Dog.bg Форуми : Самоед

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (162 Страници) +
  • « Първа
  • 157
  • 158
  • 159
  • 160
  • 161
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Самоед

#3161 Потребителят е офлайн   lozev_1976 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 22 November 2010 - 09:15 PM

flamme_froide мисля че беше много краен в изказванията относно запитването на Letty .
И кога натрупа толкова много опит относно храните, като ти имаш куче от 2 месеца ! :rc_036:

#3162 Потребителят е офлайн   KaiZen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Маркетинг, Реклама, Компютри, Котки и Кучета...
Публикувано: 22 November 2010 - 10:56 PM

Показване на мнениетоLetty, в 22 November 2010 - 07:31 PM, написа:

Ей, тва българина е уникален екземпляр, просто, признавам си и аз.

И аз не разбрах какво е "пънджоса"...

Много е сладък малкия! Пишете го при самоедите ;)
Не всички са толкова негостоприемни! :ba_025:
User's Signature

Гореизложеното е лично мое мнение и не ангажирам никого с него!

#3163 Потребителят е офлайн   Letty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 November 2010 - 12:03 AM

Показване на мнениетоKaiZen, в 22 November 2010 - 08:01 PM, написа:

Показване на мнениетоLetty, в 22 November 2010 - 07:31 PM, написа:

Ей, тва българина е уникален екземпляр, просто, признавам си и аз.

И аз не разбрах какво е "пънджоса"...

Много е сладък малкия! Пишете го при самоедите ;)
Не всички са толкова негостоприемни! :ba_025:

Благодаря ви! Просто искам да науча малко повече относно подръжката на бялата козина :rc_036: Надявам се нама да има проблем чат пат да си задавам по някое др въпросче, което ме вълнува, дано не съм нахална :dh_188:
Много усмивки за вас :ab_041:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

15.03.1997 - 10.12.2011 - R.I.P. Rino! Always in my heart...

#3164 Потребителят е офлайн   flamme_froide Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 November 2010 - 12:19 AM

Не виждам в коя си част точно съм бил краен в изказването си най-изчерпатено и възпитано в първия ми пост обясних всичко за козметиката, която ползва, ако не целия то поне половината форум самоед. Що се отнася до въпроса на Лозев (към който имам специално отношение, което обаче не е обекта на този форум) поколебах се преди да реша да ти отговоря защото не смятам изобщо че желая да комуникирам с хора като теб, но ще го направя никъде в поста си не пиша АЗ КАТО СПЕЦИАЛИСТ споделил съм собствения си опит и този на доста хора с които вече се познавам и това, което сигурен съм съм изчел от достатъчно форуми на серия от няколко езика. Не би могъл да знаеш от колко месеца имам куче, може да знаеш от колко имам самоед, защото не знаеш кое по ред ми е това куче така, че моля те спести си обидните за пореден път към мен коментари. Това че на теб ти е приятно да клъвнеш винаги някой който смяташ за нелицеприятен и да оближеш задника на някой който смяташ за велик си е лично твой проблем и не мислия че обект на моето внимание. За "пънджосването" се извинявам на Лети, но ако беше започнала с това, че имаш бяло хъски нямаше да го спомена и въпреки това явно не си наясно за най-новата мода да се крадат скъпоструващи кучета и да се връщат срещу откуп (не го пожелавам на никой), вече си имаме няколко случая във форума на самоед. Така че моите искренни извинения, но гадателските си способности съм ги загубил в предишния ми живот и не мога да знам кой какъв е от къде е и какви са му намеренията. Със сигурност обаче знам, че този тип хора се снабдяват с необходимото им инфо именно от форуми като нашите и подобни целенасочени въпроси от хора с различни кучета събуждат подозрение поне у мен. Още веднъж ЛЕТИ ИЗВИНЯВАЙ ЧЕ СЪМ ТЕ ЗАСЕГНАЛ не това беше целта ми.
User's Signature

Не се отказвай от една мечта, само защото ще е нужно много време, за да я постигнеш. Времето така и така ще мине. Понякога големите мечти изискват и големи жертви!

#3165 Потребителят е офлайн   renink Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 November 2010 - 07:57 AM

Letty, дя Ви е живо и здраво бебчето. Много е хубавко :smile: Когато моята госпожица ядеше гранули съм купувала Бош, Пурина Про план, Хилс.Сега рядко си хапва от тях и затова сме на готвено-пиле с ориз, рибка, телешко месце.

#3166 Потребителят е офлайн   Letty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 November 2010 - 08:22 AM

Показване на мнениетоLetty, в 21 November 2010 - 06:30 PM, написа:

Здравейте!
Искам да попитам....днес ходих да взема на куч храна. Взех Royal Canin, но в магазина ми казаха, че в нея имало някакъв екстракт, който щял поне малкко да оцвети козината на куч. Даде ми доста примери, от бяла щяла да придобие някакъв жълтеникав отенък. Вярно ли е? А сега се сещам, че навремето когато баща ми гледаше НОК ( и то много) им даваше моркови заедно с яденето, за подранване (подсилване) на оранжавия (жълтеникавия) цвят. Та в магазина ми казаха, че точно този екстракт бил нещо такова..... може да не се изразих правилно, надявам се да сте ме разбрали. Другото, което е аз лично съм свидетел как и от фронтлайна :dh_188: ххахаха ...та от него повълтяла козината на врата (ако е бяла). Та мисълта ми е...каква храна мога да давам, за да се избегне нежелания ефект, със какви съставки, вещества и т.н. трябва да съдържа? А за фронта ни е рано де, но мисля да му взема някаква бебешка противопаразитна каишка, но това ще е като започнем да излизаме вече навън. :md_064: Само да кажа, че бебето е хъски, не самоед :) Но реших, че вие най-добре тук ще ми помогнете :) Все пак при вас всичко е бяло :)) :be_107:

Без коментар!!!
Не съм се засегнала, спокойно. Айде със здраве :ba_025:
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#3167 Потребителят е офлайн   flamme_froide Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 November 2010 - 10:43 AM

Показване на мнениетоLetty, в 23 November 2010 - 07:27 AM, написа:

Здравейте!
Искам да попитам....днес ходих да взема на куч храна. Взех Royal Canin, но в магазина ми казаха, че в нея имало някакъв екстракт, който щял поне малкко да оцвети козината на куч. Даде ми доста примери, от бяла щяла да придобие някакъв жълтеникав отенък. Вярно ли е? А сега се сещам, че навремето когато баща ми гледаше НОК ( и то много) им даваше моркови заедно с яденето, за подранване (подсилване) на оранжавия (жълтеникавия) цвят. Та в магазина ми казаха, че точно този екстракт бил нещо такова..... може да не се изразих правилно, надявам се да сте ме разбрали. Другото, което е аз лично съм свидетел как и от фронтлайна :dh_188: ххахаха ...та от него повълтяла козината на врата (ако е бяла). Та мисълта ми е...каква храна мога да давам, за да се избегне нежелания ефект, със какви съставки, вещества и т.н. трябва да съдържа? А за фронта ни е рано де, но мисля да му взема някаква бебешка противопаразитна каишка, но това ще е като започнем да излизаме вече навън. :md_064: Само да кажа, че бебето е хъски, не самоед :) Но реших, че вие най-добре тук ще ми помогнете :) Все пак при вас всичко е бяло :)) :be_107:

Без коментар!!!

Намирам продължението за дискусията за безмислено, но тъй като използвате три ! очевидно за да подчертаете нещо, а не намирате за по-нормално да кажете поне едно благодаря след като аз обясних моята гледна точка и се извиних ще кажа че в пост-а никъде не пише че хъскито е БЯЛО заради което се усъмних, а и аватара ви не е също с бяло хъски и нямаше от къде да предположа че е бяло или че това на аватара вероятно не е вашето. Това че съм бил мнителен поради зачестилите кражби на кучета не ме прави "низвергнато" същество, каквото някой мембъри се опитват да ме изкарат.
User's Signature

Не се отказвай от една мечта, само защото ще е нужно много време, за да я постигнеш. Времето така и така ще мине. Понякога големите мечти изискват и големи жертви!

#3168 Потребителят е офлайн   Letty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 November 2010 - 10:54 AM

Показване на мнениетоflamme_froide, в 23 November 2010 - 07:48 AM, написа:

Показване на мнениетоLetty, в 23 November 2010 - 07:27 AM, написа:

Здравейте!

Без коментар!!!

Намирам продължението за дискусията за безмислено, но тъй като използвате три ! очевидно за да подчертаете нещо, а не намирате за по-нормално да кажете поне едно благодаря след като аз обясних моята гледна точка и се извиних ще кажа че в пост-а никъде не пише че хъскито е БЯЛО заради което се усъмних, а и аватара ви не е също с бяло хъски и нямаше от къде да предположа че е бяло или че това на аватара вероятно не е вашето. Това че съм бил мнителен поради зачестилите кражби на кучета не ме прави "низвергнато" същество, каквото някой мембъри се опитват да ме изкарат.

