Dog.bg Форуми : Самоед

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (162 Страници) +
  • « Първа
  • 148
  • 149
  • 150
  • 151
  • 152
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Самоед

#2981 Потребителят е офлайн   Tedytooo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 03 August 2010 - 10:34 PM

Здравейте всичкии на 25.07.2010г. в Южния парк се събрахме за игра. Пускам Ви една снимчица да ни видите кои бяхме. Беше много забавно и скоро надявам се пак да се съберем и този път да сме повече :dog: :be_107:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#2982 Потребителят е офлайн   Tedytooo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 August 2010 - 10:39 PM

Имената са поред :Арес, Рори, Шери, Изи, Рино,Каро, Кай, Спарки, Сами ?, Бризейда

П.С. Сами, който е с въпросителен не е родословен самоед и навярно е мелез, но това не значи ,че като беше доведен от стопаните си трябва да е игнориран от нас. Той също си поигра с глутницата.
User's Signature

Качена снимка

#2983 Потребителят е офлайн   k1champion Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 August 2010 - 10:20 PM

Преди около час когато се прибирахме с колата, видях едни цигани да се опитват да натикат един самоед в къщата си. Досега не съм го виждала при тях. От Плевен съм, а въпросната къща се намира по булевард 'Христо Ботев'. Стори ми се много подозрително затова пиша тук.
User's Signature

Качена снимка

#2984 Потребителят е офлайн   Arito Икона

Публикувано: 19 August 2010 - 12:37 PM

Здравейте на всички почитатели на тази прекрасна порода! Не знам дали тук е мястото на въпросите ми, но ако можете да ми пишете ще съм ви много благодарна! Аз още не съм си взела самоед защото искам да съм информирана относно всичко за тях и имам няколко въпросчета.
Аз имам коте и то е много срамежливо и го е страх много от чуждите хора но след време се отпуска. въпросът ми дали малкият самоед може да свикне с котето и да заживеят заедно или няма да се получи?
А самоедите могат ли да живеят в апартамент или не е за предпочитание?
И още две въпросчета: Откъде е най- хубаво да се вземе самоед защото в България легитимните развъдници са малко , а от обявите не е ясно какво ще бъде кученцето? И къде оставяте вашите любимци когато заминавате за няколко дни?
Благодаря на отзовалите се!!! Още много неща не са ми ясни и ще съм благодарна за всяка информация! Извинявам се, ако не съм сложила въпросите на правилното място.

#2985 Потребителят е офлайн   lozev_1976 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 August 2010 - 09:58 PM

Здравей добре си ни дошла !

Хубаво е че си решила да се поинтересуваш, защото повечето първо копуват и после питът !
1.Малкото куче ще свикне постепенно с котето, понеже кучето е бебето !
2.Самоедите могат да живеят в апартамент, но е хубаво да го разхождаш повече за да може да тича и да се развива добре!
3. Относно откъде можеш да вземеш самоед, има тема "развъдници" където са обявени всички лигитимни развъдници или виж в сайта на "Клубът на Северните Кучета "
4.Питаш къде си оставям самоедът когато пътувам .... ами вземам го с мен ! :rc_036:

#2986 Потребителят е офлайн   Tedytooo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 August 2010 - 12:54 AM

Показване на мнениетоlozev_1976, в 19 August 2010 - 10:03 PM, написа:

Здравей добре си ни дошла !

Хубаво е че си решила да се поинтересуваш, защото повечето първо копуват и после питът !
1.Малкото куче ще свикне постепенно с котето, понеже кучето е бебето !
2.Самоедите могат да живеят в апартамент, но е хубаво да го разхождаш повече за да може да тича и да се развива добре!
3. Относно откъде можеш да вземеш самоед, има тема "развъдници" където са обявени всички лигитимни развъдници или виж в сайта на "Клубът на Северните Кучета "
4.Питаш къде си оставям самоедът когато пътувам .... ами вземам го с мен ! :rc_036:

Хихихихи и аз си взимам моя с мен съвсем скоро бяхме на море заедно ии беше чудесно :ae_085: :af_089: :be_107:
User's Signature

Качена снимка

#2987 Потребителят е офлайн   flamme_froide Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 September 2010 - 07:52 AM

Здравейте на всички в този подфорум,
Искам първо да благодаря на Ирена за прекрасното бебче, което успях да си взема от нея и за което обещавам да се грижа с голяма любов. Не съм писал до сега във вашата секция, тъй като до много скоро исках да си взема куче от друга порода, но след 2 годишно "ходене по мъките" един ден бях на гости във Велико Търново при родителите ми и видях един невероятен самоед и така нещо в мен трепна и много малко след този случай благодарение на добрите развъдници в България и по конкретно на Lavinja Alpi вече си имам бебе самоед. Казваме се Зевс, така ни е кръстила "мама", а пък ние много си харесваме името и си го задържаме хехе. На 3 и 1/2м сме. Мислех си, че ще сме много стресирани от преместването, тъй като сме заедно от вчера, но ние сме много палави, игриви, от време на време мързеливи и макар до сега да не бяхме излизали навън от вчера квартала много ни харесва и сме просто във възторг, че може да се поразходим. А да не казвам пък, че хората от квартала са дваж във възторг от нас, едва успяваме да минем 2 метра без някой да се спре да ни закача, пък и ние не оставаме назад. За съжаление тази сутрин на сутрешната разходка щяхме да бъдем изядени от уличните кучета и много се изплашихме и хоп в прегръдките на "татко" и разходката приключи, че после пък аз щях да бъда изяден за да го пазя хахахаха. Малко съм се видял в чудо с разходките, защото в нашия квартал си имаме мнооооооого бездомни кучета и всички територии са маркирани и запазени от тях. Та довечера ще тръгваме малко по разходки по планините и по отдалечените паркове, че то и в къщи не се издържа хехе. Нощеска почти не спахме къде от вълнение от новото място, къде от многото неизчерпана енергия и целодневното предремване от скука. Малко се притеснявам, че днес ми е първия работен ден и ще се наложи да се ходи на бачкане и как ли бебе ще понесе целодневното ми отсъствие, но се надявам телевизора да го забавлява малко или много в моето отсъствие и да не сме прегризали вратата до моето завръщане хахахах. Ще се радвам да се запозная и с всички вас от тази секция, които живеете в София и да участвам във вашите сбирки. Обещавам да метнем и някоя друга снимка, но сега ще закъснеем за работа, а е криза и да не останем да се гледаме вкъщи заради лошите чичковци шефове хахаха. Весел и усмихнат ден на всички.

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Не се отказвай от една мечта, само защото ще е нужно много време, за да я постигнеш. Времето така и така ще мине. Понякога големите мечти изискват и големи жертви!

#2988 Потребителят е офлайн   LG9 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 September 2010 - 08:41 AM

Прекрасен е! :wub:
User's Signature

Качена снимка

'He is your friend, your partner, your defender, your dog. You are his life, his love, his leader. He will be yours,
faithful and true, to the last beat of his heart. You owe it to him to be worthy of such devotion.'

#2989 Потребителят е офлайн   lozev_1976 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 September 2010 - 12:51 PM

:re_037:
Здравей, Зевс е голям красавец нека много те радва и да ти е жив и здрав ! :rc_036:

#2990 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 13 September 2010 - 03:20 PM

Качена снимка Бебок прекрасен !

Татко Марк, мама Изи ?

Сега започва интересното, живота с самоед си е приключение !

Да ви е живо и здраво бебето и много радост и щастие да ви носи !

Качена снимка

#2991 Потребителят е офлайн   flamme_froide Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 September 2010 - 04:40 PM

Благодаря на всички много сте мили,
Днес бебо стоически е издържал първия ден без мен без да има никакви поражения (освен 2 откъснати листа на цветя ама това с мед да го помажа ако ще 8 да са листата хахаха). Все сме гладни едвам се удържаме. Опитвам се да го храня на 3 пъти на ден незнам до колко е правилно, но нямам възможност да се прибирам по 2 пъти на ден от работа, та ще видим до къде ще я докараме. Опитваме се да се учим малко по малко на разни команди като донеси, седни, легни. Щом има наградка всичко е 6, ама после почваме да правим нещата и без да ни карат в името на наградката хахахаха, абе той е малък но вече знае да хитрува хахаха. За сега пишкаме навсякъде докато маркираме и "ушите на татко" ама днес сме послушни и пишкаме и други работи правим само на пеланата, за което получаваме наградка "голям хубав хрупкав специален кокал наградка".
Надявам се да мога да разчитам на вашите съвети и препоръки и да растен здрави и умни. :rc_036:
LG специални благодарности, че въпреки че изневерих на породата не ми се разсърди :ba_025:
User's Signature

Не се отказвай от една мечта, само защото ще е нужно много време, за да я постигнеш. Времето така и така ще мине. Понякога големите мечти изискват и големи жертви!

#2992 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 September 2010 - 10:25 AM

Хитруват. Нагласят се. Учат се лесно, особено като малки.

Няма проблем да го храниш и 2 пъти на ден, просто разделяй дневната дажба на 2, предполагам че му давате и допълнително наградки. По добре да е малко гладен, отколкото много нахранен. По важно е да има прясна вода - като излизате, напълвайте му съда за вода, като се върнете, сменяйте водата.

Учи много, особено "Ела тук", "При мен" или както е командата за идване при вас. Това ще ви е най необходимата команда след време. Не се подлъгвай, че изпълнява - умни са много, като човечета са, но с израстването стават и своеволни, особено навън - види нещо друго интересно и хоп, трябва да отиде там, любопитни са много.

Реши. Да свиква от малък с гребен. Да свиква да се доверява на ръката ви, да ви вярва.

#2993 Потребителят е офлайн   flamme_froide Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 September 2010 - 11:26 AM

Показване на мнениетоdog.bg, в 14 September 2010 - 10:30 AM, написа:

Хитруват. Нагласят се. Учат се лесно, особено като малки.

Няма проблем да го храниш и 2 пъти на ден, просто разделяй дневната дажба на 2, предполагам че му давате и допълнително наградки. По добре да е малко гладен, отколкото много нахранен. По важно е да има прясна вода - като излизате, напълвайте му съда за вода, като се върнете, сменяйте водата.

Учи много, особено "Ела тук", "При мен" или както е командата за идване при вас. Това ще ви е най необходимата команда след време. Не се подлъгвай, че изпълнява - умни са много, като човечета са, но с израстването стават и своеволни, особено навън - види нещо друго интересно и хоп, трябва да отиде там, любопитни са много.

Реши. Да свиква от малък с гребен. Да свиква да се доверява на ръката ви, да ви вярва.

Здравей,
Много ти благодаря за съветите. Решеме се много и много си се глезиме, нямаме проблем с ресането или поне е рядко, но аз ако случайно много се задърпа го оставям малко и след малко пак го погвам с гребена така че сме рунтави и красиви. Иначе за сега ще се опитам да му запазя храненето на 3 и 4 пъти когато мога. Навън наистина е много любопитен все иска след хората да ходи, но аз още го водя на каишка и не го освобождавам, защото сме за трети ден навън и не мога да разчитам, че няма да избяга. С каишката ни е малко трудно в игрите с другите кучовци, ама справяме се с малко помощ пък и бързо се изморяваме. Аз го разхождам по около 45 минути за сега като имаме малко тичане 10-ина минути и другото повече е разходка и се изморяваме. Имаме проблеми със стъпалата не искаме да се качваме и да слизаме по тях, но пък асансьора ни е най-любимото нещо големи фенове сме му хахахаха. Сега Ирена ме посъветва да купя някъква преносима купичка за вода и да си я насим с нас в парка та днес ще мина през зоо магазина за купичка и за пелени, че пелените са ни любимото и основно място за пишкане и други работа (с малки изключения, когато пишкаме от радост и нямаме време да търсим пелената) хахахаха. Сега го уча на донеси, не съм се сетил за при мен ще я започнем и нея, но се чудя как да ги редувам. Че той донеси изпълнява много добре ама щото знае че накрая има наградка след всяко донеси. Но видим ли че нямя наградка вече не е интересно. А пък ако сложим и още една команда да не се загубим съвсем хехе. Аз нямам никакъв опит затова благодаря много за съветите и се стараем да ги изпълняваме добре. Иначе Иренче благодаря безкрайно че си го научила да е толкова послушен. НЕ и ДОЛУ ги разбира като по учебник. Дори като го видя нощно време, че се е наспал и шета насам натам го викам при мен на леглото, но рядко се качва, а и аз не го назорвам да не започне да иска да спи пък и само на леглото и да е неспокоен после. Та такива ми ти премеждия си имаме. Иначе парка ни е любимото място, още го изучаваме, но пък си имаме вече приятелчета и няма големи страшни зли бездомни кучовци да ни плашат. :af_089: :be_107:
User's Signature

#2994 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 September 2010 - 12:50 PM

За храненето - водещо не трябва да ти бъде колко пъти на ден, а колко храна изяжда. В зависимост от храната - всяка храна има различни дажби, определи дневната му дажба и нея я разделяш на броя хранения.

Пак ще ви напиша - по добре малко гладен, отколкото прехранен. В момента той ще омита всичко лакомо, вие сте тези, които трябва да го ограничат в храненето.

Има специални бутилки за вода за куче, с приставка за лочене отпред. Потърсете от тях или го научете да пие от бутилка минерална вода от шепата ви.

В парка всички ще са му приятели, лесно се сприятеляват с други кучета, търсят компанията им, обичат да играят.

Самоед - най хубавата и добра порода ! Качена снимка

#2995 Потребителят е офлайн   flamme_froide Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 September 2010 - 09:07 PM

Дано не ви досадя с моите постове, но трябва да съживяваме темата, а и ние все още се възхищаваме един от друг и всеки ден сме пълни с впечатления :)
Днес бяхме в парка и имаше цяяяяяла поляна с кучовци ( поне 15)от всякаква порода и калибър. Преди да стигнем до поляната трябва да кажем, че сме любимци на цялото околие. Няма някой който да ни срещне да не го оближем а той да не ни каже колко сме пухкави и красиви. Какво ще я правим тая любвеобвилност незнам. Вече сме много послушни и почти на 100% ходим до тоалетна върху пелените, макар да се съмнявам, че ако преместим пелините на друго място ще ги намерим, но няма лошо учим се и "тате" е въоръжен с мнооого търпение, а пък бебо е мноооого "ентелегентно". Ходим по мнго пъти на ден вътре вънка къде да сме все ни се ходи къде от щастие къде от зор голяма емоция. Асансьора продължава да ни е любимото място обикаляме в кръгче около "татко" докато се возим, но стъпалата ги ненавиждаме, един етаж ни е много, дупето ама мнооооооого ни тежи, а пък и ината ни е е голям като знаем, че има едно нещо наречено асансьор дет па на всичко отгоре ни е ама любим :):).
Та да се върнем към парка. Ама беше такова забавление 1 час и половина то беше лудост и безумие бягане гонене, добре че всички са симпатични и нямаме хапещи и "нелюбезни" приятели. И ако някой ни познае от този форум от срещите ни в парка ЗДРАВЕЙТЕ :re_037: :re_037: Сега сме ама толкова изморени, че едва имахме сили да се насладим на кльопачката, ама нали е ядене няма да се излагаме я ядем плющят уши и после падаме до хранилката и заспиваме хахахахах. Но пък на "татко" как му беше лесно да ни реше нямахме сили дори да се съпротивляваме бяхме разресани така както никога не сме успявали да сме красиви и пухкави, целия "листопад" по нас беше отстранен, че даже и лапите бяха намазани със специалния крем против напукване :af_089: :af_089: Остава един единствен проблем за "тати" че много му е жал като ни оставя да сме самички вкъщи по цял ден докато е на работа. Но какво да се прави дано да си заслужава пък за беснеенето в парка :dog: :ab_041:
User's Signature

#2996 Потребителят е офлайн   flamme_froide Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 September 2010 - 08:11 AM

Здравейте отонво,
Имам едно питане ако някой може да ме посъветва. Вчера ни подариха един кокал наградка, ама той си е баят кокал, който на него пише че се дъвче и с течение на времето той свършва (сиреч за ядене е има вътре оризово нишесте и още други разни неща). Ама кокала е доста голям и сега съм се зачудил ако го дам на бебо то е ясно че много ще му се радваме и ще има да го гриземе цял ден, но дали това няма да му развали яденията? А пък да не говорим как да му го взема, един път като се докопа до него трябва да се скараме за да го взема. Иначе се опитах да срежа малки парчета и да му ги давам, но с нож е абсурдно да го направя толкова е твърдо това чудо (добре пресовано е като истински кокал), а пък трион си нямаме :dh_188: Дали това не е само за големи кучета?? Благодаря :)
User's Signature

#2997 Потребителят е офлайн   sin_zaek Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 September 2010 - 09:30 AM

тези кокали стават за всякакви кучета, но не го оставяй да го изяде на един път...
има кучета, на които не им понася на стомахчето, така че го имай предвид..
User's Signature

Качена снимка

#2998 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 September 2010 - 09:56 AM

Още е много малък за стълби. Не му давайте да се качва или слиза по тях, носете го на ръце. Има време за тях, да порасне малко.

За кокъла - растат му зъбките и ще му е любима играчка. Няма да му развали яденето, той не е хранителен, само за да си чеше зъбките и да прави малко гимнастика на дъвкателните мускули. Ще му омръзне след време и ще го подмените.

Не го режете на по малки части, умишлено е направен по голям, за да не може да го глътне.

#2999 Потребителят е офлайн   gunsityy Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 16 September 2010 - 09:19 PM

flamme_froide, тези кокали съм ги виждала в различни размери, може като му взимаш да питаш за по-малки. Между другото ако те притеснява все още това, че го оставаш сам, докато си на работа, кожените кокали са идеално решение. Като тръгваш сутрин му даваш кокала, за да се занимава и да се плюнчи няколко часа, хем да не тъгува много, че е сам, хем да му минава по-интересно времето. :be_107:

#3000 Потребителят е офлайн   flamme_froide Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 September 2010 - 08:44 PM

Показване на мнениетоgunsityy, в 16 September 2010 - 09:24 PM, написа:

flamme_froide, тези кокали съм ги виждала в различни размери, може като му взимаш да питаш за по-малки. Между другото ако те притеснява все още това, че го оставаш сам, докато си на работа, кожените кокали са идеално решение. Като тръгваш сутрин му даваш кокала, за да се занимава и да се плюнчи няколко часа, хем да не тъгува много, че е сам, хем да му минава по-интересно времето. :be_107:

Ами аз взех май да му ги давам много често и да му ги оставям и той много не им се кефи вече. Ама той милия толкова е все нон стоп гладен, че аз се притеснявам и викам да се залъгва там с нещо та ........ май му омръзнаха. Макар, че единия е някъв много спецялен нещо хем си миели зъбките с него хем е много вкусен. Сега ги прибрах да му залипсват малко. От вчера сме си намерили една "сопа" наван и си я ядем нон стоп ама голям боклук пада ужасТ хахахаха. Сладкиш и 2/3. Два дни не бяхме ходили в "нашия си парк" и днеска кучовците пък и "родителите им" ама много ни се радваха. Казаха ни че за няколко дни сме били пораснали. Аз не мога да преценя ама може да е истина знам ли щом казват :af_089: :af_089: Ние така добре си хапваме, че нищо чудно :ae_085:
User's Signature

• (162 Страници) +
  • « Първа
  • 148
  • 149
  • 150
  • 151
  • 152
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни