, които то носи. Питайте, разпитвайте, говорете с различни хора, не бързайте да купувате - куче се купува веднъж, но от този момент нататък вие носите пълната отговорност за него за години напред. То ще бъде ваш другар и приятел и ще ви обича - заслужава си да помислите, преди да направите тази стъпка и е хубаво да имате собствено мнение по въпроса какво точно искате и защо.

За цени не обичам да говоря. Всичко е въпрос на избор и преценка. В всеки случай бягайте от зоомагазини, зооборси, случайни обяви, по добре избирайте по дълго, но с ум и разум - избирате приятел за цял живот, а не вещ, която лесно бихте заменили.

#1694 Потребителят е офлайн   stkrisi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 March 2007 - 01:45 PM

Много добре съм наясно с отговорностите към едно куче Имам Кавказка овчарка и хич не е лесно да се гледа такова голямо куче просто искъм И Самоед Някои продава ли с родословие За контакти 0895448998

#1695 Потребителят е офлайн   Макси Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 March 2007 - 02:13 PM

Всъщност, dog, не съм съгласна с теб. Аз първо мислих дълго, реших че искам самоед, на така или иначе трябваше да си предвидя сумата за купуване, тъй като някак никога нямам свободни пари. Затова исках да знам от какъв порядък би била. Питах тук, никой не ми отговори. Така че попитах финландската асоциация и оттам много любезно ми бе отговорено - обикновено цената е (еди-колко си), но трябва да се говори директно с развъдчика. По този начин вече можех да си заделям необходимата сума и най-вече бях психически подготвена. В крайна сметка има значение дали сумата е от порядъка 200-300 евро или 700-800 евро или 1000-1500 евро, нали? След като вече съм решила, че искам точно такова куче, единственото оставащо е да си предвидя, дали ще мога да го взема тази или следващата година. Така или иначе, за да си вземеш куче трябва доста по-рано да си харесаш родителите, да се свържеш с развъдника, да се запишеш, да изчакаш да се родят кученцата, т.е. не става от днес за утре - като в магазин.

#1696 Потребителят е офлайн   stkrisi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 March 2007 - 02:56 PM

Цитат

Всъщност, dog, не съм съгласна с теб. Аз първо мислих дълго, реших че искам самоед, на така или иначе трябваше да си предвидя сумата за купуване, тъй като някак никога нямам свободни пари. Затова исках да знам от какъв порядък би била. Питах тук, никой не ми отговори. Така че попитах финландската асоциация и оттам много любезно ми бе отговорено - обикновено цената е (еди-колко си), но трябва да се говори директно с развъдчика. По този начин вече можех да си заделям необходимата сума и най-вече бях психически подготвена. В крайна сметка има значение дали сумата е от порядъка 200-300 евро или 700-800 евро или 1000-1500 евро, нали? След като вече съм решила, че искам точно такова куче, единственото оставащо е да си предвидя, дали ще мога да го взема тази или следващата година. Така или иначе, за да си вземеш куче трябва доста по-рано да си харесаш родителите, да се свържеш с развъдника, да се запишеш, да изчакаш да се родят кученцата, т.е. не става от днес за утре - като в магазин.

На едно мнение сме b)

#1697 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 March 2007 - 08:55 PM

Съгласен. Просто аз не обичам да говоря за цени. Всичко е различно. Има развъдници, които продават скъпо и си струва, ако можеш да го оцениш. Има такива, които се опитват да продават скъпо. Има такива, които не продават толкова скъпо, но кучетата са хубави. Има и такива, които определено не си струва да купуваш, ако имаш идея да развъждаш. Има и зная и кучета с родословие, купени от зоомагазин, които стават отлични екземпляри и дори се представят отлично и на изложби. Проучване, намиране на това, което искаш, шанс и възможност да си го позволиш - винаги съм вярвал, че ако човек много иска нещо, то невъзможни неща няма.

Някои хора търсят и определена връзка и са готови да чакат за нея. За други връзки - записването е година преди това и твърде често не точно парите, а името на човека е решаващо - дали е фен на породата, дали е познат, какви намерения има за кученцето, дори от коя страна е. А някои просто виждат бебета самоед, влюбват се и си тръгват с любимото куче, без значение откъде е то.

stkrisi, в момента има две женски бебета в един развъдник тук, но не ги продават. Решили са да си ги оставят, не търсят стопани.

Опитай в чужбина - не е толкова трудно, а тук със сигурност имаме нужда от нова кръв. Успех, ако имаш нужда от помощ - пиши.

#1698 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 March 2007 - 10:19 PM

Успех на всички утре ! И времето да е хубаво ! 1super

#1699 Потребителят е офлайн   Kaloyan Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 March 2007 - 03:48 PM