Да, безсмислено е. Но само да подчертая, че в целия абзац се споменава как ме притеснява факта, че козината му от бяла може да придобие отенък... Както и да е. Не искам да се заяждам за глупости. Благодаря за мнението ви. Лек ден и повече няма да досаждам.....надявам се, но без заяжданици :ae_085: от която и да е страна.... :md_064: Още веднъж благодаря на всички, които ми отогвориха тук и на ЛС :smile:
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#3169 Потребителят е офлайн   lozev_1976 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 November 2010 - 01:28 PM

flamme_froide познава ме ли се , мисля - не !
Много ми е интересно как си изградил мнение за мен без да ме познаваш !
И ще те помоля да бъдеш по умерен с обидите към мен !
:rc_036:

#3170 Потребителят е офлайн   nadety90 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 November 2010 - 02:47 PM

Имате много хубаво хъски :) Отностно храната ти препоръчвам Про План.
Може да му разнообразите менюто с готвено :)
Роял Канин оцветява :) поне моето куче ..
Лозев :) нека и новите собственици :) да се изявят с опита си до момента
Ако си идваме до Димитровград може да спретнем едно излизане, било то и снежно :)
User's Signature

www.luckydogs.alle.bg

#3171 Потребителят е офлайн   KaiZen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 23 November 2010 - 02:54 PM

Всеки момент чакаме малките пуховеееееееееееееееееее!
Почти не ми остана търпение!

Кой продава самоеди без родословие? Искам три!
(шегувам се, естествено)
User's Signature

#3172 Потребителят е офлайн   flamme_froide Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 November 2010 - 03:52 PM

Показване на мнениетоlozev_1976, в 23 November 2010 - 12:33 PM, написа:

flamme_froide познава ме ли се , мисля - не !
Много ми е интересно как си изградил мнение за мен без да ме познаваш !
И ще те помоля да бъдеш по умерен с обидите към мен !
:rc_036:

Щом ти е интересно ще ти отговоря: Началото започна от една тема разгоряла се преди известно време в един друг форум и на достигнала на едно доста по-високо ниво (обичам да чета много и да се запознавам с фактите това е всичко). Последствието дойде от непрекъснатите ти нападки на всеки мой пост, които така и не ми стана ясно на какво се дължат. Очевидно не аз а вие без да ме познавате си позволявате да "заклеймявате" и критикувате всичко написано от мен. Не знам как сте в унисон със себе си да размахвате пръст на хората около вас и да морализаторствате, когато сте били част от всичко онова и сте напълно наясно с това. ВИЕ ЛИ СПОМАГАТЕ ЗА ЗАПАЗВАНЕТО НА ПОРОДАТА САМОЕД? ТОЧНО ВИЕ! Обиди не съм нанасял на никой, друг е въпроса, че съм изразил мнение, което е позволено в демократичните правови държави. Това, че хора като вас си ги тълкуват някак си така че винаги да са обидени и засегнати не ме интересува нито съм тук да ви възпитавам. Не е нужно да си винаги в съгласие с всички, но това не означава, че трябва да "заклеймяваш" хората само защото не са на твоето мнение. Вие си имате вашето пространство аз си имам моето. Само не мислете, че понеже сте под покровителството на дог всички ще коленичим и ще ви се кланяме като на богове. Казвал съм го и преди ще го кажа отново форумите са за дискусии и всеки да изрази опита и мнението си. Не е задължително опита да е 20 годишен за да е добър, живеем в технологично общество, в което информация може да се намери под път и над път стига да знаем как и да се възползваме. Мисля, че от създалата се полемика не печели нито под-секцията нито ние юзърите така, че отговорих последно на въпросите Ви и повече не смятам да се поддавам на предизвикателствата да ставам "черната овца" на форума.
User's Signature

#3173 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 26 November 2010 - 01:11 PM

Е ... пак сте се изпокарали без нищо ... а уж сме най миролюбивата порода !

За Роял Канин ...

Роял Канин са производители на една от най качествените храни с голямо продуктово разнообразие. В някои от храните им, особено в специализираните, които са предназначени за немска овчарка, боксер и други има съставка, наречена меланин, която помага за пигментиране на косъма в основата му.
Така че въпроса не е да храните с Роял Канин, а с правилната храна на Роял Канин.

По времето, когато Кевин беше по млад ме бяха предупредили по същия начин да не храня с тази марка - оцветявала. Ходих до Самбс - фирмата вносител, препоръчаха ми Роял Канин за средни породи, дори написаха писмо до централата си в Франция, откъдето потвърдиха че при хранене с тази храна не би трябвало да има промяна на цвета на косъма. Изяли сме няколко чувала - не е имало проблем.

Като в допълнение - не случайно тази марка е предпочитана, препоръчвана и е спонсор на почти всички изложби на Клуб Дого Аржентино. Имам приятели, които си хранят там кучетата от години с тази храна и никога не са имали такива проблеми.

За къпането и белия цвят ...

Бялото е най трудно за поддържане. Както казвам - винаги може да бъде още по бяло, а оттенъците са многобройни. Вашето кученце никога няма да бъде самоедски бяло, в дълбочина. Допълнително структурата на косъма ви е по различна - ще го установите, ако погалите един самоед и едно хъски. Дали можете да го къпете с Ал системс или Биогрум или марки на други шампоани за бяло куче - да, няма никакъв проблем. Въпроса е другаде - как къпете, колко често, какво целите с къпането ... груминга при нашите кучета е цяла наука, всяко нещо се прави с цел, къпе се в ритъм, не всеки път се ползва шампоан, имаме основно къпане, поддържащо къпене, подхранващо ... и всеки, който се занимава с поддържане на куче за изложба знае, че с едно или две къпания преди изложба нищо не става.

Ако това са ви скъпи марки и кученце не ходи на изложби, както ви е написал Лозев - можете да къпете спокойно и с "Па - па" , аз ще допълня и с "Бочко" - резултатите са чудесни и напълно удовлетворителни. Ако искате кученце да "блесне" бързо, можете да използвате и катранен сапун с задължително третиране с балсам или маска за козината - катранения сапун измива страхотно, но изсушава косъма и за това е хубаво да има подхранване и защита и не е хубаво да се използа при всяко къпане.

#3174 Потребителят е офлайн   SnowWhite Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 27 November 2010 - 12:18 PM

Ето да видите малката плюшена играчка

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#3175 Потребителят е офлайн   flamme_froide Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 November 2010 - 02:17 PM

Показване на мнениетоdog.bg, в 26 November 2010 - 12:16 PM, написа:

Е ... пак сте се изпокарали без нищо ... а уж сме най миролюбивата порода !

Не съм искал да се карам с никой. Целта на регистрацията ми в този форум не е била да се карам с хората още повече това е страшно неприсъщо за моята личност и след подобни разпри се чувствам много неприятно, за да не кажа направо зле. Извинявам се най-офицялно на Лозев и на всички които съм обидил по един или друг начин. Тук съм за да помогна с каквото мога и да съм полезен и да обменя своя опит и мнение с хората. Не знам защо така в един момент се получи този безумен конфликт. На Лети съм се извинил лично на лична и според двама ни мисля, че конфликта е прекратен. Не мисля, че вината за създалата се ситуация е само моя, но разбира се съм отговорна личност и приемам своята част от нея. Надявам се да престанем с тези безумни и никому не носещи полза заяждания. Казаното казано. Занапред, нека бъдем ако не приятели то поне разумни хора и добри познати.
User's Signature

#3176 Потребителят е офлайн   lozev_1976 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 November 2010 - 06:53 PM

:ae_085:
ОК приятели , приемам извинението и ако и аз съм те обидил...Извинявай !
Надявам се на някоя изложба и да се запознаем ! :dog:

#3177 Потребителят е офлайн   KaiZen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 28 November 2010 - 01:42 AM

Мдам, в самоедски дух и аз зачертавам миналото, надявам се в бъдеще да имаме само приятни моменти покрай белите си любимци!
User's Signature

#3178 Потребителят е офлайн   flamme_froide Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 November 2010 - 01:20 PM

Благодаря и на двама ви! Очевидно сме си "миролюбива порода" :be_107: :ba_025:
User's Signature

#3179 Потребителят е офлайн   Survivor Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 November 2010 - 04:14 PM

Чудесно е,че въпреки споровете,самоедският дух ни сплотява.Трябва да се разбираме,да бъдем като едно цяло,като една самоедска "глутница" и да споделяме опит помежду си,за да помагаме на нашите най-добри снежни приятели.Нали това е смисъла на този форум. :smile:

Ето и една снимка на Survivor of Snow Sisi

Прикачена снимка

#3180 Потребителят е офлайн   flamme_froide Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 November 2010 - 09:55 AM

Показване на мнениетоSurvivor, в 28 November 2010 - 03:19 PM, написа:

Чудесно е,че въпреки споровете,самоедският дух ни сплотява.Трябва да се разбираме,да бъдем като едно цяло,като една самоедска "глутница" и да споделяме опит помежду си,за да помагаме на нашите най-добри снежни приятели.Нали това е смисъла на този форум. :smile:

Ето и една снимка на Survivor of Snow Sisi

Прикачен файл DSC03166.JPG

Олеле колко сте красиви. А вашия пухин на каква възраст е. Много ми прилича на Зевс да не би да сме си "набори"?
User's Signature

• (162 Страници) +
  • « Първа
  • 157
  • 158
  • 159
  • 160
  • 161
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни